"Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
- It_is_a_Leclerc
#51 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Znači, ovog što je ovo pisao (a u Konjević Polju Bošnjaka sposobnih za ovo praktički i nema) treba odmah raspeti, bez prava da voistinu voskrse, dok je npr. napadač na onog čovjeka iz Kotor Varoši, oni što prebiše na Bajram čovjeka u Vlasenici, ubice Murata Badića, i sl. samo "navijači"...
Oh, licemjerje..
Oh, licemjerje..
-
Hafis
#52 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Hebote, pa u vas ovdje dernek uvijek, bez prestanka. Salonci vs PatriJoti... umočite li ikada išta u nešto...makar noge u vodu
-
Hafis
#53 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Šo se tiče teme - ja sam za uklanjanje svih vjerskih objekata izgrađenih u posljednih...pa jedno 70 i više godina. U stvari, svih onih koji nemaju nikakav povijesni značaj...znači sačuvati vjerske objekte iz 19 stoljeća i ranijeg razdoblja, kao kulturnopovijesno naslijeđe.
Ostalo poobarati. Normalno, pod uklanjanjem mislim na ravnanje bagerima i pretvaranje u zelenu površinu.
Ostalo poobarati. Normalno, pod uklanjanjem mislim na ravnanje bagerima i pretvaranje u zelenu površinu.
- Ajatolah_
#54 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Na svaki spomen našeg smeća, stiže kao odgovor jedno spremno "ali" i spominjanje tuđeg. :smajlikojipovraća: Uz eventualno teoretiziranje kako je to uradio i podmetnuo neko drugi. Primjenjivo na bilo koju stranu.
-
nightvision
#55 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Izivljavanje nad necijom svetinjom je uvijek za osudu. Cak i onda kada ta svetinja pripada onome koji je sve tudje pogazio, popalio, porusio, pravio od njih parkinge, a u jednom slucaju presadio i citavo drvo u pokusaju da prikaze kako neko drugi tu nikad nije zivio... Dakle, cak i onda kada ta svetinja pripada srpskom narodu. I nema opravdanja za takav cin, cak i onda kada su srbi sve tudje pogazili, popalili, porusili... Znaci, ne pokusavam opravdati ovaj vandalski cin ali te hocu pitati za misljenje, da li je za bogomolju opasniji grafit od tone exploziva? Da li je gori grafit od granate?sWeeT_Companion wrote:
Da, jer recimo u Tuzli se to dosta ležernije radi...
![]()
Razlog sto te ovo pitam je tamo neka davna '94 godina kada su tvoji cetnici sa majevice tokom "selektivne" paljbe po carsiji granatom pogodili ni manje ni vise nego ovu istu crkvu ciju sliku s grafitima ovde ponosno poturas nekome pod nos. Kao nesto ces dokazati? Ko je ko dokazano je rusenjem skoro pa sve i jedne ferhadije i aladze sirom republike sumske, dok je crkva u kratkom roku zakrpana. I nikakav grafit to nikad nece izjednaciti. Kao sto ni isprazna fraza da su svi u ratu cinili zlocine ne moze izjednaciti izolovane zlocine nad srbima sa organizovanim pokoljima, progonima, koncentracionim logorima, masovnim silovanjima..koje su srBski izrodi pocinili nad bosanskim muslimanima i katolicima ali i rijetkim srbima koji su se usudili suprotstaviti tom sveopstem ludilu od kojeg je obolio srpski narod. A lijeka jos nema.
-
L u c i f e r
#56 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Dzaba vam je ovde naprdivat i izvinjavat se ko bake vucicu stu su im djeca nesta naskrabala na genocrkvi.
Cetnici razumiju samo 1 jezik.
Jezik oluje.
Jezik oluje.
- LBVIEW
#57 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
A ziku samo serpskih delegata kako se prave nevjesti te toboze ne znaju kako jeL u c i f e r wrote:Dzaba vam je ovde naprdivat i izvinjavat se ko bake vucicu stu su im djeca nesta naskrabala na genocrkvi.
Jezik oluje.
ruglo od crkve napravljeno na privatnom bosnjackom posjedu.
- SpecialOffer
#58 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Srbi pisali 100%. Pa ko bi drugi napisao Bosna Turska, Turska Bosna i sl.
-
Bodkin
#59 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
srbi to sami isarali. dodik platio jer je jos malo pa gotov. pojedinci napravili. prvo da postavljac teme kaze jel bio genocid. ne opravdam ali. koliko su oni ispisali ovo je nista. kako to hrvati rade. ja sam za multikulturu ali.
-
NataliDizdar
#60 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Bilo ko da je ovo uradio bas na ovoj crkvi - podrzavam.SpecialOffer wrote:Srbi pisali 100%. Pa ko bi drugi napisao Bosna Turska, Turska Bosna i sl.
-
L u c i f e r
#61 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Kako ima ona izreka: neka ti osmjeh bude kisobran.
Ja bi reko:
Neka ti bager bude sprej.
Ja bi reko:
-
Fudo387
#62 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
L u c i f e r wrote:Kako ima ona izreka: neka ti osmjeh bude kisobran.
Ja bi reko:
-
Moenx
#63 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Ja, podrzavate vi i ovo i ono , kao da se nesto plaho lijepo i pametno desilo
Ali nije
Naime Bosnjaci treba da vjeruju i njeguju tekovine viteskog i casnog rata i ujedno herojske podvige povratnika koji nastoje zivjeti normalan zivot
A ne ono desilo eh eto odjednom podrzavam
Znaci crkne krava komsiji ko biva i odmah pa ja to im je trebalo
A trebalo im je i treba im upravo sustavno principijelno i intenzivno zalaganje za povratak i vracanje zivota upravo u to herojsko Konjevic Polje
Ali nije
Naime Bosnjaci treba da vjeruju i njeguju tekovine viteskog i casnog rata i ujedno herojske podvige povratnika koji nastoje zivjeti normalan zivot
A trebalo im je i treba im upravo sustavno principijelno i intenzivno zalaganje za povratak i vracanje zivota upravo u to herojsko Konjevic Polje
-
das auto
#64 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
neko sara olovkom a neko ubije 8000 civila za 3 dana.
da ima imalo pravde ova crkvetina bi trebala da se istuca u pesak sitniji od brasna i da se od nje napravi lebac u koji ce cetnici umakati so.
ako je to ta crkva u fatinom dvoriscu.
napravis genocid naprvais crkvu u mujinoj avliji i cudis se.
aha kladim se u zivot da su ovo ispisali srbi.
ne ide im sa ganicem, ne ide sa divjakom, ne ide sa jurisicem, ne ide sa dudakovicem, ne ide sa seferom, ne ide sa dobrovoljackom, ne ide sa 5000 ubijenih u sarajevu, ne sa tuzlanskom maltom.....e hebi ga hajmo sad probat ovako da konacno shvatimo da svi imamo extreme i da smo svi mi blakanci isti. U 10 deka nravno. e nece moci ove noci braco srbi. ne ne ne ne ne, njet njet
Last edited by das auto on 03/08/2015 22:58, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#65 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Pricaj to nani Fati.Moenx wrote:Ja, podrzavate vi i ovo i ono , kao da se nesto plaho lijepo i pametno desilo
Ali nije
-
indiana_nije_dzons
#66 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Otkriven pocinilac grafita na crkvi u Visokom.L u c i f e r wrote:Nisam za takve grafite, ali ni toj inat crkvi tu nije mjesto...
Treba po njoj slikat kurceve...
-
L u c i f e r
#67 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
indiana_nije_dzons wrote:Otkriven pocinilac grafita na crkvi u Visokom.L u c i f e r wrote:Nisam za takve grafite, ali ni toj inat crkvi tu nije mjesto...
Treba po njoj slikat kurceve...
-
das auto
#68 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
ako im treba istinski povratak, to biva bosnjacima , zasto onda to pisu. Kome ne treba povratak taj ovo pise i sara. a to su cetnici. To je tako logicno.Da na toj crkvi pise moje ime ti bi povjerovao da sam ja dosao i tamo se potpisao.uostalom nebitno ko je ovo napisao.Moenx wrote:Ja, podrzavate vi i ovo i ono , kao da se nesto plaho lijepo i pametno desilo
Ali nije
nista nece promijeniti cinjenicu da je bosanski narod napadnut golruk i da je izvrsen genocid.ne prvi.Sa grafitima i bez grafita bez priznanja genocida i ukidanja genocidne tvorevine nema zivota i suzivota i mira za sljdecih milion godina.
- SpecialOffer
#69 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Ma ne treba pisati treba je pišati svaki dan.NataliDizdar wrote:Bilo ko da je ovo uradio bas na ovoj crkvi - podrzavam.SpecialOffer wrote:Srbi pisali 100%. Pa ko bi drugi napisao Bosna Turska, Turska Bosna i sl.
-
zrakomlat
#70 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Treba dovesti lavove iz Pionirske da čuvaju crkvu.
-
Juliuscezar
#71 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Ako uzmimo u obzir način na koji je ova crkva napravljena i način na koji nelegalne ostaje na privatnoj zemlji, jedino ispravno riješene je dinamit.
- sWeeT_Companion
#72 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Ili kesa zaštitni znak.L u c i f e r wrote:Kako ima ona izreka: neka ti osmjeh bude kisobran.
Ja bi reko:
Nego Luciferu, zar ti nisi na prvoj liniji, opasan dinamitom i sa tendžerom u ruci? Previše si opustio.
- insomnia78
#73 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Ma nema on pojma, u stvari ima samo se pravi budalanightvision wrote:Izivljavanje nad necijom svetinjom je uvijek za osudu. Cak i onda kada ta svetinja pripada onome koji je sve tudje pogazio, popalio, porusio, pravio od njih parkinge, a u jednom slucaju presadio i citavo drvo u pokusaju da prikaze kako neko drugi tu nikad nije zivio... Dakle, cak i onda kada ta svetinja pripada srpskom narodu. I nema opravdanja za takav cin, cak i onda kada su srbi sve tudje pogazili, popalili, porusili... Znaci, ne pokusavam opravdati ovaj vandalski cin ali te hocu pitati za misljenje, da li je za bogomolju opasniji grafit od tone exploziva? Da li je gori grafit od granate?sWeeT_Companion wrote:
Da, jer recimo u Tuzli se to dosta ležernije radi...
![]()
Razlog sto te ovo pitam je tamo neka davna '94 godina kada su tvoji cetnici sa majevice tokom "selektivne" paljbe po carsiji granatom pogodili ni manje ni vise nego ovu istu crkvu ciju sliku s grafitima ovde ponosno poturas nekome pod nos. Kao nesto ces dokazati? Ko je ko dokazano je rusenjem skoro pa sve i jedne ferhadije i aladze sirom republike sumske, dok je crkva u kratkom roku zakrpana. I nikakav grafit to nikad nece izjednaciti. Kao sto ni isprazna fraza da su svi u ratu cinili zlocine ne moze izjednaciti izolovane zlocine nad srbima sa organizovanim pokoljima, progonima, koncentracionim logorima, masovnim silovanjima..koje su srBski izrodi pocinili nad bosanskim muslimanima i katolicima ali i rijetkim srbima koji su se usudili suprotstaviti tom sveopstem ludilu od kojeg je obolio srpski narod. A lijeka jos nema.
Ne prica kako se ova crkva citav rat cuvala ko oko u glavi, kako se popravljala od cetnickih granata "zbrda" i slicno
-
Juliuscezar
#74 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Kada nepravda postane zakon, otpor je obaveza.
- Leons
#75 Re: "Smrt Srbima", "Turska Bosna" na crkvi u Konjević Polju
Kada zakon postane otpor nepravda je obavezna