Metropola
- Danguba
#51 Re: Metropola
jadni peMzioner, bas se napatio 
- cLo
#52 Re: Metropola
poenta je da upravo mi koji se JESMO rodili sa centralnim ne kakimo o seljakluku, dok ovi......oni se stide i sira i jabukamuha_sa wrote:svi smo se rodili sa centralnim jal plinskim grijanjem u svakoj prostoriji pa nam sad cudo što se neko na drva grijeho oponopono wrote:...cemu se persone ibrete aman...pa nisu pokloni pa da Djeda Mraz ulijece kroz odzak i redja pored jelke...nece se grijati ljudi na sunce jebote...
...ovi metropola ko fol gradjani- ko u onoj prici kad je lik bespravno izgradio kucu na strani negdje, nema kazne, vlasti poslale lika na psihijatriju, tako i ovi nasi Seher ljupci...aman nije UFO...kineski macak...
- cLo
#53 Re: Metropola
najbolje bi bilo da sve što ih podsjeća na korijene uklonimo
- tututuuuu
#54 Re: Metropola
O'zone wrote:
A dže si ti vidio da u Štrosi živi sirotinja????
Pa upravo to. A ovdje se tvrdi da je rijec o nekome ko nema novaca pa je prisiljen se grijati na drva. Za drva itekako treba novaca i to treba odmah u kesu par stoja. Sto tesko da neko ko je bez posla ima.
- cLo
#55 Re: Metropola
Bolje da na ulici leže drva, nego isprebijane kurve i narkomani kao u 90% svjetskih metropola. Ili nije?
- tututuuuu
#56 Re: Metropola
Pa ima i tog, al ne bas toliko da bih se slozio. Ja ne bih stvari nazvao seljaklukom uopce, mnogi ljudi na selu su jako cisti i obzirni prema okolini. Ja bih to nazvao primitivizmom i boli me neka stvar, ja cu raditi sta ja hocu, pa makar u centru Sarajeva istovario balvane.cLo wrote:poenta je da upravo mi koji se JESMO rodili sa centralnim ne kakimo o seljakluku, dok ovi......oni se stide i sira i jabukamuha_sa wrote:svi smo se rodili sa centralnim jal plinskim grijanjem u svakoj prostoriji pa nam sad cudo što se neko na drva grijeho oponopono wrote:...cemu se persone ibrete aman...pa nisu pokloni pa da Djeda Mraz ulijece kroz odzak i redja pored jelke...nece se grijati ljudi na sunce jebote...
...ovi metropola ko fol gradjani- ko u onoj prici kad je lik bespravno izgradio kucu na strani negdje, nema kazne, vlasti poslale lika na psihijatriju, tako i ovi nasi Seher ljupci...aman nije UFO...kineski macak...
A Sarajevo ni prije nije bilo neki primjer cistoce i uredjenosti. Tako da ne bih ja ni Sarajlije uzimao kao nekakav primjer.
- muha_sa
#57 Re: Metropola
ležala su dok ih covjek nije unjeo i vozdra
- tututuuuu
#58 Re: Metropola
Pa sto je najzalosnije mi imamo i jedno i drugo. Ako mislis da ovih gore navedenih nema, zivis u zabludi, teskoj.cLo wrote:Bolje da na ulici leže drva, nego isprebijane kurve i narkomani kao u 90% svjetskih metropola. Ili nije?
- muha_sa
#59 Re: Metropola
pa što odmah ne kažeš u cemu je foltututuuuu wrote: Pa ima i tog, al ne bas toliko da bih se slozio. Ja ne bih stvari nazvao seljaklukom uopce, mnogi ljudi na selu su jako cisti i obzirni prema okolini. Ja bih to nazvao primitivizmom i boli me neka stvar, ja cu raditi sta ja hocu, pa makar u centru Sarajeva istovario balvane.![]()
A Sarajevo ni prije nije bilo neki primjer cistoce i uredjenosti. Tako da ne bih ja ni Sarajlije uzimao kao nekakav primjer.
treba popljuvat Sarajevo--tako reci
- tututuuuu
#60 Re: Metropola
Pa dobro, unesena su. I smece se na kraju krajeva baci pa pocisti. Samo kazem da tesko da je rijec o sirotinji kako mnogi tvrde.muha_sa wrote:ležala su dok ih covjek nije unjeo i vozdra
- muha_sa
#61 Re: Metropola
necemo valjda mi odlucivat na cemu ce se ljudi grijattututuuuu wrote:Pa dobro, unesena su. I smece se na kraju krajeva baci pa pocisti. Samo kazem da tesko da je rijec o sirotinji kako mnogi tvrde.muha_sa wrote:ležala su dok ih covjek nije unjeo i vozdra
- tututuuuu
#62 Re: Metropola
haha, a evo ga. Pa ako je kritika po "seljacima" onda je malogradjanstina, ako je kritika pak po Sarajlijama, onda je pljuvanje.muha_sa wrote:pa što odmah ne kažeš u cemu je foltututuuuu wrote: Pa ima i tog, al ne bas toliko da bih se slozio. Ja ne bih stvari nazvao seljaklukom uopce, mnogi ljudi na selu su jako cisti i obzirni prema okolini. Ja bih to nazvao primitivizmom i boli me neka stvar, ja cu raditi sta ja hocu, pa makar u centru Sarajeva istovario balvane.![]()
A Sarajevo ni prije nije bilo neki primjer cistoce i uredjenosti. Tako da ne bih ja ni Sarajlije uzimao kao nekakav primjer.![]()
![]()
treba popljuvat Sarajevo--tako reci
Last edited by tututuuuu on 11/10/2015 13:50, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#63 Re: Metropola
Pa ocito da je, sto ne bi trebao biti. Svako se moze koristiti svojim pravom, dok ne ometa pravo drugog, kako na prolaz, tako i na eventulano lozenje svega i svacega i onda uzivanja u zimskom smogu Sarajeva. samo isto tako je mislim tesko za povjerovati da neko ko zivi u Strosi i plati par stoja odmah za grijanje je sirotinja. To je bila poenta.muha_sa wrote:necemo valjda mi odlucivat na cemu ce se ljudi grijattututuuuu wrote:Pa dobro, unesena su. I smece se na kraju krajeva baci pa pocisti. Samo kazem da tesko da je rijec o sirotinji kako mnogi tvrde.muha_sa wrote:ležala su dok ih covjek nije unjeo i vozdranjihov izbor
-
sickle_and_hammer
#64 Re: Metropola
ako kome trebaju drva direktno u dvoriste neka se javi.
ja ih helikopterom razvozim.
ja ih helikopterom razvozim.
-
bumerangss
#65 Re: Metropola
I valja ba zagrijati te austrougarsme stanove od 150 kvadrata a visina plafona 3 do 3 i po metra a prozori dotrajali i puhara na sve strane! Tu bez vese-kreke nema slameta!muha_sa wrote:ne treba na prvu pljuvat![]()
![]()
nemaju svi grijanje nit para da se griju na plin jal na struju. civjek u dvorištu ima šupu, unjet ce--u cemu je problem
-
kakavdanakneiskustvu
#66 Re: Metropola
zeina wrote:Umjetnička instalacija sa mnogo vecim smislom od gigantskog penisa od prije nekoliko dana
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#67 Re: Metropola
Sarajevo je metropola unutar BiH, a na mapi svijeta... 
- muha_sa
#68 Re: Metropola
Zviz wrote:Sarajevo mozda je metropola unutar BiH, a na mapi svijeta...
-
bumerangss
#69 Re: Metropola
Danguba wrote:
neprocjenljiv uzitak iliti merak
- Danguba
#70 Re: Metropola
Izgleda da se ovim drvima najvise ibrete oni koji ih ranije nisu ni vidjeli. Najdeblje drvo gloginja ili onaj od sipka.
Valjalo je to skupiti za zime.
Valjalo je to skupiti za zime.
- tututuuuu
#71 Re: Metropola
Zviz wrote:Sarajevo je metropola unutar BiH, a na mapi svijeta...
To je istina. Ovi sto pricaju price kako eto sad seljacima smetaju drva (koji spin
Last edited by tututuuuu on 11/10/2015 15:02, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#72 Re: Metropola
A znas koji je naj cejf?bumerangss wrote:Danguba wrote:
neprocjenljiv uzitak iliti merakiliti cejf iliti gušt

http://www.ekran.ba/vijesti/2013/12/24/ ... samo-kina/SARAJEVO: Ovakvu zagađenost poznaje samo Kina
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#73 Re: Metropola
tututuuuu wrote:Zviz wrote:Sarajevo je metropola unutar BiH, a na mapi svijeta...
To je istina. Ovi sto pricaju price kako eto sad seljacima smetaju drva (koji spin) jer su to kao nekakvi podsvjesni kompleksi mislim da nisu nigdje mrdnuli van Sarajeva i BiH, ili malo mora po Dalmaciji.
Ko posjece nolike sume, ono je da lici kao suma na brdima ali kad malo zadjes i bolje pogledas obicna sikara i granje
-
pemanapemani
#74 Re: Metropola
Pored nekvalitetnog ugljena, smeća, ispušnih plinova automobila..., baš su drva krivac za zagađenje.
Da nema ovih drva, tačno bi sa Barica mogao vidjeti svaki ulaz na Alipašinom polju.
Da nema ovih drva, tačno bi sa Barica mogao vidjeti svaki ulaz na Alipašinom polju.
-
bumerangss
#75 Re: Metropola
Kupi kucu na Sirokaci, Komatinu, Popovom gaju, Cokri, Debelom brdu, Sedrenku... pa i ti odozgo gledaj kako se sarajlije guse u jezeru smoga