Efendić sve l i teror.

Post Reply
45cents

#51 Re: Efendić sve l i teror.

Post by 45cents »

hrasno38 wrote: Aha e gdje su se to u ovom gradu ovakvi golovi ucvrscivali za beton....o cemu vi vise pricate. ja imam sina isto tako i kada je imao 12 godina uvijek je jedno oko bilo na njemu. isto se igrao i sutao lopte na igralistu koji je imalo potpuno iste golove i nikada u zivotu ni on niti ko od njegove raje se nije popeo na taj gol jer je uvijek neko od nas roditelja bio tu prisutan i ako bi pokusali opominjao. Kakav kurcev Efendic ima veze sa tim....bio vam je zlatan kad je postavio igraliste pa sta sad treba i da vam djecu cuva da se ne ozljede. Djeca su uvijek u svom razvoju u svakom trenutku podlozna smrtnoj opasnosti ako ih pustis same i ne vodis racuna o njima....(popet ce se na drvo ne razmisljajuci da su grane krte). Za mene je iskljuciva krivnja na roditeljima ma koliko to surovo bilo jer nisam jednom vidio djecu samo napolju koja sebe dovode u opasnost dok im roditelja nema ni na mapi. Djeca se gospodo cuvaju sve dok su djeca a ne pustaju na ulicu da bi se vi mogli odmarati.

Nema sumnje da će SDA ući u istoriju sa zahtjevom za smjenu roditelja.
Čemu je vakat, tome je i vrijeme.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#52 Re: Efendić sve l i teror.

Post by hrasno38 »

45cents wrote:
hrasno38 wrote: Aha e gdje su se to u ovom gradu ovakvi golovi ucvrscivali za beton....o cemu vi vise pricate. ja imam sina isto tako i kada je imao 12 godina uvijek je jedno oko bilo na njemu. isto se igrao i sutao lopte na igralistu koji je imalo potpuno iste golove i nikada u zivotu ni on niti ko od njegove raje se nije popeo na taj gol jer je uvijek neko od nas roditelja bio tu prisutan i ako bi pokusali opominjao. Kakav kurcev Efendic ima veze sa tim....bio vam je zlatan kad je postavio igraliste pa sta sad treba i da vam djecu cuva da se ne ozljede. Djeca su uvijek u svom razvoju u svakom trenutku podlozna smrtnoj opasnosti ako ih pustis same i ne vodis racuna o njima....(popet ce se na drvo ne razmisljajuci da su grane krte). Za mene je iskljuciva krivnja na roditeljima ma koliko to surovo bilo jer nisam jednom vidio djecu samo napolju koja sebe dovode u opasnost dok im roditelja nema ni na mapi. Djeca se gospodo cuvaju sve dok su djeca a ne pustaju na ulicu da bi se vi mogli odmarati.
Nema sumnje da će SDA ući u istoriju sa zahtjevom za smjenu roditelja.
Čemu je vakat, tome je i vrijeme.
ma jok nego ce roditelji zahtjevati da im nacelnici opstina cuvaju djecu.....sto ce isto tako uci u istoriju!
GeeTnT

#53 Re: Efendić sve l i teror.

Post by GeeTnT »

Glupost, glupost....glupost. Protesti ce samo ucvstiti Efendica na poziciji nacelnika.
hrasno38

#54 Re: Efendić sve l i teror.

Post by hrasno38 »

GeeTnT wrote:Glupost, glupost....glupost. Protesti ce samo ucvstiti Efendica na poziciji nacelnika.
Iza strasne pogibije ovog djecaka sva treca rijec je Efendic.....jebo ga Efendic...nije on u pitanju nego krucijalne stvari koje se ticu odgoja djeteta i njegovog sigurnog okruzenja. Opet ponavljam gol nije pao sam od sebe nego ga je taj nesretni djecak srusio na sebe.
Thorgerson

#55 Re: Efendić sve l i teror.

Post by Thorgerson »

cpu_fan wrote: Pa nije ni koš, al' navodimo kao primjer. Ja sam kao dijete skako drugog sprata kuće pa da mi je šta bilo bio bi nesretan slučaj, Ovdje se radi o igralištu gdje se ne smije desiti da neka teža konstrukcija bude neosigurana. Da je dijete palo s gola bio bi nesretan slučaj ovako kako je konstrukcija pala normalno da se traži nečija odgovornost.
Da, ali covjece sta treba da se desi pa da ovakva konstrukcija padne? Je li se gol sam od sebe prevrnuo?

Neko ga je prevrnuo.

A fakat, ja ne znam da su igdje ovakvi golovi pricvrsceni za zemlju. Ne znam nijedno igraliste u osnovnoj, ili po dvoranama da je gol pricvrscen za zemlju. Osim velikih golova na fudbalskim terenima.

Ovdje se jedino moze prigovoriti cemu ovako jaka konstrukcija na malom igralistu, sta je falilo drvenom golu malo ojacan zeljezom...mislim znam krace bi trajao, ali opet laksi je...
huxley

#56 Re: Efendić sve l i teror.

Post by huxley »

Od pokretaca teme (DF - Zeljko Komsic), pa do ovih koji kao organizuju proteste i pozivaju na linc (Dogs Trust i Av-Mau + simpatizeri opozicionih stranaka), nema na zalost ovdje nikoga kome je stalo do ovog nesretnog djecaka, ili da se svi buduci tereni i igralista naprave po nekim boljim standardima. Sve sami sitni interes.

A opet kazem, jebes SDA, ali Efendic je jedan od najboljih nacelnika, i pokusaj iskoristavanje ovog slucaja je cista patetika.
Btw, mene licno je impresionirao kada se onoj Dalidi Kozlic iz Av-Mau posrao u usta i ubio je cinjenicama na TV debati.
GeeTnT

#57 Re: Efendić sve l i teror.

Post by GeeTnT »

hrasno38 wrote:
GeeTnT wrote:Glupost, glupost....glupost. Protesti ce samo ucvstiti Efendica na poziciji nacelnika.
Iza strasne pogibije ovog djecaka sva treca rijec je Efendic.....jebo ga Efendic...nije on u pitanju nego krucijalne stvari koje se ticu odgoja djeteta i njegovog sigurnog okruzenja. Opet ponavljam gol nije pao sam od sebe nego ga je taj nesretni djecak srusio na sebe.
Svima je to jasno, ali ne i.....sdp-u i Sabini Cudic....

PS: Nije grasov tramvaj kriv sto je u njemu ubijen Denis Mrnjavac...
Thorgerson

#58 Re: Efendić sve l i teror.

Post by Thorgerson »

A pola ovih sto seru prvo nemaju pojma ni gdje je igraliste, niti su isto ikada posjetili...
Pa zasto nisu otisli eto prije mjesec, prije godinu, prije pola godine i onako obisli terene i vidjeli ima li nekih nedostataka.

Ako su toliko zabrinuti za nasu djecu...jesu moj qrac.

Krv bi popili da se docepaju pozicije.
hrasno38

#59 Re: Efendić sve l i teror.

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:A pola ovih sto seru prvo nemaju pojma ni gdje je igraliste, niti su isto ikada posjetili...
Pa zasto nisu otisli eto prije mjesec, prije godinu, prije pola godine i onako obisli terene i vidjeli ima li nekih nedostataka.

Upravo to je najodvratnije i to je poenta ko fol ogromna briga za nasu djecu....nemojte se vi brinuti za moje dijete matere vam!!!!!! Ma garantujem svojim zivotom da je bruka roditelja vidjela ocima ove golove i da ama bas niko nije progovorio niti jedne sto nisu ucvrsceni
45cents

#60 Re: Efendić sve l i teror.

Post by 45cents »

hrasno38 wrote:
Djeca su čudo jedno. Ova u Dobrinji su toliko snažna da čupaju metalne konstrukcije, cijepaju varove, izvaljuju šarafe iz matica.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#61 Re: Efendić sve l i teror.

Post by JoseMujica »

hrasno38 wrote:
Thorgerson wrote:A pola ovih sto seru prvo nemaju pojma ni gdje je igraliste, niti su isto ikada posjetili...

Upravo to je najodvratnije i to je poenta ko fol ogromna briga za nasu djecu....nemojte se vi brinuti za moje dijete matere vam!!!!!! Ma garantujem svojim zivotom da je bruka roditelja vidjela ocima ove golove i da ama bas niko nije progovorio niti jedne sto nisu ucvrsceni

aiii jes se neko upalio :D

samo Efendićevo brisanje saopćenja sa zvanične općinske web stranice pokazuje da itekako ima elementata za krivicu načelnika u ovom slučaju. Nije igralište bog napravio i postavio stative pa da besramno govorimo o "božijem davanju".

Općina je posao povjerila LOKOM-u. LOKOM je napravio igralište i postavio golove. Pitanje jeste da li je posao urađen po važećim sigurnosnim standardima. Ako nije krivi su.

Konstanta balkanskog vođenja politike jeste bježanje od odgovornosti....zato nam i jeste ovako dobro. I po tome se ne razliku je nimalo ni Naša sranka ako se sjetimo NEXE slučaja sa Fortom

ps

jel se to u općini do 16:00 radi?
hrasno38

#62 Re: Efendić sve l i teror.

Post by hrasno38 »

JoseMujica wrote:
hrasno38 wrote:

aiii jes se neko upalio :D

samo Efendićevo brisanje saopćenja sa zvanične općinske web stranice pokazuje da itekako ima elementata za krivicu načelnika u ovom slučaju. Nije igralište bog napravio i postavio stative pa da besramno govorimo o "božijem davanju".

Općina je posao povjerila LOKOM-u. LOKOM je napravio igralište i postavio golove. Pitanje jeste da li je posao urađen po važećim sigurnosnim standardima. Ako nije krivi su.
ma nisam se druze upalio vjeruj mi ali mi je pun kurac ovih sitnih dusa koje iz tragedija pokusavaju da izvuku neki car. Znas dobro da sam ovdje jedan od najvecih protivnika svega sto je iz SDA ali to ne znaci da treba da budem iskljuciv u svemu. Da je kucni odgoj onakav kakav bi trebao da bude mi danas ne bi na ulici imali ovo sto imamo a taj odgoj pocinje od malih nogu i ne sprovode ga ni politicari ni nacelnici nego roditelji. Roditelji od djece prave i dobre ljude ali prave i kriminalce. Sta mislis da ovom momku sto je neko vece poginuo u bijesnom BMW-u nije babo kupio prvo auto ili motor???? Ili majka nije bitno.
JoseMujica

#63 Re: Efendić sve l i teror.

Post by JoseMujica »

hrasno38 wrote:
ma nisam se druze upalio vjeruj mi ali mi je pun kurac ovih sitnih dusa koje iz tragedija pokusavaju da izvuku neki car. Znas dobro da sam ovdje jedan od najvecih protivnika svega sto je iz SDA ali to ne znaci da treba da budem iskljuciv u svemu. Da je kucni odgoj onakav kakav bi trebao da bude mi danas ne bi na ulici imali ovo sto imamo a taj odgoj pocinje od malih nogu i ne sprovode ga ni politicari ni nacelnici nego roditelji. Roditelji od djece prave i dobre ljude ali prave i kriminalce. Sta mislis da ovom momku sto je neko vece poginuo u bijesnom BMW-u nije babo kupio prvo auto ili motor???? Ili majka nije bitno.

nije ovdje pitanje kućnog odgoja već sigurnosnih propisa i njihovog provođenja. Ako su ih ljudi proveli kako treba nisu krivi.

U normalnim zemljama kriv je i proizvođač gola ako nije istaknuo upozorenje u uputstvu za upotrebu. To su stvari o kojima se misli unaprijed upravo da bi se izbjegle nesreće poput ove, a ne libo me tuki imam ja jarana da to našminka, a onda kad neko zagine vičeš: to je božije davanje :-) Samo po tome je Efendić vnago samo tako sve i da nije kriv. I mislim sigurno nema on kao načelnik tu pravne odgovornosti, ali ima moralne i etičke, ali naravno koga boli chuna za tim u bosni
madner

#64 Re: Efendić sve l i teror.

Post by madner »

Pa ko je odgovoran ako nije Efendija?

Ako postoji propis za golove naravno.
hrasno38

#65 Re: Efendić sve l i teror.

Post by hrasno38 »

madner wrote:Pa ko je odgovoran ako nije Efendija?

E ovo je cijela poenta a siguran sam 100% da ne postoji i da nikad od kada znam za sebe nije postojao. To sto se ovdje postavljaju linkovi necega sto kao zakon postoji u zemljama EU to je nesto sto se ne tice nas jer mi nismo u EU i to je prica oko koje se moze puno toga ispricati. Obidjite igralista u Sarajevu i prebrojte koliko ih ima gdje su golovi ucvrsceni.
JoseMujica

#66 Re: Efendić sve l i teror.

Post by JoseMujica »

u Sarajevu je uspjeh naći igralište sa golovima i koševima uopće...to je naš nivo :(

A sumnjam da smo dobacili do toga kako su postavljeni i hoće li koga sutra ubiti :-)
hrasno38

#67 Re: Efendić sve l i teror.

Post by hrasno38 »

JoseMujica wrote:u Sarajevu je uspjeh naći igralište sa golovima i koševima uopće...to je naš nivo :(

A sumnjam da smo dobacili do toga kako su postavljeni i hoće li koga sutra ubiti :-)
Ovo prvo je 100% tacno jer tesko da se u ovom gradu moze odbraniti ista sto je metalno od krvopija koje skupljaju zeljezo
muha_sa

#68 Re: Efendić sve l i teror.

Post by muha_sa »

hrasno38 wrote:

E ovo je cijela poenta a siguran sam 100% da ne postoji i da nikad od kada znam za sebe nije postojao. To sto se ovdje postavljaju linkovi necega sto kao zakon postoji u zemljama EU to je nesto sto se ne tice nas jer mi nismo u EU i to je prica oko koje se moze puno toga ispricati. Obidjite igralista u Sarajevu i prebrojte koliko ih ima gdje su golovi ucvrsceni.
hrasno :-D

meni kao majstoru ne treba nikakav propis nit papir ako znam da radim poso kojim se bavim. Ucvrstim gol da ne može past i vozdra--ne želim da razmišljam može li past il ce ga neko na nekoga oborit--završena prica
muha_sa

#69 Re: Efendić sve l i teror.

Post by muha_sa »

JoseMujica wrote:u Sarajevu je uspjeh naći igralište sa golovima i koševima uopće...to je naš nivo :(

sinoc na dnevniku TVSA iznesoše podatak da od 115 djecijih igrališta njih 103 NE ISPUNJAVA sigurnosne uslove
JoseMujica

#70 Re: Efendić sve l i teror.

Post by JoseMujica »

muha_sa wrote:

sinoc na dnevniku TVSA iznesoše podatak da od 115 djecijih igrališta njih 103 NE ISPUNJAVA sigurnosne uslove
:thumbup:

i da rade općine svoj posao sva 103 bi odmah bila zatvorena. A pošto ne rade sva će landarat ko i do sad dok opet ko ne zagine pa će opet biti "božije davanje" :-)
hrasno38

#71 Re: Efendić sve l i teror.

Post by hrasno38 »

muha_sa wrote:
hrasno38 wrote:

hrasno :-D

meni kao majstoru ne treba nikakav propis nit papir ako znam da radim poso kojim se bavim. Ucvrstim gol da ne može past i vozdra--ne želim da razmišljam može li past il ce ga neko na nekoga oborit--završena prica
ama covjece dragi nisu ta igralista nastala jucer i kao sto sam napisao prije rata je bilo igralista pet puta vise nego sto je danas i niko nije rezao metalne golove i prodavao u staro zeljezo.......i nigdje ti golovi nisu bili ucvrsceni i nikad u zivotu nisam cuo da je nekoga takav gol ubio ili povrijedio a pogotovo neko manje dijete. Bilo je hiljade nekih drugih povreda ali to nikada jer kad ti neko par puta kaze nemoj se vjesati o gol ti se ne vjesas. Taj gol nikada u zivotu ne bi pao sam od sebe i pusti pricu druze o majstorluku jer nema sarafa kojeg oni danas ne bi otkinuli i gol bi opet u neka doba bio nepricvrsen.
hrasno38

#72 Re: Efendić sve l i teror.

Post by hrasno38 »

muha_sa wrote:

I da velika je razlika izmedju djecijeg igralista i sportskog terena da se ne brkaju pojmovi. Na ovakvim sportskim terenima treniraju i pojednini nizerazredni fudbalski klubovi sto znaci da to nije djecije igraliste nego sportski objekat.
GeeTnT

#73 Re: Efendić sve l i teror.

Post by GeeTnT »

Koliko djece iznad 12 godina ispunjava uslove za normalno ponasanje u parkovima?
Koliko roditelja zna sta im djeca rade u parku?

Koliko roditelja i njihove djece zna normalno razgovarati bez psovki?

Koliko?
muha_sa

#74 Re: Efendić sve l i teror.

Post by muha_sa »

nema terena u Sarajevu na kojem nisam igrao lopte od kako znam za sebe--a stariji sam od vas hej hej :) sve i jedan je bio ucvršcen i siguran--to garantujem životom. Nismo ni mi bili cvjecke, nemojmo se lagat :-) zaboravili smo naše šejtanluke il necemo sebi da priznamo da smo bili i mi živahni :-)
mario001

#75 Re: Efendić sve l i teror.

Post by mario001 »

Teniser wrote:VRIJEME TI JE DA ODEŠ LAŽOVE EFENDIĆU.
Sad su ti kao krivi građani smradu,imaš li imalo sramote ili si to naučio u zelenoj centrali.

Hadzicu jesi li to ti
Post Reply