Koje auto kupiti za nekih 15 000 KM ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sve znam
#51 Najbolje za kupit!
Najbolja stvar odnosno auto koje mozes uzeti za ove pare bio bi bmw compact 316i oko 1997 godine, zbog male ptrosnje oko 10 litara gradske voznje zavisno od ocuvanosti mashine,zbog okretnosti auta i zbog prilicno solidne jacine motora.Limuzina,sportsko auto, udobnost i uzitak voznje, i marka auta pored svega.
-
ado-šampion
Čovjek hoće neupadljivo auto, mada bih i ja BMW, ali pravu tricu ne kompakt i za 15 hiljada možeš naći i 325 TDS (150 KS), doduše godinu-dvije stariji. Na to se ja ložim. Kakve se u Njemačkoj mogu nabaviti trice za 2500 eura, to je za plakat, da te ovdje izađe 8000-9000 maraka na cesti, samo što se ne mogu registrovat...
-
BigusDickus
A sad ozbiljno... 
Ne, bez zezanja, "stari" Renault Megane je vrlo dobar auto, bar koliko sam mogao cuti od nekoliko svojih poznanika. Pouzdan, udoban (ovo sam licno provjerio
), ekonomican, fleksibilan... ipak ti razmisli o tome... 
Ne, bez zezanja, "stari" Renault Megane je vrlo dobar auto, bar koliko sam mogao cuti od nekoliko svojih poznanika. Pouzdan, udoban (ovo sam licno provjerio
-
ado-šampion
Stari Megane k...u ne valja, neki (kompetentni) tvrde da je najnepouzdaniji Reno svih vremena! To zaobilazite u širokom luku!BigusDickus wrote:A sad ozbiljno...
Ne, bez zezanja, "stari" Renault Megane je vrlo dobar auto, bar koliko sam mogao cuti od nekoliko svojih poznanika. Pouzdan, udoban (ovo sam licno provjerio), ekonomican, fleksibilan... ipak ti razmisli o tome...
-
whow
nineac wrote:Ta elantra ima 112 ks i 235 nm, i stvarno je korektno auto. Nema nekih izrazitih mana, te je napravljena da te služi i služi, i to je to.
Ako nisi VW pacijent slobodno je kupi!
Golf je Golf
U potpisu
WV pacijent.
How about Opel's patients ?
-
neko iz mase
nedo bog da americki dizel naspes, odmah ti bostao motor neefikasan (mozda bi se i u HEMI pretvorio)nineac wrote:Čestitam? De mi reci koliko si je platio i koliko je KM prešla?
Mjenjaj često zračni filter, te sipaj striktno euro diesel.
-
stidljiv
Hvala na savjetima...nineac wrote:Čestitam? De mi reci koliko si je platio i koliko je KM prešla?
Mjenjaj često zračni filter, te sipaj striktno euro diesel.
Auto je 11/2001 , preslo je oko 90 000 a platio sam je 12 000KM
A kakva je razlika izmedju obicnog i euro dizela ?
-
nineac
Obični diesel sadrži daleko više sumpora u sebi, i rekli bi se "prljaviji" je te normalno škodi brizgaljkama koje rade pod strašno velikim pritiskom. Na tome nemoj nikako štedjeti.
Mjenjaj zračni filter svakih 10.000 km maksimalno, jer novi diesel motori imaju osjetljiv mjerač protoka zraka, te češćom promjenom filtera možeš taj vrlo nezgodan kvar preduprjedit.
Ulje sintetičko (5W40) radi što boljeg podmazivanja turbine, te redovnu promjenu filtera goriva. Lagana vožnja hladnog motora (max 1.500 o/min prvih par km), te uz te blagovremene promjene filtera i sipanje kvalitetnog goriva (OMV,PETROL) imaš recept za dugovječnost motora.
Nek ti ej sa srećom, i nisi puno platio, elantra je skroz korektno auto!
Mjenjaj zračni filter svakih 10.000 km maksimalno, jer novi diesel motori imaju osjetljiv mjerač protoka zraka, te češćom promjenom filtera možeš taj vrlo nezgodan kvar preduprjedit.
Ulje sintetičko (5W40) radi što boljeg podmazivanja turbine, te redovnu promjenu filtera goriva. Lagana vožnja hladnog motora (max 1.500 o/min prvih par km), te uz te blagovremene promjene filtera i sipanje kvalitetnog goriva (OMV,PETROL) imaš recept za dugovječnost motora.
Nek ti ej sa srećom, i nisi puno platio, elantra je skroz korektno auto!
-
The_Fluid
stidljiv wrote:E trebao bih jos jedan savjet...
Radi se o radiju za auto...sa CDom koji moze citati i mp3ice...
Sta preporucujes a da nije bas skupo ?
U Mobil Media prodavnici na Dolac Malti bilo je solidnih radia sa CD, koji vrte i MP3-e, za nekih 250KM otprilike
-
nineac
Ja imam u svom autu Pioneer DEH 3600. Platio ga 325 km, ima dva izlaza za pojačala, MOSFET pojačalo, D4Q radio pojačivač. Čita MP3 i WMA zapise.
SONY, Panasonic su jeftiniji, ali nepružaju toliko čist zvuk i toliko opcija za nadogradnju.
Ako možeš nabavi sebi Clarion ili Alpina-u oni su vrhunac.
Pioneer danas pruža najviše za uloženo, te iz ličnog iskustva ti savjetujem da uzmeš taj DEH 3600, samo moraš upute pročitati prije nego što počneš štimati zvuk jer je dosta komplikovano!
SONY, Panasonic su jeftiniji, ali nepružaju toliko čist zvuk i toliko opcija za nadogradnju.
Ako možeš nabavi sebi Clarion ili Alpina-u oni su vrhunac.
Pioneer danas pruža najviše za uloženo, te iz ličnog iskustva ti savjetujem da uzmeš taj DEH 3600, samo moraš upute pročitati prije nego što počneš štimati zvuk jer je dosta komplikovano!
-
stidljiv
Bilo je nesto u robotu...nekakav roadstar za 99 km...The_Fluid wrote:stidljiv wrote:E trebao bih jos jedan savjet...
Radi se o radiju za auto...sa CDom koji moze citati i mp3ice...
Sta preporucujes a da nije bas skupo ?
U Mobil Media prodavnici na Dolac Malti bilo je solidnih radia sa CD, koji vrte i MP3-e, za nekih 250KM otprilike
-
LeKo
Rodstar zaboravi, ucitaces CD 10-ak puta i poslije toga mozes samo gledati u njega i lagano pjevusit, em nevalja em ruzan na izgled, ima ba u FIS-u svih marki po povoljnim cijenama, npr ja u robotu panasonic CD/MP3/WMA 4x50w MOSFET, platio 309,00 KM, isti takav (samo mu nije kromirana plocica) u FIS-u 185,00 KM 
-
ado-šampion
Uzmi u Mobil mediji na Malti Sony MP3 CD PLayer za nekih 250-260 maraka. To ti je najjeftiniji MP3 za auto. Milsim na ozbiljne uređaje (Roadstar to nije).
-
ado-šampion
Koje je boje ta elantra? Da nije maslinasto-zelena ili žuta ili tako nešto? Pitam jer mi se u komšiluku nedavno pojavila jedna polovna elantra dizel, baš u to vrijeme kad si ti postavio da si kupio.stidljiv wrote:Kupio sam elantru...
Odusevljen sam autom...kako izgledom tako i svim ostalim...
-
stidljiv
Ne...nije to to...moja je siva...metalik....ado-šampion wrote:Koje je boje ta elantra? Da nije maslinasto-zelena ili žuta ili tako nešto? Pitam jer mi se u komšiluku nedavno pojavila jedna polovna elantra dizel, baš u to vrijeme kad si ti postavio da si kupio.stidljiv wrote:Kupio sam elantru...
Odusevljen sam autom...kako izgledom tako i svim ostalim...