Zasto Bosanci i Hercegovci mrze Sarajevo?
-
babba
Eh draga braco, da je doticna opstala, sada bi nam bugari prodavali kompjuterske djelove za jednu crvenu, poljaci radili u restoranima na sudju , a rumuni? eh to da nespominjem.
Do sad bi bili jaci od Francuza a bogatiji od svaba, pa vi skontajte braco draga...
Al neka proci ce i ova nova moda, doci ce neki novi klinci. Neki novi koji nece razlikovati gradove od gradova, a slovena od slovena.
No to je vec naucna fantastika za vas ...
Do sad bi bili jaci od Francuza a bogatiji od svaba, pa vi skontajte braco draga...
Al neka proci ce i ova nova moda, doci ce neki novi klinci. Neki novi koji nece razlikovati gradove od gradova, a slovena od slovena.
No to je vec naucna fantastika za vas ...
-
kamen
istina je ta da je sarajevo, kao i sama (s)rbih, u bivsoj sfrj igralo sporednu ulogu - sve se svodilo na relaciju beograd-zagreb...sarajevo je tada uspijevalo profitirati samo u odnosu na banjaluku, tuzlu, mostar, bihac i zenicu...
istina je takodjer da je sarajevo u (r)bih zauzelo ulogu "glavnog" u odnosu na "provincije" (gore vec pomenute gradove) i te se uloge ne misli rjesavati ni "za zivu glavu"...
sarajlije inace ne podnose same sebe a kamoli druge ("provincijalce")...
istina je takodjer da je sarajevo u (r)bih zauzelo ulogu "glavnog" u odnosu na "provincije" (gore vec pomenute gradove) i te se uloge ne misli rjesavati ni "za zivu glavu"...
sarajlije inace ne podnose same sebe a kamoli druge ("provincijalce")...
-
LED
E onda pozivam prave sarajlije da se i oni jave na ovom forumu...jer je ocito da njih ovdje nema. Volio bih prave sarajlije da cujem ali i ti da ih cujes, sta misle o temi...........Alfons Kauders wrote:Care moj zivio sam 2,5 godine tamo, vidio sam seljaka i primitivaca koliko u Tuzli nisam za cijeli zivot. Ali ti ljudi nisu sarajlije, i nisu Sarajevo, to su kako vi kazete - papci. Dakle ne radi se o kompleksima, mada i tog ima.gizmox wrote:bosanci i hercegovci mrze sarajevo jer su seljaci u odnosu na sarajlije, a sarajlije mrze beograd ne zbog rata ili sl. vec zato sto je sarajevo uvijek bilo selu u odnosu na bg.
ukratko, radi se o kompleksima.
Istina je da ljudi ne vole SA prije svega radi politike, ali tu politiku ne stvaraju sarajlije, vec ti isti papci, i ti isti papci stete Sarajevu koliko stete i Tuzli, i Zenici i ostalim gradovima...
Zemljak, ako ti je vjerovati ( a nemam razloga u suprotno) onda mislim da cemo se pomiriti s tim da su u Sarajevu ostali samo papci...onih pravih nigdje vise ne nema, pa ni na ovom forumu...
Raziđimo se onda .... jebaji ga
-
fukara_tz
yah komentara Tito
dragi. Alfonso reci ti njima
Ja ne mrzim Sarajevo, i vise puta sam reko da mi je drago sto Sarajevo svaki put kad dodjem izgleda sve bolje i bolje, jer to je moj glavni grad i treba da bude tako, druge sredine ne treba zapostaviti i sva sredstva ravnomjerno rasporediti i bice svima dobro. I prave Sarajlije nemaju nikakve veze s tim, nego politicari
S druge strane itekako sam ponosan sto sam iz Tuzle, ne treba mi ni ftv, ni bht ni javljanje iz tuzle. I onako mi se sve te televizije gade radi podjela.
Ja se svakim danom cudim sta sve ovdje procitam sta jedni misle o drugima, pa se zgrazavam kad cujem na televiziji skola podijeljena,a ja u ratu skolu zavrsavo zajedno sa Zoranom, Milanom, Selmom,Jelenom itd. I svi sretni zadovolji zivjeli normalno, danas hvala Bogu jos normalnije.
Povraca mi se kad slusam o Mostaru ne mogu sebi da objasnim da nesto moze biti podijeljeno, nije mi jasno da nekome moze predstavljati barijeru neko ko je druge nacionalnosti. Ma uzas, ja zaista ne znam. Jedne prilike sam isao dole za neki poso i sa mnom isao drug koji je hrvat da bi nas tip tamo pito kako smo mi zajedno dosli. Pa reko fino ustali, poranili sabahile i dosli u Mostar. Pa to te ni najveci papak u Tuzli ne bi pito. Dragi moj Boze sta li roditelji uce svoju djecu u tim sredinama.
I okanite se te mahalske price da neko ne voli Sarajevo...
Ja ne mrzim Sarajevo, i vise puta sam reko da mi je drago sto Sarajevo svaki put kad dodjem izgleda sve bolje i bolje, jer to je moj glavni grad i treba da bude tako, druge sredine ne treba zapostaviti i sva sredstva ravnomjerno rasporediti i bice svima dobro. I prave Sarajlije nemaju nikakve veze s tim, nego politicari
S druge strane itekako sam ponosan sto sam iz Tuzle, ne treba mi ni ftv, ni bht ni javljanje iz tuzle. I onako mi se sve te televizije gade radi podjela.
Ja se svakim danom cudim sta sve ovdje procitam sta jedni misle o drugima, pa se zgrazavam kad cujem na televiziji skola podijeljena,a ja u ratu skolu zavrsavo zajedno sa Zoranom, Milanom, Selmom,Jelenom itd. I svi sretni zadovolji zivjeli normalno, danas hvala Bogu jos normalnije.
Povraca mi se kad slusam o Mostaru ne mogu sebi da objasnim da nesto moze biti podijeljeno, nije mi jasno da nekome moze predstavljati barijeru neko ko je druge nacionalnosti. Ma uzas, ja zaista ne znam. Jedne prilike sam isao dole za neki poso i sa mnom isao drug koji je hrvat da bi nas tip tamo pito kako smo mi zajedno dosli. Pa reko fino ustali, poranili sabahile i dosli u Mostar. Pa to te ni najveci papak u Tuzli ne bi pito. Dragi moj Boze sta li roditelji uce svoju djecu u tim sredinama.
I okanite se te mahalske price da neko ne voli Sarajevo...
-
Carl_Cox
bas ste defektni, kakvo "Sarajvo"??? ZEPA iznad svih
Svaki grad ima svoje cari i svoje gadosti, ali i to se nemoze usporediti sa necim sto je iznad tog a to je npr. djetinjstvo gdje si djetinjstvo proveo to ti je urezano u tvoje pamcenje nebitno bio to Vlasic, bilo to Sarajevo ili pak Kuala Lumpor.
ima i ona americka: "Home is where you make it" dakle pitanje je zadovoljstvo i sreca!
Sve u svemu jako glupa tema papak ostaje papak ma odakle on bio, dziber ostaje dziber taman bio sav u cavalliu, fukara ostaje fukara taman ga opalila neznam ti kakva lutrija, jedino covjek je tesko ostati na danasnjici.
ima i ona americka: "Home is where you make it" dakle pitanje je zadovoljstvo i sreca!
Sve u svemu jako glupa tema papak ostaje papak ma odakle on bio, dziber ostaje dziber taman bio sav u cavalliu, fukara ostaje fukara taman ga opalila neznam ti kakva lutrija, jedino covjek je tesko ostati na danasnjici.
-
Titov_pionir
Tuzlanski su pet puta boljiplavi_sarajlija wrote: Zato sto imamo najbolje cevape na svijetu svako to zna
ahhhhhhhhhaaa....Sto se tice sport najbolji tim u drzavi.. Zeljo i to zadnji 50 godina pa ssto nas nebi mrzili.
najstarije pozoriste u Bih ima tuzla, a da ti ne pricam o zemaljskom muzeju kojeg ste pustili da propadne.Imamo tolko kulturni objetaka, toklo smo stari i tolku istoriju pa sto nas i nebi mrzili.
toliko o aroganciji.Sve sto vise pisem i mislim sve vise razumijam ali najveci razlog ja zato sto je Saraj'vo Saraj'vo!! Zato sipute ga i sanjajte!!
-
Carl_Cox
To ti je jednostavno mrznja lave, mrznja tolika da proizlazi iz svih vidova humanosti, to je zalosno ali istinitofukara_tz wrote:Povraca mi se kad slusam o Mostaru ne mogu sebi da objasnim da nesto moze biti podijeljeno, nije mi jasno da nekome moze predstavljati barijeru neko ko je druge nacionalnosti. Ma uzas, ja zaista ne znam. Jedne prilike sam isao dole za neki poso i sa mnom isao drug koji je hrvat da bi nas tip tamo pito kako smo mi zajedno dosli. Pa reko fino ustali, poranili sabahile i dosli u Mostar. Pa to te ni najveci papak u
Tuzli ne bi pito. Dragi moj Boze sta li roditelji uce svoju djecu u tim sredinama. ...
-
Carl_Cox
Tuzlanski su pet puta boljiTitov_pionir wrote:plavi_sarajlija wrote: Zato sto imamo najbolje cevape na svijetu svako to zna
vjerovatno vas dvojica niste nikada pojeli gurmanski travnicki cevap
mala 10, srednja 15, velika 20 cevapa jos sa uzickim kajmakom jao drama izgladni ga ja.
zaboravi dodati da u SA ima najbolji sladoled na svjetu a jeo ups lizao sam ih na 4 kontinenta u razno-raznim drzavama i gradovima ali egipatski je egipatski!
- Fair Life
A da si pokupio ove nailonske vrecice umjesto ovog pisanja... lakse bi svakog ubjedio da volis Sarajevo.sarajevski sarajlija wrote:dodoh...procitah...i odoh
Po svemu sudeci su te roditelji nenormalno zlostavljali (vjerovatno sexualno ) pa si ovako isfrustriran/a. Ima u Sarajevu jedna sarajevska klinika na kojoj se lijece takvi kao ti...ajd malo skokni do nje.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sarajevo SarajevoSarajevo Sarajevo
Sarajevo Sarajevo
Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo Sarajevo
(...)
- sffovac
mrzim ovaj glupi, jebeni grad, neznam cime se busamo u prsa, jebena glupost, pa nema nas nigdje, tipicno papanski da se onaj koji ima malo vise od onog koji nema hvali i dize glavu, a to da sarajlije ne vole svoj grad, koje crne sarajlije, zivi uhljupi su ostali u ovom gradu ili su sisli s kota, jebat ga da hoce zaratit na dva dana da bjezim sa balkana
-
DeanGospo
Kako je ovo jadna tema
.
I prvi post najbolje i pokazuje koliko duboko je to sve otislo ...
Kako bi se neki Englez dobro nasmijao da ovo procita...Zamislite vi da procitate ovakvo nesto o Harareu
. Glavnom gradu ... eheeej...
Sarajevska skola ... pa naravno da je postojala .... i vrijedila je. Nekad.
Ali ... dajte malo pogledajte ko insistira na epitetu ili epitetima "urbanom i sarajevskom". Uglavnom oni balavci kojima je pola familije doselilo u Sarajevo i smatraju da su time uspjeli u zivotu. I naravno, danas im se djeca imaju cime ponositi kada odu onoj drugoj polovini familije ...
Ocita malogradjanstina.
Imamo i one koji u zivotu nisu dalje od Ilidze ili Visokog vidjeli...oni i njihovi stavovi nisu vrijedni komentara. Kao ni krezavi saneri i jalijasi.
Od medija...najglasniji su Dani, kojima vise od pola ekipe cine doseljenici u Sarajevo. Selimbegovic...istocna Bosna, Pecanin...Sandzak i tako redom ...
Zatim slijedi SB ... takodjer besmisleno je da se i komentarise (Avdic je iz Sarajeva...)... njihovi "kulturnjaci" su promotori te "sarajevstine"...dijelom zbog neinformisanosti, dijelom tog nekog centristickog osjecaja.
I naravno stara garda poput Mehmedbasica (Enko, stari od Omara Mjesecara), Fetahagica i ostalih "humorista" koji su nekako uvijek nastojali da se izruguju nesarajlijama. Uz respekt za Bg, Zg ... tako da je meni licno to vise djelovalo ko vrsta uvlacenja.
I naravno"umjetnicki krug" koji nipodastava sve sto stize izvan Sarajeva. I moze im se jer u umjetnosti niko nikada nije dao jasne kriterije kao mjeru vrijednosti. Oni su ti koji s visine gledaju sve sto ne spada u njihov uski krug. Zahvaljujuci takvima Edo Maajka je karijeru morao napraviti u Zg, da bi ga respektovali u Sarajevu. Punkt je uvijek bio "par seljacica". Danis je bio "levat" dok nije donio Oskara.
E sad ...problem je sto raja nikada ne vidi onu pozitivu.... oci ti bodu samo nekolicina koja je dovoljno glasna. Prava sarajevska raja je odlicna. I oni zaista cine vecinu. To je raja koja uvijek (na moru, u Njemackoj, u Australiji) nadje urbanu raju iz drugih gradova (i sela!) i od dva dana poznanstva pravi takve derneke i druzenja, da niko i ne razmislja gdje je se ispadalo iz P.materine. Ti ljudi zaista vole Sarajevo, ali to ne nabijaju na nos. Uzmite samo pisanje jednog Hemona o Sarajevu. I nadji mi nekoga normalnog ko ce nakon toga mrziti taj grad. Ali ..jbg Hemon nije glasan. Glasan je Omar Mjesecar s pjesmom "Uzmi papka u tramvaju".
Ili ono staro Pusenje....pa sa tim tekstovima se identificirala velika vecina urbane bh raje. Bez obzira na selo/grad. A Pusenje je defakto ismijavalo i velicalo sarajevski primitivizam i taj neki mahalski rezon.
U svakom slucaju...ovo moze ici do u nedogled... moje je misljenje da nema popravka na bolje dokle god se ne odjebu papci iz nase okoline. I to su upravo oni ljudi koji u svima traze neke seljake. Kojima je mjerilo vrijednosti licna karta i mjesto rodjenja. Oni koji ne shvataju da cijela BiH nije ni ko pola Londona...a Sarajevo je za svijet samo jedno egzoticno mjesto...ili kako ga Brega nazva "selendra iz koje se kupis kada napunis 18 godina". Ostatak BiH...nit je puno losiji...a bolji sigurno nije.
I prvi post najbolje i pokazuje koliko duboko je to sve otislo ...
Kako bi se neki Englez dobro nasmijao da ovo procita...Zamislite vi da procitate ovakvo nesto o Harareu
Sarajevska skola ... pa naravno da je postojala .... i vrijedila je. Nekad.
Ali ... dajte malo pogledajte ko insistira na epitetu ili epitetima "urbanom i sarajevskom". Uglavnom oni balavci kojima je pola familije doselilo u Sarajevo i smatraju da su time uspjeli u zivotu. I naravno, danas im se djeca imaju cime ponositi kada odu onoj drugoj polovini familije ...
Ocita malogradjanstina.
Imamo i one koji u zivotu nisu dalje od Ilidze ili Visokog vidjeli...oni i njihovi stavovi nisu vrijedni komentara. Kao ni krezavi saneri i jalijasi.
Od medija...najglasniji su Dani, kojima vise od pola ekipe cine doseljenici u Sarajevo. Selimbegovic...istocna Bosna, Pecanin...Sandzak i tako redom ...
Zatim slijedi SB ... takodjer besmisleno je da se i komentarise (Avdic je iz Sarajeva...)... njihovi "kulturnjaci" su promotori te "sarajevstine"...dijelom zbog neinformisanosti, dijelom tog nekog centristickog osjecaja.
I naravno stara garda poput Mehmedbasica (Enko, stari od Omara Mjesecara), Fetahagica i ostalih "humorista" koji su nekako uvijek nastojali da se izruguju nesarajlijama. Uz respekt za Bg, Zg ... tako da je meni licno to vise djelovalo ko vrsta uvlacenja.
I naravno"umjetnicki krug" koji nipodastava sve sto stize izvan Sarajeva. I moze im se jer u umjetnosti niko nikada nije dao jasne kriterije kao mjeru vrijednosti. Oni su ti koji s visine gledaju sve sto ne spada u njihov uski krug. Zahvaljujuci takvima Edo Maajka je karijeru morao napraviti u Zg, da bi ga respektovali u Sarajevu. Punkt je uvijek bio "par seljacica". Danis je bio "levat" dok nije donio Oskara.
E sad ...problem je sto raja nikada ne vidi onu pozitivu.... oci ti bodu samo nekolicina koja je dovoljno glasna. Prava sarajevska raja je odlicna. I oni zaista cine vecinu. To je raja koja uvijek (na moru, u Njemackoj, u Australiji) nadje urbanu raju iz drugih gradova (i sela!) i od dva dana poznanstva pravi takve derneke i druzenja, da niko i ne razmislja gdje je se ispadalo iz P.materine. Ti ljudi zaista vole Sarajevo, ali to ne nabijaju na nos. Uzmite samo pisanje jednog Hemona o Sarajevu. I nadji mi nekoga normalnog ko ce nakon toga mrziti taj grad. Ali ..jbg Hemon nije glasan. Glasan je Omar Mjesecar s pjesmom "Uzmi papka u tramvaju".
Ili ono staro Pusenje....pa sa tim tekstovima se identificirala velika vecina urbane bh raje. Bez obzira na selo/grad. A Pusenje je defakto ismijavalo i velicalo sarajevski primitivizam i taj neki mahalski rezon.
U svakom slucaju...ovo moze ici do u nedogled... moje je misljenje da nema popravka na bolje dokle god se ne odjebu papci iz nase okoline. I to su upravo oni ljudi koji u svima traze neke seljake. Kojima je mjerilo vrijednosti licna karta i mjesto rodjenja. Oni koji ne shvataju da cijela BiH nije ni ko pola Londona...a Sarajevo je za svijet samo jedno egzoticno mjesto...ili kako ga Brega nazva "selendra iz koje se kupis kada napunis 18 godina". Ostatak BiH...nit je puno losiji...a bolji sigurno nije.
- Prince
Sarajevo u odnosu na možda Beograd nije neki velegrad, ali u odnosu na svaki drugi grad u BiH je metropola. Žderite se dušmani, ali Sarajevo je jedini pravi grad u Bosni, Banjaluku i Mostar je sjebao nacionalizam, ostalo su kasabe.
I svi vi koji pričate protiv Glavnog grada bi ustvari guze dali samo da se doselite ovamo.
I svi vi koji pričate protiv Glavnog grada bi ustvari guze dali samo da se doselite ovamo.
-
DeanGospo
Prince,
Sarajevo je Sarajevo ... i ja ga zaista jako volim.
Ipak budi realan. U Engleskoj (Ameriku da ne spominjem) za Sarajevo bi s mukom moglo da se kaze da je city. I to ti kod bar 50% ljudi ne bi proslo. To je realno. To ti je velicina Sarajeva.
A ako pocnes o nekim institucijama u Sarajevu, moraces se prvo raspitati ko su ljudi koji su ih gradili. Narodno pozoriste nisu gradili ljudi iz Sarajeva. I jos mnogo toga. I naravno ...to ne cini Sarajevo nista losijim, nego pravi smijesnim sve one koji misle da Zenica npr. nije grad. Ili Stolac.
Ili recimo ... gradjenje po urbanistickom planu...prvo u BiH je imalo Orasje. Nije Sarajevo.
Ako ti mislis da Biscane mozes zvati seljacima samo na osnovu njihove licne karte...sorry....trebas jos puno svijeta upoznati.
A oni koji lafo mrze Sarajevo.... vjeruj mi da mene ne mrze.
Sarajevo je Sarajevo ... i ja ga zaista jako volim.
Ipak budi realan. U Engleskoj (Ameriku da ne spominjem) za Sarajevo bi s mukom moglo da se kaze da je city. I to ti kod bar 50% ljudi ne bi proslo. To je realno. To ti je velicina Sarajeva.
A ako pocnes o nekim institucijama u Sarajevu, moraces se prvo raspitati ko su ljudi koji su ih gradili. Narodno pozoriste nisu gradili ljudi iz Sarajeva. I jos mnogo toga. I naravno ...to ne cini Sarajevo nista losijim, nego pravi smijesnim sve one koji misle da Zenica npr. nije grad. Ili Stolac.
Ili recimo ... gradjenje po urbanistickom planu...prvo u BiH je imalo Orasje. Nije Sarajevo.
Ako ti mislis da Biscane mozes zvati seljacima samo na osnovu njihove licne karte...sorry....trebas jos puno svijeta upoznati.
A oni koji lafo mrze Sarajevo.... vjeruj mi da mene ne mrze.
-
Šandor
Fukaro, nikako se ne slazem s tobom. Mostar su sjebali oni koji su od prije rata u njemu.
Stari Mostarci sada navijaju PROTIV Veleza.
Stari Mostarci su unistili Mostar.
Stari....a ne neki novi Mostarci.....
Isti je slucaj sa svim gradovima koji su na neki nacin unisteni. Pa i sa Sarajevom, Banja Lukom, Varesom, Stocem, Focom.......
Isti je slucaj sa svim gradovima koji su na neki nacin unisteni. Pa i sa Sarajevom, Banja Lukom, Varesom, Stocem, Focom.......
-
Conjuror
Ahhh... ubija me tipicna provincijska prica kao sto je vasa...
Pa zar je toliko vazno odakle je ko i cije je sta? Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bosna, Hrvatska, Srbija sve papak do krkana. Daj ba ljudi djelite se po necemu sto se vidi a ne na nekim kompleksima iz djetinjstva... c-c-c-c
Samo jos jedan od milion razloga zasto je USA naprednija nego ijedna druga drzava: ljudi se djele po kolicini para koje nose ili boje koze a ne po nekim glupostima kao ciji su cevapi najbolji?!
Hebote nikad me niko ovdje nije pitao odakle sam sa namjerom da me podcijeni ili uzdigne.... Onakav si kakav si i takvog te Amerika prihvata.
Pa zar je toliko vazno odakle je ko i cije je sta? Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bosna, Hrvatska, Srbija sve papak do krkana. Daj ba ljudi djelite se po necemu sto se vidi a ne na nekim kompleksima iz djetinjstva... c-c-c-c
Samo jos jedan od milion razloga zasto je USA naprednija nego ijedna druga drzava: ljudi se djele po kolicini para koje nose ili boje koze a ne po nekim glupostima kao ciji su cevapi najbolji?!
Hebote nikad me niko ovdje nije pitao odakle sam sa namjerom da me podcijeni ili uzdigne.... Onakav si kakav si i takvog te Amerika prihvata.
-
Loud
Prince Upisano: 30. apr. 2005. 01:55 Naslov poruke:
--------------------------------------------------------------------------------
Sarajevo u odnosu na možda Beograd nije neki velegrad, ali u odnosu na svaki drugi grad u BiH je metropola. Žderite se dušmani, ali Sarajevo je jedini pravi grad u Bosni, Banjaluku i Mostar je sjebao nacionalizam, ostalo su kasabe.
Da citiram Kaudersa : "Samo ljudi su grad. Dzaba ti milion ulica,kafana,zgrada, ako ce u njima sjediti hajvani."
Mjesto rodjenja ne uslovljava karakter covjeka.
-
jacika
Ma slusaj ti momak mamu ti svoju sarajevsku ispravljaj ja sigurno nemam vremena da ispravljam svoje greske ali ti ocigledno nemas sta drugo raditi pa po citav dan sjedis za kompjuterom.sarajevski sarajlija wrote:Pa gdje si ti Jacika ljubavi moja neprezaljena. Citav sam zivota samo tebe cekao da mi kazes kako ja nisam rodeni sarajlija. Eto docekah te. Sad sam sretan...najsretniji
Ajd da sad malo ovo analiziramo...pazite vi sklop ovih rijeci:
etvidi se da nisi rodeni sarajlija dok ovako nesto bolesno pises
jest da niko ne voli sarajevo zato sto se sve vrti oko njega ali i nije ko je sad najbolji u medicini (ko, koga, cega) tuzla ali cim nesto tuzla predstavi sarajlije odmauzvrate nemogu (ne mogu) jadnicci makar u necemu da budu dole
vjeruj mi ja nemam razloga da ga volim prvo nije moj rodeni grad nista me neveze (ne veze) za njega,(gdje nade da stavis ovdje zarez)cevapi ko cevapi (ovdje ide zarez)a sta je to interesantno u sarjevu (Sarajevu) stvarno neznam (ne znam)
pa eto tako
Nepismenost je jedan od najvecih unutrasnjih neprijatelja.
I sad treba ocekivat da neko nekoga voli...ma daaaaaaaaj![]()
Moje prijasnje poruke su imale za cilj da malo isprovociraju vec isprovociranog mamlaza koji nije u stanju da od svog zivota nesto napravi pa mu je krivo Sarajevo i Sarajlije.
Skupio je malo love da si kupi digitron pa sad sere po forumima, umjesto da se lupi prozakom i nasmjeseno ode psihijatru.
Najlakse je mrziti...
Decko (LED) nema pojma da sarajlije nemaju apsolutno nista ni od sarajevskog rezisera, ni od sarajevskih cevapa, ni od sarajevskog ovog ili onog....zive u istom fukarluku kao i ostali.
Decko previse si naivan.......nije sve onako kako se cini.
A mene vjeruj mi niko nije isprovocirao ja znam da volim samo svoj grad i jos jedan koji cu uvjek rado posjecivati a to je BIHAC .
"nek ste zivi i zdravi jos godina 100"...
-
fukara_tz
Ma nisam ja nista za to rekao. Nego samo kazem da mi je neshvatljivo da grad moze biti podijeljen, da ljudi medjusobno ne komuniciraju itd.Šandor wrote:Fukaro, nikako se ne slazem s tobom. Mostar su sjebali oni koji su od prije rata u njemu.
Ma znam vrlo dobro ko je sjebao Mostar i sve ostale gradove to stoji, htio sam samo malo poredjenja napravit sa sredinom gdje ja zivim.
-
savjest
Tema je tako debilna da se to ne moze opisati.
Neka mrznja izmedu gradova, mjesta ili sela ne postoji. Postoji samo par debilnih besposlicara koji nemaju pametnijeg posla nego da mlate praznu slamu.
U svakom slucaju svaki cm kvadratni u RBIH smatram svojim i gajim istu ljubav prema svakom od njih, jer jedan bez drugog su nula.
Neka mrznja izmedu gradova, mjesta ili sela ne postoji. Postoji samo par debilnih besposlicara koji nemaju pametnijeg posla nego da mlate praznu slamu.
U svakom slucaju svaki cm kvadratni u RBIH smatram svojim i gajim istu ljubav prema svakom od njih, jer jedan bez drugog su nula.
- Fair Life
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=13816Loud wrote:Da citiram Kaudersa : "Samo ljudi su grad. Dzaba ti milion ulica,kafana,zgrada, ako ce u njima sjediti hajvani."
Mjesto rodjenja ne uslovljava karakter covjeka.
-
bihsex