dnevna svjetla

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

biggrin

#51 Re: dnevna svjetla

Post by biggrin »

530i wrote: U krajnjem slučaju vještak saobraćajne struke će doći na sud i potvrditi šta su to i kratka i oborena svjetla i sud će uvažiti njegovo mišljenje. Ako te je kaznilo plati kaznu u roku od osam dana - 50% od cijene i vozi dalje. Nikako se ne isplati tjerati pravdu, posebno kad i nemaš nekih šansi.
vidis, to sa vjestakom mi nije naumpalo...jos na kaznu i troskovi sudski... :/
Qler wrote:Mala digresija,

Jel svjetla ili svijetla?
nije ista rijec. svjetla su na npr.autu. svijetla je npr.majica
probook

#52 Re: dnevna svjetla

Post by probook »

Nije problem okrenuti prekidac, ali da imam na autu xenone obavezno bi ugradio (ako auto vec nema) neka led svjetla. 80% voznje mi je po danu i da mi bezveze gore xenoni koji kostaju npr 150 KM zbog izmisljenog glupog zakona?
amar1994

#53 Re: dnevna svjetla

Post by amar1994 »

probook wrote:Nije problem okrenuti prekidac, ali da imam na autu xenone obavezno bi ugradio (ako auto vec nema) neka led svjetla. 80% voznje mi je po danu i da mi bezveze gore xenoni koji kostaju npr 150 KM zbog izmisljenog glupog zakona?
Pa normalno,nemaju dzaba novija auta automatska svjetla,al sta njihovi inzinjeri znaju pored ovih nasih iz BiH :P
nightvision

#54 Re: dnevna svjetla

Post by nightvision »

amar1994 wrote:
probook wrote:Nije problem okrenuti prekidac, ali da imam na autu xenone obavezno bi ugradio (ako auto vec nema) neka led svjetla. 80% voznje mi je po danu i da mi bezveze gore xenoni koji kostaju npr 150 KM zbog izmisljenog glupog zakona?
Pa normalno,nemaju dzaba novija auta automatska svjetla,al sta njihovi inzinjeri znaju pored ovih nasih iz BiH :P
Ja nemam ksenone ali sam zbog dnevnih svjetala samo jednom zamijenio sijalice od oborenih svjetala u sedam godina, znaci skinuo fabricke i postavio druge a znam ljude koji su se namijenjali sijalica zato sto ih nemaju, na zalost. Dzaba, nasi "inzEnjeri" znaju da je tebi mrsko okrenuti prekidac i da se ti kurcis sto imas svjetla za voznju po danu. Yeb'o ti nas.
basicm

#55 Re: dnevna svjetla

Post by basicm »

Javite onom Lindovu da ovo popravi u zakonu.
amar1994

#56 Re: dnevna svjetla

Post by amar1994 »

nightvision wrote:
amar1994 wrote:
Ja nemam ksenone ali sam zbog dnevnih svjetala samo jednom zamijenio sijalice od oborenih svjetala u sedam godina, znaci skinuo fabricke i postavio druge a znam ljude koji su se namijenjali sijalica zato sto ih nemaju, na zalost. Dzaba, nasi "inzEnjeri" znaju da je tebi mrsko okrenuti prekidac i da se ti kurcis sto imas svjetla za voznju po danu. Yeb'o ti nas.
nisu sigurne BiH ceste ako su ugasena kratka svjetla,koja se ne primjete po danu :-) :lol:
Post Reply