Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
- insomnia78
#51 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Ma jok
Djete, ne ureklo se, prespava cijelu noc u komadu a kod mene ovo traje godinama
Djete, ne ureklo se, prespava cijelu noc u komadu a kod mene ovo traje godinama
- sunceKOtepsija
#52 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
nije malo za ipadinsomnia78 wrote:Ne znam
Ne mozes biti pametan
Srecom kod mene djete jos malo za bilo kakvog telefona
http://www.klix.ba/lifestyle/bebe/fishe ... /131218099Poznati američki proizvođač opreme za bebe i djecu Fisher-Price predstavio je stolicu za bebe koja ima prikopčan držač za iPad. Tako je roditeljima beba koje još ne mogu ni samostalno držati glavu omogućeno da ispred njih postave ovaj elektronski uređaj.
- insomnia78
- sunceKOtepsija
#54 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
ubijas ljudima cejfCapajebo wrote:Kad mi neko podje tabirit po telefonu dok smo na kafu, najradije bi mu razbio telefon![]()
Osaburam nekih 10-15 min, a onda planem... i sto je najgore od svega, ja ispadam kao "muhanat, mrzovoljan... itd itd"
-
dječak sa šibicama
#55 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Ja odem kod sestre, gledamo film kao, onda bacim pogled zet na telefonu, sestra na telefonu, sestricna na tabletu, ja na tabletu... niko ne gleda film

- ferratilis
#56 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Ja dobio mobitel tek u osmom razredu kad su svi već odavno promijenili dva-tri, nisam osjećao nikakvu naročitu promjenu. Sad imam 24, tek prije par mjeseci kupio prvi smartphone, sad tražim mušteriju da ga prodam, ne osjećam nikakvu potrebu za njim. Sve je od čovjeka do čovjeka i kako se neko nosi sa "peer pressure" ilitiga pritiscima generacije s kojom odrasta. Najviše me nervira što je u glave ljudi već ušla logika da ako nešto nije objavljeno na fejsbuku, nije se ni desilo.
- Fallen Angels
#57 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Najjednostavnije receno: Doslo vrijeme za radjanje degeneracija
Ne licimo vise na humana bica, bar ne ovi novi narastaji. Mi stariji makar imamo neke uspomene iz proslosti bez tehnologije.
Ne licimo vise na humana bica, bar ne ovi novi narastaji. Mi stariji makar imamo neke uspomene iz proslosti bez tehnologije.
- sunceKOtepsija
#58 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
O'zone wrote:Kako da nije. Izađemo na Vilis i odmah on meni "Tata hajde da tlcimo" i djete ne staje od Vrbanje do Pofalića a ja tri puta povratim....dušu i taman kontam dosta mu kad on opet "hajde da tlcimo" ako me nastavi ovako trenirat oderat ću i Tuku na 800 metaraTomahawk11 wrote:![]()
![]()
![]()
Neka, zdravo je to.![]()
![]()
-
Bodkin
#59 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
To me implicitno zoves na kafu da zajedno gledamo u telefone?sheilak wrote:i ja.Bodkin wrote:Ja sam ovisan o telefonu
i nemam problem sa drugim ovisnicima o telefonu, rahat sam s njimaiskreno, napor mi je biti sa nekim ko mi "ne dozvoljava" da tipkam ili da barem odgovorim na poruke. na neke moram fakat, pokusavala sam to objasniti.
al znam da mi zele razbit telefon i mene odmah s njim... al me trpe. jos.
-
TheMule
#60 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Dosta danasnje omladine su mutavi, upravo zbog telefona. Ne znaju A progovoriti
- Šveđanin
#61 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
I ja izgleda pripadam ovim novim generacijama.
Nego primjetim da kad odem u kino, na utakmicu ili gledamo grupno neku utakmicu/film kod nekoga kuci.. ljudi propuste pola stvari gledajuci u telefon..
Nego primjetim da kad odem u kino, na utakmicu ili gledamo grupno neku utakmicu/film kod nekoga kuci.. ljudi propuste pola stvari gledajuci u telefon..
-
mg
#62 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Najviše od svega mrzim, kad blejim u telefon ili tablet ko da sam se tripom zaljepio. Ništa pametno nema za vidit, al sve nekako lijepo, šareno...
Al izbacio sam sve iz spavaće, pa se popravljam malo...
Al izbacio sam sve iz spavaće, pa se popravljam malo...
- Russki
#63 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Čast izuzecima.TheMule wrote:Dosta danasnje omladine su mutavi, upravo zbog telefona. Ne znaju A progovoriti
- JThomas
#64 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
dobrovoljno se blagodati tehnologije neće odreći niko. a i što bi. ali kad mora, brzo se čovjek prilagodi i u obratnom smjeru. rat je najbolji dokaz.Hakiz wrote:Ja sam malo stariji. A to znači da se sjećam vremena kada smo se dogovarali, barili, obavljali "biznise" bez mobitela i bez kompjutera. I sve smo uspjevali.
Pa, koliko vas koji mrzite ove što bulje u mobitele u kafani bi mogli da živite kao što smo mi živjeli 1980-ih i ranije bez mobitela i kompjutera? Ko bi mogao na primjer da se dogovori danas za kafu ili piće sutra u 8 naveče. I da osobu sa kojom se dogovorilo više ne nazove do tada i pojavi se u 8?. Kolko vas se dogovorilo na kafu pa je 15 minuta prije termina izvadilo mobitel i reklo izvini nešto iskrslo, nećemo moći kako smo se dogovorili?
Gledanje u mobitel u kafani je samo evolucija imanja i korištenja mobitela uopšte.
I šta. Već su 1970-ih Floydi pjevali "13 channels of shit on TV to choose from".
Prije smo mjesecima slušali pjesme na radiju i tek nakon dobrog promišljanja odlučivali da kupimo ploču te grupe. Danas odemo na internet i skinemo 126466356 terabajta filmova i muzike, a 99% od toga i ne pogledamo/poslušamo.
Kako vrijeme prolazi količina sadržaja i informacija koje konzumiramo je sve veća, a njihova važnost je sve manja. I o čemu pričati u kafani kada nam se u životima ne dešava ništa novo i interesantnoda o tome pričamo? A svi se furamo da budemo informisani. Niko ne želi da pogleda film kada dođe u kino, svi bi da ga gledaju i prije nego što zvanično krene u distribuciju. Jer samo levati čekaju kino, mi smo važni, u toku, lafci pa možemo doćo do stvari prije običnih smrtnika.
Digitalno doba je instant doba i uglavnom kao kalorije iz loše hrane. Ima ih, ali su lošeg sastava.
Međutim, niko od nas se ne bi odrekao ničega šta sad imamo.
Pa kao što smo mi evolucijom sa fiksnog prešli na mobilni, sa pisama i razglednica prešli na emailove, sa emailova prešli na instagrame i ostala sranja, tako evolucijom prelazimo sa direktne u indirektnu komunikaciju putem tehnoloških pomagala.
Sve je to evolucija, dakle normalno.
- Rockefeller
#65 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Većina njih ne diže pogled sa telefona. Meni je ok kada je sam čovjek na kafi i bulji u telefon ali ja kada odem na kafu sa jaranom mobitel izvadim samo da vidim kol'ko je sati
Ako si izašao maksuz na kafu i držiš mobitel onda jebiga. Stvar koju si ti vidio je to da su većina studenti i druže se svaki dan. Mora im bit dosadno pa im je mobitel u rukama.
Ako si izašao maksuz na kafu i držiš mobitel onda jebiga. Stvar koju si ti vidio je to da su većina studenti i druže se svaki dan. Mora im bit dosadno pa im je mobitel u rukama.
- ho oponopono
#66 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
...jebote jest se sve izopacilo...ja u trecoj godini faxa tek kupila 3310 ...i to da bus da nije kasnio zastoj od 7 sati bio.. ne bi ga haman jos imala...
...otuzno je nazalost, nema razgovora, nikog i ne zanima da li imas sto za reci, jebeni upit samo kako si, da li mirno spavas ili si bumerangov vlasnik...u prazno klizimo sutra, lijevi skup ideja, lose vibracije...samo se azuriraju statusi...da nema sexa ne bi se dodirnuo i spojio nikako...
...otuzno je nazalost, nema razgovora, nikog i ne zanima da li imas sto za reci, jebeni upit samo kako si, da li mirno spavas ili si bumerangov vlasnik...u prazno klizimo sutra, lijevi skup ideja, lose vibracije...samo se azuriraju statusi...da nema sexa ne bi se dodirnuo i spojio nikako...
Last edited by ho oponopono on 08/09/2015 18:38, edited 1 time in total.
- jasko_ba
#67 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Ovo. Pozelis ovako nesto kad ih vidis po tribinama i slŠveđanin wrote:Nego primjetim da kad odem u kino, na utakmicu ili gledamo grupno neku utakmicu/film kod nekoga kuci.. ljudi propuste pola stvari gledajuci u telefon..
-
BadBoy
#68 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Ne mogu vala ni pretjerivanja u kontra smjeru. Kako je sve prije bilo bolje, kako je bilo bajno i generalno ona priča "jedino je ispravno ono što sam ja u mladosti radio". Svaka generacija misli za onu slijedeću da je najgora i svaka generacija za ove prethodne misli da su konzerve teške. To je jednostavno društvena evolucija kroz koje prolazi čovječastvo od nastanka civilizacije pa na ovamo. I za vas koji ste se igrali lopte i žmire i za vas su vaši roditelji mislili da ste najgori da slušate đavoljsku muziku i da ništa ne znate raditi.
Inače, nije do pametnih telefona niti do tehnologije. Tehnologija nije kriva, ona je samo alat, krivi su ljudi. Ako vam prijatelji 99% vremena na kafi provedu buljeći u telefon, onda ili niste dovoljno interesantni ili nađite bolje prijatelje
Inače, nije do pametnih telefona niti do tehnologije. Tehnologija nije kriva, ona je samo alat, krivi su ljudi. Ako vam prijatelji 99% vremena na kafi provedu buljeći u telefon, onda ili niste dovoljno interesantni ili nađite bolje prijatelje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#69 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
ja sve manje i manje imam snage pricati
a i nemam sta reci sve sam vec rekao
tako da nek svi vade mob
moj je pokren tako da ga ne mogu ukljuciti osim kad me neko prozove ili kad se puni
tako da nek svi vade mob
moj je pokren tako da ga ne mogu ukljuciti osim kad me neko prozove ili kad se puni
- Tito_i_Partija
#70 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Ma tebe nece niko da slusa, u tome je problem.Black swan wrote:ja sve manje i manje imam snage pricati
tako da nek svi vade mob![]()
- sheilak
#71 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Bodkin wrote:To me implicitno zoves na kafu da zajedno gledamo u telefone?sheilak wrote:i ja.Bodkin wrote:Ja sam ovisan o telefonu
i nemam problem sa drugim ovisnicima o telefonu, rahat sam s njimaiskreno, napor mi je biti sa nekim ko mi "ne dozvoljava" da tipkam ili da barem odgovorim na poruke. na neke moram fakat, pokusavala sam to objasniti.
al znam da mi zele razbit telefon i mene odmah s njim... al me trpe. jos.
pa ok, svakako nas je malo. i ugrozeni smo.
- Towelie
#72 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Ziveo Android party. Ziveo.
- Sarajevski-Seljak
#73 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
Capajebo wrote:Kad mi neko podje tabirit po telefonu dok smo na kafu, najradije bi mu razbio telefon![]()
Osaburam nekih 10-15 min, a onda planem... i sto je najgore od svega, ja ispadam kao "muhanat, mrzovoljan... itd itd"
Ovo je istina, pocne udarati, mahati rukama i nogama...
I to mene mama nazvala i ja se javio... Nedo Bog da sam surfo...
- dust in the wind
#74 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
apsolutno tačno.. svaka generacije idealizira sebe. logicno ljudi idealiziraju svoju mladost. a zaboraavljaju da su im taka njihovi roditelji govorili koliko su izvitopereni.. evo na forumu to najbolje vidim. te smo mi bili ovakvi, te nakvi, te se druzili. imam osjecaj da smo svi mi generacije 70ih I 80 ih u genijalce izrasli... ali klinac. nismoBadBoy wrote:Ne mogu vala ni pretjerivanja u kontra smjeru. Kako je sve prije bilo bolje, kako je bilo bajno i generalno ona priča "jedino je ispravno ono što sam ja u mladosti radio". Svaka generacija misli za onu slijedeću da je najgora i svaka generacija za ove prethodne misli da su konzerve teške. To je jednostavno društvena evolucija kroz koje prolazi čovječastvo od nastanka civilizacije pa na ovamo. I za vas koji ste se igrali lopte i žmire i za vas su vaši roditelji mislili da ste najgori da slušate đavoljsku muziku i da ništa ne znate raditi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#75 Re: Neke nove generacije - ne dižemo pogled s telefona..
ali činjenica je da je bolje da se komunicra za stolom nego da se gleda u ekran
isto kao što je bolje da djeca igraju lopte ili da se grudvaju nego što sjede kući i igraju plejšna
isto kao što je bolje da djeca igraju lopte ili da se grudvaju nego što sjede kući i igraju plejšna