ja ne znam ko ne prima, došlo je par porodica, bilo je vijesti o tome, djeca čak idu u školu, uče
mene više zanima što srbi ne prime znamo da su bliskoistočni dikatatori bliski miloševiću pa bi samim tim trebali biti i dačiću
gde je ta slobodarska solidarnost, bre ?
Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?
- jao_situacije
-
Heller
#52 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?
Neće ni oni vamo, ne mogu parazitirat na socijali ko u EU
- Mx
#53 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?
Izbjeglice kao i one koji se naseljavaju u drzave evropske unije placa EU iz svjih fondova. Bosnu i Hercegovinu izbjeglice ili novi doseljenici nebi kostali skoro nista.kamberovica polje wrote:Od kojih para? Kontejneri koštaju, hrana košta, medicinske intervencije koštaju... sve to košta i onda glavno pitanje koliko će to trajati. Mi ne možemo natjerat korumpirane političare da vlastitom narodu udijele sadake, ovdje ko dobije neku malo ozbiljniju bolest osuđen je na smrt ako ga ne pošaljemo vani. Mi možemo napraviti neku kratkoročnu stvar, neku pomoć ali pitanje je vremena koliko možemo izdržat.mekaba wrote:Pa jarane kad se zeli od srca pomoci onda se i tanjir dijeli. Nemorah ih vodat na janjetinu svako vece. Raspitaj se kako su bosanske izbjeglice primljene u recimo Rozaju gdje narod bash i nije bogat. Zar BiH nemoze kao drzava u 5 regija postaviti po 100-njak kontejnera,dovesti vodu,struju i napraviti sanitetske cvorove. Moze, ali se nece jer smo shupci i to teski. Ovo je bruka drzave Bosne i Hercegovine.kamberovica polje wrote:Srbija kupi poene? Čime se ti drogiraš sine? Srbija ne može izdržavati vlastite građane a kamoli priliv 100 000 izbjeglica i onda bi mi koji imamo pola miliona nezaposlenih, nefunkcionalnu državu da ih izdržavamo pa čovječe Božiji mi sebi pomoć ne možemo a kamoli drugima, Toliki priliv ljudi bi mogao kolabrirat ovu jadnu državu ali jebo to. Daj da se pravimo super moćnim i sposobnim, i ne shvatite me pogrešno treba pomoći tim ljudima nekako ali to mora biti sistematski i na osnovu mogućnosti a mi nikakvih mogućnosti nemamo. I još nešto, ta patetika o braći mi već dobro ide na kurac, osim onog ko ti je prijatelj i ko ti želi dobro nije ti brat pa čak ni vlastiti brat.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?
nemamo keša
nema leb
nema leb
-
zenit dozic
#55 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?
A koga cemo mi primit
40% nezaposlenih, mladi svaki dan bjeze trbuhom za kruhom i da mi nekoga primimo.
Sto se mene tice nek ih dođe milion pa nek se snalaze ako umiju
40% nezaposlenih, mladi svaki dan bjeze trbuhom za kruhom i da mi nekoga primimo.
Sto se mene tice nek ih dođe milion pa nek se snalaze ako umiju
- Mx
#56 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?
Izbjeglice kao i one koji se naseljavaju u drzave evropske unije placa EU iz svojih fondova. Bosnu i Hercegovinu izbjeglice ili novi doseljenici nebi kostali skoro nista. FBiH zbog slabog nataliteta kao i drzave EU bi trebala naseljavati godisnje caa 0,5% novih stanovnika iz cijelog svijeta. Znaci na danasnjih caa 2.371.603 stanovnika entiteta FBiH negde oko caa 12 000 stranaca godisnje.
Last edited by Mx on 10/10/2016 20:11, edited 1 time in total.
- Mx
#57 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?
Mx wrote:Izbjeglice kao i one koji se naseljavaju u drzave evropske unije placa EU iz svojih fondova. Bosnu i Hercegovinu izbjeglice ili novi doseljenici nebi kostali skoro nista. FBiH zbog slabog nataliteta kao i drzave EU bi trebala naseljavati godisnje caa 0,5% novih stanovnika iz cijelog svijeta. Znaci na danasnjih caa 2.371.603 stanovnika entiteta FBiH negde oko caa 12 000 stranaca godisnje ili 120 000 za 10 god ili 1 200 000 za 100 godina.
Last edited by Mx on 10/10/2016 20:11, edited 1 time in total.
- Mx
#58 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?
.
Last edited by Mx on 10/10/2016 19:17, edited 1 time in total.
- Mx
- fakat
#60 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?
KatarinaKosaca wrote:Zato sto i ne dolaze, znaju gdje idu. Jedna u nizu provokatorskih tema. Da se otvori tema Zasto Izrael ne prima Srbce ili zasto Jevreji ne idu svi u Izrael, bio bi ban za pet zivota. A muslimani svih nacija trajna meta izivljavanja i provokacija. Jebite se....kaze vam ateista