odlican post. bavarci u minhenu masaluju kada su im arapi gosti, dok balija misli da je iznad svih. treba uci u tramvaj na ilidzi i voziti se do marin dvora, da se vidi sav nas smrad i bijeda.aktivacija wrote:Balija ne zna biti ni islamofob kako treba. I tu je losa kopija, kao u svim sferama zivota...pismenosti, kulturi, civiliziranosti itd. Da arapi znaju koja su balije mraka cisto sumnjam da bi trcali za Bosnom. A eto mi imamo kao nesto da ponudimo. Drc. "Metropola" koju moš' pjeske obici za 45min. Sta to ima u "Metropoli" da se vidi? Nista. Prdimahovina. Ubleha. Magla. Al zato seljakluka i primitivizma imamo za izvoz. Narod kojem nema premca u dzabalebarenju i istrazivanju tudjih mahana. Vise od pola nacije krezavo. Al zato mozemo 25h dnevno sjediti i naprdjivati i nabrajati tudje greske i nedostatke. Smrad narod.
Najezda Arapa
-
smjesko071
#51 Re: Najezda Arapa
-
sarajevsko_pivo
#52 Re: Najezda Arapa
Znaci trebamo otvoriti granice I svakog dozvoliti da zivi kod nas? A sta ce biti za 10 godina to cemo vidjeti tad?kritichar wrote:Busamo se u prsa da smo neko i nešto, a nismo ni svjesni koliki smo rasisti.
Lahko je bilo se zgražavati i pametovati u izolovanom društvu ispred ekrana, a sada kad nam druge rase dolaze, ispliva hamelj na površinu.
-
dpjokala26
#53 Re: Najezda Arapa
karanana wrote:nemoj zajebavat?Leons wrote:Al' drama kako guze ove naše. Oni i Turci.
e to je vec problem.
mada se ja isto pitam koji ce kurac oni ovdje na odmoru? al shiddi je za njihove centra koje tamo imaju rupetina.
ali kad skontas, mi ovdje smo taman na nekoj granici istoka i zapada i kad arap dodje sa 3 skroz umotane zene i 5 djece opet se moze osjecati kao da je u muslimanskoj zemlji, ima umotanih, ima dzamija, ima muslimana....
a u drugu ruku moze cugnut ili cak i maznut kakvu ovdje. ta kombinacija nema nigdje.
- kritichar
#54 Re: Najezda Arapa
Ima zakon, imaju pravila, ko ih ispoštuje, bujrum. Pitaj rodbinu i prijatelje koji su u Njemačkoj šta oni misle da se Njemačka izolovala.sarajevsko_pivo wrote:Znaci trebamo otvoriti granice I svakog dozvoliti da zivi kod nas? A sta ce biti za 10 godina to cemo vidjeti tad?kritichar wrote:Busamo se u prsa da smo neko i nešto, a nismo ni svjesni koliki smo rasisti.
Lahko je bilo se zgražavati i pametovati u izolovanom društvu ispred ekrana, a sada kad nam druge rase dolaze, ispliva hamelj na površinu.
u tebi čuči fašista, kamaru takvih komunista i potomaka komunista glumi antifašizam, a arape i kineze smatraju nižom rasom
- piupiu
#55 Re: Najezda Arapa
A, šta misliš, šta slijedi ulaskom u Evropsku Uniju? Dobićemo i mi kvotu za prijem izbjeglica kad-tad, za početak. Nije 'multikulturalizam' kol'ko ima BHS-ovaca, nego je multikulturalizam kad ti dodju ljudi iz različitih kultura. Ali, stvarno različitih.sarajevsko_pivo wrote:
Znaci trebamo otvoriti granice I svakog dozvoliti da zivi kod nas? A sta ce biti za 10 godina to cemo vidjeti tad?
- dustaban
#56 Re: Najezda Arapa
Vidis li razlku?kritichar wrote:Busamo se u prsa da smo neko i nešto, a nismo ni svjesni koliki smo rasisti.

A sad da se vratimo na nas same. Svaki put kad nas prcaju na EU granici popizdimo i velimo kako nas mrze (iz rasistickih razloga). Ne kontamo da je problem sa bosanskim "turistima" taj sto mi ne zelimo da shvatimo da tim granicarima bosanci nisu ono sto smo ja i ti, vec horde roma i fukare koja sa nasim pasosima hrli u evropu ponajmanje radi turistickih razloga...
Nije rijec o rasizmu, vjeruj mi. Problem je mnogo ozbiljniji.
- kritichar
#57 Re: Najezda Arapa
šta, ako pratiš zapadnu modu, podoban si?dustaban wrote:Vidis li razlku?kritichar wrote:Busamo se u prsa da smo neko i nešto, a nismo ni svjesni koliki smo rasisti.
A sad da se vratimo na nas same. Svaki put kad nas prcaju na EU granici popizdimo i velimo kako nas mrze (iz rasistickih razloga). Ne kontamo da je problem sa bosanskim "turistima" taj sto mi ne zelimo da shvatimo da tim granicarima bosanci nisu ono sto smo ja i ti, vec horde roma i fukare koja sa nasim pasosima hrli u evropu ponajmanje radi turistickih razloga...
-
bumerangss
#58 Re: Najezda Arapa
insomnia78 wrote:Najezda tema o najezdi arapa
Bujrum braco muslimani, dao Bog da nas je vise i vise... islamiziramo evropu
- dustaban
#59 Re: Najezda Arapa
Nije rijec o modi, niti o vjeri. Nikab je primitivizam i tacka!kritichar wrote:šta, ako pratiš zapadnu modu, podoban si?dustaban wrote:Vidis li razlku?kritichar wrote:Busamo se u prsa da smo neko i nešto, a nismo ni svjesni koliki smo rasisti.
(da budem precizan, rekao sam nikab, ne hijjab)
A da sad ne govorim o drugim aspektima kulturnog ponosanja. Ovo sto vidim u zadnje vrijeme je bogme zabrinjavajuce...
- zateznistub
#60 Re: Najezda Arapa
Muka mi kad vidim ninđe po SCC-u, muka mi.
Ja kroz posao koji radim imam često dodira sa arapima i ko nije imao dodir sa njima ne zna koja su to gamad...
Ja kroz posao koji radim imam često dodira sa arapima i ko nije imao dodir sa njima ne zna koja su to gamad...
-
broj dva
#61 Re: Najezda Arapa
Nije mi jasno kako ikome mogu smetati bilo koji turisti ili posjetitelji u BiH.
Sta vam to toliko smeta ? Sto pojebu pokoju curu ? Sto hodaju u svojoj nosnji ? Sto imaju love za putovanje ? Sto su im drugacija kultura i obicaji ?
Kakve to vece ima, ne dolaze da nas granatiraju nego da nas posjete, ostave koji dinar i odu kuci.
A nas niko nije i nece optuzit za pretjeranu usluznost i ugostiteljstvo...
Sta vam to toliko smeta ? Sto pojebu pokoju curu ? Sto hodaju u svojoj nosnji ? Sto imaju love za putovanje ? Sto su im drugacija kultura i obicaji ?
Kakve to vece ima, ne dolaze da nas granatiraju nego da nas posjete, ostave koji dinar i odu kuci.
Last edited by broj dva on 07/08/2015 10:48, edited 1 time in total.
- vjesticanametli
#62 Re: Najezda Arapa
Ma samo sto sam sletila u pariz neki dan onaj sto gleda pasose krenu srat.....kad je vidio i hotel i unaprije kupljene karte za muzeje i diznija....kaze a gdje ti je kes....reko na kartici hoces da vidis jebem li mu mamu arapsku.....reko ako ima problem vodi i mene i djete u onu sobu za pretres....kaze on meni oooo no no it is not a problem but there is a problem....reko ili nas vodi ili suti vise.....i kaze on okdustaban wrote:Vidis li razlku?kritichar wrote:Busamo se u prsa da smo neko i nešto, a nismo ni svjesni koliki smo rasisti.
Fuj dan mi pokvari arap .....u bih dolazi vise ove fukare nego ovi s gucci kesama
-
bumerangss
#63 Re: Najezda Arapa
Ocito nisi iz sarajeva i ocoto je da si ljubomorni pacenik za Šeherom! Idi na zutu tabiju pa pogledaj nasu metropolu!aktivacija wrote:Balija ne zna biti ni islamofob kako treba. I tu je losa kopija, kao u svim sferama zivota...pismenosti, kulturi, civiliziranosti itd. Da arapi znaju koja su balije mraka cisto sumnjam da bi trcali za Bosnom. A eto mi imamo kao nesto da ponudimo. Drc. "Metropola" koju moš' pjeske obici za 45min. Sta to ima u "Metropoli" da se vidi? Nista. Prdimahovina. Ubleha. Magla. Al zato seljakluka i primitivizma imamo za izvoz. Narod kojem nema premca u dzabalebarenju i istrazivanju tudjih mahana. Vise od pola nacije krezavo. Al zato mozemo 25h dnevno sjediti i naprdjivati i nabrajati tudje greske i nedostatke. Smrad narod.
- vjesticanametli
#64 Re: Najezda Arapa
svaka cast za opis....ovo samo kod nas ima.....fuuuujHendrix wrote:Ja sam nedavno avionom iz Dubaia došao, 5 bosanaca u avionu i 100 lokalaca iz Emirata, ljudi idu na odmor. Pored mene je sjedio lik kaže 20 dana u Bosni će biti, pa ide na krstarenje u Norvešku 15 dana. Prije toga bio u Londonu gdje ima stan, jbg čovjek uživa. Pita me onako gdje ima prirode da se vidi, pa reko jarane ovde je ima gdje hoćešEmiračani dolaze iz znatižetelje da vide Bosnu, prirodu i malo šopinga jer im je to nacionalni sport, i odoše oni u svoj stan u Londonu ili Americi, ne bojte se da će u Tibri uzeti stan.
Kod nas ljudi kada vide njih u onoj nošnji kontaju arapčine tamo vamo, a ovo su bogatuni koji putuju svijetom dok mi ostajemo u svojoj vukojebini, tako to ide. Ukinute su im vize za komplet Evropu i Englesku tako da sad iskorištavaju to za odmore.
Prvi dojam Bosne je takav bio da se ja ne bi nikad vratio u nju, pasoška kontrola totalno zakazala, gužva, nema klime a temperatura da prokuhaš, nema se gdje sjesti, djece male i beba bruku, WC je kao iz 1915. godine, carinici bogaraju pao im sistem, svi namršteni i ljuti, jedan drot se dere na malca arapa nešto, ne zna idiot ni riječi engleskog a malac mu govori da mu je pasoš kod oca koji je u redu ispred šaltera. Prije toga gledam likovi se smiju ovim arapima što u njihovoj nošnji izlaze iz aviona, pa bolan kretenu jedan taj lik donosi pare kao turist, ni trunke poštovanja oni se šprdaju, niko ništa ni da pomogne, nema lifta žene s bebama moraju strmim stepenicama sići...
Ostao mi je taj drot u sjećanju, kao tipični primjer našeg debila, nadrkan, on je vlast u tih 100 kvadrata pasoške kontrole, dvoje arapa starih u kolicima, da prođu preko reda im dozvolili i njihov unuk ih vozi ali njemu ne da da prođe, ne može i Bog, momak pokušava objasnit da oni ne znaju engleski i da ih on prati ma kakvi, lik mu oduze pasoš ko kakvom kriminalcu i dere se na bosanskom nešta, užas živi.
Ja u tih pola sata od izlaska iz aviona do kontrole nisam nijedan jedini osmijeh vidio na licima domaćina, ovo nisam nigdje doživio. Sjetim se arapskog carinika u Dubaiu na izlazu koji uz osmijeh pokušava na našem jeziku da kaže doviđenja, daleko smo mi od toga.
- Haris.ba
#65 Re: Najezda Arapa
Jedina velika usluga koju trzistu Sarajevo ima da ponudi jeste turizam. Sve ostalo je propalo, ili ce propasti.
Tako, izbora nema puno.
Jedva cekam da vidim ostale rasiste kad izmigolje kad Arapi pocnu zeniti sestre i kcerke.
I drago mi je sto je nekome merak doci i provesti se ovdje. Sto vidi ono sto mi koji ne zivimo ovdje ne vidimo.
I kakav je ovo naziv teme? Nije infestacija bubama da se za jedan narod upotrebljava izraz najezda. Al' neka stoji. Govori najbolje o pokretacu teme.
Tako, izbora nema puno.
Jedva cekam da vidim ostale rasiste kad izmigolje kad Arapi pocnu zeniti sestre i kcerke.
I drago mi je sto je nekome merak doci i provesti se ovdje. Sto vidi ono sto mi koji ne zivimo ovdje ne vidimo.
I kakav je ovo naziv teme? Nije infestacija bubama da se za jedan narod upotrebljava izraz najezda. Al' neka stoji. Govori najbolje o pokretacu teme.
- zateznistub
#66 Re: Najezda Arapa
Ni svjestan nisi kako brzo će ti ovi "turisti" postati prve komšije, pa gazde u firmama, pa...broj dva wrote:Nije mi jasno kako ikome mogu smetati bilo koji turisti ili posjetitelji u BiH.
Sta vam to toliko smeta ? Sto pojebu pokoju curu ? Sto hodaju u svojoj nosnji ? Sto imaju love za putovanje ? Sto su im drugacija kolutura i obicaji ?
A kad to sve postanu nemoj se čuditi što tvoje i moje dijete ako bude imalo drugačije mišljenje bude na dnu društvene ljestvice...
-
foton
#67 Re: Najezda Arapa
Ovo ti je otprilike definicija ksenofobije/nacizma/rasizma/fasizma i čovjeka punog predrasuda... Je li ti krivo kad je nekome muka od tebe?zateznistub wrote:Muka mi kad vidim ninđe po SCC-u, muka mi.
Meni je recimo drago što danas u Sarajevo dolaze turisti iz cijelog svijeta, iz Koreje, Amerike, Njemačke, Kuvajta... I volio bih da ih je još više! Dok god poštuju zakone naše zemlje, a poštuju ih više nego većina nas domorodaca. Idi na neko selo, zatvori se ako ti smeta da gledaš raznolike ljude, nisi ti za grada. Da nema stranaca, od koga bi ti bilo muka? Našao bi ti nekoga... Mi iz Gornjih Podjebovića smo uvijek bili bolji od onih iz Donjih Nadjebovića...
- zateznistub
#68 Re: Najezda Arapa
Slušaj me,foton wrote:Ovo ti je otprilike definicija ksenofobije/nacizma/rasizma/fasizma i čovjeka punog predrasuda... Je li ti krivo kad je nekome muka od tebe?zateznistub wrote:Muka mi kad vidim ninđe po SCC-u, muka mi.
Meni je recimo drago što danas u Sarajevo dolaze turisti iz cijelog svijeta, iz Koreje, Amerike, Njemačke, Kuvajta... I volio bih da ih je još više! Dok god poštuju zakone naše zemlje, a poštuju ih više nego većina nas domorodaca. Idi na neko selo, zatvori se ako ti smeta da gledaš raznolike ljude, nisi ti za grada. Da nema stranaca, od koga bi ti bilo muka? Našao bi ti nekoga... Mi iz Gornjih Podjebovića smo uvijek bili bolji od onih iz Donjih Nadjebovića...
ja vrlo dobro znam, jer poekad radim sa njima, kakvi su to ljudi većinom!
A ti i slični ćete za jedno par godina vidjeti šata je prava ksenofobija...
živi bili pa vidjeli
kakve predrasude, nacizam fašizam? nemas pojma kome se obraćaš sa tim epitetima.
Ti ako ih voliš za ruku, pa kući
-
foton
#69 Re: Najezda Arapa
A prosječan Francuz koji dođe u Sarajevo je bekpeker za kojim se osjeti hašiš na 100m i ruča kiflu u parku. Vidiš, meni je super što i ti likovi dolaze jer je život dosadan kad misliš da svi trebaju biti isti ili da se uklapaju u baš tvoj neki šablon...vjesticanametli wrote: Fuj dan mi pokvari arap .....u bih dolazi vise ove fukare nego ovi s gucci kesama
-
smjesko071
#70 Re: Najezda Arapa
znaci bice problem ako otvore svoje firme i uposle ljude da nesto rade..zateznistub wrote:Ni svjestan nisi kako brzo će ti ovi "turisti" postati prve komšije, pa gazde u firmama, pa...broj dva wrote:Nije mi jasno kako ikome mogu smetati bilo koji turisti ili posjetitelji u BiH.
Sta vam to toliko smeta ? Sto pojebu pokoju curu ? Sto hodaju u svojoj nosnji ? Sto imaju love za putovanje ? Sto su im drugacija kolutura i obicaji ?
A kad to sve postanu nemoj se čuditi što tvoje i moje dijete ako bude imalo drugačije mišljenje bude na dnu društvene ljestvice...
- insomnia78
#71 Re: Najezda Arapa
Kakve, konkretno, veze ima francuski carinik sa arapskim turistimavjesticanametli wrote:Ma samo sto sam sletila u pariz neki dan onaj sto gleda pasose krenu srat.....kad je vidio i hotel i unaprije kupljene karte za muzeje i diznija....kaze a gdje ti je kes....reko na kartici hoces da vidis jebem li mu mamu arapsku.....reko ako ima problem vodi i mene i djete u onu sobu za pretres....kaze on meni oooo no no it is not a problem but there is a problem....reko ili nas vodi ili suti vise.....i kaze on okdustaban wrote:Vidis li razlku?kritichar wrote:Busamo se u prsa da smo neko i nešto, a nismo ni svjesni koliki smo rasisti.
Fuj dan mi pokvari arap .....u bih dolazi vise ove fukare nego ovi s gucci kesama
PS: kakav je bio hotel, trebace i meni za vikend?
- dustaban
#72 Re: Najezda Arapa
Ne znam je li ne kontas ili si bezobrazan. Covjek nije rasista smeta mu primitivizam. A termin "nindze" je upravo naziv za primitivno oblacenje zena, odnosno nikab.foton wrote:Ovo ti je otprilike definicija ksenofobije/nacizma/rasizma/fasizma i čovjeka punog predrasuda... Je li ti krivo kad je nekome muka od tebe?zateznistub wrote:Muka mi kad vidim ninđe po SCC-u, muka mi.
I prestani vise sa tom zamjenom teza. Nisam musliman ali mi dan poprave lijepo obucene muslimanke (sa hijjabom), nevezano odakle su dosle, kao sto mi ga sjebu "nindze" - tamne siluete bez lica koje misle da su i beztjelesne i tako se i ponasaju.
Da imamo imalo osjecaja za izgradnju drustva to bi smo zabranili.
Obozavam arapsku kulturu, ali me svaka nekultura izbaci iz cipela. Cevljanovici su mila majka za ove "nindze", bolje bi nam bilo ispred BBI napraviti mini koridu, to bi fakat mogla biti interesantna turisticka atrakcija i sto je najvaznije, autenticna, a ne uvezena...
Nisam rasista, samo zelim da ovaj grad ide naprijed. A to se zna sta znaci, prestanite razvlaciti pricu...
- zateznistub
#73 Re: Najezda Arapa
Živi bili pa vidili. Arapa i Turčina ne bih baš volio za gazdu.smjesko071 wrote: znaci bice problem ako otvore svoje firme i uposle ljude da nesto rade..
- kritichar
#74 Re: Najezda Arapa
SCC su napravile "nindže"zateznistub wrote:Muka mi kad vidim ninđe po SCC-u, muka mi.
- zateznistub
#75 Re: Najezda Arapa
Sva poenta!dustaban wrote: Nisam rasista, samo zelim da ovaj grad ide naprijed. A to se zna sta znaci, prestanite razvlaciti pricu...