chupacabra wrote:patriot_1 wrote:
Ima logike i nema!
Ja vjerujem u Boga jer mi On može dati nešto što je za mene dobro!Vječni život!
Ja vjerujem u Boga jer mislim da on postoji!
Ja vjerujem u Boga jer mi samo tako,nastanak svemira djeluje logičan!
Ja vjerujem u Boga jer čitajući Novi Zavjet pomno,shvaćam da ga je Isus objavio,Isus,Bog sam utjelovljeni!
Evo ti,vidim Engleski znaš,dva ateista debatiraju,doista jedan bivši ateist ,sada kršćanski apologeta i oba su znanstvenici pa reci,koji je od njih dva
"pametniji"!
https://www.youtube.com/watch?v=sdSYkDrTLks
1) Znaci vjerujes u boga iz koristoljublja i straha od smrti

2) Mislim i ja da postoji Mitra, Perzijski bog Sunca rodjen od djevice na 25 Decembar, a koji je kod Rimljana poznat kao Saturn, cije se ponovno rodjenje slavilo na isti datum. Opstepoznata Saturnalija. Zasto su krscani morali krasti tudje price i datume (rodjenje od djevice, uskrsnuce...) Bar je trebalo izmisliti nesto originalno, a ne krasti od drevnih Perzijanaca.
3) Ako je bog uzrokovao nastanak svemira, ko je uzrokovao boga? Ne moze sve imati uzrok, a on biti izuzetak.
4) Novi Zavjet se bazira na Paulovim ucenjima, a ne Isusovim, zapisanih dugo nakon Isusovog zivota, a jednu verziju ozvanicio rimski imperator Konstantin koji je utapanjem starih paganskih obicaja sa novom Paulovom vjerom olaksao gradjanima Rimskog carstva prelazak na zvanicnu novu vjeru.
5) Pogledacu prvom prilikom pa donijeti svoj zakljucak.
1)Što je tu loše?Kupuješ li auto iz koristoljublja ili fore radi?Ili kuću?Imaš li prijatelje iz koristoljublja?Ženu ženišiz koristoljublja,ono sexao bi malo pa ti treba?
Nešto želiš ili nekog jer ti se sviđa,dopada,oduševio te,eto,mene Bog oduševljava i to je jedan razlog vjerovanja(pritom mislim prvenstveno na Isusa)
2)Zašto nebi na taj dan slavili nešto veće,bolje,važnije?Božić je važniji od nekog tamo boga sunca!Koji usput ne postoji!
Uskrsnuće su opisali očevidci,ono se dakle zbilo.Ostalo me ne zanima!
3)O Bogu govorimo(bar mi kršćani) kao o onom koji je oduvjek,nema početka tako da je pitanje besmisleno!Uostalomda ga je netko stvorio onda bi taj netko bio Bog a neovaj ,u kog vjerujemo!
4)Ovih gluposti sam se načitao i naslušao, toliko su plitke ,muka me komentirati!Novi Zavjet se bazira na 4 Evanđelja i nijedno nije Pavlovo!Odmah iza su Djela Apostolska koja pola svog pisanja usmjeravaju na Petra i Ivana a pola na Pavla!Ovo dosad spomenuto ništa nije napisao Pavle!
Zatim imamo Otkrivenje,Petrove poslanice2,Ivanove 3,Jakovljevu,Judinu i Hebreima poslanicu!
Dakle,ostale poslanice je napisao Pavao a to nije ni četvrtina Novog Zavjeta!Pavlu je Petar dao ruku zajedništva,i Iva i Jakov.Dakle,složili su se sa njim a učitelj prvi mu je bio Barnaba,kršćanin odpočetka!
Kad je Pavao obraćen ,kršćanstvo se već proširilo po cjelom Bliskom Istoku i svoj Palestini!
Cjeli Novi Zavjez je napisan do stotr godine naše ere!
Eto malo teologije(koju sam usput par godina studirao!
A ti i dalje ,puni glavu bedastoćama!Ako si naivan!