Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#51 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by Truba »

zavezata-vreca wrote:Mail je dokaz ... Kad ti neko nesto napise u mailu to znaci da treba da stoji iza toga. Kad ti kaze usmeno telefonom kao da nije ni rekao. Kod nas ljudi, mahom uhljebljenici, izbjegavaju pisanu konverzaciju jer time prikrivaju svoje neznanje.
tako su mene maltretirali iz firme za prozore
ŠU-MA PLAST iz Bijeljine kad su me zavlačili 3 mjeseca za postavljanje prozora za koje sam unaprijed dao 70%
sva sreća da su nakon mog divljanja preko telefona i e maila 5 dana prije poplava došli postaviti prozore

na svaki moj majl i upit je tajnica zvala telefonom

na kraju sam joj rekao da ne zove više jer sve što kaže ode u vjetar
hocu mail sa popustom i datumom i satnicom dolaska...

nadam se da će neko naići na ovaj majl surfajući internetom jer nimalo nismo zadovoljni prozorima niti njihovim radnicima niti zastupnikom za sarajevo... a čudo... svima do nama su dobro napravili...valjda se promijenili majstori ili su mašine zastarjele u međuvremenu
Truba

#52 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by Truba »

Vitezanin wrote:Pošto sam počeo raditi u kolektivu od 80 ljudi znam o čemu govoriš. :D

Dogovori idu preko hodnika, nekakvih protokola koji traju vječnost, a na pomen da bi trebalo uvesti nekakvu internu email komunikaciju odgovor je bio "to je prekomplicirano".

:? :? :?

Također, rijetko sam dobivao odgovore od firmi, ministarstava i agencija kad sam slao emailove.

Koristim ovu priliku da istaknem pozitivan primjer, a to je Općina Stari grad Sarajevo. U roku dan mi je došao odgovor na neku žalbicu.

:-D :-D :-D
i banke su takve... napišem kilometar žalbe... zove direktorica u 7.33 ujutro
napišem kilometar bljuvotina na njihov račun ( kriju osiguranje kredita u slučaju smrti) odgovor dođite u našu poslovnicu :lol:
Amazonka27

#53 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by Amazonka27 »

mk ultra wrote:bio je moj stari u komisiji za izbor kandidata

i ja sam mu sastavio test iz excela, previše prost test
uglavnom trebalo je samo znati formulu SUM i AVERAGE, ili samo SUM, pa da se podijeli sa brojem elemenata

od 20 kandidata, 2 su znala da urade, svi sa visokom stručnom spremom i ljudi koji su donijeli papir da znaju Office.... r

edit:
Drzavna je ustanova
i bilo je nekih pokusaja namjestanja rezultata tog testa, ali stari je odbio, i ne mogu da opišem koliko mi je bilo drago da je posao dobila djevojka koja je po poenima upala među prva tri kandidata, i kao šehidska porodica automatski dobila posao, 10000% regularno
Nemoj se ljutiti, al' sto ti da pises test za prijem radnika u drzavnu ustanovu gdje je tvoj stari u komisiji?
dezurni_ucenik

#54 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:09, edited 1 time in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#55 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by mk ultra »

Amazonka27 wrote:
Nemoj se ljutiti, al' sto ti da pises test za prijem radnika u drzavnu ustanovu gdje je tvoj stari u komisiji?
Pomognem zato sto sam strucniji od njega u tome (dipl.ing.el), sto ne znaci da je i on mogao isti test da sastavi
dezurni_ucenik wrote:
Excell se brzo nauci i jos brze zaboravlja ako ga ne koristis redovno.
Mislim da funkciju SUM ne mozes zaboraviti :mrgreen:
muzicar_iz_parka

#56 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by muzicar_iz_parka »

Nama trebaju golhubi pismenoše.
Amazonka27

#57 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by Amazonka27 »

mk ultra wrote:
Amazonka27 wrote:
Pomognem zato sto sam strucniji od njega u tome (dipl.ing.el), sto ne znaci da je i on mogao isti test da sastavi
dezurni_ucenik wrote:
Mislim da funkciju SUM ne mozes zaboraviti :mrgreen:
ne znači ali nije sastavio...za prijem zaposlenika se treba pobrinuti kadrovska služba. To nije privatna firma nego državna kao sto si rekao. I super je kad ti zaposlenje zavisi od ljudi koji isto to ne znaju nego im njihova djeca negdje kući sastavljaju te testove jer su kako oni kažu stručniji. I čemu onda čuđenje na temu da je komunikacija e-mailom vanzemaljska tehnologija kada u državnoj ustanovi nema niko toliko stručan da se napravi test za jebeni Excel sa SUM funkcijom? ja sam se puno puta nagledala kako mi kolegice računaju na digitron pa unose podatke u Excel, stave kolonu na hide pa jao majko nema mi kolone...ne znaju skinuti boju sa ćelije....a sve su bolje plaćene od mene....skoro duplo.. sve pršti od stručnosti i usavršavanja...prijedlogom kojekakvih komisija...a evo ja tri dana čekam odgovore dipl.ing.el na posrani mail...sjedim i čekam jer ne mogu da nastavim posao dok se neko ne smiluje da odgovori...pa ću da noćim ovdje jer moram da stignem na rokove.
KIseljak12

#58 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by KIseljak12 »

Fox_Fox wrote:[img].jpg[/img]

Potrebno radno iskustvo od 10 mjeseci i što je glavno poznavanje rada na Windows 95!!!
Sto je najgore, to nije jedini jeziv dio oglasa. Opis radnog mjesta izmedju ostalih nebuloza navodi i "generise i instalira potrebne sistemske i pomocne programe", kao i "umnozava materijale za Vladu". Pa jel se ovdje trazi programer, developer, administrator baza podataka ili printer operater.

Hajd sto je ovaj oglas zaostao 20 godina, nego je potreba za posebnom osobom koja ove stvari radi nestala ima toliko, u normalnim uslovima/zemljama naravno.
Cuj vrsi sortiranje? Halo, jedni od prvih programa su radili sortiranje, ti mu zadas kriterij i on ti sortira, moze i po nivoima prioriteta visestruki kriteriji.

Apsolutno ne kontam ovaj dio sta se hoce reci: "obezjbedjuje uzimanje kopija sistema i podataka". Jel to referent pravi disk image, pa presnimava na neke USB stikove ili sta ja znam, pa onda djeli uposlenima. Sta ce uposlenicima vlade kopije sistema? Nista ovdje ne kontam.

Njima za pocetak treba NIZI referent da im kaze kako ce napisati oglas za VISEG....
dobojlija81

#59 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by dobojlija81 »

Fox_Fox wrote:Image

Potrebno radno iskustvo od 10 mjeseci i što je glavno poznavanje rada na Windows 95!!!
a za nižeg referenta da zna koristiti računaljku i par funkcija na digitronu :lol:

dr.mr.Mujo Pišo :D
Truba

#60 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by Truba »

privatna agencija za nekretnine ne odgovara na mail
obično kažu nazovite...
ali sada ni to :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#61 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by Chmoljo »

dezurni_ucenik wrote:
mk ultra wrote: uglavnom trebalo je samo znati formulu SUM i AVERAGE, ili samo SUM, pa da se podijeli sa brojem elemenata

od 20 kandidata, 2 su znala da urade, svi sa visokom stručnom spremom i ljudi koji su donijeli papir da znaju Office.... r

upravo tako.

al ko da je problem izuguglat i podsjetit se :D

iako excel koristim svakodnevno (akontacije poreza, neki jednostavniji obračuni) to su templejti u koje se unosi. ipak, iako ne bih masu funkcija, pa možda i onih početničkih znao napamet, ipak sam dovoljno pismen informatički da je opet sam napravim ako mi zatreba. ili izmjenim. ima gugl, ima spajalica na F1 :D

već sam sebi pravio neke tabele koje su mi olakšale posao.
ExNihilo

#62 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by ExNihilo »

I najvažnije od svega, nije Excell nego Excel. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#63 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by Chmoljo »

vidi se da ga koristim svakodnevno :D
dezurni_ucenik

#64 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:01, edited 1 time in total.
Truba

#65 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by Truba »

samo da pridodam jednu privatnu kuću za promet nekretninama
upit o jednom placu su izignorirali
ultima_palabra

#66 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by ultima_palabra »

Navikao sam se da je to tako sa državnim institucijama. U zadnje vrijeme me više čudi javašluk u privatnim firmama, ne možeš vjerovati da se ljudi tako odnose prema poslu :-) Telemach, Avaz, Fis Vitez, kupikartu, sve negativni primjeri.
ExNihilo

#67 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija

Post by ExNihilo »

Izgleda da je e-mail i pojedinim bankama napredna alienska tehnologija. Konkretno, Moja banka i Sparkasse. Kako da im čovjek ostavi svoj novac, kada nisu sposobni na e-mail odgovoriti?
Post Reply