Zašto su dijasporke umišljene?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
piupiu

#51 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:
piupiu wrote:Biti ružan uopšte nije neka stavka, šarmeri ne mogu biti ružni
Budimo ozbiljni.
ozbiljno ... 1000%
Fudo387

#52 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:
Fudo387 wrote:
piupiu wrote:Biti ružan uopšte nije neka stavka, šarmeri ne mogu biti ružni
Budimo ozbiljni.
ozbiljno ... 1000%
Ma daj, zivo me zanima kako bi te sarmirao, sta ja znam...recimo, Mufid Memija?
Cartmane

#53 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Cartmane »

Asta wrote:Ja sam u dijaspori i ovdje se stvarno omladina nasa uzima izmedju sebe bas puno. Rijetkost je da se zene i udaju sa domacinima.

Ja sam citao u novinama ovdasnjim da su Bosnjaci ta izbjeglicka skupina u Svedskoj koja se najvise medusobno zeni/udaje. Nisam mogao pronaci studiju. Zanimljivo, meni je dojam sasvim suprotan.
Asta

#54 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Asta »

Cartmane wrote:
Asta wrote:Ja sam u dijaspori i ovdje se stvarno omladina nasa uzima izmedju sebe bas puno. Rijetkost je da se zene i udaju sa domacinima.

Ja sam citao u novinama ovdasnjim da su Bosnjaci ta izbjeglicka skupina u Svedskoj koja se najvise medusobno zeni/udaje. Nisam mogao pronaci studiju. Zanimljivo, meni je dojam sasvim suprotan.
I ovdje isto i to bas nedavno. Kao i da su najobrazovanija manjina. A ja sam tu u komsiluku.
Šveđanin

#55 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Šveđanin »

insomnia78 wrote:Jest i to, al kako onda arapi, oni su jos gori po tom pitanju
Sta sa njima?

Ne poznajem par Arapin - Svedjanka. Mislim na Arapina koji ima malo dublje veze sa svojom drzavom sem imena i prezimena. Ako uzmemo 2 prosjecne osobe iz tih tabora, tolika je razlika u mentalitetu, stilu zivota, razmisljanjima, porodicnim odnosima da je naprosto nemoguce zamisliti ih zajedno. Sto ne znaci da je iko od njih los, nego jednostavno jako tesko ide.
Cartmane wrote:Otisli smo predaleko od teme. A tema je (cesto patoloska) umisljenost velikog broja nasih djevojaka u dijaspori. Tema nije o meni, niti o mojim svijetonazorima ili fizickim atributima.
Lici mi kao da diskusiju namjerno naginjes na neko budalasto razmisljanje:

"zle Bosanke ne gledaju nas vec usljed kompleksa nize vrijednosti biraju Svedjane da bi mogle da se hvale kako su ostvarene, uspjesne i da bi bar malo ublazile osjecaj frustracija prema svom porijeklu."

Znas dobro da to nije tako.
Cartmane wrote:Ja sam citao u novinama ovdasnjim da su Bosnjaci ta izbjeglicka skupina u Svedskoj koja se najvise medusobno zeni/udaje. Nisam mogao pronaci studiju. Zanimljivo, meni je dojam sasvim suprotan.
Meni isto vrlo suprotan dojam. I to nebi trebao biti predmet nicijeg razocaranja, tuge, frustracija, "tuznih" prica kako nestajemo kao narod..
Last edited by Šveđanin on 21/09/2015 18:28, edited 1 time in total.
Cartmane

#56 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Cartmane »

Asta wrote:
Cartmane wrote:

I ovdje isto i to bas nedavno. Kao i da su najobrazovanija manjina. A ja sam tu u komsiluku.

Pa po svim parametrima jesmo najvise integrirana stranacka skupina. I to je naucno dokazano.

Mit o leziljebovanju i ubiranju socijalne pomoci - busted!
insomnia78

#57 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by insomnia78 »

Ja znam npr kamaru parova arap-francuskinja
Doduse ne znam za svedsku
Sephora

#58 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Sephora »

Asta wrote:danas sve nekakve zalopojke :D
Stvarno su zaista... :mrgreen:
SaraFina

#59 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by SaraFina »

Cartmane wrote:
SaraFina wrote:
Cartmane wrote:Otisli smo predaleko od teme. A tema je (cesto patoloska) umisljenost velikog broja nasih djevojaka u dijaspori. Tema nije o meni, niti o mojim svijetonazorima ili fizickim atributima.

Cuj nije? Pa ti bi nekom lijepio etikete o umisljenosti a ne bi dozvolio da se tebe secira i pronadje mozebitna greska u tvom :

Izgledu, ponasanju, pristupu i sl

Pa nije valjda?

Nije. Kao sto naslov jasno insinuira, tema se bavi o umisljenosti nasih djevojaka u dijaspori. Da sam htio seciranje vlastite licnosti, otvorio bi temu o sebi. Ali ne zelim i samim time nisam otvorio temu o tome. Tema je o ovom svojevrsnom fenomenu koji je prisutan medu nasima u dijaspori. I to je samo jedan aspekt dijasporske zbilje.

Lol dovoljno si rekao. Cuj iskljucujes svoju krivnju i bilo kakvu odgovornost sto te djevojke iz dijaspore zaobilaze i cine ti se umisljenim a raspravljao bi o tom fenomenu :D
Mislim zakljucaj bolje je :))temu a i sebe.
piupiu

#60 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:
piupiu wrote:
Fudo387 wrote:
Budimo ozbiljni.
ozbiljno ... 1000%
Ma daj, zivo me zanima kako bi te sarmirao, sta ja znam...recimo, Mufid Memija?
Pa, je l' on šarmantan? :oops:
Fudo387

#61 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Fudo387 »

Cartmane wrote:Pa po svim parametrima jesmo najvise integrirana stranacka skupina. I to je naucno dokazano. Mit o leziljebovanju i ubiranju socijalne pomoci - busted!
Po svim parametrima, Asta se tebi smijesi, a ti ne primjecujes.
Eto jarane, znaci do tebe je.
:D
Saian

#62 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Saian »

Cartmane wrote:

ma trolaju te :D
Saian

#63 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Saian »

http://forum.klix.ba/slobodan-sam-i-dob ... 09808.html

eo mozda ima nekih odgovora ovdje Cartmane, dje da znam
Asta

#64 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Asta »

Eto vidite, momak sasvim ozbiljno postavi temu, zeli cuti vase misljenje a vi ga ismijavate. :D
Zato imamo i mitove i predrasude i sve probleme ovog svijeta. Zamislite momka odrastao u Svedskoj, super pise i cita nas jezik, sasvim normalne poglede na zivot ima, ovaj mu forum nekakva veza sa domovinom koju mozda dobro i ne zna a vi ga ismijavate.
Aferim :D
SaraFina

#65 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by SaraFina »

:lol:
Cartmane

#66 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Cartmane »

SaraFina wrote:Lol dovoljno si rekao. Cuj iskljucujes svoju krivnju i bilo kakvu odgovornost sto te djevojke iz dijaspore zaobilaze i cine ti se umisljenim a raspravljao bi o tom fenomenu :D

Izvini, ali ne razumijem sto se upustas u kvalifikacije moje licnosti kada me uopce ne znas. Tema je na mjestu jer obraduje dosta zanimljiv fenomen koji je uocen u stvarnom zivotu. Nece biti zakljucana, moguce je da bude premjestena na drugi podforum, recimo obrazovanje. Zasto? Jer je zanimljiv socioloski fenomen koji bi se mogao naucno obraditi.

P.S Umisljene su bez bilo kakvog mog djelovanja, dakle indiferetne su ma kako god se postavio prema njima. :wink:
SaraFina

#67 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by SaraFina »

Asta wrote:Eto vidite, momak sasvim ozbiljno postavi temu, zeli cuti vase misljenje a vi ga ismijavate. :D
Zato imamo i mitove i predrasude i sve probleme ovog svijeta. Zamislite momka odrastao u Svedskoj, super pise i cita nas jezik, sasvim normalne poglede na zivot ima, ovaj mu forum nekakva veza sa domovinom koju mozda dobro i ne zna a vi ga ismijavate.

Pa ako dosao da cuje nase misljenje o "fenomenu, prirodno je da pruzi i neke osgovore o svojoj osobnosti. Mislim nece mi on manipulirati i usmjeravati temu na pitanja koja zeli, tipicno trolanje na n-tu :D
Saian

#68 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Saian »

Cartmane wrote:

P.S Umisljene su bez bilo kakvog mog djelovanja, dakle indiferetne su ma kako god se postavio prema njima. :wink:
o kojem broju ovdje pricamo, koji ti je uzorak, cisto naucno me zanima?
Edin H.

#69 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Edin H. »

Ozenio moj jaran svojevremeno Djankalankasve, pa u muriji zaglavio, jos i izgon dobio :zzzz:

Trebace malo vremena dok Svedjankama dodje iz guzice u glavu :oops:
Fudo387

#70 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Fudo387 »

Cartmane wrote:Izvini, ali ne razumijem sto se upustas u kvalifikacije moje licnosti kada me uopce ne znas.
Vjerovatno zato sto se to samo tebi desava. :D
Cartmane

#71 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Cartmane »

SaraFina wrote:
Asta wrote:Eto vidite, momak sasvim ozbiljno postavi temu, zeli cuti vase misljenje a vi ga ismijavate. :D

Pa ako dosao da cuje nase misljenje o "fenomenu, prirodno je da pruzi i neke osgovore o svojoj osobnosti. Mislim nece mi on manipulirati i usmjeravati temu na pitanja koja zeli, tipicno trolanje na n-tu :D

Prolistas li koju stranicu unazad, uociti ces neke osnovne crtice moje licnosti. Konkretno, moj odgovor forumasu Svedanin. Poz.
insomnia78

#72 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by insomnia78 »

Cartmane wrote:
SaraFina wrote:Lol dovoljno si rekao. Cuj iskljucujes svoju krivnju i bilo kakvu odgovornost sto te djevojke iz dijaspore zaobilaze i cine ti se umisljenim a raspravljao bi o tom fenomenu :D

Izvini, ali ne razumijem sto se upustas u kvalifikacije moje licnosti kada me uopce ne znas. Tema je na mjestu jer obraduje dosta zanimljiv fenomen koji je uocen u stvarnom zivotu. Nece biti zakljucana, moguce je da bude premjestena na drugi podforum, recimo obrazovanje. Zasto? Jer je zanimljiv socioloski fenomen koji bi se mogao naucno obraditi.

Jesi pomislio da je do tebe?
Saian

#73 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by Saian »

Edin H. wrote:Ozenio moj jaran svojevremeno Djankalankasve, pa u muriji zaglavio, jos i izgon dobio :zzzz:

Trebace malo vremena dok Svedjankama dodje iz guzice u glavu :oops:
Nije je to valjda bio prisiljen prepolovit oko struka :D :D :D
SaraFina

#74 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by SaraFina »

Cartmane wrote:

Pa ti si takidje generalizirao skupinu djevojaka kojoj izmedju ostalih i ja pripadam na forumu, tako da ne vidim zasto se bunis? Odakle ti pravo?
Dosao si da cujes misljenje forumskog pucanstva?
Pa reci nesto o svojoj osobnosti jer ne mozemo suditi zasto imas takav stav otvoreno manipuliras temom u svrhu degradiranja zenskih osoba.
SaraFina

#75 Re: Zašto su dijasporke umišljene?

Post by SaraFina »

Cartmane wrote:
SaraFina wrote:

Prolistas li koju stranicu unazad, uociti ces neke osnovne crtice moje licnosti. Konkretno, moj odgovor forumasu Svedanin. Poz.
Ne zanimaju me crtice, zanima me odgovor na moja postavljena pitanja. Kao sto rekoh tvoja manipulacija temom, odnosno pokusaji da je odvedes u odredjenom pravcu je komicna.
Post Reply