Prilazite li prve muškarcima?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
bezVolana

#51 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by bezVolana »

:lol:
dobar
emko1234

#52 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by emko1234 »

Stanem na semafor na Otoci, desni prozor skroz spušten, lijevi do pola. Zadnji odškrinuti. Ruka kroz prozor sve s cigarom, marlboro lajt normalno, kajla preko koše ili polo majice ( polo majica samo Ralph Lauren, varijanta s konjem preko cijele majice ), kragna digunuta. Brze cvike Prada do pola nosa, polusomijeh, muzika je Mile Kitić - kilo gore, kilo dole ili nešto drugo od IDJ videos, maksimalno pojačan bass.

Trebe izlaze iz tramavaja i bacaju se na haubu da se upoznamo, kible mi. Takva dva kruga, 10 - 11 brojeva telefona, hladno.

Nažalost, naša realnost je dosta drugačija. Nije da nema i ovoga al dosta manje nego treba, trebica, djevojaka i žena koje izađu navečer da bi bile gledane, komentarisane, šmekane i šta sve ne, umjesto da izađu i imaju normalnu interakciju s drugim spolom.
Poslom puno putujem, i svaki put kad se vratim u Sarajevo, padnem u neku poludepresiju. Razlog je jednostavan, nigdje cure nisu zatvorene ko kod nas. Naravno ukoliko nemaju interesa. Ukoliko ga imaju, postaju dosadnije od najdosadnijeg muškarca.

Nije stvar varijante za jednu noć, nije do seksa, nije do fatačine ili bilo čega drugog. Stvar je do normalnog stupanja u interakciju s drugim spolom.
Situacija nedavno, lično prisutan. Kraj ljeta je u pitanju. Bašta City Puba, dvije ekipe jedna do druge. S jedne strane 3 lika s druge 4 cure. Stoje jedni do drugih i u jednom momentu konobar im skupa donosi piće. Idealna šansa da se probije led, jedan od likova to radi. Po mojoj procjeni i jedni i drugi su oko 25-26 godina stari. Počinje pričat s jednom od djevojaka, koja po meni najbolje izgleda, naravno ona je toga svjesna i odmah je kurčevita. Lik je haman pred odjebom kad s njim nastavlja priču cura iz raje, malo manje lijepa al daleko simpatičnija.
Ja to pratim s velikim zanimanjem, jer mi je izrazito dosadno.
Elem, pošto smo mi muški sposobni da se prešaltamo za sekundu, on nastavlja priču s curom broj 2. Poučeni njegovim primjerom, i druga dvojica počinju priču s otatkom cura iz ekipe. Meni drago, situacija je win win. Nešto se normalno dešava, nafurana alfa koka iz raje je na ignoru. Oni se zajebaju. Naravno, nakurčena koka je tu došla napucana da je šmekaju, a ne da priča s nekim likovima u starkama i običnim pamučnim majicama.
Prvo izolira jednu drugaricu, pa onda njih dvije zovnu drugu, i na kraju ova sad što je uletila mjesto nje, ostaje sama u priči s trojicom likova.

Naravno, neugodno joj je. Pozdravlja se i vraća se jatu.
Nakurčena ljepotica likuje.

Elem, moral of the story je da u gradu sigurno ima normalnih djevojaka kojim se i može prići i koje bi možda i prišle. Ali sindrom krda je sindrom krda. Do određenih godina starosti djevojke su prilično ukočene po pitanju nekih stvari koje nisu uobičajene, barem po mom iskustvu.
KAsnije kad probaju, vide da su se zajebale što nisu probale ranije.

Djevojke, nemojte prilaziti u Sarajevu. Napucajte se navečer, i glumite neosvojive. I u ned popodne se jadajte najboljoj drugarici kako nikako ne možete naći momka :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#53 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by Truba »

još jedan minus za sarajevo i bosnu je u tome što smo kao predgrađe jednog većeg grada
prema broju stanovnika
ako ne priđeš danas uvijek je ostajao sljedeći vikend... i tako 15 godina šmekanja prođe život :lol: :lol: :lol:

dakle na zapadu ljudi odmah djeluju :D možda je više neće vidjeti
a u mojoj raji je bilo... ma ajde biće idući vikend na istom mjestu
i bude :lol:

baš neki dan šmeka me neka 35-40 god u biblioteci strankinja
ide za mnom... vidim ja i računam na svoju teoriju
uglavnom kao što se ispostavilo
treba joj pomoć da nađe neke knjige vidim spisak od 42 komada
aj zdrao reko pitaj prodavačicu idi begaj ja na pauzi u bajbuku :roll:
U_kost

#54 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by U_kost »

Još od osnovne škole ne doživjeh direktni ulet ženska bića :)

Danas, 28+ žene to rade na vrlo suptilan način po uspastevljenoj benignoj komunikaciji koja (bar s moje strane) nema za namjeru graditi bilo kakav odnos. Jednostavno ti da do znanja da bi nešto, ili u zadnje vrijeme, nerijetko nešto vrlo "konkretno".
Sve dok je u okvirima suptilnog, postoji i draž izgradnje odnosa, bez obzira gdje i na koji način to dalje išlo.

Žene, generalno, su vrlo jednostavne i treba im tako malo da bi bile sretne u društvu muškarca, no problem je što su većina muškaraca konji in general, pa kontaju što veći papak, to lakše ima prolaza.
dust in the wind

#55 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by dust in the wind »

emko1234 wrote:Stanem na semafor na Otoci, desni prozor skroz spušten, lijevi do pola. Zadnji odškrinuti. Ruka kroz prozor sve s cigarom, marlboro lajt normalno, kajla preko koše ili polo majice ( polo majica samo Ralph Lauren, varijanta s konjem preko cijele majice ), kragna digunuta. Brze cvike Prada do pola nosa, polusomijeh, muzika je Mile Kitić - kilo gore, kilo dole ili nešto drugo od IDJ videos, maksimalno pojačan bass.

Trebe izlaze iz tramavaja i bacaju se na haubu da se upoznamo, kible mi. Takva dva kruga, 10 - 11 brojeva telefona, hladno.

Nažalost, naša realnost je dosta drugačija. Nije da nema i ovoga al dosta manje nego treba, trebica, djevojaka i žena koje izađu navečer da bi bile gledane, komentarisane, šmekane i šta sve ne, umjesto da izađu i imaju normalnu interakciju s drugim spolom.
Poslom puno putujem, i svaki put kad se vratim u Sarajevo, padnem u neku poludepresiju. Razlog je jednostavan, nigdje cure nisu zatvorene ko kod nas. Naravno ukoliko nemaju interesa. Ukoliko ga imaju, postaju dosadnije od najdosadnijeg muškarca.

Nije stvar varijante za jednu noć, nije do seksa, nije do fatačine ili bilo čega drugog. Stvar je do normalnog stupanja u interakciju s drugim spolom.
Situacija nedavno, lično prisutan. Kraj ljeta je u pitanju. Bašta City Puba, dvije ekipe jedna do druge. S jedne strane 3 lika s druge 4 cure. Stoje jedni do drugih i u jednom momentu konobar im skupa donosi piće. Idealna šansa da se probije led, jedan od likova to radi. Po mojoj procjeni i jedni i drugi su oko 25-26 godina stari. Počinje pričat s jednom od djevojaka, koja po meni najbolje izgleda, naravno ona je toga svjesna i odmah je kurčevita. Lik je haman pred odjebom kad s njim nastavlja priču cura iz raje, malo manje lijepa al daleko simpatičnija.
Elem, pošto smo mi muški sposobni da se prešaltamo za sekundu, on nastavlja priču s curom broj 2. Poučeni njegovim primjerom, i druga dvojica počinju priču s otatkom cura iz ekipe. Meni drago, situacija je win win. Nešto se normalno dešava, nafurana alfa koka iz raje je na ignoru. Oni se zajebaju. Naravno, nakurčena koka je tu došla napucana da je šmekaju, a ne da priča s nekim likovima u starkama i običnim pamučnim majicama.
Prvo izolira jednu drugaricu, pa onda njih dvije zovnu drugu, i na kraju ova sad što je uletila mjesto nje, ostaje sama u priči s trojicom likova.

Elem, moral of the story je da u gradu sigurno ima normalnih djevojaka kojim se i može prići i koje bi možda i prišle. Ali sindrom krda je sindrom krda. Do određenih godina starosti djevojke su prilično ukočene po pitanju nekih stvari koje nisu uobičajene, barem po mom iskustvu.

Djevojke, nemojte prilaziti u Sarajevu. Napucajte se navečer, i glumite neosvojive. I u ned popodne se jadajte najboljoj drugarici kako nikako ne možete naći momka :lol: :lol: :lol:
strah me je...heheh. jel tako neko gleda I sta se za mojim stolom dešava :run:
insomnia78

#56 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by insomnia78 »

Meni sinoc jedna pridje, jos ja s djetetom bio :lol:
Pita je l' to M3? :lol: :lol:
Vamo, tamo
Ona bi se ko i provozala
Reko' oprosti, izvini, nije da mi ne laska al' ozenjen sam ti ja
Stali malo popricali i cao
almir90

#57 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by almir90 »

insomnia78 wrote:Meni sinoc jedna pridje, jos ja s djetetom bio :lol:
Vamo, tamo
Ona bi se ko i provozala
Sreća pa ti žena nije bila blizu, vozio bi se ispod em-trojke. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#58 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by _BataZiv_0809 »

emko1234 wrote:Stanem na semafor na Otoci, desni prozor skroz spušten, lijevi do pola. Zadnji odškrinuti. Ruka kroz prozor sve s cigarom, marlboro lajt normalno, kajla preko koše ili polo majice ( polo majica samo Ralph Lauren, varijanta s konjem preko cijele majice ), kragna digunuta. Brze cvike Prada do pola nosa, polusomijeh, muzika je Mile Kitić - kilo gore, kilo dole ili nešto drugo od IDJ videos, maksimalno pojačan bass.

¸

Dobar opis situacije :thumbup:

Po mom nekom skromnom iskustvu, velika je greška prilaziti krdu tih napuckanih kojima je jedina svrha izlaska da svi pilje u njih, komentarisu ih i pokusavaju castiti picem. Koliko god one, jedan na jedan, pricale da vole kad muskarac ima cojones prici tako krdu i pokazati interesovanje za jednu od njih, u vecini slucajeva desava se odjeb.

Ne samo meni naravno :D I ono neka mi je taktika da nisam napadan i da ne smaram, nego lagano postavim neko pitanje situacionog karaktera, ili ako fuma zamolim za upaljac, nikad ne castim prije nego pridjem itd...

Da one same pridju je vec SF žanr.

I onda kukaju kako ne mogu naci momka ili kako su sve kreteni :lol:

Mislim, meni kad se zenska svidi i primijetim barem minimum zainteresovanosti kod nje (mada se mnoge svjesno trude da je sakriju), ja cu prici, ali u pravilu kada se ista izvuce iz krda. Npr. izasla vani da se javi na telefon, ostala sama za stolom dok su jaranice u hali, otisla sama do hale (rjedje se desava) i slicno.
almir90

#59 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by almir90 »

_BataZiv_0809 wrote: Dobar opis situacije :thumbup:

I onda kukaju kako ne mogu naci momka ili kako su sve kreteni :lol:

Pa kad ih privlače samo takvi kreteni, nemaju se čemu boljem ni nadati. Al' dobro, nikad ih neće proći želja kako će one baš tog kretena promijeniti u čovjeka za poželit. Samo se uvijek nešto razočaraju. :izet:
ultima_palabra

#60 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by ultima_palabra »

Ovih sitOVacija što Emko pominje ima na svakom koraku. Filozofija krda i sujete poremete mnoge dobre priče u nastajanju.

To da cura priđe muškarcu je kod nas na nivou statističke greške. Valjda se još uvijek gleda šta će svijet reći.
insomnia78

#61 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by insomnia78 »

almir90 wrote:
Vamo, tamo
Ona bi se ko i provozala
Sreća pa ti žena nije bila blizu, vozio bi se ispod em-trojke. :D
A jos i nije m3 :lol:
almir90

#62 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by almir90 »

insomnia78 wrote: A jos i nije m3 :lol:
Dovoljna je i M-Optika da se žemske zavaraju, a u ostalom nek' je beennveeejjj rođaaacciiiiii. :D
sheilak

#63 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by sheilak »

al znate sta je problem sa tim navodnim signalima-jer ih muskarci cesto pogresno tumace. :D osmijeh recimo, zabacivanje kose, dodirivanje sugovornika-ja to cesto radim, stalno se smijem, kosu prebacujem iza vrata itd. al zaista bez ikakvih primisli ili zelje da nekom dam bilo kakav signal. :D al muskarcu je recimo dovoljno da ga malo duze gledas (iz bilo kojeg razloga ili da se smijes u njegovom prisustvu ili ne dao Bog pozoves van-kao prijatelja) da kaze, uz onaj samozadovoljni smijesak i klimanje glavom; "eno, vidi, mala me zeli, car sam" :D

btw. ne prilazim ako mi se fakat svidja. :D onda ignoriram, kao da ne postoji...mislim dok sam prilazila... :D
annoy

#64 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by annoy »

Black swan wrote:još jedan minus za sarajevo i bosnu je u tome što smo kao predgrađe jednog većeg grada
prema broju stanovnika
ako ne priđeš danas uvijek je ostajao sljedeći vikend... i tako 15 godina šmekanja prođe život :lol: :lol: :lol:

dakle na zapadu ljudi odmah djeluju :D možda je više neće vidjeti
a u mojoj raji je bilo... ma ajde biće idući vikend na istom mjestu
i bude :lol:

baš neki dan šmeka me neka 35-40 god u biblioteci strankinja
ide za mnom... vidim ja i računam na svoju teoriju
uglavnom kao što se ispostavilo
treba joj pomoć da nađe neke knjige vidim spisak od 42 komada
aj zdrao reko pitaj prodavačicu idi begaj ja na pauzi u bajbuku :roll:
Ne zovi nas knjižničarke prodavačicama :evil: :D
FAP mashina

#65 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by FAP mashina »

sheilak wrote:al znate sta je problem sa tim navodnim signalima-jer ih muskarci cesto pogresno tumace. :D osmijeh recimo, zabacivanje kose, dodirivanje sugovornika-ja to cesto radim, stalno se smijem, kosu prebacujem iza vrata itd. al zaista bez ikakvih primisli ili zelje da nekom dam bilo kakav signal. :D al muskarcu je recimo dovoljno da ga malo duze gledas (iz bilo kojeg razloga ili da se smijes u njegovom prisustvu ili ne dao Bog pozoves van-kao prijatelja) da kaze, uz onaj samozadovoljni smijesak i klimanje glavom; "eno, vidi, mala me zeli, car sam" :D

btw. ne prilazim ako mi se fakat svidja. :D onda ignoriram, kao da ne postoji...mislim dok sam prilazila... :D

shady

#66 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by shady »

sheilak wrote:al znate sta je problem sa tim navodnim signalima-jer ih muskarci cesto pogresno tumace. :D osmijeh recimo, zabacivanje kose, dodirivanje sugovornika-ja to cesto radim, stalno se smijem, kosu prebacujem iza vrata itd. al zaista bez ikakvih primisli ili zelje da nekom dam bilo kakav signal. :D al muskarcu je recimo dovoljno da ga malo duze gledas (iz bilo kojeg razloga ili da se smijes u njegovom prisustvu ili ne dao Bog pozoves van-kao prijatelja) da kaze, uz onaj samozadovoljni smijesak i klimanje glavom; "eno, vidi, mala me zeli, car sam" :D

Koja je poenta toga? :shock:
Ramzess Veliki

#67 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by Ramzess Veliki »

Vamo, tamo
Ona bi se ko i provozala
M3? :shock:
ONAJ M3 ??? :shock:

Jel' onaj sa trobojnim M ??? :shock:

Bi li mene provozao? :plavaruza:
Bloo
Globalna šefica

#68 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by Bloo »

Ramzess Veliki wrote:
Vamo, tamo
Ona bi se ko i provozala

:lol: :lol: :lol: Ramoooo
Ramzess Veliki

#69 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by Ramzess Veliki »

Bloo wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Vamo, tamo
Ona bi se ko i provozala

:lol: :lol: :lol: Ramoooo
Molim? :twisted:
Znaš li ti koliko sam M3-jova vidio na cesti ... samo par. Skoro sam vidio jednog M5 i to stara kanta, proletio me na karauli (službena Oktavija, špore' od avta ... :roll: ), vala bilo mi ga drago vidjet' k'o da sam svog brata vidio.
I negdje na autoputu iznad Splita NOVOG M6 ... :shock: ... joooj toga ... :shock:
Bloo
Globalna šefica

#70 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by Bloo »

Ramzess Veliki wrote: Molim? :twisted:
Znaš li ti koliko sam M3-jova vidio na cesti ... samo par. Skoro sam vidio jednog M5 i to stara kanta, proletio me na karauli (službena Oktavija, špore' od avta ... :roll: ), vala bilo mi ga drago vidjet' k'o da sam svog brata vidio.
I negdje na autoputu iznad Splita NOVOG M6 ... :shock: ... joooj toga ... :shock:
ja padam na fiću il stare chevrolete camaro :mrgreen:

ti si skup za odrzavat
Ramzess Veliki

#71 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by Ramzess Veliki »

Bloo wrote:
Ramzess Veliki wrote: Molim? :twisted:
ja padam na fiću il stare chevrolete camaro :mrgreen:

ti si skup za odrzavat
Ti nisu skupi za održavanja jer ni ne voze. ;-)

Šta je loše u tome da volim osjetiti strašnu mašinu kako brunda? :sad:
nKrkan

#72 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by nKrkan »

Ma samo iskulirat ako priđu . :D
Bloo
Globalna šefica

#73 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by Bloo »

samo vrišći makse seljanko makse!!! i potrci u suprotnom smjeru
Ramzess Veliki

#74 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by Ramzess Veliki »

Bloo wrote: ja padam na fiću il stare chevrolete camaro :mrgreen:
Eto baš si nala Fiću i Camaro ... ma u po' deke se razlikuju ... :lol: :lol: :lol:
Ovog sam nedavno vidjeo na Marijin Dvoru ... :shock:
Kad krene pogužva asfalt ispod sebe ... :shock:
Image
Bloo
Globalna šefica

#75 Re: Prilazite li prve muškarcima?

Post by Bloo »

Ramzess Veliki wrote:
Bloo wrote: ja padam na fiću il stare chevrolete camaro :mrgreen:
Eto baš si nala Fiću i Camaro ... ma u po' deke se razlikuju ... :lol: :lol: :lol:
Ovog sam nedavno vidjeo na Marijin Dvoru ... :shock:
Kad krene pogužva asfalt ispod sebe ... :shock:
Image
Post Reply