Hvala Bogu pa neko konta o čemu pričam...320 d wrote:Kada je to bilo u kojem periodu?who_ knows wrote:320 d wrote:A imas li ti te uplatnice gdje se vidi svrha doznake?
Imam...vidjela je i vještakinja vidjela je i sudija u izvršenju i opet ne vide problem...'Vještakinja ne vidi razliku i smatra da je svrha plaćanja nebitna'...
Ne zna ni za šta sma tužena nakon unakrsnog i ni po kojoj osnovi i ne zna je li krivično djelo ne postupati po svrhi plaćanja ali zna da je svejedno' eto tako...i još je iskopala naka plaćanja po western unionu koja se nikad nisu dešavala...![]()
Luda kuća...
Moje mišljenje bi bilo da si u pravu...jer ti upravo svrha uplate...tvom dobavljaču/povjeriocu označava šta tačno plaćač, tako da moj sljedeći potez bi bio zahtjev za preknjiženje pogrešno "knjiženih" uplata, a svakako mi ne zvuči ovo navedeno kao da ima elemenata KD, ali ako sumnjaš opet možes zahtjev tužiteljstvu za preispitivanje, što je po meni u ovom tvom slučaju nepotrebno, ja bih izabrao još i potez da se obratim Agenciji za bankarstvo FBiH ili odakle je već banka koja te zeza...da preispita taj njihov potez
Šuštinski si ti upravu, a sad koja je šifra plaćanaj bila koju je djelatnik/radnik banke unio prilikom evidentiranja uplatnice...to je druga priča...
U svakom slučaju sretno
Na listingu koji sam izvadila kod iste banke jasno se vidi prebacivanje novca s jedne partije na drugu tako da su ljudi na šalteru uradili ok.
Mislim da su prebacivanja nastala u centrali ili već gdje je to moguće nakon presude i mojih uplata, a sve s ciljem da stari dug ostane što duže, a opet sve zbog kamata na presuđeni dio naravno koja s euvećava s vremenom.
Kako sam anuitetni kredit istovremeno plaćala(za koji nisma tužena i koji sma uvijek i otplaćivala) na kraju sam otišla u plus 600 KM PO TOJ PARTIJI jer su mi ga oni već prethodno zatvorili sa novcem koji je trebao ici na tuženi dio.
Ovih 600 KM nikada nisu prebacili nazad na dug, stajao je na toj partiji, nego je sad odjednom iskočio kod vještakinje...'BAR JE NEŠTO SKONTALA' znači na jednoj patriji + 600 KM a na drugoj - 4900, sad odjednom banka ne vidi razlog prebacivanja nazad.
Nikome ne pada na pamet to poravnati jer kamate idu i dalje na kompletan iznos... Sve sam naravno saznala tek kad su mi zabranili raspolaganje autom i sve se opet dešavalo iza tužbe a prije moga saznanja i maila u kome sam obećala plaćati dug i to max moguće svakog mjeseca...
NAJTUŽNIJE JE U SVEMU DA VJEŠTAK TO PREBACIVANJE NOVCA S PARTIJE NA PARTIJU NE SHVATA KAO PROBLEM I PREMA MENI SE ODNOSE KAO JA BEZVEZE KOMPLIKUJEM U TOM SMISLU...' A BANKA RADILA SAMO SVOJ POSAO...i jesam li dužna... jesam... po kom osnovu nebitno i nebitno gdje su novac prebacivali' i to što mi očigledno prave štetu i to ZLONAMJERNO.
Čini mi se da moj advokat pored toga što konta da to nisu smjeli, ne zna ili ne vidi pametniji način da to riješi osim da de s njima naglaba i to više od godinu dana, a ja bih da se što prije više završi i da uzmu to auto ako su ga već blokirali... To je bio glavni cilj mog posta NA OVOM FORUMU kako to sada riješiti postoje li neki instrumenti, načini da se od banke zatraži izuzimanje auta ako ja već nemam pravo raspolaganja...??? Da napokon počnem umanjivati nastalu štetu koliko toliko...
Što se tiče agencije nije mi do sada palo na pamet i možda bi vrijedilo pokušati...
Hvala na savjetima i razumijevanju...