Metropola

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Danguba

#51 Re: Metropola

Post by Danguba »

jadni peMzioner, bas se napatio :D
cLo

#52 Re: Metropola

Post by cLo »

muha_sa wrote:
ho oponopono wrote:...cemu se persone ibrete aman...pa nisu pokloni pa da Djeda Mraz ulijece kroz odzak i redja pored jelke...nece se grijati ljudi na sunce jebote...

...ovi metropola ko fol gradjani- ko u onoj prici kad je lik bespravno izgradio kucu na strani negdje, nema kazne, vlasti poslale lika na psihijatriju, tako i ovi nasi Seher ljupci...aman nije UFO...kineski macak... :pusi2:
svi smo se rodili sa centralnim jal plinskim grijanjem u svakoj prostoriji pa nam sad cudo što se neko na drva grije :D
poenta je da upravo mi koji se JESMO rodili sa centralnim ne kakimo o seljakluku, dok ovi......oni se stide i sira i jabuka :D
cLo

#53 Re: Metropola

Post by cLo »

najbolje bi bilo da sve što ih podsjeća na korijene uklonimo
tututuuuu

#54 Re: Metropola

Post by tututuuuu »

O'zone wrote:
A dže si ti vidio da u Štrosi živi sirotinja????

Pa upravo to. A ovdje se tvrdi da je rijec o nekome ko nema novaca pa je prisiljen se grijati na drva. Za drva itekako treba novaca i to treba odmah u kesu par stoja. Sto tesko da neko ko je bez posla ima.
cLo

#55 Re: Metropola

Post by cLo »

Bolje da na ulici leže drva, nego isprebijane kurve i narkomani kao u 90% svjetskih metropola. Ili nije?
tututuuuu

#56 Re: Metropola

Post by tututuuuu »

cLo wrote:
muha_sa wrote:
ho oponopono wrote:...cemu se persone ibrete aman...pa nisu pokloni pa da Djeda Mraz ulijece kroz odzak i redja pored jelke...nece se grijati ljudi na sunce jebote...

...ovi metropola ko fol gradjani- ko u onoj prici kad je lik bespravno izgradio kucu na strani negdje, nema kazne, vlasti poslale lika na psihijatriju, tako i ovi nasi Seher ljupci...aman nije UFO...kineski macak... :pusi2:
svi smo se rodili sa centralnim jal plinskim grijanjem u svakoj prostoriji pa nam sad cudo što se neko na drva grije :D
poenta je da upravo mi koji se JESMO rodili sa centralnim ne kakimo o seljakluku, dok ovi......oni se stide i sira i jabuka :D
Pa ima i tog, al ne bas toliko da bih se slozio. Ja ne bih stvari nazvao seljaklukom uopce, mnogi ljudi na selu su jako cisti i obzirni prema okolini. Ja bih to nazvao primitivizmom i boli me neka stvar, ja cu raditi sta ja hocu, pa makar u centru Sarajeva istovario balvane. :D

A Sarajevo ni prije nije bilo neki primjer cistoce i uredjenosti. Tako da ne bih ja ni Sarajlije uzimao kao nekakav primjer.
muha_sa

#57 Re: Metropola

Post by muha_sa »

ležala su dok ih covjek nije unjeo i vozdra
tututuuuu

#58 Re: Metropola

Post by tututuuuu »

cLo wrote:Bolje da na ulici leže drva, nego isprebijane kurve i narkomani kao u 90% svjetskih metropola. Ili nije?
Pa sto je najzalosnije mi imamo i jedno i drugo. Ako mislis da ovih gore navedenih nema, zivis u zabludi, teskoj. :D
muha_sa

#59 Re: Metropola

Post by muha_sa »

tututuuuu wrote: Pa ima i tog, al ne bas toliko da bih se slozio. Ja ne bih stvari nazvao seljaklukom uopce, mnogi ljudi na selu su jako cisti i obzirni prema okolini. Ja bih to nazvao primitivizmom i boli me neka stvar, ja cu raditi sta ja hocu, pa makar u centru Sarajeva istovario balvane. :D

A Sarajevo ni prije nije bilo neki primjer cistoce i uredjenosti. Tako da ne bih ja ni Sarajlije uzimao kao nekakav primjer.
pa što odmah ne kažeš u cemu je fol :? :?
treba popljuvat Sarajevo--tako reci
tututuuuu

#60 Re: Metropola

Post by tututuuuu »

muha_sa wrote:ležala su dok ih covjek nije unjeo i vozdra
Pa dobro, unesena su. I smece se na kraju krajeva baci pa pocisti. Samo kazem da tesko da je rijec o sirotinji kako mnogi tvrde.
muha_sa

#61 Re: Metropola

Post by muha_sa »

tututuuuu wrote:
Pa dobro, unesena su. I smece se na kraju krajeva baci pa pocisti. Samo kazem da tesko da je rijec o sirotinji kako mnogi tvrde.
necemo valjda mi odlucivat na cemu ce se ljudi grijat :-) njihov izbor
tututuuuu

#62 Re: Metropola

Post by tututuuuu »

muha_sa wrote:
tututuuuu wrote: Pa ima i tog, al ne bas toliko da bih se slozio. Ja ne bih stvari nazvao seljaklukom uopce, mnogi ljudi na selu su jako cisti i obzirni prema okolini. Ja bih to nazvao primitivizmom i boli me neka stvar, ja cu raditi sta ja hocu, pa makar u centru Sarajeva istovario balvane. :D

pa što odmah ne kažeš u cemu je fol :? :?
treba popljuvat Sarajevo--tako reci
haha, a evo ga. Pa ako je kritika po "seljacima" onda je malogradjanstina, ako je kritika pak po Sarajlijama, onda je pljuvanje. :D Pa ne, sve je u Sarajevu super. Je li tako posteno? :-D Zivim u Sarajevu i meni pojava balvana (EDIT: pardon, panjeva) u centru grada jeste cudna, a vi kako hocete. :D
Last edited by tututuuuu on 11/10/2015 13:50, edited 1 time in total.
tututuuuu

#63 Re: Metropola

Post by tututuuuu »

muha_sa wrote:
tututuuuu wrote:
necemo valjda mi odlucivat na cemu ce se ljudi grijat :-) njihov izbor
Pa ocito da je, sto ne bi trebao biti. Svako se moze koristiti svojim pravom, dok ne ometa pravo drugog, kako na prolaz, tako i na eventulano lozenje svega i svacega i onda uzivanja u zimskom smogu Sarajeva. samo isto tako je mislim tesko za povjerovati da neko ko zivi u Strosi i plati par stoja odmah za grijanje je sirotinja. To je bila poenta.
sickle_and_hammer

#64 Re: Metropola

Post by sickle_and_hammer »

ako kome trebaju drva direktno u dvoriste neka se javi.
ja ih helikopterom razvozim.
bumerangss

#65 Re: Metropola

Post by bumerangss »

muha_sa wrote:ne treba na prvu pljuvat :-) :-)

nemaju svi grijanje nit para da se griju na plin jal na struju. civjek u dvorištu ima šupu, unjet ce--u cemu je problem :?
I valja ba zagrijati te austrougarsme stanove od 150 kvadrata a visina plafona 3 do 3 i po metra a prozori dotrajali i puhara na sve strane! Tu bez vese-kreke nema slameta! :D
kakavdanakneiskustvu

#66 Re: Metropola

Post by kakavdanakneiskustvu »

zeina wrote:Umjetnička instalacija sa mnogo vecim smislom od gigantskog penisa od prije nekoliko dana
:thumbup:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#67 Re: Metropola

Post by Zviz »

Sarajevo je metropola unutar BiH, a na mapi svijeta... :skoljka:
muha_sa

#68 Re: Metropola

Post by muha_sa »

Zviz wrote:Sarajevo mozda je metropola unutar BiH, a na mapi svijeta... :skoljka:
:kiss: :kiss: :kiss:
bumerangss

#69 Re: Metropola

Post by bumerangss »

Danguba wrote:Image

neprocjenljiv uzitak iliti merak 8-)
:thumbup: iliti cejf iliti gušt
Danguba

#70 Re: Metropola

Post by Danguba »

Izgleda da se ovim drvima najvise ibrete oni koji ih ranije nisu ni vidjeli. Najdeblje drvo gloginja ili onaj od sipka.
Valjalo je to skupiti za zime. :D
tututuuuu

#71 Re: Metropola

Post by tututuuuu »

Zviz wrote:Sarajevo je metropola unutar BiH, a na mapi svijeta... :skoljka:

To je istina. Ovi sto pricaju price kako eto sad seljacima smetaju drva (koji spin :D ) jer su to kao nekakvi podsvjesni kompleksi mislim da nisu nigdje mrdnuli van Sarajeva i BiH, ili malo mora po Dalmaciji.
Last edited by tututuuuu on 11/10/2015 15:02, edited 1 time in total.
tututuuuu

#72 Re: Metropola

Post by tututuuuu »

bumerangss wrote:
Danguba wrote:Image

neprocjenljiv uzitak iliti merak 8-)
:thumbup: iliti cejf iliti gušt
A znas koji je naj cejf?

Image

Image

Image

SARAJEVO: Ovakvu zagađenost poznaje samo Kina
http://www.ekran.ba/vijesti/2013/12/24/ ... samo-kina/
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#73 Re: Metropola

Post by Zviz »

tututuuuu wrote:
Zviz wrote:Sarajevo je metropola unutar BiH, a na mapi svijeta... :skoljka:

To je istina. Ovi sto pricaju price kako eto sad seljacima smetaju drva (koji spin :D ) jer su to kao nekakvi podsvjesni kompleksi mislim da nisu nigdje mrdnuli van Sarajeva i BiH, ili malo mora po Dalmaciji.

Ko posjece nolike sume, ono je da lici kao suma na brdima ali kad malo zadjes i bolje pogledas obicna sikara i granje :D
pemanapemani

#74 Re: Metropola

Post by pemanapemani »

Pored nekvalitetnog ugljena, smeća, ispušnih plinova automobila..., baš su drva krivac za zagađenje. :-)

Da nema ovih drva, tačno bi sa Barica mogao vidjeti svaki ulaz na Alipašinom polju.
bumerangss

#75 Re: Metropola

Post by bumerangss »

Kupi kucu na Sirokaci, Komatinu, Popovom gaju, Cokri, Debelom brdu, Sedrenku... pa i ti odozgo gledaj kako se sarajlije guse u jezeru smoga :-D
Post Reply