Jos kad bi naši malo bolje promovisali proizvodeneki wrote:Ko bi rekao da ovakav zloban potez hrvatske na kraju može donijeti korist domaćoj ekonomiji. Ovo će definitivno prouzrokovati gađenje određenom dijelu društva i povećati svijest o domaćim proizvodima. Slično kao s konzumovim preuzimanjem merkatora
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
-
StupskaBitanga
#51 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
-
SaPnA
#52 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
da bas to, zalba ce svakako biti odbijena a narod sve vise kupuje domace, ovo je samo boostneki wrote:Ko bi rekao da ovakav zloban potez hrvatske na kraju može donijeti korist domaćoj ekonomiji. Ovo će definitivno prouzrokovati gađenje određenom dijelu društva i povećati svijest o domaćim proizvodima. Slično kao s konzumovim preuzimanjem merkatora
- zli_hordas
#53 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Sad kad krenemo kupovat domace ima da budemo jaki ko Turska za koju godinu.
- madtv
#54 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
kakvi mi i domace, pola raje nece biti cool ako krene sa kupovinomzli_hordas wrote:Sad kad krenemo kupovat domace ima da budemo jaki ko Turska za koju godinu.
-
odmetnuti
#55 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Di tu piše da je Hrvatska blokirala?VjecitiStudent wrote:... sve dok se ova zabrana na podigne!
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1399 ... u-o-izvozu
-
odmetnuti
#56 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Hrvatska i Slovenija više nisu u Regiji.muha_sa wrote:zemlja iz regije--koja bi to mogla biti
- insomnia78
#57 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Preselili na Pirineje?odmetnuti wrote:Hrvatska i Slovenija više nisu u Regiji.muha_sa wrote:zemlja iz regije--koja bi to mogla biti
-
odmetnuti
#58 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
insomnia78 wrote:Preselili na Pirineje?odmetnuti wrote:Hrvatska i Slovenija više nisu u Regiji.muha_sa wrote:zemlja iz regije--koja bi to mogla biti

Jednostavno nisu u Zapadnom Balkanu. Regija nije u RH.
- insomnia78
#59 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Naravno da su zemlje regiona, granicimo sa Hrvatskom
-
Patriotska_Liga
#60 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Najvjerovatnije da je Hrvatska, eventualno Slovenija. Teško da je Irska, jel.
Radi se o žalbi na odluku da se izvoz dozvoli. Dakle žalba će biti razmotrena, skoro sigurno odbijena (da nije ovako ne bi nam ni dali dozvolu nakon silnog otezaja), i onda će se sve za mjesec dana zaboraviti. Postavlja se pitanje zbog čega se Hrvatska (ako se radi o njima) kompromituje radi 15 tričavih dana zabrane? Nekako mi je to previše glupa odluka u strateškom smislu osim ako se trenutno ne vidi neka šira slika svega, što vjerujem da je slučaj.
Radi se o žalbi na odluku da se izvoz dozvoli. Dakle žalba će biti razmotrena, skoro sigurno odbijena (da nije ovako ne bi nam ni dali dozvolu nakon silnog otezaja), i onda će se sve za mjesec dana zaboraviti. Postavlja se pitanje zbog čega se Hrvatska (ako se radi o njima) kompromituje radi 15 tričavih dana zabrane? Nekako mi je to previše glupa odluka u strateškom smislu osim ako se trenutno ne vidi neka šira slika svega, što vjerujem da je slučaj.
-
odmetnuti
#61 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa logično je da će RH braniti svoje interese. Pošto je sada u EU logično je da će EU komisija služiti hrvatskim interesima.Patriotska_Liga wrote:Najvjerovatnije da je Hrvatska, eventualno Slovenija. Teško da je Irska, jel.
-
odmetnuti
#62 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Regijon je umjetan kocept bez podrške u ekonomiji, tako da jednom kada svi uđu u EU neće više postojati. Srbija će ići u Kraljevsku grupu, dok Hrvatska u Višegradsku. Trenutno je u RH jugonostalgičarska vlast pa oni forsiraju taj regijon, ali ako bi došao HDZ na vlast to bi se moglo promijeniti.insomnia78 wrote:Naravno da su zemlje regiona, granicimo sa Hrvatskom
-
Patriotska_Liga
#63 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ne može interes biti onemogućavanje slobodnog protoka robe. Isto kao što interes ne može biti ni lex Perković. Kome je to interes taj sam sebi stvara neprijatelje.odmetnuti wrote: Pa logično je da će RH braniti svoje interese. Pošto je sada u EU logično je da će EU komisija služiti hrvatskim interesima.
- drunken tiger
#64 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
zli_hordas wrote:Suplja prica.
- spreca
#65 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Polako ba ljudi.....trebace vam zivci jos.......dug je put do EU
- sinuhe
#66 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ulozili zalbu "reda radi" 
Ono kad neko misli da brani svoje interese podmetanjem.
-
VjecitiStudent
#67 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Koja crna EU, to se nikad neće desiti. Ali to ne znači da Konzum i druge ne treba zaobilaziti u širokom luku, jer čine sve da nam zatru i ovo jada od poljoprivrede.spreca wrote:Polako ba ljudi.....trebace vam zivci jos.......dug je put do EU
- spreca
#68 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
mozda su mislili da ce EU dati koju paricu na suzesinuhe wrote:Ulozili zalbu "reda radi"
- spreca
#69 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
znaci put je jos dalji.........nisam rekao da netrebaVjecitiStudent wrote:Koja crna EU, to se nikad neće desiti. Ali to ne znači da Konzum i druge ne treba zaobilaziti u širokom luku, jer čine sve da nam zatru i ovo jada od poljoprivrede.spreca wrote:Polako ba ljudi.....trebace vam zivci jos.......dug je put do EU
- drunken tiger
#70 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
NIje ni Konzum ni Hrvatska kriva što su dominantni u BiH. TO je jednostavno pitanje lobija. Neko im je dozvolio i uzeo velike pare da se dopusti njima da imaju skoro pa monopol u BIH. S druge strane velika je razlika u kvaliteti proizvoda hrvatskog porijekla i bh. porijekla. Onda kada bh. proizvodi budu imali konstantan kvalitet i odgovarajuće cijene možemo očekivati oporavak privrede i ekonomije. Neću da bojkotujem nikoga, hoću najkvalitetnije za svoje novce.VjecitiStudent wrote:Koja crna EU, to se nikad neće desiti. Ali to ne znači da Konzum i druge ne treba zaobilaziti u širokom luku, jer čine sve da nam zatru i ovo jada od poljoprivrede.spreca wrote:Polako ba ljudi.....trebace vam zivci jos.......dug je put do EU
- spreca
#71 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
hocemol guziti po HR ili ce mo bojkotovati

- zateznistub
#72 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Zasto se na svim relevantnijim portalima promice vijest da je jedna članica ulozila zalbu?
Zasto niko ne napise koja je to clanica i ako se pokaze da su to susjedi onda svakog ko kupi blio sta njihovo treba maljem u potiljak kao u okupaciji u 26 slika..
Zasto niko ne napise koja je to clanica i ako se pokaze da su to susjedi onda svakog ko kupi blio sta njihovo treba maljem u potiljak kao u okupaciji u 26 slika..
Last edited by zateznistub on 27/08/2015 08:33, edited 1 time in total.
- Altsa
#73 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ne gledam cijenu vec kvalitet. nasi proizvodi dobro kaskaju za uvoznim po kvalitetu (cast izuzetcima kojih je malo).zli_hordas wrote:Sta zna klasicni bosnjo koji je hrvatski proizvod koji je domaci njemu je to svejedno a najvaznije je da je jevtino.smjesko071 wrote:Ovo je tek pocetak.sljedece je zalba na izvoz mesa, a jednog dana (ako ikada dodzemo u tu fazu,ulaska u EU),bice veto na ulaz u EU, zbog granica. A ti bosnjo kupuj u konzumu,kupi ledo hajvanu,kupuj dukat,daji pare
- zateznistub
#74 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Boga ti koji su to proizvodi svakodnevne potrošnje a koji su toliko bolji a njihovi su?Altsa wrote:ne gledam cijenu vec kvalitet. nasi proizvodi dobro kaskaju za uvoznim po kvalitetu (cast izuzetcima kojih je malo).zli_hordas wrote:Sta zna klasicni bosnjo koji je hrvatski proizvod koji je domaci njemu je to svejedno a najvaznije je da je jevtino.smjesko071 wrote:Ovo je tek pocetak.sljedece je zalba na izvoz mesa, a jednog dana (ako ikada dodzemo u tu fazu,ulaska u EU),bice veto na ulaz u EU, zbog granica. A ti bosnjo kupuj u konzumu,kupi ledo hajvanu,kupuj dukat,daji pare
-
neutrall
#75 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ja BIH da guzimo ipak, al svoje.spreca wrote:hocemol guziti po HR ili ce mo bojkotovati![]()