Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mayab

#51 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by mayab »

Ako si sef,ti i samo ti odlucujes o tom autu!
Mislim, sve drugo je smijurija :-) :lol:
E, ako se vi svi vozite skupa, pa lik gori od zelje da baš on vozi, jer je vjerovatno neiživljen i željan vožnje, to je drugo, mozda ga i pusti; ali ako ti on komanduje i odredjuje prioritete oko auta (za koji ti reče da ga TI DUŽIŠ!!), onda ga pušiš!
Dakle, sasjeci to sto prije..... i nema tu šta ko da se ljuti
pedeset

#52 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by pedeset »

To si odmah morao presjeći, ovako se samo izjedaš a ništa nije vrijedno zdravlja. Riješi to što prije i nek ti to bude škola da ima svakakvih ljudi i da ne možeš sa svima biti dobar. Inače te pregaziše.
Toffee karamela

#53 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Toffee karamela »

Ma razumijem ja tebe u potpunosti, ti si samo normalan insan koji neće da se šepuri šefovanjem, zato si i i stvorio radno okruženje u kojemu svi treba da se osjećaju prijatno da bi bili efikasniji itd....ali vidiš kako i to zna doći glave kad mala ribica hoće da pokazuje krljušti.

Samo ti njega prizemlji jednim hladnim razgovorom, bude li nastavio da se inati složi mu disciplinsku prijavu ili već nešto.

I nema se on šta tebi "zavlačiti pod kožu" :shock:
Haris.ba

#54 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Haris.ba »

Takvi na poslu kao pokretač teme dobiju uvijek zaslužen naziv - debil.

Umjesto da je sretan što je dobio još i vozača, njemu problem što ne vozi auto. A još kritizira kolegu što voli da vozi auto.

Ako nemate plan i program kako se koristi auto i pravednu raspodjelu obaveze vožnje - osim ko prije zgrabi ključeve - i treba da ti se dešava to što se dešava.

Jednostavno - uvedi "šihtaricu". Ili pravedna raspodjela vožnje, ili ti nosaj ključeve i daji kome se ćefne - ili samo ti vozaj.

Ne mogu da vjerujem. Problem liku što ne vozi auto.
nadžak

#55 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by nadžak »

Haris.ba wrote:Takvi na poslu kao pokretač teme dobiju uvijek zaslužen naziv - debil.

Umjesto da je sretan što je dobio još i vozača, njemu problem što ne vozi auto. A još kritizira kolegu što voli da vozi auto.

Ako nemate plan i program kako se koristi auto i pravednu raspodjelu obaveze vožnje - osim ko prije zgrabi ključeve - i treba da ti se dešava to što se dešava.

Jednostavno - uvedi "šihtaricu". Ili pravedna raspodjela vožnje, ili ti nosaj ključeve i daji kome se ćefne - ili samo ti vozaj.

Ne mogu da vjerujem. Problem liku što ne vozi auto.
De ba Harise. To što si napisao bi bilo super da nije čojek rekao da ON duži auto. Ne znam stvarno šta više treba od informacija pa da bude očigledno da onom novom liku treba glat ukinut tu naviku. Da je to auto od odjela pa ga svi handre i ja bi reko to što si ti. Hajd čojek se fura na auto i stipu ga ako je ostalo OK.
MisterNo1

#56 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by MisterNo1 »

Malo je oštro, nije baš debil.
Prije bih rekao da momak nije navikao da koristi "vojničku čizmu",
a gnjide kao što je mali šoferčić obavezno treba gaziti kao gliste.
walter kurtz

#57 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by walter kurtz »

Sutra ce ti tako neko zenu vozati :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#58 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Truba »

imali smo mi tako jednog lopovčića seosku lolu što je stalno dužio auto i po 7 dana ga nije vraćao
a radio za nas samo srijedom
pa ga opet zaduži
krao gorivo pride

niko mu nije mogao uzeti auto
kad je nama trebalo uzmemo taksi do njegove kuće gdje je parkiran
direktora na odlasku nije zanimao problem
a novi direktor nije ni dozvolio da se pajdo pojavi na poslu
trajalo je to nekoliko mjeseci
možeš kako hoćeš a ne dokle hoćeš
sumirprimus

#59 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by sumirprimus »

ma ovo ko ono za teen,imam šesnes godina,pogledo me djecko u busu ja se zacrvenila i na guzu pala,a bilo je blatnjavo.sta da radim?
ocu rec nerealno,nadrealno,subrealno...
Thorgerson

#60 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Thorgerson »

- lik te ne benda ni 2%, mos ti mislit sta hos jel ti raja nije, kazem ti...
- ovo je samo test, ako ti moze klepit auto, sutra ce krenut na vece stvari...tj. klepit ce ti posao...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#61 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Domaci izdajnik »

makirouz wrote:Radim za jednu dobrostojeću kompaniju i ja sam šef jednog odjela (ne hvalim se :) ). Prije izvjesnog vremena došao nam je novi kolega koji mi je odmah u prvoj radnoj sedmici bukvalno preoteo službeni automobil koji sam pretežno ja vozio. U firmi ima više automobila, međutim ja kao šef odjela dužim automobil po potrebi i svi iz mog ureda koristimo jedan auto koji sam ja vozio za potrebe svih nas. Sve je funkcionisalo dok se nije pridružio kolega koji očito željan društvenog statusa ne bira sredstva kako bi pokazao "nadmoć". Ja se prilično dobro slažem sa njim (uvukao mi se pod kožu) međutim kad je vožnja u pitanju on iako sam primjetio da zna da mi to smeta i dalje se lakta za ključeve. Isto tako sam primjetio da me moji nadređeni i prijateljica koja radi u istoj firmi posmatraju na drugačiji način od tada, vjerovatno misleći kako nisam dovoljno dobar za tu poziciju čim nisam u stanju da se izborim za položaj u samom odjelu, a kamoli cijeloj kompaniji. Šta biste uradili na mom mjestu? Nije moj stil da ga tužakam nadređenima, a nisam od tog posla da "vrebam" ključ od ranog jutra jer imam previše obaveza zbog kojih mi piju krv ako ih ne izvršim u roku. Pomozite, i bez zezanja molim vas.
Da ti prenesem svoje iskustvo iz života: budi raja i dobar sa svojim podređenima i zaposlenima, ali kad treba budi fašista i po kratkom postupku. Tako ćeš imati i poštovanje i autoritet. Ja sam sa svim svojim bivšim i sadašnjim šefovima zbog takvog stava na ti i dobar u privatnom životu i danas.....
sumirprimus

#62 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by sumirprimus »

ma budi glista i plivaj sve stilove i dalekos dogurat...
Ljakan

#63 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Ljakan »

ne javlja se ovaj,otjero ga sa radnog mjesta :D
sumirprimus

#64 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by sumirprimus »

godinama otvara teme..ovog fazona..
Ljakan

#65 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Ljakan »

mozda je neko sa jagomira.
nadžak

#66 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by nadžak »

sumirprimus wrote:godinama otvara teme..ovog fazona..
Misliš da trola? Da mu se svi natovarimo sad malo? :D :D :D
ho oponopono

#67 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by ho oponopono »

...i sta bi sa frajerom je li lupio sakom od astal da se vidi ko nosi muske gace?! :pisnula: i :pisnuo:
makirouz

#68 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by makirouz »

Vidim da pojedini ne razumiju moj problem, ali kad malo sazriju i kad okuse "čari" stvarnog života bit će im jasnije. Hvala ovim malo iskusnijim ljudima koji mi pokušavaju otvoriti oči, ali zaista nije lako prelomiti i neke stvari izreći uživo. Mnogo se lomim u zadnje vrijeme šta učiniti, jer ma kako vama moj problem izgledao bezazlen iz mene crpi mnogo energije. Nekad nervozu prenesem i kući mada i sam znam da to nije dobro. Iako mi većina savjetuje da pokažem zube ja bih to volio riješiti na drugačiji način, a da ovo ostavim kao zadnju opciju. Drago mi je da među nama na forumu (samim tim i u realnosti) ima još ljudi kao ja koji ne bi gazili preko mrtvih za poziciju. Pozdrav!
Drinski

#69 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Drinski »

makirouz wrote:Vidim da pojedini ne razumiju moj problem, ali kad malo sazriju i kad okuse "čari" stvarnog života bit će im jasnije. Hvala ovim malo iskusnijim ljudima koji mi pokušavaju otvoriti oči, ali zaista nije lako prelomiti i neke stvari izreći uživo. Mnogo se lomim u zadnje vrijeme šta učiniti, jer ma kako vama moj problem izgledao bezazlen iz mene crpi mnogo energije. Nekad nervozu prenesem i kući mada i sam znam da to nije dobro. Iako mi većina savjetuje da pokažem zube ja bih to volio riješiti na drugačiji način, a da ovo ostavim kao zadnju opciju. Drago mi je da među nama na forumu (samim tim i u realnosti) ima još ljudi kao ja koji ne bi gazili preko mrtvih za poziciju. Pozdrav!
Kupi redbul, on ce ti dati krila.
makirouz

#70 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by makirouz »

Nije to druže do krila, već ne mogu shvatiti da neko ko sa tobom provodi toliko vremena i zna da ti to mora smetati i dalje nastavlja po svom. Seljačka politika je najgora, sasluša te šta imaš reći, smiješi se, ali ne popušta. Sve za status. To mi smeta.
detroit-mercy

#71 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:šta li ti nadređeni rade... :D
Nedime dragi, sta nam ovo rade :mrgreen:
detroit-mercy

#72 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by detroit-mercy »

mayab wrote:Ako si sef,ti i samo ti odlucujes o tom autu!
Mislim, sve drugo je smijurija :-) :lol:
E, ako se vi svi vozite skupa, pa lik gori od zelje da baš on vozi, jer je vjerovatno neiživljen i željan vožnje, to je drugo, mozda ga i pusti; ali ako ti on komanduje i odredjuje prioritete oko auta (za koji ti reče da ga TI DUŽIŠ!!), onda ga pušiš!
Dakle, sasjeci to sto prije..... i nema tu šta ko da se ljuti
Mozda je mlad, neizivljen i zeljan guzljevine :mrgreen: hocel mu i zenu dat da se malo izivi :mrgreen:
detroit-mercy

#73 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by detroit-mercy »

Lajavikrelac wrote:
makirouz wrote:Radim za jednu dobrostojeću kompaniju i ja sam šef jednog odjela (ne hvalim se :) ). Prije izvjesnog vremena došao nam je novi kolega koji mi je odmah u prvoj radnoj sedmici bukvalno preoteo službeni automobil koji sam pretežno ja vozio. U firmi ima više automobila, međutim ja kao šef odjela dužim automobil po potrebi i svi iz mog ureda koristimo jedan auto koji sam ja vozio za potrebe svih nas. Sve je funkcionisalo dok se nije pridružio kolega koji očito željan društvenog statusa ne bira sredstva kako bi pokazao "nadmoć". Ja se prilično dobro slažem sa njim (uvukao mi se pod kožu) međutim kad je vožnja u pitanju on iako sam primjetio da zna da mi to smeta i dalje se lakta za ključeve. Isto tako sam primjetio da me moji nadređeni i prijateljica koja radi u istoj firmi posmatraju na drugačiji način od tada, vjerovatno misleći kako nisam dovoljno dobar za tu poziciju čim nisam u stanju da se izborim za položaj u samom odjelu, a kamoli cijeloj kompaniji. Šta biste uradili na mom mjestu? Nije moj stil da ga tužakam nadređenima, a nisam od tog posla da "vrebam" ključ od ranog jutra jer imam previše obaveza zbog kojih mi piju krv ako ih ne izvršim u roku. Pomozite, i bez zezanja molim vas.
Da ti prenesem svoje iskustvo iz života: budi raja i dobar sa svojim podređenima i zaposlenima, ali kad treba budi fašista i po kratkom postupku. Tako ćeš imati i poštovanje i autoritet. Ja sam sa svim svojim bivšim i sadašnjim šefovima zbog takvog stava na ti i dobar u privatnom životu i danas.....
Zar ti oni nisi nezaposlen :mrgreen:
Drinski

#74 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Drinski »

makirouz wrote:Nije to druže do krila, već ne mogu shvatiti da neko ko sa tobom provodi toliko vremena i zna da ti to mora smetati i dalje nastavlja po svom. Seljačka politika je najgora, sasluša te šta imaš reći, smiješi se, ali ne popušta. Sve za status. To mi smeta.
Vidi, ti ili trollas ili si dio presutio. Ako si sef, to znaci da ti upravljas resursima. Ocito je da to ne radis.
makirouz

#75 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by makirouz »

Drinski wrote:
makirouz wrote:Nije to druže do krila, već ne mogu shvatiti da neko ko sa tobom provodi toliko vremena i zna da ti to mora smetati i dalje nastavlja po svom. Seljačka politika je najgora, sasluša te šta imaš reći, smiješi se, ali ne popušta. Sve za status. To mi smeta.
Vidi, ti ili trollas ili si dio presutio. Ako si sef, to znaci da ti upravljas resursima. Ocito je da to ne radis.
O tome ti i govorim, a ne bih da upravljam na način da me se boje, ali očito drugačije ne ide. Ništa važno nisam prešutio.
Post Reply