Ceterum censeo RS esse delendam

Post Reply
TheMule

#51 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by TheMule »

I Pipi je zagovaro ovu ideju, i svaki dan postaje sve jasnije da ce to na kraju biti i jedino rjesenje. Samo da li Tuzla moze proizvesti toliko soli da se zasole oni najzadrtiji dijelovi iste, tako da tu nista nikad vise ne zaraste?
stari grad Visegrad

#52 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by stari grad Visegrad »

L u c i f e r wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlast-rs ... /150825005

Nastavlja se iživljavanje pravoslavno-fundamentalističkog i velikosrpsko-šovinističkog entiteta nad bošnjačkim povratnicima.

Tema je o svim razlozima zbog kojih RS, kao takva, kad tad mora biti unistena.
:thumbup:

Tako je Liciferu.

Olof Palme je bio poznat i cijenjen svedski politicar, dugo dominirao svedskom i internacionalnom politikom.
On je rekao, citiram: "Aprhejd se ne moze ni poboljsati ni pogorsati. On se treba unistiti."
zenit dozic

#53 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by zenit dozic »

A ne bune se kad im kačavenda omlađuje mlade ministrante

Treba arape i turke nagovarat da kupuju zemlju(i žene) po šumskoj, pa nek se bune onda Moskvi
sledge

#54 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by sledge »

Žalosno i bolesno ali nikako iznenađujuće, jesnostavno oni MRZE i to ne mogu promijeniti ni da to žele jer su naučeni da je to tako ispravno!

Smeta im jer je pokrivena i zbog toga ne šalju djecu u obdanište, pa ljudi moji ovo nema ni u najzatucanijim mjestima na svijetu!
Još ih nije sramota i izvale da tome nije mjesto u školama a njihove škole i bolnice imaju krsne slave i neke religijske rituale kojih bi se i najveći talibani postidili!
drunken tiger

#55 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by drunken tiger »

sledge wrote:
Žalosno i bolesno ali nikako iznenađujuće, jesnostavno oni MRZE i to ne mogu promijeniti ni da to žele jer su naučeni da je to tako ispravno!

Smeta im jer je pokrivena i zbog toga ne šalju djecu u obdanište, pa ljudi moji ovo nema ni u najzatucanijim mjestima na svijetu!
Još ih nije sramota i izvale da tome nije mjesto u školama a njihove škole i bolnice imaju krsne slave i neke religijske rituale kojih bi se i najveći talibani postidili!
A da li bi Bošnjaci muslimani slali djecu u obdanište u kojem bi radila časna sestra? Ne budite ograničeni.
L u c i f e r

#56 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by L u c i f e r »

Trol. Add foe.
spreca

#57 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by spreca »

drunken tiger wrote:
sledge wrote:

A da li bi Bošnjaci muslimani slali djecu u obdanište u kojem bi radila časna sestra? Ne budite ograničeni.
Imali ijedna skola uVaske tamo bez krsne slve?
drunken tiger

#58 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by drunken tiger »

Kod nas u Federaciji nema toga.
spreca

#59 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by spreca »

TheMule wrote:I Pipi je zagovaro ovu ideju, i svaki dan postaje sve jasnije da ce to na kraju biti i jedino rjesenje. Samo da li Tuzla moze proizvesti toliko soli da se zasole oni najzadrtiji dijelovi iste, tako da tu nista nikad vise ne zaraste?
Potrudit cemo se :D ......ma oni su sami sebi vec dobro zabiberili.....tako da im so nece biti ni potrebna
spreca

#60 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by spreca »

drunken tiger wrote:
a VI ste iz federacije?
draganbl

#61 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by draganbl »

Evo nakon što je jednima zasmetao naziv jezika, sada drugima smeta što vaspitačica nosi maramu. Pa valjda je važnije od te marame da li je ta vaspitačica adekvatno obrazovana, kulturna, pažljiva, srdačna, strpljiva...
Ovdje se sva pažnja javnosti usmjerava ka marami. Da li je neko postavio pitanje je li ova vaspitačica kompetentna da radi posao na koji je primljena? Koji fakultet je završila i da li ispunjava druge uslove da bude zaposlena kao vaspitačica? Moguće je da su mediji maramu stavili u prvi plan, a zapravo se u pozadini krije nešto drugo?
draganbl

#62 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by draganbl »

spreca wrote: ...
U RS-u i Srbiji škole nemaju krsne slave. Vjerovatno si pomiješao sa školskom slavom - Savindanom, koji se tradicionalno obilježava u školama kao simbol početka prosvetiteljstva u srpskom narodu.
Ja sam protivnik slavljenja svetog Save u školama, iako bi se taj dan mogao civilizovano obilježiti i bez vjerskih elemenata, koji su u kontekstu prosvetiteljstva i svetog Save nepotrebni.
sumirprimus

#63 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by sumirprimus »

nije koka nego pilka... :D
Altsa

#64 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by Altsa »

studiorum_tuzlaensis wrote:Malo sam gledao ovo i vidio da u ustavu RS-a ima član 7. koji kaže:

7. Službeni jezici Republike Srpske su: jezik srpskog naroda, jezik bošnjačkog
naroda i jezik hrvatskog naroda. Službena pisma su ćirilica i latinica.

Vjerovatno se papak ministar poziva na ovaj član.

Ali ispod piše da je ovaj član zamijenjen amandmanom

"Stav 1. člana 7. Ustava zamijenjen je Amandmanom LXXI"

Može li iko naći ovaj Amandman, pa da vidimo šta kaže, ima li iko pismen tamo da se upute neke tužbe za kršenje Ustava i slične stvari.
ne vidimn nikakav problem sa ovim...bosnjaci su svoj jezik nazvali bosanski i ??? mogli su ga i nazvati balkanski da li bi i to serbima smetalo i rvatima...moraju uvaziti volju jednog naroda da zovu svoj jezik kako oni hoce a ne da im oni namecu kako ce se zvati...da se nisu bosnjaci prozvali bosnjacima i da su ostali muslimani da li bi jezik bio muslimanski :lol:
Last edited by Altsa on 27/08/2015 10:12, edited 1 time in total.
drunken tiger

#65 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by drunken tiger »

spreca wrote:
drunken tiger wrote:
a VI ste iz federacije?
Tačnije iz Bošnjakistana.
draganbl

#66 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by draganbl »

sumirprimus wrote:nije koka nego pilka... :D
Ako mi u goste dolaze prijatelji iz Beograda, za ručak ću im spremiti prasetinu, ali ako će se tu naći i neko iz Sarajeva, spremiću jagnjetinu.

Nekome je svejedno, a nekome nije.

Tako je i sa školskom slavom Savindanom. Nije problem, ako se slavi, jer Savindan u školi nije uveden kao vjerska slava, već kao dan koji simbolizuje početak prosvetiteljstva. To ne bi trebalo nikome da smeta. Međutim, pogrešno je tom danu davati vjersku i nacionalističku konotaciju i to je problem.
sumirprimus

#67 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by sumirprimus »

draganbl wrote:
Ako mi u goste dolaze prijatelji iz Beograda, za ručak ću im spremiti prasetinu, ali ako će se tu naći i neko iz Sarajeva, spremiću jagnjetinu.

Tako je i sa školskom slavom Savindanom. Nije problem, ako se slavi, jer Savindan u školi nije uveden kao vjerska slava, već kao dan koji simbolizuje početak prosvetiteljstva. To ne bi trebalo nikome da smeta. Međutim, pogrešno je tom danu davati vjersku i nacionalističku konotaciju i to je problem.
ma ja ba...nikom ne smeta,ne smetaa ne smeta ne smetaaa....
ono 100% pravoslavna djeca pa ne smeta... :D
ajde ba,zamisli da ti dijete ide u skolu ,a u skoli serijat.... ne smeta?mani lafine.
sumirprimus

#68 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by sumirprimus »

a iznad table slika reisa...
:lol: :lol: :evil:
spreca

#69 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by spreca »

draganbl wrote:
U RS-u i Srbiji škole nemaju krsne slave. Vjerovatno si pomiješao sa školskom slavom - Savindanom, koji se tradicionalno obilježava u školama kao simbol početka prosvetiteljstva u srpskom narodu.
Ja sam protivnik slavljenja svetog Save u školama, iako bi se taj dan mogao civilizovano obilježiti i bez vjerskih elemenata, koji su u kontekstu prosvetiteljstva i svetog Save nepotrebni.
Ma kontam ja tebe Dragane...........ali sve druge ustanove imaju svoju slavu iako te ustanove nisu samo srpske.
draganbl

#70 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by draganbl »

sumirprimus wrote:
draganbl wrote:

ma ja ba...nikom ne smeta,ne smetaa ne smeta ne smetaaa....
ono 100% pravoslavna djeca pa ne smeta... :D
ajde ba,zamisli da ti dijete ide u skolu ,a u skoli serijat.... ne smeta?mani lafine.
Ne razumijem te, šta smeta, šta ne smeta?
Na jednoj sličnoj temi prije dvije tri godine sam predložio da se pokrene inicijativa da u svakoj školi stoje biste / slike tri najveća prosvetitelja iz reda tri konstitutivna naroda (kod Srba je to sveti Sava, ne bih sad da polemišem ko su odgovarajući prosvetitelji u Bošnjaka i Hrvata, to neka oni sami predlože). Tako bi svako imao priliku da vidi i uči i dio svoje nacionalne istorije, a takođe i dio istorije svojih drugova iz razreda, tako bi djeca lakše razumjela različitosti. Sličnosti su vjerovatno svjesni.

Kakva bolan 100% pravoslavna djeca? Eto ja prvi nisam pravoslavac (ja sam agnostik).
Kakav bolan šerijat? Pa da li bi ti volio da ti dijete ide u školu gdje važi šerijiat? Tebi to ne bi smetalo?
spreca

#71 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by spreca »

drunken tiger wrote: Tačnije iz Bošnjakistana.
znaci nisi iz Federacije....a gdje ti to dodje tvoj Bošnjakistan? :mrgreen:
draganbl

#72 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by draganbl »

spreca wrote:
draganbl wrote:
Ma kontam ja tebe Dragane...........ali sve druge ustanove imaju svoju slavu iako te ustanove nisu samo srpske.
Ja sam ti odgovorio za škole.
Evo sad sam malo pročitao neke novinske članke za tu vaspitačicu iz Srebrenice.
Evo jednog zanimljivog citata:
Direktor srebreničkog obdaništa "Poletarac" Vesna Jovanović je rekla da je "Lejla Avdić primljena na dva meseca na osnovu ugovora o delu koji je sklopljen 25. maja".
Jovanovićeva nije željela da odgovori da li Avdićeva posjeduje odgovarajuću stručnu spremu za rad sa djecom i da li u sistematizaciji poslova u ovom kolektivu postoji upražnjeno radno mjesto na koje je primljena.
Ona je dodala da se očekuje da inspekcijski organi posjete ovu ustanovu i da će postupiti po njihovom uputstvu, odnosno rješenju.
Jovanovićeva nije željela da iznese podatak koliko djece je prekinulo pohađati obdanište nakon potpisivanja peticije.
Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović rekao je da je Jovanovićeva u radni odnos bez konkursa primila pomenutu osobu da bi se revanširala bošnjačkim odbornicima koji su prije dva mjeseca tražili njenu smjenu zbog ekavskog govora, ali su odustali od te inicijative i ostala je na poziciji direktora te ustanove.
Dakle, izgleda da nije diskutabilna marama, već stručna sprema. Marama je samo povod za prepucavanje.
Posljednja rečenica citata najviše govori o čitavom ovom događaju.
drunken tiger

#73 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by drunken tiger »

spreca wrote:
drunken tiger wrote: Tačnije iz Bošnjakistana.
znaci nisi iz Federacije....a gdje ti to dodje tvoj Bošnjakistan? :mrgreen:
To ti je onaj dio koji ostane kad se oduzme RS i dio koji pripada hrvatima. I nje to moj Bošnjakistan, za to ste se VI izborili. Ti i tebi slični ;) Vidim još se borite ;)
prog321

#74 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by prog321 »

draganbl wrote:

Pa smeta Bosnjacima, smeta Hrvatima, i svima ostalima koji sa svetim Savom nemaju apsolutno nista.
Boli nas kk kad je kod Srba pocela prosvjeta. Ima i drugih naroda u rs.
GeeTnT

#75 Re: Ceterum censeo RS esse delendam

Post by GeeTnT »

janpi tigre...mislim da je pricao o teritoriji (koliko ko ima) davno razvodnila do te mjere da se danas za takve stvari hvataju samo oni koji jedva sastavljaju kraj sa krajem...Od procenata koje ovde cesto pominjes koristi je imao samo uski krug kriminalaca koji su rasprodali sve sto je vrijedilo..

Danas eres nema nista i ne posjeduje nikakve resurse, a svoj opstanak bazira na prislanjanju federaciji zbog imovine koja je zajednicka...
Post Reply