ulica Ali-beg Budnje
ulica Bakira Izetbegovica
ulica Eseda Radeljasa
nastavite dalje niz

Radije Eugena Savojskog nego Aljina. Ti svakako ne zivis u Sarajevu sta te se tice filozofe?It_is_a_Leclerc wrote:Ja bih promijenio.
Rezolucijom Vijeća Evrope se svi komunistički režimi osuđuju zbog svojih zločina, utvrđena su višestruka kršenja ljudskih prava u tim društvima i režimima, i zaista ne vidim šta je to toliko spektakularno u tom Titu da se najveća gradska ulica mora zvati po njemu... Neka sporedna, ok, ali glavna - nikako.
Ipak, ja ne bih volio da se ulica preimenuje u neku iz recentne historije grada Sarajeva ili BIH. Treba joj dati neko fino, univerzalno ime, nevezano za režime i sisteme...
aha a koju ti istoriju/povijest citas...daj nas malo poguraj da i mi nestio naucimo.julisiz es grant wrote:To su komunisti radili redovno._BataZiv_0809 wrote:Politickom odlukom bi prekrajali istoriju
Zapravo, oni su istoriju izbrisali, ništa prije njih nije postojalo. A istoriju njihove "epopeje" pisali su mahom polupismeni kovači, poljodjelci, poneki bivši oficir kraljevske vojske...razni Morače, Kljakovići, Terzići....
Krizman, Redžić, Tomašević, Leković...itd.hrasno38 wrote:aha a koju ti istoriju/povijest citas...daj nas malo poguraj da i mi nestio naucimo.julisiz es grant wrote:To su komunisti radili redovno._BataZiv_0809 wrote:Politickom odlukom bi prekrajali istoriju
Zapravo, oni su istoriju izbrisali, ništa prije njih nije postojalo. A istoriju njihove "epopeje" pisali su mahom polupismeni kovači, poljodjelci, poneki bivši oficir kraljevske vojske...razni Morače, Kljakovići, Terzići....
Ako je Sarajervo glavni grad, ne znači da se svaka šuša može srat po njemuIt_is_a_Leclerc wrote:Ja bih promijenio.
Rezolucijom Vijeća Evrope se svi komunistički režimi osuđuju zbog svojih zločina, utvrđena su višestruka kršenja ljudskih prava u tim društvima i režimima, i zaista ne vidim šta je to toliko spektakularno u tom Titu da se najveća gradska ulica mora zvati po njemu... Neka sporedna, ok, ali glavna - nikako.
Ipak, ja ne bih volio da se ulica preimenuje u neku iz recentne historije grada Sarajeva ili BIH. Treba joj dati neko fino, univerzalno ime, nevezano za režime i sisteme...
Da nije bilo Tita i Partizana, cetnici bi do kraja imali podrsku zapada. Rat bi zavrsio sa cetnicima kao pobjednicima.It_is_a_Leclerc wrote:Ja bih promijenio.
Abu-Hamzinadezurni_ucenik wrote:Za nekih 50-100 godina
ulica Ali-beg Budnje
ulica Bakira Izetbegovica
ulica Eseda Radeljasa
nastavite dalje niz
Pa ako vam se gade te metode, sto ih podrzavate?julisiz es grant wrote:To su komunisti radili redovno._BataZiv_0809 wrote:Politickom odlukom bi prekrajali istoriju
Ti "rezimi" su i gradili te ulice...kad ove demokrate makar prosire cestu neka je nazivaju kako hoce...sranje su vec napravili sa mjenajnjem imena skola i ustanova po Tuzli...i jos jedno nijedan tuzlak ne jebe ni pod razno mjenjanje najljepse ulice u tuzli "Oktobarska" sa "Alejom Ailje I."It_is_a_Leclerc wrote:Ja bih promijenio.
Pa eto, Tito je vracen tamo gdje pripada, a to je u najljepsu i centralnu gradsku ulicuušće wrote:@Kikibombona
Meni je tvoj ljubljeni bravar više zla nanio nego sve ustaše i četnici zajedno, a nikad ga nisam opsovao niti bi, jedno je što ga ne volim ,a drugo štoje on nekom valjao ...
Usput Odgovor Bati ...čuj narod se pobunio u Zenici , pa bolan da se diglo i malo i veliko u toj istoj Zenici, a nije i sam znaš da nije ...Vlast bi radila onako kako je zamislila nego je neko morao"odozgo" kazati de ne talasaj ...
Ja u Aliji i Bravaru ti mi podmećeš Budnje i Ćampare a pri tome preskačeš ono o čemu te stvarno pitam...
Ajde...bas tebi bravar nanio zla???!!!!ušće wrote:@Kikibombona
Meni je tvoj ljubljeni bravar više zla nanio nego sve ustaše i četnici zajedno, a nikad ga nisam opsovao niti bi, jedno je što ga ne volim ,a drugo štoje on nekom valjao ...
Usput Odgovor Bati ...čuj narod se pobunio u Zenici , pa bolan da se diglo i malo i veliko u toj istoj Zenici, a nije i sam znaš da nije ...Vlast bi radila onako kako je zamislila nego je neko morao"odozgo" kazati de ne talasaj ...
Ja u Aliji i Bravaru ti mi podmećeš Budnje i Ćampare a pri tome preskačeš ono o čemu te stvarno pitam...
Već sam rekao na drugoj temi, sramota je da Tuzla nema ulicu Sulejmana Filipovića, koji je značajnu ulogu odigrao u tom oktobru 1943. (prvo oslobođenje Tuzle), po kojem je ta ulica nosila ime.General War wrote:Ti "rezimi" su i gradili te ulice...kad ove demokrate makar prosire cestu neka je nazivaju kako hoce...sranje su vec napravili sa mjenajnjem imena skola i ustanova po Tuzli...i jos jedno nijedan tuzlak ne jebe ni pod razno mjenjanje najljepse ulice u tuzli "Oktobarska" sa "Alejom Ailje I."It_is_a_Leclerc wrote:Ja bih promijenio.
A ti bi cvijećem kitio Sarajlije ili druge, u njihovom zagovaranju promjene naziva glavne ulice u tvom Bihaću, Cazinu, odakle li si većIt_is_a_Leclerc wrote:
P.S. Ako je zabranjeno ne-Sarajlijama da pišu na temama od vitalnog čaršijskog interesa, uvedite neko pristupno pitanje. Nešto kao kvalifikacije za status Sarajlije. Joj, svakojakih i raznolikih kompleksa, sunce ti žareno.
...i ta tema je zakljucana kada se malo bolje ispitalo "podrijetlo" tog cimbenika koliko se sjecam.julisiz es grant wrote:Već sam rekao na drugoj temi, sramota je da Tuzla nema ulicu Sulejmana Filipovića, koji je značajnu ulogu odigrao u tom oktobru 1943. (prvo oslobođenje Tuzle), po kojem je ta ulica nosila ime.General War wrote:Ti "rezimi" su i gradili te ulice...kad ove demokrate makar prosire cestu neka je nazivaju kako hoce...sranje su vec napravili sa mjenajnjem imena skola i ustanova po Tuzli...i jos jedno nijedan tuzlak ne jebe ni pod razno mjenjanje najljepse ulice u tuzli "Oktobarska" sa "Alejom Ailje I."It_is_a_Leclerc wrote:Ja bih promijenio.
Znas kako to ti je isto kad imas dobru koku sa kojom uzivas i onda te ona nogira....ljudi obicno pate za onim sto im je bilo dobro i onim sa cim su bili zadovoljni. Taj komunizam cisto sumnjam da ti mozes da komentarises jer opet cisto sumnjam da si dovoljno dugo zivio u njemu da bi ga mogao kuditi ili hvaliti. Zato zajebi price i ono sto si negdje procitao. Ja sam imao 27 godina kada je poceo rat i znam odlicno kakv je i onaj i ovaj sistem i sutra bih potpisao da se vrati onaj ........ali dok je Tile bio ziv!!!! Sad bi ili vec bio na moru, ili sam vec bio na moru ili bi planirao da cu ici na more a u ovom cu ici u lijepu picku materinu.....ne moze mi stici od demokratije!It_is_a_Leclerc wrote:Dobar pokušaj ovog nekog što je replicirao. Šteta što je post elementarno i ultimativno nepismen do nečitljivosti, pa nisam ništa skontao![]()
Htio sam vam samo reći da pročitate Rezoluciju Vijeća Evrope koju je podržala i BiH. Umjesto da se od komunističkog režima odvajamo, i stavljamo ga tamo gdje ga je većina modernih Evropskih, pa i naroda u regiji, stavila - u historijske udžbenike - dobri Bošnjo još uvijek cmizdri za njim, pa nam se tako desi da još jedino u Sarajevu, Pekingu i Pjongjangu, komunistički lideri i njihova ikonografija dominiraju ulicama i gradovima.
P.S. Ako je zabranjeno ne-Sarajlijama da pišu na temama od vitalnog čaršijskog interesa, uvedite neko pristupno pitanje. Nešto kao kvalifikacije za status Sarajlije. Joj, svakojakih i raznolikih kompleksa, sunce ti žareno.
Doktore, pise se 'u pravu'.It_is_a_Leclerc wrote:Potpuno ste upravu. Gora ja budala što se raspravljam...
Podržavam izgradnju spomenika Titu u prirodnoj veličini.
Tito nas je održao. Njemu hvala.