nisi nam objasnio koja je mahala, to puno znači... a ako je to sad stan a to gdje ti parkiraš auto je trotoar možda čovjeku smeta...gonzalez wrote:Pozdrav svima!
Čitao sam da se mnogi sreću s tim, ali evo jutros je osvanuo natpis i u mojoj mahali.
Komšija, koji je poslovni prostor preuredio u stan, hladno je jutros izbacio natpis na prozor "Ne parkiraj, zovem pauka". Parking mjesto ne blokira mu prilaz objektu, nego je jednostavno odlučio da je to njegovo. Obojica jako dobro znamo da privatnih parking prostora na javnim površinama oko zgrada nema, tako da ti njegovi natpisi piju malo vode. No, nažalost, ovo je Baznija i svako može šta hoće. Nemam prostora za normalnu konverzaciju, lik je novopridošli kabadahija, šaner, te osim psovki, prijetnji, nerviranja i vrlo vjerovatno oštećenja na automobilu, ništa neću dobiti.
Iako ne vjerujem u pravne sposobnosti ove države, rado bih ga prijavio policiji, inspekciji, odnosno kome god samo da se ovakvim papcima stane u kraj. Zato me interesuje da li je neko ima slična iskustva sa ovim stvarima i ako može preporučiti najbolje rješenje?
sad ko je tu među vama papak, to je za debate....
a da je on kabadahija kako kažeš vjerovatno nebi pisao zovem pauka već bi ti kad parkiraš izašao, šamar opalio, retrovizor otkin'o i reko još jednom neko će na barama završiti...
generalno, ako nije naznačen parking prostor odnosno ako ti na bilo koji način svojim parkiranim vozilom ometaš, saobraćaj, kretanje pješaka ili prilaz objektu (hitna, vatrogasci, policija, dostava) pauk mora doći...
znači automobil se smije parkirati isključio i samo na označenom parking prostoru...
to šta je ovaj grad pun debila koji kažu "šta je paša, nema znaka, jel neki prooblem" to je nešto drugo... tom logikom možeš đe hoćeš... jbe ti se... svakako je država za kurtza