Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

vade_mecum

#51 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by vade_mecum »

evo jednog za zenit...pismo objavljujemo u potpunosti :D http://www.avaz.ba/clanak/204307/iskren ... djevojkama
Zašto nemam djevojku?

Odlučio sam se da napišem ovaj post nakon dužeg vremena.

Danas se svašta nažalost naziva djevojkom. Što si finiji i ljepše se odnosiš prema njoj ona te sve više odbacuje od sebe.

I sam saam doživio mnogo neugodnih situacija. Svaka djevojka sa kojom sam se "kontao" ili bio u vezi ostavljala me uz izlike "ti si fin, osoba si za braka, dosadno je sada da mladi budemo skupa bolje kad dođe vrijeme za udaje", ja sam to shvatio u ovom smislu: "ti si fin meni treba neko da sa njim sve preživim, da se provodim, da me proba cijelu, a onda kad se uozbiljim i pređe preko mene pola grada treba mi neki fin za braka".

Jadno, žalosno. Mnoge postavljaju na facebooku statuse: "Nema finih momaka", "Fini ne postoje", "Mnogi gledaju samo izgled", čim vidim status tog tipa odmah djevojku koja je objavila status brišem iz prijatelja. Te koje kukakju i svašta pišu vozikaju se okolo sa klošarima, papcima, seljačinama koji ih psihički i fizički zlostavljaju ali one ipak ostaju sa njima u vezi jer ih "vole".

Ni jedna ne cijeni finoću, ni jedna ne želi ići u pozorišta ili kina već žele da se provode po Kiborgu, Downtownu i ostalim mjestima do jutra i da se opijaju u alkoholu.

Neko će reći tražiš na pogrešnim mjestima, ali to nije tačno! Džamija, biblioteka, park, stadion, kafić, noćni klub,…. Sve su to mjesta na kojima sam "tražio neku normalnu" ali je nema. Priđeš im uživo sa ciljem da se upoznaš, kukaju kako momci ne prilaze a onda se zadesi danas takozvano isfuravanje, mmm-kaju samo, glumataju nešto, ne znaju ni ćao reći, tako da svaki momak doživi poniženje. Prilazio sam i "lijepim" i "ružnim" djevojkama, i onim nepopularnim u društvu ali isto se dešava, sve je to isto u dva grama.

Jedno pišu a drugo rade. U životu sam do sada naučio da što su vam skuplje flaše za stolom to su jeftinije djevojke oko vas. Djevojka treba da bude sinergija ljepote, softificiranosti i stila, da bude obrazovana, da voli, da joj ne smeta pažnja.

Bolje je biti sam nego dati srce i dušu osobi koja to ne zna cijeniti, koja ti možda ni priliku neće dati, a ako ti da priliku samo će te šutnuti.

Da vam Emir nešto kaže, možda sam ja rođen u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu, a možda današnje djevojke ne cijene prave stvari!!!!

Hvala na pažnji!!!
znaci, do zena je :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#52 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Truba »

ne znam ko je kriv ali pajdo je ispričao samo svoju priču

žene ne prilaze pa se ne može opet uspoređivati sa ženama... dakle ovo je muška verzija
ženska ne postoji jer žene ne prilaze na ulici, u džamiji, u tramvaju u kinu u operi
ovo je muška verzija traženja partnera
Matzan

#53 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Matzan »

Cartmane wrote:Biti stalno frustriran zbog nedostatka seksa i bliskog fizickog kontakta s zenom je stetno za fizicko i psihicko zdravlje. Evo ja apstiniram jako dugo. Postao sam cinican, sve mi je mrsko i svako mi je kriv za sve. Osjecam neko crnilo neprestano u sebi. Ne mogu se vise radovati ni cemu. Lose spavam, lose jedem i mrska mi je bilo kakva ljudska interakcija. Ne mogu se radovati tudoj sreci i tudim uspjesima jer sam nesretan i smatram se neuspjesnim.

U sebi osjecam samo beznade, prezir i mrznju. Prezir i mrznja je prvenstveno prema ljudima, pogotovo prema zenskom rodu. Jako sam ogorcen kao sto ste mozda do sada skontali. Jucer sam odbio milfachu samo takvu jer se jednostavno nisam znao snaci u takvoj situaciji, od zene pravio budalu. Bio odlucan, neodlucan i nervozan. Hocu da je yebem ali istovremeno se gadim samom sebi, na sta sam spao, da jurim zene u brakovima. Ali to je sve zbog toga sto me one moje generacije ne zele.

Ne znam stvarno vise sta da radim, i dokle cu moci nositi ove tamne i destruktivne misli u sebi. Bojim se da nece izaci na dobro.

Ne znam koliko ti je godina i u šta si tačno razočaran, ali najbolji lijek da izbaciš tu nakupljenu gorčinu i negativnu energiju
jeste upravo to što si juče propustio. Samo sex bez obaveze, a vjerovatno je i ona isto to tražila.
I nemoj da u tome tražiš neku preveliku logiku i da vagaš i cijeniš je li moralno ili nije. Jednostavno posmatraj to kao neku fazu u životu koja će proći. Kad se oslobodiš te negativne energije počećeš da svijet gledaš drugim očima i bićeš spreman na neku ozbiljniju vezu.

Jako je važno da shvatiš da ovdje, na forumu, ćeš dobiti vrlo malo utjehe, a što se sexa tiče prije ćeš ti biti yeban nego što ćeš yebati. :wink:
Patriotska_Liga

#54 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Patriotska_Liga »

Emiru i svima koji se ovako osjećaju mora biti jasno da traženje djevojke ne može samo sebi biti svrha. Kao evo idem ja sad da tražim djevojku i to je to. Dokle god se tako ponašaju uvijek će im se dešavati ovakve stvari.

Ako hoćeš da stekneš naklonost neke djevojke zadnja stvar koju ćeš joj reći je da to želiš. Ono što želiš je da joj postaneš interesantan, da misli da zapravo dobija nešto ako tebe dobije. Šta ba ona dobija ako si se ti sam već ponudio na tacni? Ništa. Da je tako lako dobiti djevinu naklonost (citat kineski mačak) onda to ne bi bila umjetnost. A jeste.

Možeš postati društveno istaknuta figura, uticajan, poznat, bogat i slično i imati djevojku koju poželiš. Al' treba ti biti jasno da se ona nije zaljubila u tebe nego u taj tvoj položaj. Dakle to je ništa, varanje, nema tu ni trunke viteštva.

Eh ako nisi taj i takav, a većina logično nije, onda si kvalifikovan da se boriš vlastitom sposobnošću za naklonost djevojke. I nikad ne zaboravi da se boriš za to, za tu naklonost, za njenu želju da bude s tobom, nikako za to da je kaparišeš i držiš lancem. Eh sad, treba sto put ispast magarac dok ne skontaš neke stvari. Međutim, svaki put kad ispadneš magarac naučiš nešto novo i nakon izvjesnog vremena forimiraš se u osobu koja zna kako pristupiti ženi. A onda ti šanse drastično rastu i u džamiji i u kafani.

Dakle najvažnije je da nikad ni slučajno ne pomisliš da je lako jer pravu djevojku nikad nije lako osvojiti. Ako je bilo lako bježi od nje.
vade_mecum

#55 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by vade_mecum »

mislim da ljudi, a prvenstveno muskarci shvataju odbijanje previse licno, a ja nisam licno cuo ni jednu djevojku da je rekla "jedva cekam da nadjem nekog bad boy alkoholicara koji ce me namlatiti cim dodje kuci".
vade_mecum

#56 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by vade_mecum »

Patriotska_Liga wrote:Emiru i svima koji se ovako osjećaju mora biti jasno da traženje djevojke ne može samo sebi biti svrha. Kao evo idem ja sad da tražim djevojku i to je to. Dokle god se tako ponašaju uvijek će im se dešavati ovakve stvari.

Ako hoćeš da stekneš naklonost neke djevojke zadnja stvar koju ćeš joj reći je da to želiš. Ono što želiš je da joj postaneš interesantan, da misli da zapravo dobija nešto ako tebe dobije. Šta ba ona dobija ako si se ti sam već ponudio na tacni? Ništa. Da je tako lako dobiti djevinu naklonost (citat kineski mačak) onda to ne bi bila umjetnost. A jeste.

Možeš postati društveno istaknuta figura, uticajan, poznat, bogat i slično i imati djevojku koju poželiš. Al' treba ti biti jasno da se ona nije zaljubila u tebe nego u taj tvoj položaj. Dakle to je ništa, varanje, nema tu ni trunke viteštva.

Eh ako nisi taj i takav, a većina logično nije, onda si kvalifikovan da se boriš vlastitom sposobnošću za naklonost djevojke. I nikad ne zaboravi da se boriš za to, za tu naklonost, za njenu želju da bude s tobom, nikako za to da je kaparišeš i držiš lancem. Eh sad, treba sto put ispast magarac dok ne skontaš neke stvari. Međutim, svaki put kad ispadneš magarac naučiš nešto novo i nakon izvjesnog vremena forimiraš se u osobu koja zna kako pristupiti ženi. A onda ti šanse drastično rastu i u džamiji i u kafani.

Dakle najvažnije je da nikad ni slučajno ne pomisliš da je lako jer pravu djevojku nikad nije lako osvojiti. Ako je bilo lako bježi od nje.
:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#57 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Truba »

ko nema uspjeha a to želi
je jedan veliki pakao za proživjeti
Patriotska_Liga

#58 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

vade_mecum wrote:mislim da ljudi, a prvenstveno muskarci shvataju odbijanje previse licno, a ja nisam licno cuo ni jednu djevojku da je rekla "jedva cekam da nadjem nekog bad boy alkoholicara koji ce me namlatiti cim dodje kuci".
Pa lakše je reć da ona hoće nekog alkoholičara, mafijaša, ili jednostavno glupana nego priznat da si izgubio od drugog muškarca koji je bio sposoban da osvoji naklonost te djevojke. Muški ego je zeznuta stvar, mnogo je teško priznat' nekom da je bio bolji.
vade_mecum

#59 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by vade_mecum »

Patriotska_Liga wrote:
vade_mecum wrote:mislim da ljudi, a prvenstveno muskarci shvataju odbijanje previse licno, a ja nisam licno cuo ni jednu djevojku da je rekla "jedva cekam da nadjem nekog bad boy alkoholicara koji ce me namlatiti cim dodje kuci".
Pa lakše je reć da ona hoće nekog alkoholičara, mafijaša, ili jednostavno glupana nego priznat da si izgubio od drugog muškarca koji je bio sposoban da osvoji naklonost te djevojke. Muški ego je zeznuta stvar, mnogo je teško priznat' nekom da je bio bolji.
ja to gledam ovako:ako mi zensko kaze "nije to tebe, do mene je" VJERUJEM im 100% da je tako. al vecina zapne ko sivonje zaboravljajuci da fakat ima dovoljno ribe u moru :D
Matzan

#60 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Matzan »

Muškarci, pogotovo ovi mlađi, trebaju sačuvati svoje dostojanstvo i ne pristajati na kojekakve ucjene.

Feministice su izazvale vještačku krizu, pa joj dižu cijenu k'o oni spekulanti na berzama kad bez ikakva vidna razloga poskupe naftu. A nje nije nestalo, a niti se smanjio broj.

Kad vide da su zabrazdile i da vode pogrešnu politiku koja ih vodi u samoizolaciju, dozvaće se pameti.

Ovo ne isključuje da se bude fin, uglađen i uporan (kako to kolega gore navede), ali pravi muškarac nikako ne smije
pristajati na ucjene i da mu žensko sjede za vrat. Takve okolnosti neminovno vode zasićenju i razilasku, odnosno razvodu.
Patriotska_Liga

#61 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

vade_mecum wrote: ja to gledam ovako:ako mi zensko kaze "nije to tebe, do mene je" VJERUJEM im 100% da je tako. al vecina zapne ko sivonje zaboravljajuci da fakat ima dovoljno ribe u moru :D
Ljudi jednostavno robuju pogrešnim dogmama, a jedna od njih je da je ta i ta djevojka/žena jedina za njih. Kad prestaneš robovati toj dogmi onda ti se naglo prošire vidici.
Matzan wrote:Muškarci, pogotovo ovi mlađi, trebaju sačuvati svoje dostojanstvo i ne pristajati na kojekakve ucjene.

Feministice su izazvale vještačku krizu, pa joj dižu cijenu k'o oni spekulanti na berzama kad bez ikakva vidna razloga poskupe naftu. A nje nije nestalo, a niti se smanjio broj.

Kad vide da su zabrazdile i da vode pogrešnu politiku koja ih vodi u samoizolaciju, dozvaće se pameti.

Ovo ne isključuje da se bude fin, uglađen i uporan (kako to kolega gore navede), ali pravi muškarac nikako ne smije
pristajati na ucjene i da mu žensko sjede za vrat. Takve okolnosti neminovno vode zasićenju i razilasku, odnosno razvodu.
Feminizam je politika, to nije realan način života. Feminizam je otprilike način života koliko je i Deen pjevač. I jedne i druge možeš vidjeti u medijima, na društvenim mrežama i na forumima, a kad izađeš iz kuće nit ima feministkinja nit Deenovog koncerta. Zašto? Zato što nema konzumenata.
Sarajbeg

#62 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Sarajbeg »

izbjegavaju jer nisu sa osobom koja je to ta ,a kada vide tu pravu obicno ju je vec neko zakapario ili je vec necija.

Dame morate malo biti popustljivije i djelovati manje arogantene doboar solidan dio vas ,cast izuzetcima zaista posebno se odnosi na onaj mali rijetki broj usamljenih ,jako dobrih djevojaka,dama ,pa nece biti ni kukknjave musakkrci ono ovo ,usamljena sam itdd.Jbg.dunjaluk nije bajka niti smo mi princevi a vi princeze.
Last edited by Sarajbeg on 09/11/2015 17:46, edited 1 time in total.
vade_mecum

#63 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by vade_mecum »

opci problem ovakvih tema je da ljudi izvode (uglavnom subjektivne) zakljucke na osnovu vlastiti iskustava koji nisu nuzno tacni. al hajd, dobro :sax:
Matzan

#64 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Matzan »

Sarajbeg wrote:izbjegavaju jer nisu sa osobom koja je to ta ,a kada vide tu pravu obicno ju je vec neko zakapario ili je vec necija.
Nema one "prave" ni "idealne".
I ako ima to je u domenu naučne fantastike ili bajki.

Traži se neko ko u velikoj mjeri dijeli naše viđenje svijeta i čije loše strane možemo tolerisati.
Towelie

#65 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Towelie »

Naravno da to zene nece reci, jer bi tako u sopstevenim ocima izgledale lose. No, praksa je druga stvar i dovoljno je pogledati sa kakvim momcima zene u globalu zavrsavaju i kakav profil muskarca najvise odvaja trebe.
Ne treba mnogo slusati sta zene pricaju, oni ni same sebi ne veruju ono sto govore, gde cemo im jos mi verovati. :-D
vade_mecum

#66 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by vade_mecum »

Towelie wrote:
Naravno da to zene nece reci, jer bi tako u sopstevenim ocima izgledale lose. No, praksa je druga stvar i dovoljno je pogledati sa kakvim momcima zene u globalu zavrsavaju i kakav profil muskarca najvise odvaja trebe.
Ne treba mnogo slusati sta zene pricaju, oni ni same sebi ne veruju ono sto govore, gde cemo im jos mi verovati. :-D
nije svijet crno-bijeli, pa tako ni losi momci nisu pokvareni do kosti,a niti su momci tipa autor clanka nevinasca i sveci.
Towelie

#67 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Towelie »

vade_mecum wrote:
Towelie wrote:
nije svijet crno-bijeli, pa tako ni losi momci nisu pokvareni do kosti,a niti su momci tipa autor clanka nevinasca i sveci.
Naravno. Niti ovo sto sam napisao ne vazi za sve zene.
radiša

#68 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by radiša »

neozbiljne veze su najbolje,meci đe i kome stignes...
Bianconeri1988

#69 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by Bianconeri1988 »

Ja sam prije nekoliko mjeseci izasao iz duge veze, a i sljedeca ce mi aBd biti duga.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#70 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by W0rM »

Patriotska_Liga wrote:Brak je društvena kategorija koju su smislili muškarci nesposobni da svojom karizmom drže ženu pored sebe. Ovako de ti potpiši tu dole da ćeš se posvetit' meni bez obzira što te to ni na koji način ne čini sretnom. A žene ko žene, kroz cijelo čovječanstvo fizički slabiji pol, morale su da rade razne improvizacije. Tako su nastale institucije braka iz interesa kao dominantna institucija braka uopšte i naravno institucija varanja. Čak je brak iz ljubavi novotarija koja je tek u 20. vijeku uzela ozbiljnog zamaha, ranije se brak i podrazumijevao kao interesna kategorija, a žene su bile smatrane vlasništvom svog muža. Tako bi muž dobivao lažnu naklonost žene i redovan sex dok bi s druge strane žena dobila finansijsku sigurnost, priliku za siguran odgoj djece i generalno lagodan život proporcionalno finansijskim mogućnostima muža, tj. sve što neudata žena kroz historiju nije mogla imati.

I da sad ne vazim o historijskim razlozima zbog kojih se klima promijenila, a koje svi manje više znamo, po prvi put se nakon desetina hiljada godina došlo u poziciju da se ogromna većina brakova sklapa uz potpunu slobodu odabira među supružnicima uz malo ili ni malo sugestija sa strane onih koji su do juče odlučivali ko, s kim i kako, dakle roditelja. I šta smo dobili? Uglavnom srednjovjekovne brakove ali suptilne. Sad je mnogo popularno da muškarac tvrdi da voli ženu iako je potpuno jasno da je istu oženio zbog njenog izgleda i posljedično kvalitetnog sexa dok žena tvrdi da voli muškarca za kojeg se udala zbog njegovog položaja ili finansijskog statusa, tj. to je ono što ih je privuklo jedno drugom. Pa privuklo ih ba isto ono što su im prije 1000 godina roditelji vazili da je važno, zar ne vidite da ih privlači isto to kad su dobili svu mogućnost izbora. I kad žena više ne bude lijepa kao što je nekad bila (misli se isključivo na fizičku, površnu ljepotu koja kod muškarca potiče nagon za seksom), i kad žena shvati da od tog položaja i novca muškarca osim možda lagodnog života nema ama baš ništa onda postoje dvije mogućnosti - trpljenje ili razvod. Kroz historiju je trpljenje dominiralo jer naravno bila je u pitanju čast i slične lažne vrijednosti koje su takođe društvene kategorije. Danas, kad je žena konačno prestala biti dio inventara muškarca, potpuno je jasno da razvod uzima sve više maha i da će konačno postati dominantna kategorija u odnosu na trpljenje jer se trpit' više ne mora. I zato imamo brakove od po godinu, dvije, jednu osobu nekoliko puta u braku i slično, sve mnogo češće nego nekad. Ovo neminovno vodi kategoriju braka u jednu dekadencu i od dominentne kategorije bez koje si nekad bio smatran nižim bićem, dolazi u kategoriju stroge proizvoljnosti. Ljudi su shvatili da se bez braka čak mogu imati i djeca. Ljudi će još shvatiti šta je moguće bez kategorije koju su muškarci izmislili kako bi zadržali ženu koju nisu u stanju da zadrže vlastitom karizmom.

Kad jednog dana dođe vrijeme da muškarac shvati da čast ne leži u posjedovanju žene i da mu je to nametnuto nekad davno u historiji, onda će se stvoriti mogućnost za formiranje prirodnih veza između žena i muškaraca koje će se bazirati isključivo na tome koliko se dobro osjećamo jedni sa drugima i trajati taman toliko koliko treba da traju, kad svi shvatimo da je vjenčani list sredstvo za zastrašivanje, kad siv shvatimo da odgoj djece nema veze s vjenčanim listom, e onda ćemo moći reći da smo dostigli civilizacijski vrhunac u muško-ženskim odnosima.
To je mozda tvoje glediste. Moje misljenje je da je brak kruna i zivi dokaz da je muskarac voli svoju zenu i ona njega.
Kad sam procitao ovaj clanak zanima me koja je po tebi definicija ljubavi, jer koliko vidim u postu se sve svodi na interes.
Da li mislis da postoji ljubav kao osjecaj?
Vjencava se valjda sa osobom da bi bio ispunjen emotivno, a ne radi koristi, naravno pod uslovom da sve to gledamo kroz prizmu ljubavi.
Znam dosta parova koji su se uzeli iz ljubavia, a ne bog interesa, i sretni su.
Svaku zenu privlace druge stvari, harizma ne mora biti kljucna.
Vazno je znati pricat jedno s drugim, da se problem rijesi dijalogom, da se pokusaju utvrditi mane i ako je moguce da se iste isprave.
almir90

#71 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by almir90 »

Cartmane wrote:Biti stalno frustriran zbog nedostatka seksa i bliskog fizickog kontakta s zenom je stetno za fizicko i psihicko zdravlje. Evo ja apstiniram jako dugo. Postao sam cinican, sve mi je mrsko i svako mi je kriv za sve. Osjecam neko crnilo neprestano u sebi. Ne mogu se vise radovati ni cemu. Lose spavam, lose jedem i mrska mi je bilo kakva ljudska interakcija. Ne mogu se radovati tudoj sreci i tudim uspjesima jer sam nesretan i smatram se neuspjesnim.

U sebi osjecam samo beznade, prezir i mrznju. Prezir i mrznja je prvenstveno prema ljudima, pogotovo prema zenskom rodu. Jako sam ogorcen kao sto ste mozda do sada skontali. Jucer sam odbio milfachu samo takvu jer se jednostavno nisam znao snaci u takvoj situaciji, od zene pravio budalu. Bio odlucan, neodlucan i nervozan. Hocu da je yebem ali istovremeno se gadim samom sebi, na sta sam spao, da jurim zene u brakovima. Ali to je sve zbog toga sto me one moje generacije ne zele.

Ne znam stvarno vise sta da radim, i dokle cu moci nositi ove tamne i destruktivne misli u sebi. Bojim se da nece izaci na dobro.
Jest vala ružno kad čovjek zakržlja (tj. dugo nije u vezi), pa dođeš u poziciju da ti se djevojka prva obrati, a ti (ja) kao mulac ne zna ni šta reći, ni kako se ponašati. Isti problem i ja imam, jednostavno nije mi išlo sa curama, da sam na kraju jednostavno prestao i tražiti, niti sam koju pozvao van već duže vrijeme. Već sam se posvetio maksimalno poslovima i kako zaraditi za lagodniji život. Nekad sam razmišljao da će mi to bolje pomoći sa curama, danas kako više starim, sve sam više svjesniji koliko sam pogrešno razmišljanje imao. I ono najgore je, ne zna čovjek više ni kako da ispravi stvari.
Patriotska_Liga

#72 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

W0rM wrote: To je mozda tvoje glediste. Moje misljenje je da je brak kruna i zivi dokaz da je muskarac voli svoju zenu i ona njega.
Kad sam procitao ovaj clanak zanima me koja je po tebi definicija ljubavi, jer koliko vidim u postu se sve svodi na interes.
Vjencava se valjda sa osobom da bi bio ispunjen emotivno, a ne radi koristi, naravno pod uslovom da sve to gledamo kroz prizmu ljubavi.
Vazno je znati pricat jedno s drugim, da se problem rijesi dijalogom, da se pokusaju utvrditi mane i ako je moguce da se iste isprave.
Bojim se da nisi detaljno čitao. Ja sam govorio o tome zbog čega je brak nastao nekad, ne o tome šta brak predstavlja tebi, meni ili bilo kome.

Ako je ljubav iskrena papir ti ne treba, papir treba upravo onome ko je vidio interes. Jer ako je ljubav iskrena onda dvoje žele da budu jedno s drugim, ne možeš ih špartlom odvojit'. Čemu papir onda?

Ljubav kao osjećaj postoji i ja vjerujem u ljubav isto kao što vjerujem i da je interesni brak pod krinkom ljubavi dominantna kategorija među brakovima. Dakle govorim uopšteno na osnovu iskustva, ne govorim o tebi ili bilo kome pojedinačno. Ako tebi brak predstavlja krunu veze onda je to sasvim u redu, nema razloga da se bilo kome pravdaš o tome.

I, konačno, u mom postu se ne svodi sve na interes, samo konstatujem da je interes dominantna kategorija, ali ne i isključiva. Svako ima potpuno pravo da se ne pronađe u toj dominantnoj kategoriji.
W0rM

#73 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by W0rM »

Patriotska_Liga wrote:
W0rM wrote: To je mozda tvoje glediste. Moje misljenje je da je brak kruna i zivi dokaz da je muskarac voli svoju zenu i ona njega.
Bojim se da nisi detaljno čitao. Ja sam govorio o tome zbog čega je brak nastao nekad, ne o tome šta brak predstavlja tebi, meni ili bilo kome.

Ako je ljubav iskrena papir ti ne treba, papir treba upravo onome ko je vidio interes. Jer ako je ljubav iskrena onda dvoje žele da budu jedno s drugim, ne možeš ih špartlom odvojit'. Čemu papir onda?

Ljubav kao osjećaj postoji i ja vjerujem u ljubav isto kao što vjerujem i da je interesni brak pod krinkom ljubavi dominantna kategorija među brakovima. Dakle govorim uopšteno na osnovu iskustva, ne govorim o tebi ili bilo kome pojedinačno. Ako tebi brak predstavlja krunu veze onda je to sasvim u redu, nema razloga da se bilo kome pravdaš o tome.

I, konačno, u mom postu se ne svodi sve na interes, samo konstatujem da je interes dominantna kategorija, ali ne i isključiva. Svako ima potpuno pravo da se ne pronađe u toj dominantnoj kategoriji.
Oduvijek su se bitne stvari proslavljale (rodjenje djeteta, pobjeda neke bitke, neki dogadjaj, itd.). Danas se isto slavi spajanje dvoje ljudi, s tim što dobiješ potvrdu i imaš jel neka dodatna prava (olaksice) zato što si u bračnoj zajednici. Papir je samo još jedan od dokaza i garant nekih stvari. Na kraju, on je tu za ne daj Bože, da ako dodje do smrti jednog od bracni drugova, da ovaj drugi ima pravo na njegovu imovinu tj. nasljedstvo, te da ne bi ostao/la bez ičega.

Za ovo zadnje oko interesa se mogu sloziti, jer ima dans (nazalost) i sponzorusai sponzora.
Patriotska_Liga

#74 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

W0rM wrote: Oduvijek su se bitne stvari proslavljale (rodjenje djeteta, pobjeda neke bitke, neki dogadjaj, itd.). Danas se isto slavi spajanje dvoje ljudi, s tim što dobiješ potvrdu i imaš jel neka dodatna prava (olaksice) zato što si u bračnoj zajednici. Papir je samo još jedan od dokaza i garant nekih stvari. Na kraju, on je tu za ne daj Bože, da ako dodje do smrti jednog od bracni drugova, da ovaj drugi ima pravo na njegovu imovinu tj. nasljedstvo, te da ne bi ostao/la bez ičega.

Za ovo zadnje oko interesa se mogu sloziti, jer ima dans (nazalost) i sponzorusai sponzora.
Šta misliš da ja, kao prosječni Bošnjo, imam nešto protiv slavlja :D

Ovo ostalo bolodovano. E to je ono ali što djevojci sreću kvari.
W0rM

#75 Re: Zašto muškarci izbjegavaju ozbiljne veze? - "Seksodus"

Post by W0rM »

Patriotska_Liga wrote:
W0rM wrote: Oduvijek su se bitne stvari proslavljale (rodjenje djeteta, pobjeda neke bitke, neki dogadjaj, itd.). Danas se isto slavi spajanje dvoje ljudi, s tim što dobiješ potvrdu i imaš jel neka dodatna prava (olaksice) zato što si u bračnoj zajednici. Papir je samo još jedan od dokaza i garant nekih stvari. Na kraju, on je tu za ne daj Bože, da ako dodje do smrti jednog od bracni drugova, da ovaj drugi ima pravo na njegovu imovinu tj. nasljedstvo, te da ne bi ostao/la bez ičega.

Šta misliš da ja, kao prosječni Bošnjo, imam nešto protiv slavlja :D

Ovo ostalo bolodovano. E to je ono ali što djevojci sreću kvari.
Naravno moze se i predbracni potpisat za svaki slučaj.
Post Reply