Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Moenx

#51 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Moenx »

AntiKrist wrote:Navijam za Dzasmina,on ce da dokrajci crvenu mafiju,da je nema ni u tragovima :D
Ko ti moze reci da i Jasmin nije Zlajin igrac
Moguce je
Bas kao sto je Nermin NIksic mozda Zlatko ima jos SDP piuna , SDP je specifican sto ima svoje ljude figure piune
Dakle maprosto cilj SDP je ponovno racanje na stare staze slave a isceniranje kao nekakvog sukoba odgovara Zlatku da se skloni

I drugo ne mislim da Jasmin IMamovic ima moralne i sve druge kapacitete da bas on eto skloni "crvenu mafiju"-- ono realno sto se moze prizeljkivati jeste da ih skloni vrijeme

A najbolje bi bilo da imaju nekog poput EMira DJikica ja mislim da on nije niciji igrac i ne pristaje da bude mali ni saraf ni kotac -- on je demokrata po uvjerenju
Ironmen

#52 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Ironmen »

Zlatko je kriv za sve :D

Gurao je svoje neke ideje koje nisu prolazile..

Dobio je kampanju zahvaljujuci skolovanom tadasnjem kadru SDP-a kojeg danas nema ni 10% u SDP-u..

Tako da ja od sledeceih izbora stvarno nemam za koga glasati samo cu otici i ponistiti svoj glasacki listic :sad:
Moenx

#53 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Moenx »

A, kako nemas imas DF BPS pa i SDA i mozda iSDP ako se reformira i angazira i tako slicno
HM 2011

#54 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by HM 2011 »

General War wrote:
zapartiju wrote:
hizo ramidovic wrote:nemoguti jarugo lagundzija i damir bit glavni krivci kacu oni uvjek bili motori partie i najaci ljudi unjoj jerbi breznjiha ta partia davno propala moraces uprjet prstom unekog drugog jersu ova dvoica uvjek stjeli sve naj bolje zaovu drzavu i zaovaj narod
Njih dvojica su dobri za SDP-ove protivnike. Više su nas oni uništili nego laži i podvale Radončića, Izetbegovića i Dodika zajedno. :lol:

Zato se svi istinski socijaldemokrati moramo ograditi od njihovih nedjela, izviniti se svim građanima BIH i zamoliti ih da nam ponovo ukažu povjerenje. Ali prije svega mi između sebe moramo izabrati Jasmina Imamovića za predsjednika partije. Nikšić je Zlatkova produžena ruka.
Nije ti logika prijatelju nikako :-) hocete Dzasmina a onda bi se nesto izvinjavao :lol: ...tu vrstu gradjana BiH, SDA je vec davno integrisala u svoje stalno biracko tijelo.
meni i dalje nije jasno o kojim gradjanima prica bilo ko.....

gradjana nema....
Roccohljup

#55 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Roccohljup »

zato što niti je država a niti ima pravog čovjeka za tu ideju .....a o narodu da ne pričam.
General War

#56 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by General War »

HM 2011 wrote:

gradjana nema....
..naravno za sve komunalne probleme se ide u medresu ili u prvu kanelariju SDA :lol:
Moenx

#57 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Moenx »

Nema vise more plavo
ima zuta voda
ne kaze se vise zdravo
sad su svi gospoda
HM 2011

#58 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by HM 2011 »

General War wrote:
HM 2011 wrote:

gradjana nema....
..naravno za sve komunalne probleme se ide u medresu ili u prvu kanelariju SDA :lol:

ama SDP koristi terminologiju gradjani BIH - ja koliko shvatam to pravno ne postoji..... termin koji se koristi svugdje u regiji je ste gradjani....

u BiH se koristi termin drzavljani BiH - nema gradjana niti u JMB... (ovo je zvanicna terminologija u kogentnim pravnim normama BiH)....

ako SDP i komplet Socijal demokratska politicka scena ako se takvom moze nazvati koristi terminologiju koja je suprotna pravno vazecoj - onda nisu legalisti.....

medjutim to sto nisu legalisti to je vec očit - puno je veci problem sto grade iluzije - a za ilizije nemamo vise vremena....6
General War

#59 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by General War »

HM 2011 wrote:
General War wrote:
HM 2011 wrote:

gradjana nema....

ama SDP koristi terminologiju gradjani BIH - ja koliko shvatam to pravno ne postoji..... termin koji se koristi svugdje u regiji je ste gradjani....

u BiH se koristi termin drzavljani BiH - nema gradjana niti u JMB... (ovo je zvanicna terminologija u kogentnim pravnim normama BiH)....

ako SDP i komplet Socijal demokratska politicka scena ako se takvom moze nazvati koristi terminologiju koja je suprotna pravno vazecoj - onda nisu legalisti.....

medjutim to sto nisu legalisti to je vec očit - puno je veci problem sto grade iluzije - a za ilizije nemamo vise vremena....6
Pa dobro, kad si toliki legalista sta ima a sta nema u ustavu...evo jedna paralela za tebe : gdje pise bosanski jezik kao zvanicni jezik bosnjaka u ustavu? Ako je SDA legalsita srcem i dusom...sto trosi vrijeme na to, ako je vremena malo?..ili je stvar slobode odabira.
HM 2011

#60 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by HM 2011 »

General War wrote:
HM 2011 wrote:
General War wrote: ..naravno za sve komunalne probleme se ide u medresu ili u prvu kanelariju SDA :lol:

Pa dobro, kad si toliki legalista sta ima a sta nema u ustavu...evo jedna paralela za tebe : gdje pise bosanski jezik kao zvanicni jezik bosnjaka u ustavu? Ako je SDA legalsita srcem i dusom...sto trosi vrijeme na to, ako je vremena malo?..ili je stvar slobode odabira.
Regulisano entitetskim ustavom na način da su jezici u Federaciji oslovljeni nazivom : Bosanski, Hrvatski i Srpski

Dok su u R.S. oslovljeni kao Jezik Bošnjačkog, Jezik Hrvatskog i jezik Srpskog naroda....

Ove odredbe u ustavima nisu od jučer, a korištenje Bosanskog jezika od strane Bošnjačkog naroda je izrazito stara kategorija - starija i od entiteta....

To i dalje ne mijenja ništa.....

Bošnjak, Islam, Bosanski - tako je bilo na popisu...

ali građana BiH i dalje nema.... da ih barem ima u zakonu o prebivalištu ili u zakonu o JMB kao i svugdje u regiji - ali šipak - nema.... Negiranje Bosne i Hercegovine kao države je hobi pojedinaca u RS-u - i to je činjenica.... Sada ide i negiranje prava na jezik - a to je djelo KULTUROCIDA (teška riječ jelde) kao dio genocida....

Pričaš Paštu - tvoja stvar ne branim....
AntiKrist

#61 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by AntiKrist »

Moenx wrote:
AntiKrist wrote:Navijam za Dzasmina,on ce da dokrajci crvenu mafiju,da je nema ni u tragovima :D
Ko ti moze reci da i Jasmin nije Zlajin igrac
Moguce je
Bas kao sto je Nermin NIksic mozda Zlatko ima jos SDP piuna , SDP je specifican sto ima svoje ljude figure piune
Dakle maprosto cilj SDP je ponovno racanje na stare staze slave a isceniranje kao nekakvog sukoba odgovara Zlatku da se skloni

I drugo ne mislim da Jasmin IMamovic ima moralne i sve druge kapacitete da bas on eto skloni "crvenu mafiju"-- ono realno sto se moze prizeljkivati jeste da ih skloni vrijeme

A najbolje bi bilo da imaju nekog poput EMira DJikica ja mislim da on nije niciji igrac i ne pristaje da bude mali ni saraf ni kotac -- on je demokrata po uvjerenju

Nisi me skonto..al hajd mrsko mi objasnjavat :D
Moenx

#62 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Moenx »

Pa et ako budes smogo snage jer onako kako sam skonto to tvoje nedvosmisleno znaci da je odabir Jasmina I rjesenje
Sto ne ulazim da li je ili nije ja zaista ne mogu procijeniti
Jer me inace i nije briga toliko za tu stranku
Nek rade sta hoce ako imaju pametnih ideja bujrum ako ne nikom nista ako postuju ovaj narod drzavu gradjane rjesice se kriminala i mracne istorije ako ne nikom nista
ALi sam samo htio reci da je situacija takva da su mnoge mogucnosti u opticaju i t6o upraavo zato sto bi mozda bilo bolje da postoje samo dva kandidata ako recimo u Americi
To je mozda najpostenije
Ovako primjerice lupam Djikic uzima par hiljada glasova od Imamovica i u presudnom trenu predaje NIksicu
Mada na kraju i oostanu dva kandidata jer se trazi vise od pola ali mnoge teorije zavjere kolaju i jedan kandidat mimo ova dva glavna moze utjecati i okaljati jednog
Prateci sada debatu na cini mi se tv1 otprilike mi je zakljucak kako su to vecina kandidati ono kul ljudi pametni pozitivni i sve ali su optereceni s vlascu bolesni od nje za njih je u zivotu vlast ili nista
To je ta bolest prisutna u tom okruzenju i toj stranci
Nekako se svi gube i lome i gundjaju sebi u prsa ocekivajuci da stranka izrodi jos jednog diva, sto bi se reklo persijskog cara Xerxa koji ce napraviti red u "partiji" a mnogi ce nazalost nestati u tami po toj logici
No jipak ja se nadam da ce sve biti OK da pojedinim sumnjivim clanovima nece suditi partija nego nase sudstvo neovisno i koje ce dati prave ocjene u vezi svega i nemara i kriminala
zapartiju

#63 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by zapartiju »

Nikšić za unutarstranačku kampanju potroši više od predsjednika neke prosječne evropske države. Stranačku kasu ionako polupraznu je uništio, izmišlja radna mjesta za svoje glasače (u posljednjih dva mjeseca uposlio preko 150 ljudi), također je u igri i novac koji nije iz SDP-a (nije sada, ali je nekad bio). To vam je taj crni fond koji je napravio Zlatko Lagumdžija za crne dane. Budući da ga je otpakovao možemo zaključiti da su crni dani došli i da Zlatkova ekipa čini sve kako bi osigurali Nerminovu pobjedu i izbjegli zatvor. I pored svega ovoga Jasmin dobro parira tako da je trenutni omjer pola-pola. DRUGOVI i DRUGARICE glasajte razumno ako vam je stalo do partije.
zapartiju

#64 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by zapartiju »

Postaje sve izvjesnije kako će ljudi Mire Lazovića u drugom krugu glasati za Nikšića, a Đikićevi za Imamovića. Ako Miro ovo uradi onda stvarno nije za SDP. Oprostili smo mu avanturu sa SDU, ali ovo ne. Miro budi čovjek i drug, Pudarić je također sumnjiv, a Zlatko angažovao ekipu "potrčko d.o.o." ali na terenu stoje katastrofalno.
AntiKrist

#65 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by AntiKrist »

Uvela je crvena ruza dzasminova,dzaba placenici lobiraju :D
Haman

#66 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Haman »

Propao covjek u drzavi?
Post Reply