Nekad roditelji znaju iti sebicnizeina wrote:Jest pametnije je svrljat okolo, trosit zivot uzalud, bludnicit..a zapravo biti sam samcat na svijetu, bez kuceta i maceta i nekog razloga za koji bi zivio....pametnije je to nego se ozenit i zivit sa majkom pod istim krovom, tom zlom zenom koja te ucila prve rijeci, prve korake, prala te kad se ukenjas i upisas, napravila covjeka od tebe...sad ta ista majka odjednom postade toliki teret i problem u zivotu, tog zla se treba rijesit po svaku cijenu
Problemi s svekrvom
-
lajk
#51 Re: Problemi s svekrvom
- zeina
#52 Re: Problemi s svekrvom
Da je srece sinovi bi se utrkivali koji ce biti bolji i vise dobrocinstva uciniti roditeljima, a ne da prebacuju loptu s jednog na drugoglajk wrote:Nekad roditelji znaju iti sebicnizeina wrote:Jest pametnije je svrljat okolo, trosit zivot uzalud, bludnicit..a zapravo biti sam samcat na svijetu, bez kuceta i maceta i nekog razloga za koji bi zivio....pametnije je to nego se ozenit i zivit sa majkom pod istim krovom, tom zlom zenom koja te ucila prve rijeci, prve korake, prala te kad se ukenjas i upisas, napravila covjeka od tebe...sad ta ista majka odjednom postade toliki teret i problem u zivotu, tog zla se treba rijesit po svaku cijenunpr. svalit teret na jednog sina, a drugi laganini zaboli ga briga vec se ozenio pa konta nema obaveza prema majci,sve ce brat koji se treba zenit ...milion je primjera
- SpecialOffer
#53 Re: Problemi s svekrvom
Ako ti je sex dobar i redovan ne mici iz kuce.
- supercali
#54 Re: Problemi s svekrvom
Pa mozda su teniserizeina wrote:Da je srece sinovi bi se utrkivali koji ce biti bolji i vise dobrocinstva uciniti roditeljima, a ne da prebacuju loptu s jednog na drugoglajk wrote:Nekad roditelji znaju iti sebicnizeina wrote:Jest pametnije je svrljat okolo, trosit zivot uzalud, bludnicit..a zapravo biti sam samcat na svijetu, bez kuceta i maceta i nekog razloga za koji bi zivio....pametnije je to nego se ozenit i zivit sa majkom pod istim krovom, tom zlom zenom koja te ucila prve rijeci, prve korake, prala te kad se ukenjas i upisas, napravila covjeka od tebe...sad ta ista majka odjednom postade toliki teret i problem u zivotu, tog zla se treba rijesit po svaku cijenunpr. svalit teret na jednog sina, a drugi laganini zaboli ga briga vec se ozenio pa konta nema obaveza prema majci,sve ce brat koji se treba zenit ...milion je primjera
- Ljakan
#55 Re: Problemi s svekrvom
do tada se samo kezite i vicete tako je a kad odete nek pospe vode za vama.sadie_forever wrote:odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?
- vjesticanametli
#57 Re: Problemi s svekrvom
ne razumijem sta si htio reci...... a naredna tema mlade ce biti moja svekriva veli da su njene futrovane papirke bolje od mojih kmeeeeeeeespreca wrote:zenska logika............samo nek je guzici dobrovjesticanametli wrote:insomnia78 wrote:dugo si izdrzala
Necu reci govorili smo ti, ali govorili smo ti![]()
suti ba ne govori da smo joj rekli
al oće ono da se uda hahahahahhaha
staru na ignore i selite se sto prije....sta cete s njom ako on radi
-
Niemand
#58 Re: Problemi s svekrvom
Sadie, zamisli svekrva ti forumasica 
- Capajebo
#59 Re: Problemi s svekrvom
Ja se samo nadam da ce mi punica znati bas dobro kuhati, i necemo imati apsolutno nikakvih problema 
-
detroit-mercy
#60 Re: Problemi s svekrvom
Baci joj sihresadie_forever wrote:Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?
-
Niemand
#61 Re: Problemi s svekrvom
A ako bude punac navijo za zelju? Il punica, zamisli, napravi ti tortu za rodjendan sa grbom zeljeCapajebo wrote:Ja se samo nadam da ce mi punica znati bas dobro kuhati, i necemo imati apsolutno nikakvih problema
- Capajebo
#62 Re: Problemi s svekrvom
To ne mogu ni da zamislim, jer jednostavno nije realno da se desi. Mislim, kako bi ja onda mogao ozeniti njihovu kcerku? O_oNiemand wrote:A ako bude punac navijo za zelju? Il punica, zamisli, napravi ti tortu za rodjendan sa grbom zeljeCapajebo wrote:Ja se samo nadam da ce mi punica znati bas dobro kuhati, i necemo imati apsolutno nikakvih problema
Neke osnovne, fundamentalne stvari se moraju poklapati.
- supercali
#63 Re: Problemi s svekrvom
Cerka izrod navija za sarajevo 
- Capajebo
#64 Re: Problemi s svekrvom
Pa da mi rodi izroda koji ce, tobejarabi, navijati za zelju. Neka 'fala.supercali wrote:Cerka izrod navija za sarajevo
- insomnia78
#65 Re: Problemi s svekrvom
I to @eurosaNiemand wrote:Sadie, zamisli svekrva ti forumasica
- Capajebo
#66 Re: Problemi s svekrvom
E to bi vec bilo po uzoru nainsomnia78 wrote: I to @eurosa

- insomnia78
#67 Re: Problemi s svekrvom
Capajebo wrote:E to bi vec bilo po uzoru nainsomnia78 wrote: I to @eurosa
A mozda

- Capajebo
#68 Re: Problemi s svekrvom
Tu je samo jedno sigurno, da joj je mahreminsomnia78 wrote: A mozda
- dzejkej
#70 Re: Problemi s svekrvom
''ali mi se cini da je ljubomorna''sadie_forever wrote:Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?
Meni se cini da si ti namjerila da je se kutarises. Izvini ali to mi ta prica. Svakako bih ti preporucila da odrzavas lijepe i korektne odnose sa njegovom porodicom a posebno majkom. Ako Bog da i opstane vas brak ovo ce ti donijeti mnoge blagodati i muzevo postovanje. Malo vise strpljenja u pocetku ali dodje to sve na svoje. Sretno u svakom slucaju.
- seoBIH
#71 Re: Problemi s svekrvom
Joj kad se sjetim tvojih prethodnih tema......ihh sta li nas ceka u buducnosti. Kiks ce da snimi seriju, jer apdejtujes sve info.
-
Bodkin
#72 Re: Problemi s svekrvom
Jok eto pametnije je ono sto ti drustvo nametne. Meni je recimo glupo pametovat i govoriti sta drugi trebaju ili ne trebaju. Ako hoce da bludnici cijeli zivot, nek bludnicizeina wrote:Jest pametnije je svrljat okolo, trosit zivot uzalud, bludnicit..a zapravo biti sam samcat na svijetu, bez kuceta i maceta i nekog razloga za koji bi zivio....pametnije je to nego se ozenit i zivit sa majkom pod istim krovom, tom zlom zenom koja te ucila prve rijeci, prve korake, prala te kad se ukenjas i upisas, napravila covjeka od tebe...sad ta ista majka odjednom postade toliki teret i problem u zivotu, tog zla se treba rijesit po svaku cijenu
-
radenska
#73 Re: Problemi s svekrvom
Ja da sam ove pameti nikad se ne bih udala u zajednicu. Ali sam jednostavno mislila da cemo imati svoj stan i zivjela sam sa svekrvom i svekrom pune 4 godine. Kad se samo sjetim onog perioda poslije prvog poroda i njihovog prebacivanja sto odmaram (a sedam dana sam padala u nesvijest cim bih stala na noge) pozli mi. Govorila i dan i noc da treba da se preselimo, da imamo svoj stan (a imali smo uslove) i napokon spasi me drugo dijete, jer je i on napokon uvidio da bi smo bili kao sardine u tom stancicu jos s bebom. Kako smo se preselili tek sam pocela da zivim punim plucima. Ne kazem ja da meni svekrva ne pomogne, cak mi je i veoma draga ali to recimo nije ni blizu one ljubavi kakvu vidjam od strane svekrva prema snahama kod drugih. Oni su jednostavno takvi ljudi i samo svoju djecu vole, ostale ko sisa.
I sad su mi svaki dan, barem jedno na kafi, ali nek ja imam svoja vrata pa neka i dodju, dodju da vide unuka. I jos mi svekar ima obraza reci da se cesto cujem sa svojom mamom, a on svog sina SVAKI dan dodje da vidi iako ima 35 godina. Nemam ja nista protiv , ali pusti mene da zivim svoj zivot.
A i muski znaju biti bezobrazni. Bas sam onako kroz pricu sa zenama zakljucila da kad vam spomenemo da idete kod punice ko da vas grom udari. Vama dovoljno da punca i punicu vidite jednom mjesecno bez obzira da li zive u istom gradu, cak i naselju, ali svoja mamita
moooora da se vidi.
Mozda jel ima i drugacijih muzeva ali moj je uvijek smatrao da ja pretjerujem kad sam mu se zalila ako nesto nije uredu
I sad su mi svaki dan, barem jedno na kafi, ali nek ja imam svoja vrata pa neka i dodju, dodju da vide unuka. I jos mi svekar ima obraza reci da se cesto cujem sa svojom mamom, a on svog sina SVAKI dan dodje da vidi iako ima 35 godina. Nemam ja nista protiv , ali pusti mene da zivim svoj zivot.
A i muski znaju biti bezobrazni. Bas sam onako kroz pricu sa zenama zakljucila da kad vam spomenemo da idete kod punice ko da vas grom udari. Vama dovoljno da punca i punicu vidite jednom mjesecno bez obzira da li zive u istom gradu, cak i naselju, ali svoja mamita
Mozda jel ima i drugacijih muzeva ali moj je uvijek smatrao da ja pretjerujem kad sam mu se zalila ako nesto nije uredu
-
bumerangss
#74 Re: Problemi s svekrvom
[quote="sadie_forever"]Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?[/quote
Dok ne odselite, do tad trpi jer si ti tuj gost, kako i sama kazes njegova mama ono ovo... sto se primjeti da si je vec zamrzila i ne bih rekao da je ona ljubomorna nego ti si ljubomorna sto se u toj kuci zna red, ko je glava a ko rep a rep si trenutno ti dok ne dobijes konkurenciju (jetrvu) a i kad dobijes ostat ces rep dozivotno jer ces uvijek biti treca snaha od najmladjeg sina bez obzira sto si prva uljegla
Ona nema na sta biti ljubomorna, nece valjda biti lljubomorna sto spavas s njenim sinom
Njen sin tj tvoj muz i treba da placa dio i racuna i hrane jer si ti tuj trenutno parazit a i on kad se znao ozeniti i ti udati prije stvaranja osnovnih uvjeta za brak a prvi od njih je stambeni prostor, to znaci da vam je pamet bila a ocito i ostala u gacama.
Moj ti je savjet da nadjes kakav posao da pomognes muzicu da se prije osamostalite a manje ces imati vremena za dosade i izmisljana i cvokotanja muzu sta ti je svekrva uradila, sta ti je rekla, sta nije uradila a trebala je, da ti smeta njena sjenka....
Zahvali se Bogu pa nemas svekra jer da imas ti ne bi smjela ni prnuti!
I jos veca sreca pa nemas ni jetrve!
Ustvari ne znas koliko si sretna a neotesana!!
Dok ne odselite, do tad trpi jer si ti tuj gost, kako i sama kazes njegova mama ono ovo... sto se primjeti da si je vec zamrzila i ne bih rekao da je ona ljubomorna nego ti si ljubomorna sto se u toj kuci zna red, ko je glava a ko rep a rep si trenutno ti dok ne dobijes konkurenciju (jetrvu) a i kad dobijes ostat ces rep dozivotno jer ces uvijek biti treca snaha od najmladjeg sina bez obzira sto si prva uljegla
Njen sin tj tvoj muz i treba da placa dio i racuna i hrane jer si ti tuj trenutno parazit a i on kad se znao ozeniti i ti udati prije stvaranja osnovnih uvjeta za brak a prvi od njih je stambeni prostor, to znaci da vam je pamet bila a ocito i ostala u gacama.
Moj ti je savjet da nadjes kakav posao da pomognes muzicu da se prije osamostalite a manje ces imati vremena za dosade i izmisljana i cvokotanja muzu sta ti je svekrva uradila, sta ti je rekla, sta nije uradila a trebala je, da ti smeta njena sjenka....
Zahvali se Bogu pa nemas svekra jer da imas ti ne bi smjela ni prnuti!
I jos veca sreca pa nemas ni jetrve!
Ustvari ne znas koliko si sretna a neotesana!!
- ho oponopono
#75 Re: Problemi s svekrvom
...udala se ti fino bome, a gdje je ona tvoja tolerancija ma nas dvoje smo bitni bla bla ko mari za njegovu staru...ajde pliz speluj nam i kad se porodis okej...utefteri to negdje... .sadie_forever wrote:Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?