L u c i f e r wrote:Jbg, a ako smo samo "Srbi islamske vjere", sto li nas masakrirase...
Zbog Biljane znas ono otpad od Gena Nebeskih Ljudi/Vanzemaljaca
L u c i f e r wrote:Jbg, a ako smo samo "Srbi islamske vjere", sto li nas masakrirase...
Ne konta Dzaba svijetlonosho, da su samo Muslimani porijeklom/bastinom/kulturom i da seCherry-Cherry wrote:Bitno je kako se izjašnjavaju i kako se osjećaju. Ne idu ni Njemaci, Španci, Italijani, Francuzi u crkvu svake nedelje, čine blud i ogovaraju, ali bitno je kako se izjašnjavaju.L u c i f e r wrote:Volio bih znati koliko li ih procentualno klanja pet dnevnih namaza, posti ramazan, ne pije, ne ogovara, ne cini blud i cine dobra djela...
Skinuli bi ti gace pa provjerili ako bi prosao test ne bi te ubili,klej wrote:ok, haj'mo rec, tema je na mjestu. ako ti kazem da moje ima korijen u arapskom jeziku i u istom ima svoje znacenje, hoce li to promjeniti tvoje "virtualno" misljenje o meni? znas li ikoga u stvarnom zivotu da mu ime vuce korijene iz rapskog ili turskog jezika i jel' ti to osnova za klasifikaciju ljudi? bil' ti zadovoljilo sujetu i bolesnu mrznju da promjenim svoje, lijepo, muslimansko ime u Tvrtko? da li bi mi ime tvrtko, kao muslimanu, znacilo rahatluk u ratnom periodu 90. godina? molim konkretne odgovore, ja sam ih spreman dati na tvoje upite. i da, odgovori mi, zasto si napravio onu konstrukciju sa imenom Irhad?Leons wrote:Tema je sasvim na mjestu i ne kontam sto neki spominju agresiju i druga dva plemena. Zasto Bosnjaci imaju tako malo slavenskih imena u narodu? Vise imamo germanskih - Sabina, Armin, Benjamin.
Slazem se.Vizionar 1985 wrote:Ne konta Dzaba svijetlonosho, da su samo Muslimani porijeklom/bastinom/kulturom i da seCherry-Cherry wrote:Bitno je kako se izjašnjavaju i kako se osjećaju. Ne idu ni Njemaci, Španci, Italijani, Francuzi u crkvu svake nedelje, čine blud i ogovaraju, ali bitno je kako se izjašnjavaju.L u c i f e r wrote:Volio bih znati koliko li ih procentualno klanja pet dnevnih namaza, posti ramazan, ne pije, ne ogovara, ne cini blud i cine dobra djela...
zbog toga Muslimanima izjasnjavaju kao sto se gore navedeni narodi isto Krscanima izjasnjavaju,
zbog porijekla/bastine/kulture objasnio sam Ja to dobro jednoj Hrvatici
na Hr forumu i slozila se sa mnom.
Pa s kim imaju veze eto sa Turcima eto Boshnjaci Turci.Objektivni navijac wrote:Pa naravno da se ne zovu takoLARVA wrote:Zašto danas Bošnjaci ne nose imena kakva su nosili bitni ljudi iz naše historije.
Tvrtko, Jelena (Helena), Stjepan, Matej, Matija, Kulin, Katarina, da ne nabrajam dalje.
Bitna je povelja Kulina bana, zar ne? Kralj Tvrtko? Grbovi? Ljiljani?
Naši kraljevi i kraljice. Naša historija.
A ne znam danas, ni jednog Bošnjaka, da se zove Kulin ili Jelena.![]()
Danasnji Bosnjaci nemaju apsolutno nikakve veze sa srednjevjekovnom Bosnom. Ni istorijske,ni tradicijske,ni bioloske. Apsolutno nista. Jedini ljudi u Bosni,koji mogu povuci neku paralelu sa srednjovjekovnim Bosnjacima su Hrvati srednje Bosne i muslimanske porodice,koje su s njima u srodstvu. Uprosceno : Kome nana nije tetovirana,taj nije Bosnjaka sreo ni u putu.
Novokomponovani Bosnjaci ,to jeste Bosanski muslimani su islamizirani Slaveni sa cijeloga juznoslavenskoga zivotnoga prostora,koji su se smanjivanjem turske imperije naselili u Bosni,naravno uz ostale druge islamizirane narode- Madjare,Vlahe,Albance,Tatare i naravno same Turke. I zajedno su na bazi Islama stvorili nacionalnu diferencijaciju u odnosu na susjedne narode. Razvili nacionalnu osobenost.
Osnova nacionalnoga identiteta Bosnjaka je Islam. Zato je Ceric u pravu,kafa kaze da je Turska majka,jer bez dolaska Turaka i Islama,ne bi postojala ni nacija.
Davanje neislamskih imena djeci se smatra nacionalnom izdajom.
ako ti nije frka, haj' ti ovo malo uproscenije napisi. ja te ne kontam bas najbolje. odakle su moji dosli ovdje? mozes li me kako pogurati za domovnicu? dosadilo ovo svako malo prijetnje sa ponovnim uvodjenjem vizaObjektivni navijac wrote:Pa naravno da se ne zovu takoLARVA wrote:Zašto danas Bošnjaci ne nose imena kakva su nosili bitni ljudi iz naše historije.
Tvrtko, Jelena (Helena), Stjepan, Matej, Matija, Kulin, Katarina, da ne nabrajam dalje.
Bitna je povelja Kulina bana, zar ne? Kralj Tvrtko? Grbovi? Ljiljani?
Naši kraljevi i kraljice. Naša historija.
A ne znam danas, ni jednog Bošnjaka, da se zove Kulin ili Jelena.![]()
Danasnji Bosnjaci nemaju apsolutno nikakve veze sa srednjevjekovnom Bosnom. Ni istorijske,ni tradicijske,ni bioloske. Apsolutno nista. Jedini ljudi u Bosni,koji mogu povuci neku paralelu sa srednjovjekovnim Bosnjacima su Hrvati srednje Bosne i muslimanske porodice,koje su s njima u srodstvu. Uprosceno : Kome nana nije tetovirana,taj nije Bosnjaka sreo ni u putu.
Novokomponovani Bosnjaci ,to jeste Bosanski muslimani su islamizirani Slaveni sa cijeloga juznoslavenskoga zivotnoga prostora,koji su se smanjivanjem turske imperije naselili u Bosni,naravno uz ostale druge islamizirane narode- Madjare,Vlahe,Albance,Tatare i naravno same Turke. I zajedno su na bazi Islama stvorili nacionalnu diferencijaciju u odnosu na susjedne narode. Razvili nacionalnu osobenost.
Osnova nacionalnoga identiteta Bosnjaka je Islam. Zato je Ceric u pravu,kafa kaze da je Turska majka,jer bez dolaska Turaka i Islama,ne bi postojala ni nacija.
Davanje neislamskih imena djeci se smatra nacionalnom izdajom.
Nemam ja nikakvo misljenje o tebi kad ne znam ni ko si. Ovo je forum i ovdje se diskutuje o svemu, ako ti neka tema ide na zivce ti je slobodno ignorisi i izbjegni stres. Ako nisi navikao da se svi ne slazu sa tobom odjavi se sa foruma radi zdravlja. I moje ime je arapskog porijekla a tvoje optuzivanje da osjecam nekakvu mrznju samo pokazuje da se s tobom ne moze diskutovati normalno jer si pun nekakvih predrasuda pa mi nemoj ni replicirati vise.klej wrote:ok, haj'mo rec, tema je na mjestu. ako ti kazem da moje ima korijen u arapskom jeziku i u istom ima svoje znacenje, hoce li to promjeniti tvoje "virtualno" misljenje o meni? znas li ikoga u stvarnom zivotu da mu ime vuce korijene iz rapskog ili turskog jezika i jel' ti to osnova za klasifikaciju ljudi? bil' ti zadovoljilo sujetu i bolesnu mrznju da promjenim svoje, lijepo, muslimansko ime u Tvrtko? da li bi mi ime tvrtko, kao muslimanu, znacilo rahatluk u ratnom periodu 90. godina? molim konkretne odgovore, ja sam ih spreman dati na tvoje upite. i da, odgovori mi, zasto si napravio onu konstrukciju sa imenom Irhad?Leons wrote:Tema je sasvim na mjestu i ne kontam sto neki spominju agresiju i druga dva plemena. Zasto Bosnjaci imaju tako malo slavenskih imena u narodu? Vise imamo germanskih - Sabina, Armin, Benjamin.
Na pocetku svog pisanja si bio najveci islamofob i antibosnjak..L u c i f e r wrote:
Slazem se.
Pa i ja sam se na popisu izjasnio kao musliman, mada sam ateista, da ne talasam porodicne odnose...![]()
Takodjer sam se izjasnio i kao Bosnjak, mada bih najradije da smo svi Bosanci - to je meni jedno te isto, ali kontam politicke realitete tog naziva u ovom vremenu i prostoru, a bogme i nek nas je vise...
Ti si glup..mmaar wrote:Bome se mnogo kurce ovi Vlasi koje su Turci doveli u Bosnu i pokatoliceni, a potom u 19 stoljecu i pohrvaceni Bosnjaci. Posebno je bistar ovaj Objektivni navijac, da bi mu i Biljana Plavsic mogla pozavidjeti, ali sreca, pa Vlasi kao jedini neslavenski element na ovim prostorima, te pokatoliceni Bosnjaci koji su prvi izdali vjeru bosansku, polako dolaze na mjesto koje im pripada. Bosne i Bosnjaka bilo i bice i prije i poslije njih.
jes vala, ko da je pokvareni i prevrtljivi "latin".animals wrote:Na pocetku svog pisanja si bio najveci islamofob i antibosnjak..L u c i f e r wrote:
Slazem se.
Pa i ja sam se na popisu izjasnio kao musliman, mada sam ateista, da ne talasam porodicne odnose...![]()
Takodjer sam se izjasnio i kao Bosnjak, mada bih najradije da smo svi Bosanci - to je meni jedno te isto, ali kontam politicke realitete tog naziva u ovom vremenu i prostoru, a bogme i nek nas je vise...
kako vuk dlaku mjenja..
Mozda ja jesam glup, ali ti si ustasa, potomak prvih izdajnika Bosne i Bosnjaka, istih onih koji su stali uz inkviziciju protiv Bosne, a potom se u 19 vijeku pohrvatili u okviru projekta Ante Starcevica. Dakle, pripadas najgorim od svih Bosnjaka. Kakvi ste i novopecena braca Hrvati vas mrze.animals wrote:Ti si glup..mmaar wrote:Bome se mnogo kurce ovi Vlasi koje su Turci doveli u Bosnu i pokatoliceni, a potom u 19 stoljecu i pohrvaceni Bosnjaci. Posebno je bistar ovaj Objektivni navijac, da bi mu i Biljana Plavsic mogla pozavidjeti, ali sreca, pa Vlasi kao jedini neslavenski element na ovim prostorima, te pokatoliceni Bosnjaci koji su prvi izdali vjeru bosansku, polako dolaze na mjesto koje im pripada. Bosne i Bosnjaka bilo i bice i prije i poslije njih.
klej wrote:prije ovog, posljednjeg, nesretnog rata, na podrucju bivse juge, znam za masu slucajeva gdje su bosnjaci/muslimani (pogotovo u hercegovini) svojoj djeci nadjevali imena koja nemaju islamski predznak (mislim da vecina vas zna o cemu govorim).a sve da bi mogli biti uvazeni clanovi skj. i, je li ih to spasilo pogroma? dovoljan primjer je rahmetli rukometas cengic, sa grbavice. sta vise trebamo uciniti da se nacinimo dostojni suzivota sa vama, nadrasama?
ps. da ne bude zabune, nisam nikakav aman-zaman musliman. pijem, psujem, jedem svinjetinu, ne idem u dzamiju, postujem druge vjere... ali, fantasticno znam sta mi je bilo namjenjeno pocetkom devedesetih, kao muslimanu i nece da moze tako. branim sebe, ne bolesno vjeru ili religiju. mada, kada se podvuce crta, drugi me natjerase, da kroz odbranu sebe, branim i vjeru i religiju.
To je samo tvoja pogrešna percepcija, volio bih kad bi mi citirao neki moj takav post, ali ja ne mogu biti antibošnjak kad sam bošnjak niti mogu biti islamofob kad potičem iz muslimanske porodice...animals wrote:Na pocetku svog pisanja si bio najveci islamofob i antibosnjak..L u c i f e r wrote:
Slazem se.
kako vuk dlaku mjenja..
Bravo, koja si ti inteligencijammaar wrote:Mozda ja jesam glup, ali ti si ustasa, potomak prvih izdajnika Bosne i Bosnjaka, istih onih koji su stali uz inkviziciju protiv Bosne, a potom se u 19 vijeku pohrvatili u okviru projekta Ante Starcevica. Dakle, pripadas najgorim od svih Bosnjaka. Kakvi ste i novopecena braca Hrvati vas mrze.animals wrote:Ti si glup..mmaar wrote:Bome se mnogo kurce ovi Vlasi koje su Turci doveli u Bosnu i pokatoliceni, a potom u 19 stoljecu i pohrvaceni Bosnjaci. Posebno je bistar ovaj Objektivni navijac, da bi mu i Biljana Plavsic mogla pozavidjeti, ali sreca, pa Vlasi kao jedini neslavenski element na ovim prostorima, te pokatoliceni Bosnjaci koji su prvi izdali vjeru bosansku, polako dolaze na mjesto koje im pripada. Bosne i Bosnjaka bilo i bice i prije i poslije njih.
Samo oponasam vlasku i logiku pokatolicenih, a potom i pohrvacenih Bosnjaka, no cinjenice i dalje stoje.animals wrote: Bravo, koja si ti inteligencija
Da ti kazem, nikad nisam ovdje napisao nesto ruzno niti o Srbima , niti o Bosnjacima..mmaar wrote:Samo oponasam vlasku i logiku pokatolicenih, a potom i pohrvacenih Bosnjaka, no cinjenice i dalje stoje.animals wrote: Bravo, koja si ti inteligencija
mozemo mi to sve tumaciti ispravno i slagati se ovdje, na forumu, situacija na terenu je drugacija.ja sam, u ratu, najebao zbog porijekla i imena. braneci sebe, branio sam naciju, a kod nas je nacija=vjera. po tome, branih i vjeru, a, iskreno, vec rekoh, nisam nikakav vjernik.Bodkin wrote:klej wrote:prije ovog, posljednjeg, nesretnog rata, na podrucju bivse juge, znam za masu slucajeva gdje su bosnjaci/muslimani (pogotovo u hercegovini) svojoj djeci nadjevali imena koja nemaju islamski predznak (mislim da vecina vas zna o cemu govorim).a sve da bi mogli biti uvazeni clanovi skj. i, je li ih to spasilo pogroma? dovoljan primjer je rahmetli rukometas cengic, sa grbavice. sta vise trebamo uciniti da se nacinimo dostojni suzivota sa vama, nadrasama?
ps. da ne bude zabune, nisam nikakav aman-zaman musliman. pijem, psujem, jedem svinjetinu, ne idem u dzamiju, postujem druge vjere... ali, fantasticno znam sta mi je bilo namjenjeno pocetkom devedesetih, kao muslimanu i nece da moze tako. branim sebe, ne bolesno vjeru ili religiju. mada, kada se podvuce crta, drugi me natjerase, da kroz odbranu sebe, branim i vjeru i religiju.
Nema to veze sa vjerom. Ne kontaju ljudi da je ovdje bosnjak=musliman ili srbin=pravoslavac. Dakle nisu bosnjaci najebali jer jesu ili nisu bili vjernici nego jer su bili bosnjaci. Na nacionalnoj, a ne na vjerskoj osnovi. Kod nas je tako da je to isto i zato se mijesa
hinjaluk i pokvarenost definitivno morate patentiratianimals wrote:Da ti kazem, nikad nisam ovdje napisao nesto ruzno niti o Srbima , niti o Bosnjacima..mmaar wrote:Samo oponasam vlasku i logiku pokatolicenih, a potom i pohrvacenih Bosnjaka, no cinjenice i dalje stoje.animals wrote: Bravo, koja si ti inteligencija
takvo nesto kao ti moze napisati samo maloumna osoba..
Pa sam kazes. Zato su ljudi smijesni. Da bosnjacka etnija je gradjena i gradi se oko islama. Zato imena nisu tvrtko ili katarina. A katarina u srbiji imas koliko hoces.klej wrote:mozemo mi to sve tumaciti ispravno i slagati se ovdje, na forumu, situacija na terenu je drugacija.ja sam, u ratu, najebao zbog porijekla i imena. braneci sebe, branio sam naciju, a kod nas je nacija=vjera. po tome, branih i vjeru, a, iskreno, vec rekoh, nisam nikakav vjernik.Bodkin wrote:klej wrote:prije ovog, posljednjeg, nesretnog rata, na podrucju bivse juge, znam za masu slucajeva gdje su bosnjaci/muslimani (pogotovo u hercegovini) svojoj djeci nadjevali imena koja nemaju islamski predznak (mislim da vecina vas zna o cemu govorim).a sve da bi mogli biti uvazeni clanovi skj. i, je li ih to spasilo pogroma? dovoljan primjer je rahmetli rukometas cengic, sa grbavice. sta vise trebamo uciniti da se nacinimo dostojni suzivota sa vama, nadrasama?
Nema to veze sa vjerom. Ne kontaju ljudi da je ovdje bosnjak=musliman ili srbin=pravoslavac. Dakle nisu bosnjaci najebali jer jesu ili nisu bili vjernici nego jer su bili bosnjaci. Na nacionalnoj, a ne na vjerskoj osnovi. Kod nas je tako da je to isto i zato se mijesa