Čuj nabila na nos. Svašta. Ne znam koga ovdje tresu kompleksi, ali ne želim uopšte na to da trošim energiju. Sa policajcem uopšte nije bilo rasprave jer je SE ON DRŽAO BAHATO I SA PODSMJEHOM, gledajući na mene kao žrtvu, otud i moje pominjanje škole. Bože sačuvaj rezonovanja.Chmoljo wrote:ovo je tvoja verzija.ententina wrote: Vidim škola vam bode oči...![]()
![]()
eeeeeee Švico draga s kim ja posla imam. Svako normalan bi stao na stranu građanke koju policajac kinji, al' jok. Rekla mala da se školovala
ja ne bih stajao ni na čiju dok ne bih čuo i drugu stranu. profesionalana deformacija...
sele, nisi ti rekla da si školovana, ti si ovdje nabila na nos svima da si ti školovana, a iz iskustva u radu sa ljudima, vjerovatno si i dotičnom "razbojniku", pa te otresao.
iskustvo mi još i govori da su u komunikaciji najgori oni ljudi koji su obrazovani i koji samo zbog toga misle da ih svi ostali trebaju slušati. redovno mi dolaze ljudi koji misle da znaju da su u pravu. i objasniti njima nešto je nemoguće. i onda, naravno, stalno pozivanje na njihovu školu. uz svo dužno poštovanje, nema mi ništa mrže kada me neko uči onome sa čim se susrećem svaki dan, i što njegova struka se nije u putu srela sa mojim poslom, ali on, jer je školovan, opet to zna bolje od mene. svi možemo pogriješiti, i moj nastup je uvijek takav da saslušam, provjerim i onda tek kažem kakva je situacija.
i šta se dešava? oni koji su, kao i ti, "školovani, za ime Boga" NE ŽELE da saslušaju i prihvate svoju krivicu, ili tuđe mišljenje. oni ulaze u raspravu samo da ubijede drugog u svoj stav.
ti si već u prvom postu jasno dala do znanja šta ti znači tvoja škola - sredstvo za liječenje kompleksa. vjerovatno si ih prosula na pogrešno mjesto i vozdra. ima milion i jedna situacija u kojoj su se ljudi izvukli bez plaćanja kazne samo zahvaljujući lijepoj riječi. ruku dajem da ćeš ih se ti naplaćati ako nastaviš tako.
da je policija svašta naprimala, to niko ne spori. ali svi se počešete kada vas stigne. k tomu, uglavnom se kuknjava svodi na to što mene, a što ne njega.
možda si ti i naučila štagod u tim svojim ćitabima, al' širinu dobila nisi.
Elem, bitne su dvije stvari: ukoliko skrećete prema Improtane, nemojte ni za živu glavu da stanete, pa makar se ispred vas zaustavilo vozilo (a najgore ako ga policajac zaustavi). Prikočite, zaobiđite, preletite, sve u brzini, ali nipošto stati. Druga stvar koju sam željela ovim postom nije da me se hvali, kako je neko napisao, nego da pokudimo bahatost i primitivizam, pa da bar ovako, forumski, na neki način izvrši pritisak na njihovo (saobraćajno-policijsko) ponašanje.
A vama koji ste zadovoljni sa njihovim ponašanjem, želim da vam uvijek takvi ostanu.