Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
detroit-mercy

#51 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by detroit-mercy »

Cherry-Cherry wrote:
Black swan wrote:jes ali ce sve to vratiti na deugim svadbama
i valja platiti 5000 salon za zvanice
Pa valjda se protežeš, koliko ti je jorgan dug.
Mogu uzeti lokal u kojem je stolica 20 eura, a mogu i gdje je 80 eura. Sad ispade da trebaju gosti da se raspitaju koliko košta taj restoran, pa da u skladu s tim donose novac...
Ne, pogresno si skontala, mladenci kazu da preferiraju lovu umjesto jebenih pegli. To sto je na pozivnici 100 Eura ne znaci da treba da das 100Eura nego koliko si nanijetila ili obicaji nalazu. Sta bi da je na pozivnici bila 1KM. Sva sretna bi ovdje talasala kako ides na svadbu i mladenci rekli da poneses 1KM :mrgreen: .
Zamisli nakon svatova osvanes sa 55 jebenih miksera :skoljka: radi takvih stvari se kupuju ili gift karte ili se stavlja suska.
vazi

#52 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by vazi »

insomnia78 wrote:ou une liste de naissance :lol:
Évidement :)
vazi

#53 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by vazi »

detroit-mercy wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Mogu uzeti lokal u kojem je stolica 20 eura, a mogu i gdje je 80 eura. Sad ispade da trebaju gosti da se raspitaju koliko košta taj restoran, pa da u skladu s tim donose novac...
Ne, pogresno si skontala, mladenci kazu da preferiraju lovu umjesto jebenih pegli. To sto je na pozivnici 100 Eura ne znaci da treba da das 100Eura nego koliko si nanijetila ili obicaji nalazu. Sta bi da je na pozivnici bila 1KM. Sva sretna bi ovdje talasala kako ides na svadbu i mladenci rekli da poneses 1KM :mrgreen: .
Zamisli nakon svatova osvanes sa 55 jebenih miksera :skoljka: radi takvih stvari se kupuju ili gift karte ili se stavlja suska.
Bravo za primjer 1 km :)
Capajebo

#54 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Capajebo »

Uskoro ocekujem da se dijele linkovi paypala, gofundme, i tako tih stranica.
Smijem li ja reci da su meni same te pozivnice glupost? :oops: :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#55 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Truba »

il ne idi ili daj kes

ne glumi engleza
sve kosta od vjencanice do trubadura a valja nahraniti masu dzabojeda :mrgreen:
Cherry-Cherry

#56 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Cherry-Cherry »

detroit-mercy wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Ok, ali mogli su to drugačije odraditi, sa stilom. Recimo, prilikom uručenja pozivnice reći da im ne treba ništa, da ne donosimo poklone, da imaju sve šta im treba... Tako nešto. Malo upakovano. Ja uvijek nosim kovertu, tako sam i njima mislila. Ali uradili su to na ružan način.
Mutivoda

#57 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Mutivoda »

@cherry Aa moguce, jbga. :mrgreen:
Mi smo ionako pozivnice dobili 4-5 (ako ne i vise) mjeseci prije..pa normala mi. :D

Mene nervira ono davanje para 300 puta, smor mi ba, daj da sve stavim odma' i dovidjenja, al' haj' obicaji, ovo ono :roll: :mrgreen:
vazi

#58 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by vazi »

Capajebo wrote:Uskoro ocekujem da se dijele linkovi paypala, gofundme, i tako tih stranica.
Meni je svadba glupost, niti smo je pravili niti smo zazalili sto nismo :)
Keiko

#59 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Keiko »

channel10 wrote:@vazi, slazem se da je bolje dati novac nego kupovati poklon, ali ovo sa pozivnicom je jako lose uradjeno. Ko ih je savjetovao da tako nesto urade, za.ebao ih je samo tako. Ja bih otkazao vjencanje :D zbog sramote.

To se moglo na jako fin nacin dogovoriti sa svima, ali oni su izabrali jako ruzan nacin. Njima na obraz, ako ga uopste imaju. Sebe su osramotili, nikoga drugog, a tek pocinju.
Na zapadu je ovo sasvim normalna stvar. Ili se da lista željenih poklona ili gosti znaju da poklone novac. Kod nas se još uvijek poklanjaju deke, jastuci i pegle koje realno niko ne želi.
zrakomlat

#60 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by zrakomlat »

Cherry-Cherry wrote:
detroit-mercy wrote:
Cherry-Cherry wrote: Pa valjda se protežeš, koliko ti je jorgan dug.
Ok, ali mogli su to drugačije odraditi, sa stilom. Recimo, prilikom uručenja pozivnice reći da im ne treba ništa, da ne donosimo poklone, da imaju sve šta im treba... Tako nešto. Malo upakovano. Ja uvijek nosim kovertu, tako sam i njima mislila. Ali uradili su to na ružan način.
:thumbup:
Capajebo

#61 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Capajebo »

vazi wrote:
Capajebo wrote:Uskoro ocekujem da se dijele linkovi paypala, gofundme, i tako tih stranica.
I meni je, ali treba obiljeziti na neki nacin. Samo sto se pretjeruje u svakom mogucem pogledu :D
I kad smo vec kod tih "bacanja", ja najlakse halalim na tortu :kiss: :mrgreen:
Sephora

#62 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Sephora »

Cherry-Cherry wrote: Ok, ali mogli su to drugačije odraditi, sa stilom. Recimo, prilikom uručenja pozivnice reći da im ne treba ništa, da ne donosimo poklone, da imaju sve šta im treba... Tako nešto. Malo upakovano. Ja uvijek nosim kovertu, tako sam i njima mislila. Ali uradili su to na ružan način.
Pa napravi jednu pozivnicu za primjer kako bi ti to odradila... Stilski mislim - moze uvjek nekome posluziti..., i bit ce tI zahvalan sigurno! :D :D

Reci im, da im ppzivnice nisu ok... ( po tvom ukusu mislim)... :D
zrakomlat

#63 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by zrakomlat »

vazi wrote:http://www.monfairepart.com/faire-part-mariage.html

To je na zapadu uobicajena praksa i ja tu ne vidim nista ruzno :)

Na svadbama ne volim " prezderavanje i nalokavanje" :)

Mladenci ce se istrositi a svima ce biti fino. Ne znam niti jedan par mladenaca koji su "zaradili" pare na svadbi :) najcesce se mladozenja istrosi i nadju se s dosta bezkorisnih pokona koji nekad idu sa svadbe na svadbu ko birvaktkle gurabija :) i ko fol svak sacuvo obraz :) ovako brate casno i posteno :)
Na svadbama Hrvata u Hercegovini, ko ne ostane dobar par milja, vjerovatno je baksuz teški. Stolica je 40-50 KM, koverta minimalno 100 KM, i to od neke normala raje, dakle, ne uključujući rodbinu i bliske prijatelje kojih je uglavnom najviše na svadbi pa oni u prosjeku više daju, recimo 100 eura, pa računaj na 300 svatova.
Capajebo

#64 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Capajebo »

Haman da sam sa pogresne strane Neretve :twisted:
Kad nece nece... us na fukaru :skoljka:
vazi

#65 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by vazi »

Capajebo wrote:
vazi wrote:
I meni je, ali treba obiljeziti na neki nacin. Samo sto se pretjeruje u svakom mogucem pogledu :D
I kad smo vec kod tih "bacanja", ja najlakse halalim na tortu :kiss: :mrgreen:
Nek mladenci obiljeze finim medenim mjesecom, sta im ima ljepse od toga :)
:kiss:
Laku noc sviraci :)
Cherry-Cherry

#66 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Cherry-Cherry »

Sephora wrote:
Cherry-Cherry wrote: Ok, ali mogli su to drugačije odraditi, sa stilom. Recimo, prilikom uručenja pozivnice reći da im ne treba ništa, da ne donosimo poklone, da imaju sve šta im treba... Tako nešto. Malo upakovano. Ja uvijek nosim kovertu, tako sam i njima mislila. Ali uradili su to na ružan način.
Pa napravi jednu pozivnicu za primjer kako bi ti to odradila... Stilski mislim - moze uvjek nekome posluziti..., i bit ce tI zahvalan sigurno! :D :D

Reci im, da im ppzivnice nisu ok... ( po tvom ukusu mislim)... :D
Jednostavno, ne stavljati na pozivnicu ni peglu ni novčanice.
A priliko uručenja pozivnice ili kada gosti zovu da potvrde, lijepo im kažeš da imate sve šta vam treba, da ne kupuju ništa... :) Može se to lijepše uraditi od prekrižene pegle :-)
vazi

#67 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by vazi »

zrakomlat wrote:

Mladenci ce se istrositi a svima ce biti fino. Ne znam niti jedan par mladenaca koji su "zaradili" pare na svadbi :) najcesce se mladozenja istrosi i nadju se s dosta bezkorisnih pokona koji nekad idu sa svadbe na svadbu ko birvaktkle gurabija :) i ko fol svak sacuvo obraz :) ovako brate casno i posteno :)
Na svadbama Hrvata u Hercegovini, ko ne ostane dobar par milja, vjerovatno je baksuz teški. Stolica je 40-50 KM, koverta minimalno 100 KM, i to od neke normala raje, dakle, ne uključujući rodbinu i bliske prijatelje kojih je uglavnom najviše na svadbi pa oni u prosjeku više daju, recimo 100 eura, pa računaj na 300 svatova.
I ja sam s pogresne strane neretve :)
Sephora

#68 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Sephora »

Ma ne treba sad svakom detalju davati značaja ... Bitno je da su pozvali raju koja im nesto znaci...da budu svi tu u tim trnutcima podjele svi zajedno srecu...pokloni - pare ... to su samo detalji manje važni...
zrakomlat

#69 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by zrakomlat »

vazi wrote:
zrakomlat wrote:

Ma nema pogrešne strane Neretve :) Prije da smo s pogrešne strane Žovnice :D
Danguba

#70 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Danguba »

suspect_zero wrote:isprintaj 100 eura i ubaci u kovertu :mrgreen:

ja ne bih zalio ni deset takvis staviti... :D

koji bRezobrazluk.
vazi

#71 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by vazi »

zrakomlat wrote:
zrakomlat wrote:http://m.marieclaire.fr/,comment-annonc ... 00,290.asp

Ma nema pogrešne strane Neretve :) Prije da smo s pogrešne strane Žovnice :D[/quote]
MoRebit :)
Amazonka27

#72 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Amazonka27 »

Vi ste izgleda zaboravili smisao svadbi?! ok dernek i sve, neko dođe da se najede, neko napije, neko da ogovara cijelu svadbu i organizaciju...ali nije li lijep gest pripomoći mladencima da se snađu na početku zajedničkog života? Pa nigdje svadbe nisu jadne kao kod nas. Sve nešto na silu, pojedince kada zovneš kao da si im samar opalio...a isto tako kada se treba spisak praviti...Ja sam se bojala zlata i silnog nakita kojeg sam trebala dobiti...kojeg bi vjerovatno morala zamijeniti kao lomljeno...pa sam zamolila mamu i svekrvu da ako ih ko pita šta da kupe, da im kažu da to nikako ne bude nakit - nikakav, i da ako vec namjeravaju nešto da potroše da to stave u kovertu - cener cener. To se zaista ispoštovalo. i jebene šoljice...i staklene tepsije...i tjn... ako nisu donijeli na svadbu, jesu poslije svadbe...I kada nisam imala posao...odazvala sam se svakom pozivu jer mi je bila cast...pa koliko god "bacila" na kitnju...ako ništa da pokriju trošak hrane i pića za tu večer. Isto tako nije niko od mene očekivao da išta tutnem, a nisam vala ni ja od njih. Meni su ljudi maksuz došli avionom samo na svadbu iz Njemačke, Austrije, Danske...pa iz Hrvatske...nisam očekivala ni poklon ni novac. Svim gostima koji nisu iz Sa obezbijedila hotelski smještaj - jer su to moji prijatelji, rodbina, dragi ljudi koje sam htjela vidjeti na našem vjenčanju. Nisam imala to na pozivnici, ali zamisli da jesam i da se neko od njih našao toliko uvrijeđen da otvori temu na forumu ...kao jao jebo te...neće peglu. Mladenci u Hrvatskoj skupe toliko para da mogu živjeti od toga neko vrijeme...Srbiju i CG da ne spominjem...a mi znamo jebene šoljice tutnuti i komentarisati da li je janjetina dovoljno slana bila.... uvale se ljudi u kredit da bi nahranili i napili 60 ljudi...ma fuj jebo te... :bih:
dječak sa šibicama

#73 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by dječak sa šibicama »

Hoce ljudi svadbu, ali da nemaju troska, odnosno da im gosti plate svadbu.

Ja bi nazvao i pitao "koji vam je ziro racun, da uplatim unaprijed".

Ili nebi... kupio bi im peglu, i to na buvljaku.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#74 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Truba »

ko je ljubomoran nek ne ide na svadbe

hercegovačke perverzije od 679 zvanica nam ne trebaju ali oni to rade generacijama... red je da se vrate pare koje su ulagali djedovi babe očevi majke...mnogi su išli na po 3-4 svadbe drugima a neko ima jedinca ... red je da se vrate pare ako ništa onda približno
mnogi pošalju koverte i ne dodju...

a u bosni stipse iako se zna da živimo u jednom novom dobu gdje je novac sve... ljudi ti organiziraju sve često i od prevoza preko hladnog toplog predjela do glavnog ručka muzike i torte... i ti da odneseš šoljice ili cenera za kićenje da daš
:lol:

mnogi su si tako zatvorili zauvijek sva vrata u rodbini

ako nemaš para ne idi i zdrao
ako imaš a ne daje ti se... to je ono baš za promatranja
Cherry-Cherry

#75 Re: Pozivnice za vjenčanje sa naznačenim poklonom

Post by Cherry-Cherry »

dječak sa šibicama wrote:Hoce ljudi svadbu, ali da nemaju troska, odnosno da im gosti plate svadbu.

Ja bi nazvao i pitao "koji vam je ziro racun, da uplatim unaprijed".

Ili nebi... kupio bi im peglu, i to na buvljaku.
Mogli su samo poslati broj žiro računa i to sms-om ili porukom na fb-u.
Post Reply