Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kiki-miki wrote:
Cudi me da nisi spomenuo pricu o ravnopravnosti spolova i kako su to sve same zene trazile.
Cudi te jer se nisi rjesila sovinistickih stereotipa po kojima vecina rezonuje (ne nuzno i ti). Ravnopravnost je po mom skromnom misljenju itekako potrebna i opravdana u smislu jednakih prava i jednakosti pred zakonom.
Ali ako se pod ravnopravnost gura svasta nesto, onda je ta prica kontraproduktivna.
Ja koliko se sjećam u životinjskom carstvu lavice love i brinu se oko većine stvari vezanih za čopor.
Lavovi služe samo da "odrade" posao kada se to od njih traži. Lijepo je biti lav.
kiki-miki wrote:
Slazemo se po tom pitanju onda. Zene ipak ne trebaju biti muskarci, osim naravno ako budu napustene od nazovi muskarca i ostavljene da se same snalaze s djecom. Ili to bude silom prilika tj. zivotnim okolnostima.
Ali u vecini slucajeva danas muski bi da se busaju u prsa i donju glavu, ali kad je u pitanju odgovornosti tu totalno posrnu.
Niti muskarci trebaju biti zene kad bivaju napusteni od nazovi zena i ostavljeni da se sami snalaze s djecom, i to u slucaju ako se nadje neki sudija da dodijeli djecu suprotno uvrijezenoj praksi koja cesto diskriminise muskarce
Fallen Angels wrote:Kakva je to priroda u nama da i onda kad smo zauzeti, imamo vec zenu ili djevojku opet saramo ocima po drugima? U cemu je fora? Kao sami smo jedva cekali da ''ubodemo'' neku za vezu ili brak i onda kad je to vrijeme doslo oci opet skoro svakoj kolutaju po sisama i guzama. Sta nam je stvarno malo jedna ili se masta bolje i ljepse zadovoljava gledajuci drugu? Hrpa primjera muskaraca, da li u vezi ili ozenjenih, dok setaju sa svojom partnericom tuki im se dize na dobre prolaznice. Isto tako, izadje van s curom i s njom je iako je tu i njeno ili njegovo drustvo za stolom. Cim ode do wc bacit pisch (potjeralo pivo), ne da se nagleda, vec i dobaci ili pridje nekoj pogotovo ako je poznaje. A da ne pricamo o tome kad djevojka ili zena nije uz njega. Ne fantaziram, ne opisujem u potpunosti sebe al ajmo bit realni i odgovarat na to pitanje iz naslova. I nemojte o varanju ili slicnome posto te teme vec imamo, nekako je najbolje da podijelimo misljenja i iskustva vezana za ovo buljenje u druge zene.
Jbg ja uvijek neke ''mracne'' teme dajem, al aj neko se mozda zainteresira
@insomna ti sve rekao u prvom postu
insomnia78 wrote:Pa ako sam se ozenio nisam umro
Jel ti misliš da žene gledaju ispred sebe kao mlade? Joooook buraz šaraju i one na sve strane. Moja srećom šara po drugim ženama pa ako ja neku i promašim tu je ona uvijek da me drmne laktom i kaže "vidiiii jeeeeeee"
kiki-miki wrote:
Slazemo se po tom pitanju onda. Zene ipak ne trebaju biti muskarci, osim naravno ako budu napustene od nazovi muskarca i ostavljene da se same snalaze s djecom. Ili to bude silom prilika tj. zivotnim okolnostima.
Ali u vecini slucajeva danas muski bi da se busaju u prsa i donju glavu, ali kad je u pitanju odgovornosti tu totalno posrnu.
Niti muskarci trebaju biti zene kad bivaju napusteni od nazovi zena i ostavljeni da se sami snalaze s djecom, i to u slucaju ako se nadje neki sudija da dodijeli djecu suprotno uvrijezenoj praksi koja cesto diskriminise muskarce
Slazemo se
dok su djeca mala, pa do, ako je mati iole normalna logicnije je da se njoj dodjele. nije to praksa samo nasa nego vecine drzava. ako imas priliku da vidis malu djecu i odnos sa majkama bit ce ti jasno sto je tako. dijete jednostavno leti mami bez obzira sto je tata mozda najdivniji na svijetu.
dust in the wind wrote:
dok su djeca mala, pa do, ako je mati iole normalna logicnije je da se njoj dodjele. nije to praksa samo nasa nego vecine drzava. ako imas priliku da vidis malu djecu i odnos sa majkama bit ce ti jasno sto je tako. dijete jednostavno leti mami bez obzira sto je tata mozda najdivniji na svijetu.
dust in the wind wrote:
Nema potrebe da gledam i ja sam jedno od te djece
pa onda ti je jasno da je to tako iz nekih drugih razloga, a ne da se diskriminisu muskarci. drugo kasnije se moze tražiti izmjena odluke o izdržavanju, viđanju. pa su stvari i promjenjive. samo treba znati sve potencijalne opcije.
dust in the wind wrote:
pa onda ti je jasno da je to tako iz nekih drugih razloga, a ne da se diskriminisu muskarci. drugo kasnije se moze tražiti izmjena odluke o izdržavanju, viđanju. pa su stvari i promjenjive. samo treba znati sve potencijalne opcije.
Da, ali moj primjer nije opceprimjenjljiv, ima svakakvih slucajeva Ne mogu sebe uzimat kao arsin za sve.
dale cooper wrote:Ja koliko se sjećam u životinjskom carstvu lavice love i brinu se oko većine stvari vezanih za čopor.
Lavovi služe samo da "odrade" posao kada se to od njih traži. Lijepo je biti lav.
A Carski pingvini?
Mislim da bi muski crkli da moraju nesto tako uraditi.
Misliš čuvanje, grijanje i sjedenje na jajima? Zar to već ne radimo?
Euridika wrote:
Jes' ti siguran za ovo?
Neki dan je bila vijest o ženi iz Neuma koju je ujela zmija, i koja ti je fino mlatnula zmiju, ošamutila je i spakovala u kantu da je ponese u Dom zdravlja da vide koja ju je zmija ujela da bi joj dali pravi antiotrov. Još je pride i povila sebi ranu i podvezala nogu, i sama pješice otišla u DZ. Vidiš ti šta ti je žena...
Euridiko, za svako pravilo mozes naci "neku zenu iz Neuma koja je ubila zmiju". Mada ti to i nije neki argument, jer mjestani podrucja gdje su zmije ceste, znaju kako s njima.
Moja nana (istocna Hercegovina) ih mastrafi bez straha.
Elem da se vratimo na temu, u najvecem broju slucajeva je situacija kao opisana, a na osnovu toga se formira vjerovatnoca i idemo
OK, osnovna strategija muzjaka koji mogu kopulirati vise puta dnevno (ili na sat), koji proizvode milione spermatozoida dnevno, je da idu na kolicinu, tj. da imaju ugradjen nagon da oprasuju sve sto mogu. Medjutim, ljudi cesto zaboravljaju da to nije jedina strategija, te da je kod ljudi dobrim dijelom potisnuta i u vezi je s obrazovanjem. Djetinjstvo (period do spolne zrelosti) kod ljudi traje mnogo duze nego kod vecine zivotinja. Smatra se da je glavni razlog toga sazrijevanje mozga koji je disproporcionalno velik u odnosu na ostatak tijela. Postojanje djetinjstva automatski implicira roditeljstvo tokom kojeg roditelji (ne)uce mladunce kako da se osamostale jednom kad steknu fizicku zrelost. Muskarac koji ima mogucnost i vremena da napravi, lupam, 1000 djece, sigurno nece imati vremena da posveti paznju ijednom djetetu, ali je zagarantovao prenos svojih gena, ma koliko nesposobni mu potomci bili. S druge strane, otac manjeg broja djece je u mogucnosti da svakom djetetu omoguci bolju "obuku" (da li ce zaista to uraditi je sasvim drugo pitanje) koja ce im pruziti vece sanse u daljem zivotu da prenesu njegove gene. Prema tome, prica o muskarcima, rodjenim oplodjivacima nije neistinita, nego nepotpuna. To je samo jedna od mogucih strategija, te ona koja ukljucuje najmanje "mozga" (svaka budala zna napraviti dijete), a mislim da je ne bi trebalo toliko potencirati u 21. stoljecu, kada je svima jasno da kvalitet > kvantitet (npr broj stanovnika i standard zivota u Luksemburgu i Nigeriji)
Najcesce i konstantno po drugim zenama bale oni kojima je djevojka, supruga, vjerenica i ostalo
ko k... ili neprivlacna, ili su s njom daj sta das
cuj ja sad vodam dobru zensku a idem u cenifu i dobacujem drugima
pa time sam sebe degradiram, to mi naprosto dodje ko neko prostacko dzlkosko ponasanje
ili je mozda do pive...
velikibrnjo wrote:Najcesce i konstantno po drugim zenama bale oni kojima je djevojka, supruga, vjerenica i ostalo
ko k... ili neprivlacna, ili su s njom daj sta das
cuj ja sad vodam dobru zensku a idem u cenifu i dobacujem drugima
pa time sam sebe degradiram, to mi naprosto dodje ko neko prostacko dzlkosko ponasanje
ili je mozda do pive...
Logično da ćeš pogledati, imaš oči. I djevojke isto gledaju. U redu je ako pogledaš jednom i registruješ, ali treba na tom ostati. Ako buljiš u drgue djevojke dok si sa svojom djevojkom, to je već nepoštovanje...
sherbett wrote:E ovo i mene i zanima! Stovise, imaju i bombe sta grme a gledaju, nude se...i to opasni, za ozbac...ne razumijem sta cu mu ja pored cure koja "grmi".
Jel' se to neofirno fališ?
a realno, zašto ne bi gledali? Eto sad ćoravi pa ne smijemo/ne trebamo primjetiti kada je neka djevojka lijepa, zgodna...
Drugo je sa dobacivanjem i prevarom...
sherbett wrote:E ovo i mene i zanima! Stovise, imaju i bombe sta grme a gledaju, nude se...i to opasni, za ozbac...ne razumijem sta cu mu ja pored cure koja "grmi".
Jel' se to neofirno fališ?
Zensko... sama sebi nikad ne valja, a u nasim ocima skroz druga slika
To radimo zbog "te sto grmi", ne zbog tebe.
Naime, dajemo joj do znanja da je lako zamjenjiva ako zabrlja. Stavljamo je u suru.