Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#51 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

mirza nema srece ni sa ekipama u kojima igra,ima kakvu takvu konkurenciju,jedan prosjecni euroligaski igrac claver je prosle sezone bio nekoliko puta starter,freeland bio član rotacije u blazersima a daleko slabiji igrači od mirze
maraccana

#52 Re: Džanan Musa

Post by maraccana »

Mali_Vuk

#53 Re: Džanan Musa

Post by Mali_Vuk »

Deset poena do sada protiv Krke. Dva skoka i dvije asistencije, za nekih 10-15 minuta igra.
maraccana

#54 Re: Džanan Musa

Post by maraccana »

Mali_Vuk

#55 Re: Džanan Musa

Post by Mali_Vuk »

Čuj 9

Znači ipak je ono bilo za 2 poena :D
maraccana

#56 Re: Džanan Musa

Post by maraccana »

Mali_Vuk wrote:Čuj 9

Znači ipak je ono bilo za 2 poena :D
Nagazio jbg :mrgreen:
Mali_Vuk

#57 Re: Džanan Musa

Post by Mali_Vuk »

Ali čovječe, kad skontaš da mu je svega 16 godina.
kakavdanakneiskustvu

#58 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

Mali_Vuk wrote:Ali čovječe, kad skontaš da mu je svega 16 godina.

i vec igra prilicno u cedeviti koja je skoro pa najbolja u aba ligi i u top 16 eurolige
SkyLimit

#59 Re: Džanan Musa

Post by SkyLimit »

Izdajice na aparatima

Nerijetko, ipak, ističete da su Vam najdraži nastupi oni odigrani u nacionalnom dresu.

- Apsolutno. Reprezentacija je za mene svetinja i važnija mi je od bilo kojeg kluba. Imao sam mnogo ponuda i pozive iz reprezentacija Hrvatske i Turske, ali nikada u životu, ni za kakav novac, ne bih ostavio reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nema boljeg osjećaja nego predstavljati svoj narod.

Jeste li upravo zbog ljubavi prema domovini odbili ponudu kluba iz Turske, koja je bila uvjetovana prihvatanjem njihovog državljanstva?

- Moj dječački san bio je da zaigram za Fenerbahče, a to je upravo klub za koji sam dobio ponudu. Meni su, kao mladom igraču, ponudili veliki novac, a mojim roditeljima posao u Turskoj. No, zbog svoje domovine, odustao sam od onoga o čemu sam maštao još kao dječak.

Veoma bi malo ljudi postupilo isto na Vašem mjestu?

- Nadam se da ima još ljudi koji bi tako postupili. Naravno da je bilo teško odbiti, ali kada sam raščistio sam sa sobom, shvatio sam da nisam neko ko ostavlja svoj narod.

Znate, oni najveći se ne poznaju samo u dobru. Ja sam uvijek uz svoj narod, i u najtežim momentima, a mi očekujemo da će BiH ponovo biti uz nas kada odemo na Svjetsko prvenstvo do 17 godina u Španiji. Ova generacija ide u napad na zlato.

Mada je i Nurkic slicno pricao dok nije zakoracio na NBA parkete, onda mu najednom sve smeta u reprezentaciji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#60 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Ma zajeban je to svijet, moc, lova, kakvi su sve tu maheri, okrene se pamet sad pa sad.....
Tesko je ostati sa dvije noge na zemlji. Ko uspije - bas je velicina.
JThomas

#61 Re: Džanan Musa

Post by JThomas »

na svakom uhu ti stotinu ljudi. a svako gleda sebe a ne tebe.
Thorgerson

#62 Re: Džanan Musa

Post by Thorgerson »

SkyLimit wrote:Mada je i Nurkic slicno pricao dok nije zakoracio na NBA parkete, onda mu najednom sve smeta u reprezentaciji.
?

28. 12. 2015 - 22:27

Kakva je sada situacija u vezi s Vašim nastupom za reprezentaciju i, općenito, odnosa s Košarkaškim savezom?
- Što se tiče reprezentacije, moje mišljenje se nije promijenilo od prvog dana kada sam obukao dres s državnim grbom, a to je da sam za reprezentaciju igrao i igrat ću ubuduće s velikim zadovoljstvom. Da nije bilo povrede, vjerovatno bih igrao na proteklom Eurobasketu u Francuskoj. Da budem potpuno otvoren, spreman sam voditi novu reprezentativnu generaciju Bosne i Hercegovine. Trebamo se okrenuti mladoj ekipi, okrenuti sve, od trenera do igrača. Ako je potrebno da idemo ispočetka, spreman sam voditi novu generaciju! Kada je u pitanju odnos s KSBiH, također ne postoje nikakvi problemi, izuzev određene izjave i postupaka pojedinaca o kojima bi se trebao izjasniti Upravni odbor. -
Mali_Vuk

#63 Re: Džanan Musa

Post by Mali_Vuk »

Evo upravo sad počinje, Cedevita - Lokomotiv Kuban

http://live.3pmstream.com/streaming/fre ... 15521.html
shake69

#64 Re: Džanan Musa

Post by shake69 »

Evo Muse protiv Zvezde, vec u drugoj cetvrtini usao!
bingov buraz

#65 Re: Džanan Musa

Post by bingov buraz »

Igrao skoro cijelu drugu cetvrtinu protiv Darufasake,5 poena,bez promasaja iz igre,valjda ce i u drugom poluvremenu dobiti minuta.
Mali_Vuk

#66 Re: Džanan Musa

Post by Mali_Vuk »

Cedevita vodi na poluvremenu 39:40

http://shstream.co/channel-3.html

Musa dobro koristi svoju minutažu :thumbup:
Diwan

#67 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Diwan

#68 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Logovan

#69 Re: Džanan Musa

Post by Logovan »

''Tačno je da postoji interes hrvatske reprezentacije, ali ja sam to rekao mnogo puta, a reći ću i sad. To me ni najmanje ne zanima i ne želim razmišljati o promjeni svog sportskog državljanstva. Ja nastupam za Bosnu i Hercegovinu i volim je toliko da ih mi ne pada na pamet da zbog novca ili bilo kakve druge materijalne koristi promijenim državljanstvo, a siguran sam da slično razmišljaju i moji saigrači. Nema ljepšeg osjećaja nego kada vidite da ste uzor djeci, to se ne može platiti''

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
strong69

#70 Re: Džanan Musa

Post by strong69 »

Logovan wrote:''Tačno je da postoji interes hrvatske reprezentacije, ali ja sam to rekao mnogo puta, a reći ću i sad. To me ni najmanje ne zanima i ne želim razmišljati o promjeni svog sportskog državljanstva. Ja nastupam za Bosnu i Hercegovinu i volim je toliko da ih mi ne pada na pamet da zbog novca ili bilo kakve druge materijalne koristi promijenim državljanstvo, a siguran sam da slično razmišljaju i moji saigrači. Nema ljepšeg osjećaja nego kada vidite da ste uzor djeci, to se ne može platiti''

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mali je kralj. Ovakvi sportisti ce djeci uvijek biti uzor. Svaka cast!
MOSALJOZE

#71 Re: Džanan Musa

Post by MOSALJOZE »

12 pts 6 reb :bih:
Sad pogodi tricu,priblizi Cedevitu na 2 razlike.
bingov buraz

#72 Re: Džanan Musa

Post by bingov buraz »

Sve bolji i bolji,tesko je pored amera u Cedeviti i osutati na kos a on uspijeva iz nekih odbijanaca da bude dvocifren, fantasticno.
It_is_a_Leclerc

#73 Re: Džanan Musa

Post by It_is_a_Leclerc »

Hoće Bothazer da ga do kraja sezone Mršić odrobija, pa to ti je.
Cavendish

#74 Re: Džanan Musa

Post by Cavendish »

MUsi je potrebna sloboda u igri kakvu npr. ima Doncic u Realu. Sve dok bude gledao prema klupi nakon svake greske i promasaja nece davati svoj potpuni doprinis ekipi. Mislim da je Cedevita izuzev Pulena jako slabo dobija od amerikana s obzirom koliko ih placa. Nakon ovog poraza utakmicu u Beogradu protiv Partizana moraju dobiti misle li ostati na drugoj poziciji. Iako realno njima prednost domaceg terena haman nesto i ne znaci previse.
SkyLimit

#75 Re: Džanan Musa

Post by SkyLimit »

Veliki su pritisak na ovog sesnaestogodisnjaka mediji stavili pred ovu utakmicu sa Panathinaikosom, naslovnice su vristale da je "20 NBA skauta doslo da gleda Musu". Trener ga stavio u startnu petorku a on izgorio u zelji da se dokaze, u dvije minute promasaj, faul i izgubljena lopta i trener ga vadi iz igre. Nadam se da ce ipak nesto odigrati u nastavku utakmice, Babica nema zbog povrede, Gordic ima temperaturu i nije 100% spreman, ima prostora za njega u vanjskoj liniji Cedevite.
Post Reply