Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
davis.ba wrote:Mobitel je luksuz. To je prvo. Međutim to naši ljudi nikad neće shvatiti jer bi svi gospodu da izigravaju a vamo da bi da govore kako su siromašni.
Ovo isto ko kad vidim ciganku kako prosi a ofarbana joj kosa u crveno.
Jasta, nama je furka da smo siromasni, ono bas bolujemo od toga, jao gluposti... ne skontah ovo s cigankom, njoj je vjerovatno u ovom slucaju farba luksuz, a mozda joj je neko farbu i dao, al u tom slucaju kako li je uspjela oprati kosu, jer je njoj i voda luksuz
Ukoliko nemaš da šta jedeš onda je sigurno farba za kosu luksuz i mobitel i sl.
davis.ba wrote:Znači tebi je normalno da ciganka prosi sa djetetom u ruci i govori kako nema šta da jede a ima para da se farba???
Jao jao...
Maloprije rekoh, mozda je isprosila farbu...
A da i ja tebe upitam, jesu li tebi normalne i pametne Terziceve izjave??
Pa možda je trebala to što je isprosila da iskoristi da nahrani dijete da ga pošalje doktoru ili da makar jedno od petero upiše u školu a ne da se farba.
davis.ba wrote:Znači tebi je normalno da ciganka prosi sa djetetom u ruci i govori kako nema šta da jede a ima para da se farba???
Jao jao...
Pa možda je trebala to što je isprosila da iskoristi da nahrani dijete da ga pošalje doktoru ili da makar jedno od petero upiše u školu a ne da se farba.
ma ti si definitivno najjaci..trebala je prodati farbu koju je dobila..koja inace kosta 3-4 marke..da je proda za marku..pa da tako skupi pare za skolovanja..makarone koje dobije..koji kostaju marku..proda za 30 pfeninga..(bez pdv-a..jer ciganka nije pdv obveznik..pa ga samim tim nema pravo zaracunati.. )..i tako..malo po malo..skupi dijetetu za skole..a do tada ce tihic da se voza u najnovijoj osmici koju je kupio od nasih para..a zajedno sa ostalom dvojicom debila ce na toalet papir godisnje potrositi 150 hiljada maraka..ali tariguz nije luksuz..zar ne?!
Jao jao...
Kad sam rekla mozda je isprosila farbu, mislila sam mozda joj je bas neko dao farbu... ko zna mozda je neko drzao pokvarenu u kuci...a ako ne znas farba kosta 4 KM, pa sumnjam da tim parama ista od navedenog moze zapoceti i mani se vise ciganke, i ono sto isprosi beli njoj ostane..
davis.ba wrote:Ti si opet glup ako misliš da oni prose za nešto drugo osim novca. Uglavnom.
Čuj dobila farbu.
A ti si glup ako mislis da te pare ostaju njima. A ona kad ti dodje na vrata, uzece sta god joj das, ja dok sam studirala ko mi je god na vrata pokucao od prosjaka, dobio bi nesto od hrane, a da sam imala viska farbu bas bih je dala ciganki da se napuca malo
davis.ba wrote:Ti si opet glup ako misliš da oni prose za nešto drugo osim novca. Uglavnom.
Čuj dobila farbu.
ja dok sam studirala ko mi je god na vrata pokucao od prosjaka, dobio bi nesto od hrane, a da sam imala viska farbu bas bih je dala ciganki da se napuca malo
davis.ba wrote:Znači sadi ni farba za kosu nije luksuz??
Znač ona dođe nekom na vrata sa djetetom u ruci i kaže možete li mi pomoći nekako i neko joj dadne polupotrošenu farbu??
Pa gdje vi živite?
Brz si, ne mogu da te upratim....Ako je tebi farba lukuz, onda je luksuz i zilet za brijanje, pa na kraju i sampon i sapun, jedino voda nije luksuz, al i ona me dodje skuplje od ovih sanitarija, pa je onda ona jos veci luksuz, e ja fakat sad ne znam sta nije luksuz
Čuj dobila farbu.
ja dok sam studirala ko mi je god na vrata pokucao od prosjaka, dobio bi nesto od hrane, a da sam imala viska farbu bas bih je dala ciganki da se napuca malo
Standardi su vam baš na mjestu. Mi pričamo o sirmašnima a edu bi se borio da imaju mobitele, da se mogu farbati a koga briga imaju li šta da jedu, idu li djeca u školu i jesu li slučajno bolesni.
Pa krenuli smo sa tvojim poredjenjem farbe i mobitela, pa smo dosli do vode i sapuna
Reci mi još jednom, kakve veze ima voda za piće, za tuširanje, sa farbanjem kose u drugu boju??? Kakve?
davis.ba wrote:Standardi su vam baš na mjestu. Mi pričamo o sirmašnima a edu bi se borio da imaju mobitele, da se mogu farbati a koga briga imaju li šta da jedu, idu li djeca u školu i jesu li slučajno bolesni.
Pa krenuli smo sa tvojim poredjenjem farbe i mobitela, pa smo dosli do vode i sapuna
Reci mi još jednom, kakve veze ima voda za piće, za tuširanje, sa farbanjem kose u drugu boju??? Kakve?
Ma neda mi se vise to objasnjavati tebi, nema svrhe vjeruj
davis.ba wrote:Standardi su vam baš na mjestu. Mi pričamo o sirmašnima a edu bi se borio da imaju mobitele, da se mogu farbati a koga briga imaju li šta da jedu, idu li djeca u školu i jesu li slučajno bolesni.
pa ti si taj koji odobrava jedinstvenu stopu..pises..imaju li sta da jedu..a tvoj miljenik terzic je uveo pdv na osnovne zivotne namirnice..idu li djeca u skolu..pdv je uveden na knjige..pises jesu li slucajno bolesni..pdv je uveden na lijekove..ne mogu jesti jer im je hrana poskupila..ali eto farba je jeftinija za 3%..pa nek' se farbaju..a terza je umjetnik u farbanju..zajedno sa hurticem...
pa ti si taj koji odobrava jedinstvenu stopu..pises..imaju li sta da jedu..a tvoj miljenik terzic je uveo pdv na osnovne zivotne namirnice..idu li djeca u skolu..pdv je uveden na knjige..pises jesu li slucajno bolesni..pdv je uveden na lijekove..ne mogu jesti jer im je hrana poskupila..ali eto farba je jeftinija za 3%..pa nek' se farbaju..a terza je umjetnik u farbanju..zajedno sa hurticem...
Ja sam nekoliko puta jasno rekao da ne podržavam sda upravo zbog takvih kao što si ti koji bi odmah da etiketiraju, ali mi smo pričali ovdje o tome je li mobitel luskus ili ne za siromašne. Onda se ti javljaš niotkud i pišeš jedan vrlo "ozbiljan" komentar kao uvijek sa dosta smajlija tipa
ciganka bi se i osisala na celavo..ali nema para za frizera..pokusala je sama sa makazama..ali je onda skontala da ni makaze nema..na kraju je nasla noz u kontejneru..ali je bio tup..zadnji put je vidjena kod vjecne vatre..da li se odlucila na taj korak.. Mad Mad Mad ..ne znam.. Very Happy Very Happy
i onda bi sad ti nešto kao ozbiljno diskutovao?? Sigurno. Baš te shvatam ozbiljno i baš si mi ti ozbiljan da disktuješ od stopama, pdv-u uopšte a tvrdiš da ciganka treba da se farba jednom sedmično iako nema šta da jede, iako joj dijete bolesno i sl.
I sad kao neke tebe treba ozbiljno shvatiti?
Rekao sam već i prije diskutuj na temama gdje se postavljaju smajliji, to je tvoje područje.
siromasnom covjeku trebju osnovne zivotne namirnice koje su oslobodjenje pdv-a..njegovom dijetetu trebaju knjige koje su oslobodjene placanja pdv-a..i tom siromasnom covjeku trebaju lijekovi koji su oslobodjeni placanja pdv-a..ako ti je lakse ja cu nacrtati!?
devise ja sam ti rekao da znam x ljudi koji u kucama nemaju fixne telefone... jer im je isplatnije mobitel.... nemaju para da uvedu.. da daju 9KM preplate... jednostavnije im je mobitel... nekad nazovu... ne pricaju bespotrebno....a sve su to stariji ljudi...
Ne sporim to, i moj dedo isto tako radi, ali budimo realni koliko ljudi danas ima mobitel? Magao bih se zakleti da je postotak minimalno 90%.
Ja ne govorim da nema ljudi kojima je to isplativije ali navodim mobitel kao primjer drugih stvari koje ljudi sebi kupuju koji spadaju u luksuz(farba za kosu ciganki je luksuz,to je bio jedan primjer) a kasnije govore kako su siromašni.
Ja znam kako jedna porodica troši od 50 do 150KM na obični telefon a vamo jedva spaja kraj sa krajem. Žive od pijace. I sad će meni neko reći da je to opravdano, da neko takve nepotrebne troškove pravi? Ljudi kod nas ne znaju odrediti prioritete. Kad bi to znali mnogo bi lakše živjeli i mnogo bi se lakše izvukli iz te neke granice siromaštva kada bi štedjeli, odnosno trošili u skladu s itm da su siromašni a kasnije taj novac ušteđen koristili za napredak, obrazovanje, proširenje štanda na pijaci pa da kasnije dva puta toliko zarađuju.
Ali ljudi bi da se ponašaju ko gospoda, niko neće da ispada fukara pa žive ko da nisu siromašni a nemaju čime da to potkrijepe. Umjesto da se strpe nekoliko mjeseci pa i koju godinu i da novac ušteđen iskoriste za nešto korisno što bi im opet kasnije omogućilo veće prihode. Makar u ovom konkretnom slučaju je tako.