Prag "bola" ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
nightvision

#51 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

berenice wrote: Necemo bas pretjeravati - ima se i drugog posla - neces po vascijel boziji dan i noc traziti... Ali bit ce ti u podsvijesti. Ne volim ostajati duzna, ako cemo tako.

Boldirano nisam bas shvatila. Mogu reci samo da ima svakakvih veza... A ako si mislio na ostajanje sa osobom koja s tobom prevari partnera - naravno da nema nista od toga. Ili sta si mislio?
Na to sam mislio. Prvo sto takvu osobu smatram, ako ne bezkarakternom, onda svakako slabog karaktera. A drugo, ja bih se uvijek pitao kada cu i ja dozivjeti istu sudbinu kao i moj prethodnik. Ali eto ima ljudi pa i tako zive. Sto ljudi sto cudi.
Sunny-7

#52 Re: Prag "bola" ?

Post by Sunny-7 »

Sve ti je to relativno, taj "prag". Zavisno od situacije. Osobno, oprostila sam prvi put. I pojela govno. Nakon njegovog petog "izleta" sam mu samo tako vratila...splet okolnosti je bio takav, da sam birala sta ce se desiti ne bih to mogla iscenirati. A inace nisam neki osvetnicki tip.
Naravno da ovo zvuci prilicno nisko, al' kad te parner dotjera do krajnje granice "bola", ne vidis vise nista. Utrnes, i ides do kraja.
I interesantno, nema kajanja, nema ni nekog "pobjednickog" osjecaja. Nema nicega.
Da mogu vratiti film, nakon te prve izdaje sam ga trebala ostaviti, ali sta ja znam... Bila mlada, glupa, umjesto da uradim pravu stvar trazila sam razloge da ostanem s njim.
Prema tome, pri ovoj svijesti i ovoj pameti, prevara se ne oprasta, nego se varalice nabiju nogom u dupe, ako ga volis, isplaci se, otpati ali voli i cijeni uvijek vise sebe!
HadiRa

#53 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

Velkoski wrote:Ako već pričaš o romantičnoj vezi, što je prava glupost na današnjem vaktu, onda ti moram reći da je kod svakoga različito. Nismo svi isti, fala bogu jelte. :mrgreen:
okej..

ali mozes li i ima li smisao trazenje do besmisla, nekoga novog ?
HadiRa

#54 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

sherbett wrote:
HadiRa wrote:
Velkoski wrote:jako pogrešna konkluzija uzmemo li u obzir da na početku biramo osobu o kojoj praktično znamo jako malo.

doduše, ima i onih koji znaju sve pa misle promijeniti osobu, to si ti debilni primjerci homo sapiensa. :mrgreen:

ko bira ? oko ili srce ?
Oko

da, najcesce bira oko :)

a nije li to i prva "greska" ?
HadiRa

#55 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

prog321 wrote:Svasta ima u bozijoj basti.
Neki ljudi su aseksualni. Imaju zenu radi emotivnih a ne seksualnih nagona. Drugi su egzibcionisti. Treci se skriveno pale na to, cetvrti su skroz otvoreni. itd.
da, slazem se :)

ali zar ne traze bas svi, i normalni i manje normalni, smiraj i nekoga da ih voli ?
HadiRa

#56 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

berenice wrote:
perfekcionista1 wrote:Kako nebi bilo moguce. Moj komsija je uhvatio svoju zenu u bracnom krevetu sa komsijom i rekao joj "ako te jos jednom uhvatim...naljutit cu se na tebe". Ovo je ziva istina :-D
Kuler! Da sam ja njegova zena, stope bih mu ljubila od tad! :lol:

:thumbup:

s takvim bi bio rahatluk zivjeti :-) :-D
HadiRa

#57 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

perfekcionista1 wrote:
berenice wrote: Kuler! Da sam ja njegova zena, stope bih mu ljubila od tad! :lol:
kuler, papucar, debil... tu je to :-D
mislim da je njegova zena sa jednog presla na dvojicu poslije svega :izet:
zasto odmah na negativu ?

mozda se zena iskreno pokajala :)
HadiRa

#58 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

sherbett wrote:
nightvision wrote:
berenice wrote: Necemo bas pretjeravati - ima se i drugog posla - neces po vascijel boziji dan i noc traziti... Ali bit ce ti u podsvijesti. Ne volim ostajati duzna, ako cemo tako.

Boldirano nisam bas shvatila. Mogu reci samo da ima svakakvih veza... A ako si mislio na ostajanje sa osobom koja s tobom prevari partnera - naravno da nema nista od toga. Ili sta si mislio?
Na to sam mislio. Prvo sto takvu osobu smatram, ako ne bezkarakternom, onda svakako slabog karaktera. A drugo, ja bih se uvijek pitao kada cu i ja dozivjeti istu sudbinu kao i moj prethodnik. Ali eto ima ljudi pa i tako zive. Sto ljudi sto cudi.
Varalica uvijek vara. Svaki prevari opet.
znaci li ovo, da insani u dobroj mjeri gube ili su vec izgubili, osjecaj za ispravnu vrijednost ?

koliko puta sebi dozvoljaju da padnu na istom ispitu ?
HadiRa

#59 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

Sunny-7 wrote:Sve ti je to relativno, taj "prag". Zavisno od situacije. Osobno, oprostila sam prvi put. I pojela govno. Nakon njegovog petog "izleta" sam mu samo tako vratila...splet okolnosti je bio takav, da sam birala sta ce se desiti ne bih to mogla iscenirati. A inace nisam neki osvetnicki tip.
Naravno da ovo zvuci prilicno nisko, al' kad te parner dotjera do krajnje granice "bola", ne vidis vise nista. Utrnes, i ides do kraja.
I interesantno, nema kajanja, nema ni nekog "pobjednickog" osjecaja. Nema nicega.
Da mogu vratiti film, nakon te prve izdaje sam ga trebala ostaviti, ali sta ja znam... Bila mlada, glupa, umjesto da uradim pravu stvar trazila sam razloge da ostanem s njim.
Prema tome, pri ovoj svijesti i ovoj pameti, prevara se ne oprasta, nego se varalice nabiju nogom u dupe, ako ga volis, isplaci se, otpati ali voli i cijeni uvijek vise sebe!
aferim .. respekt ! :)

dakle, boljelo je , zato "kaznjavanje", koje se kasnije ispostavilo kao greska ?
Last edited by HadiRa on 24/09/2015 13:55, edited 1 time in total.
animals

#60 Re: Prag "bola" ?

Post by animals »

Ima nas i vaki i naki..
a najvise svakakvi... :D
zov sexa je jaci od morala..
perfekcionista1

#61 Re: Prag "bola" ?

Post by perfekcionista1 »

HadiRa wrote:

uopste nisam negativan, samo se malo smijem njegovim rijecima da ce se naljutiti slijedeci put.
animals

#62 Re: Prag "bola" ?

Post by animals »

sherbett wrote:
animals wrote:Ima nas i vaki i naki..
:thumbup: upravo to.
E ti ljudi su enigma.
Jesu li ovisni o sexu, imaju partnere...mogu ga imati...cemu jos sa strane?
Sta trazi, cemu se nada? Sta zeli?
Sex sa jednim te istim partnerom dosadi..
kao i sve drugo u zivotu..
onaj ko pozeli tudje je sasvim normalna osoba..
onaj ko ne pozeli, moze biti normalan,
ali u vecini slucajeva nije...
animals

#63 Re: Prag "bola" ?

Post by animals »

sherbett wrote: To hoces da kazes kako nema skupljaca trofeja, i kako nema ovisnika?
Vjerovatno ima..
ali ljudski je pozeljeti sex, sa drugom osobom..
sasvim normalna stvar..
berenice

#64 Re: Prag "bola" ?

Post by berenice »

sherbett wrote:
:thumbup: upravo to.
E ti ljudi su enigma.
Jesu li ovisni o sexu, imaju partnere...mogu ga imati...cemu jos sa strane?
Sta trazi, cemu se nada? Sta zeli?
Ovdje nije rijec o ovisnicima. Oni i ako slucajno imaju vezu, u njoj sigurno ne mogu imati seksa koliko trebaju.

Trazi seks, jer mora, nada se da jednog dana nece morati, a zeli najvjerovatnije da nije bolestan.
berenice

#65 Re: Prag "bola" ?

Post by berenice »

nightvision wrote:

Ako pricas o ovom tvom slucaju, ja sumLJam da je ona htjela ostati s tobom...? Cista osveta - mogo si komotno, ali ti imas svoje principe, koje si ispostovao - tvoja stvar, mirna Bosna jel'?! Ko zna kakav joj je taj njen, mozda bi te i trazio :mrgreen:
animals

#66 Re: Prag "bola" ?

Post by animals »

sherbett wrote: Naravno. To nije upitno.
Upitni su porivi, tj. Motivi.
Doduse, strast i privlacnost smatram legitimnim, ukoliko prevazilaze neke norme..necu reci moral..ali neke korektnosti i.postovanja prema partneru
Naravno, ako to vec radis, trudi se da ne sazna..
Sunny-7

#67 Re: Prag "bola" ?

Post by Sunny-7 »

HadiRa wrote:
Sunny-7 wrote:Sve ti je to relativno, taj "prag". Zavisno od situacije. Osobno, oprostila sam prvi put. I pojela govno. Nakon njegovog petog "izleta" sam mu samo tako vratila...splet okolnosti je bio takav, da sam birala sta ce se desiti ne bih to mogla iscenirati. A inace nisam neki osvetnicki tip.

dakle, boljelo je , zato "kaznjavanje", koje se kasnije ispostavilo kao greska ?
"Kaznjavanje" u ovom slucaju je bilo zaista...slatko! Priznajem. Smijala sam se slatko tome iako sam bila u jacem bedu.
Ljudi smo, grijesimo. Ali nakon x gresaka mora se stati. Meni je bilo dovoljno da moj bivsi partner osjeti ponizenje, jad, bijes, nemoc. Nije me volio da mogu u niz da dodam i tugu.
Da li se kajem?
Kajem se u smislu da sam sebi dozvolila da padnem na tako nisko, da se srozam na njegov nivo. Cak se jos uvijek pitam da li sam bila svjesna svega, koliko svjesna moze biti odluka kad se kao osoba vec nalazis na dnu, bez trunke samopouzdanja, samopostovanja. Oprostila sam sebi. Ne znam da li sam njemu. Koliko snazna osoba moras biti da bi oprostila silne godine ponizavanja, moje najbolje godine u krajnjem slucaju. No, bilo pa proslo. Posjetila si me na taj mracni period mog zivota pa sam morala da reagujem. :)
MJAU - da

#68 Re: Prag "bola" ?

Post by MJAU - da »

Sunny-7 wrote:
HadiRa wrote:

"Kaznjavanje" u ovom slucaju je bilo zaista...slatko! Priznajem. Smijala sam se slatko tome iako sam bila u jacem bedu.
Ljudi smo, grijesimo. Ali nakon x gresaka mora se stati. Meni je bilo dovoljno da moj bivsi partner osjeti ponizenje, jad, bijes, nemoc. Nije me volio da mogu u niz da dodam i tugu.
Da li se kajem?
Kajem se u smislu da sam sebi dozvolila da padnem na tako nisko, da se srozam na njegov nivo. Cak se jos uvijek pitam da li sam bila svjesna svega, koliko svjesna moze biti odluka kad se kao osoba vec nalazis na dnu, bez trunke samopouzdanja, samopostovanja. Oprostila sam sebi. Ne znam da li sam njemu. Koliko snazna osoba moras biti da bi oprostila silne godine ponizavanja, moje najbolje godine u krajnjem slucaju. No, bilo pa proslo. Posjetila si me na taj mracni period mog zivota pa sam morala da reagujem. :)
Tužna priča. Dobro se iščupa iz svega. :kiss:
HadiRa

#69 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

direktni wrote:Sve osobe koje imaju skrivene namjere prema partneru, podsvjesno su spremne na novu vaginu ili kitu. Nebitno je kada će se to desiti. Uglavnom desiti će se za dan ili 30 godina.

Takve osobe su prljave i uvijek će biti.
sta znaci skrivene namjere ? koje ?
HadiRa

#70 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

sherbett wrote:
HadiRa wrote:
prog321 wrote:Svasta ima u bozijoj basti.
Neki ljudi su aseksualni. Imaju zenu radi emotivnih a ne seksualnih nagona. Drugi su egzibcionisti. Treci se skriveno pale na to, cetvrti su skroz otvoreni. itd.
da, slazem se :)

ali zar ne traze bas svi, i normalni i manje normalni, smiraj i nekoga da ih voli ?
Naravno

da ih samo voli ili da voli samo nju / njega ? :)
HadiRa

#71 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

nije zov sexa jaci.. ne :)
HadiRa

#72 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

perfekcionista1 wrote:
HadiRa wrote:

uopste nisam negativan, samo se malo smijem njegovim rijecima da ce se naljutiti slijedeci put.
okej :)
HadiRa

#73 Re: Prag "bola" ?

Post by HadiRa »

Sunny-7 wrote:
HadiRa wrote:

Da li se kajem?
da.. shavatam.

jesi li bila barem tad ponosna na sebe.. u momnetima kad si ga "kaznjavala " ? :)
animals

#74 Re: Prag "bola" ?

Post by animals »

HadiRa wrote:
nije zov sexa jaci.. ne :)
zavisi koje je godisnje doba :D
nightvision

#75 Re: Prag "bola" ?

Post by nightvision »

berenice wrote:Ako pricas o ovom tvom slucaju, ja sumLJam da je ona htjela ostati s tobom...? Cista osveta - mogo si komotno, ali ti imas svoje principe, koje si ispostovao - tvoja stvar, mirna Bosna jel'?! Ko zna kakav joj je taj njen, mozda bi te i trazio :mrgreen:
Ne govorim samo o "mom" slucaju vec uopste generalno ali i prevashodno o ljudima koji svjesno ulaze u vezu sa osobom koja vec ima partnera. Stvarno mi nije jasno sta ti ljudi ocekuju od takve osobe. Iskrenost? Odanost? Vjernost? :shock: Ako cu konkretno govoriti o mom slucaju onda ne, nije postojala nikakva namjera osim da se "puknemo" radi njene osvete ali ona je zapravo bila povrijedjena i nije razmisljala racionalno i da sam pristao na tu nemoralnu ponudu zapravo bih iskoristio njenu ranjivost a to je dno dna koje ne namjeravam dotaknuti. Niti zelim da se preko mene prelamaju neciji naruseni bracni odnosi.
Post Reply