EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

jeza u ledja

#51 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by jeza u ledja »

Nama obicno leze te skandinavske ekipe. Obicno nam leze i Slovenci.
Pa...eto. :D

Ne znam, koga god dobijemo bice zajebano. Nema nijedne ultra-zajebane ekipe, ali ni jednog patuljka, mada danas vise ni ti patuljci nisu sto su bili. Nekako najvise prizeljkujem Slo, ali imam osjecaj da cemo bas nijh dobit i bas onda od njih izgubit. :-) Zbog toga najvise prizeljkujem Nor :D , pa Den, pa Irl.
asker

#52 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by asker »

Ljudi prije smo strahovali od Moldavije i Farskih Otoka!

Sad smo brend, respektabilna sila. Sa Dzekom, Besicem i Kolasincem ce to puno bolje izgledati. Dzeko odnosi pola reprezentacije, i pola fokusa protivnika. Njegova pojava na terenu remeti taktiku protivnika. Nek ne da gola on odnosi cijeli odbranu na sebe po defaultu.

Sve ovo sto nas moze zapast u barazu je boranija za nas! Mehmed je pravio pitu od govana. I napravio. Veceras mucna utakmica za gledat al dali smo ljudi 3 gola. Onaj Harisov prvi bi trebo bit gol kola. Samo mi pljujemo i kazemo frljoka. Opusteno, gazimo ko god na zapadne u barazu.
samkoF

#53 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by samkoF »

Herr Flick wrote:Nebitno je koga cemo dobit ako cemo igrat kao veceras,ima da nas zguze svi :-)

Bitno je da ti neces Helgu guziti :D
pirmin

#54 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by pirmin »

Mogli bi nas Janezi i mlatnuti koliko ih samo potcjenjujemo. :-)
It_is_a_Leclerc

#55 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by It_is_a_Leclerc »

Nemamo ni minimalnih sansi da izvucemo Slovence. Sticky ovaj post :mrgreen: :mrgreen:
Korisničkoime

#56 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Korisničkoime »

Ako ne dodemo sebi i ne odvedemo par igraca hodzi jer samo jos to vidim kao rjesenje ima da nas zgazi ko god nam dode.
Cuj Slovenci ok nije zvucno ime ali jeste li gledali Slo u zadnje vrijeme ljudi igraju stvarno dobro ali su veci baksuzi i od nas. Ljudi kad ono izbacise Rusiju u barazu kad su svi pogotovo kod nas vidili prolaz velike i bogate Rusije pod moranje.
Mesa sa nasom sredinom mora da uradi ne znam sta i kako ali ono sto pokazuju nije odraz ni njihove pojedinacne ni nase reprezetativne kvalitete.
Nek nam je dragi Bog na pomoci.
Fudo387

#57 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Fudo387 »

Sa ovom igrom nama bi i prolazak protiv Luksemburga bio upitan.
Ovo je blago receno katastrofa, danas smo pobijedili zahvaljujuci lucidnosti jednog igraca i neznanju kiprana.
Ako se nesta u medjuvremenu ne popravi, koga god od mogucih opcija dobijemo u barazu ubice ljudi hljeb u nama.
Ja jadnijih par nastupa nase reprezentacije nisam gledao, nista ni sa cim. Uzas.
frngla

#58 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by frngla »

ako nam odbrana bude

kolašinac - zukanović - šunjić - mujdža (mada je mujdža najlošija karika)

možemo igrati sa svima :)
Dead Man Walking

#59 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Dead Man Walking »

Bice da si prespavo prve 4 utakmice i 2 boda iz njih, uz nadasve leprsavu igru, ili ti mozebit pamcenje ne seze tako daleko.
Fudo387

#60 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Fudo387 »

Dead Man Walking wrote:Bice da si prespavo prve 4 utakmice i 2 boda iz njih, uz nadasve leprsavu igru, ili ti mozebit pamcenje ne seze tako daleko.
Ma i u te prve cetiri utakmice mi smo imali neku igru, koncept...to je licilo na nesto.
Ja sam mislio neki dan, hajde, u grcu smo, Vels je pristojna ekipa, desava se...ali danas smo bili cini mi se jos gori.
Jebo te, ubi u pojam ona nemoc, one tupave odluke, pojedose jetru covjeku.
ILVIIR

#61 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ILVIIR »

moze nas u barazu dobiti sve i jedna ekipa, isto tako mozemo i mi dobiti sve. ne bi bilo iznenadjenje.
slovence ne bih volio, jer ih sada vec potcjenjujemo, a protiv skandinavaca bi se makar malo uozbiljili. irska mi na prvi pogled gdjeluje kao najgora opcija.

jedinu prednost dajem duelu protiv slovenaca u tome sto bi imali dvije domace utakmice.
Idemedosumom

#62 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Idemedosumom »

Većina kuka jer nismo imali lijepu, lepršavu igru, pa kuku nama u baražu :facepalm:

Ja mislim da mi realno možemo proći SVE ekipe iz ovog baraža, čak i da nismo nosioci (a jesmo), da, čak i svjetsku ultra mega giga tera velesilu Ukrajinu.

Ne razumijem iracionalni strah od Irske? To je ekipa na nivou jedne Škotske. Slabiji su od Wales-a (jer nemaju igrača poput Bale-a), još čitam da će im faliti par standardnih igrača.

Slovenija je najpoželjnija, jer nam je do sada uvijek dobro ležala, uvijek su lahko od nas golove primali. Uz Mešin dosadašnji ozbiljan pristup ćemo se sigurno okaniti našeg famoznog "ta će oni" pristupa.

Norveška je komšijama dosta glavobolje zadala, onaj njihov bradonja je pravio dar-mar Hrvatskoj odbrani. Ipak mislim da ih možemo proći.

Još nije jasno da li će Danska ili Mađarska biti nenosilac. Mađari su mi ostali u lošem sječanju još iz onih kvala za euro 2008.
nosara

#63 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by nosara »

Fudo387 wrote:
Dead Man Walking wrote:Bice da si prespavo prve 4 utakmice i 2 boda iz njih, uz nadasve leprsavu igru, ili ti mozebit pamcenje ne seze tako daleko.
Ma i u te prve cetiri utakmice mi smo imali neku igru, koncept...to je licilo na nesto.
Ja sam mislio neki dan, hajde, u grcu smo, Vels je pristojna ekipa, desava se...ali danas smo bili cini mi se jos gori.
Jebo te, ubi u pojam ona nemoc, one tupave odluke, pojedose jetru covjeku.
Nisi valjda, uz sve, jos i pitar...? :lol:

Koga god dobijemo, prolazimo... Prejaki smo, jednostavno... Optimalan broj Zeljine djece u i oko reprezentacije mora donijet prevagu... :D
Altsa

#64 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Altsa »

pirmin wrote:Mogli bi nas Janezi i mlatnuti koliko ih samo potcjenjujemo. :-)
podcjenjuju selektori-forumasi. ne vjerujem da ce strucni stab to uraditi i igraci. inace treba se naviknuti na mesin nacin igre gdje nije bitna ljepota vec rezultat. grcka posla :D navijaci selje ce opet da svrsavaju na "odlicnu" igru reprezentacije :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#65 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Tomahawk11 »

Jebo vas i Zeljo i Sarajevo na temama o reprezentaciji. Toliko.
InvestmentSLO

#66 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by InvestmentSLO »

Janezi su igrali do sad 4 puta baraz. Znate koji jim je procenat uspjesnosti?

Btw. Koliko puta je BH igrala baraz i kakav je procenat?

Ne znaci nista ali je mozda neka fina slikica ;)
kinzekonze

#67 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by kinzekonze »

:-P
A1fa

#68 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by A1fa »

Altsa wrote:
podcjenjuju selektori-forumasi. ne vjerujem da ce strucni stab to uraditi i igraci. inace treba se naviknuti na mesin nacin igre gdje nije bitna ljepota vec rezultat. grcka posla :D navijaci selje ce opet da svrsavaju na "odlicnu" igru reprezentacije :lol: :lol:
Janezi se vec usrali, znaju šta ih čeka na njihovom terenu :D
Image

,,ako izvučemo Bosance, treba to rješavati sistemski, karte za domaće (slovenačke) navijače ne puštati u slobodnu prodaju'' :lol: :lol: :bih: :thumbup:
studiorum_tuzlaensis

#69 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by studiorum_tuzlaensis »

Altsa wrote:
bravo, evo ti banana sad i idi u ćošak #bordoakademija
A1fa

#70 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by A1fa »

hahahaha, za ovo ne treba prevod, Jesenice su inače grad sa najvećom koncentrisanom bh dijasporom u Sloveniji...

Image

ovaj jedan drugi piše da je bilo najbolje kad bi se znalo unaprijed da ce Bosnu izvuci, da su nacrtali i oni kukasti križ na terenu pa da domaću utakmicu igraju pred praznim tribinama :D :D :D
Last edited by A1fa on 14/10/2015 09:03, edited 1 time in total.
The BEN10

#71 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by The BEN10 »

.
Proposition Joe

#72 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Proposition Joe »

Ako izuzmemo Sloveniju koju svi prizeljkujemo, ja bih najradije na Dansku. Zasto Dansku? Pa zato sto oni trenutno od ovih preostalih repki igraju najsporiji fudbal, a tu mi imamo sansu. Norvezani mi se ne svidjaju ni malo kao ni Irska, ne znam koga bih radije izbjegao.
Altsa

#73 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Altsa »

Proposition Joe wrote:Ako izuzmemo Sloveniju koju svi prizeljkujemo, ja bih najradije na Dansku. Zasto Dansku? Pa zato sto oni trenutno od ovih preostalih repki igraju najsporiji fudbal, a tu mi imamo sansu. Norvezani mi se ne svidjaju ni malo kao ni Irska, ne znam koga bih radije izbjegao.
izgleda da je danska nosioc. sada je madarska u igri.
kinzekonze

#74 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by kinzekonze »

Proposition Joe wrote:Ako izuzmemo Sloveniju koju svi prizeljkujemo, ja bih najradije na Dansku. Zasto Dansku? Pa zato sto oni trenutno od ovih preostalih repki igraju najsporiji fudbal, a tu mi imamo sansu. Norvezani mi se ne svidjaju ni malo kao ni Irska, ne znam koga bih radije izbjegao.
Pa ne može Danska. Valjda smo nosioci i mogu nas zapasti Slovenja, Mađarska, Irska ili Norveška.
InvestmentSLO

#75 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by InvestmentSLO »

U sloveniji zivi i radi izmedju 200-300.000 ljudi iz BH Slovenija ima 2060000 stanovnika.. Dobro medju tih 200-300K navija za bih nekih 30-40% znaci jedino kad igra BH sa turskom tada i raste broj navijaca... Znaci medju 100K bosnjaka u sloveniji oni mozeju kupiti ogromno ulaznica em blizu je avstrija... Sta bi vi uradili da zivi u bosni 300-400K janeza ?

1999 baraz za EP u holandiji/ belgiji 2000
Janezi prolaze Ukrajince. 2:1 Ljubljana, 1:1 Kijev

2001 baraz za SP Koreja/japan 2002
Janezi prolaze Romune 2:1 Ljubljana, 1:1 Bukuresta

2003 baraz za EP Portgal 2004
Janezi kiks Hrvatska ... Zagreb 1:1, Ljubljana 0:1 80 min Dado prso znaci bili su 80 minuta na EP....

2009 baraz za SP juzna afrika 2010
Janezi prolaze Moskva 2:1 za Ruse , 1:0 u Mariboru.

Janezi su u te dvije utakmice monstrumi neverovatno dignu igru za 200%
Locked