Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
neo85 wrote:Nikad mi neće biti jasan taj fenomen "stranjske" muzike. Sve što je strano valja,domaće uglavnom ne valja,nije cool to slušati. Neka mi neko objasni po čemu je to U2 bolji od Van Gogha,Parnog valjka ili recimo jedne Regine? Osim one očigledne,u smislu pristupa globalnom tržištu i razvikanosti. Oduvijek sam smatrao da bi Merlin,da je rođen u engleskom govornom području,bio veći i od Boba Dylana. Pucajte sada koliko hoćete,to su činjenice.
neo85 wrote:Nikad mi neće biti jasan taj fenomen "stranjske" muzike. Sve što je strano valja,domaće uglavnom ne valja,nije cool to slušati. Neka mi neko objasni po čemu je to U2 bolji od Van Gogha,Parnog valjka ili recimo jedne Regine? Osim one očigledne,u smislu pristupa globalnom tržištu i razvikanosti.
Oduvijek sam smatrao da bi Merlin,da je rođen u engleskom govornom području,bio veći i od Boba Dylana. Pucajte sada koliko hoćete,to su činjenice.
porediti jednog od navecih tekstopisaca i muzicara-predstavnika moderne muzike sa likom koji niti pise svoje tekstove niti muziku moze samo teski troll ili kompletna neznalica. toliko.
on-topic: prvo treba postojati ozbiljna agencija za promociju i organizaciju koncerata pa onda sve ostalo. nazalost, u sarajevu takva agencija ne postoji.
Eto neka U2, Rihanna i Britnej Spirs pisu svoje pjesme
U2 je autorski bend, BS i Rhianna su lutke na kojoj muzicka industrija muze pare. da je uporedio Merlina sa Britney Spears vecina raje bi se nasmijala ali bi komparacija bila djelom na mjestu. ovako je zalosno.
sta je sljedece - komparacija Davora Ebnera i Jimi Hendrixa?
vade_mecum wrote:
Oduvijek sam smatrao da bi Merlin,da je rođen u engleskom govornom području,bio veći i od Boba Dylana. Pucajte sada koliko hoćete,to su činjenice.
porediti jednog od navecih tekstopisaca i muzicara-predstavnika moderne muzike sa likom koji niti pise svoje tekstove niti muziku moze samo teski troll ili kompletna neznalica. toliko.
on-topic: prvo treba postojati ozbiljna agencija za promociju i organizaciju koncerata pa onda sve ostalo. nazalost, u sarajevu takva agencija ne postoji.
Eto neka U2, Rihanna i Britnej Spirs pisu svoje pjesme
U2 je autorski bend, BS i Rhianna su lutke na kojoj muzicka industrija muze pare. da je uporedio Merlina sa Britney Spears vecina raje bi se nasmijala ali bi komparacija bila djelom na mjestu. ovako je zalosno.
sta je sljedece - komparacija Davora Ebnera i Jimi Hendrixa? [/quote]
Rizzo Ruza i Sting
vade_mecum wrote:
Za razliku od Dine Merlina? Sada ste ga pljuvali sto pise pjesme Ceci i vi neznate sta hocete
vade_mecum wrote:
Za razliku od Dine Merlina? Sada ste ga pljuvali sto pise pjesme Ceci i vi neznate sta hocete
autorski bend u smislu da su dovoljni kreativni da ne moraju biti "inspirisani" tudjim pjesmama. a pisao je merlin tekstove i muziku. i britney spears napise nesto ponekad mada je to ne cini kvalitetnim tekstopiscem ili muzicarkom.
da ne razvodnjavamo temu merlinom i slicnim glupostim da se slozimo da kod nas ne postoji organizacion potencijal velikog koncerta. a da je raja zeljna dobre muzike to je bez diskusije. dovoljno je pogledati autobuse raje koji vozare na koncerte metallice, prodigya, faithless, *nastavite spisak*
vade_mecum wrote:da ne razvodnjavamo temu merlinom i slicnim glupostim da se slozimo da kod nas ne postoji organizacion potencijal velikog koncerta. a da je raja zeljna dobre muzike to je bez diskusije. dovoljno je pogledati autobuse raje koji vozare na koncerte metallice, prodigya, faithless, *nastavite spisak*
Cinjenica je da postoji 4-5 osoba/grupa koji mogu napuniti Kosevu ili Zetru, a svi oni su iz BiH ili Srbije. Da ponovim nas narod voli domace pite vise nego tudja ...
vade_mecum wrote:da ne razvodnjavamo temu merlinom i slicnim glupostim da se slozimo da kod nas ne postoji organizacion potencijal velikog koncerta. a da je raja zeljna dobre muzike to je bez diskusije. dovoljno je pogledati autobuse raje koji vozare na koncerte metallice, prodigya, faithless, *nastavite spisak*
Cinjenica je da postoji 4-5 osoba/grupa koji mogu napuniti Kosevu ili Zetru, a svi oni su iz BiH ili Srbije. Da ponovim nas narod voli domace pite vise nego tudja ...
drug moj, prodigy ili faithless bi mogli napuniti isto to kosevo ili zetru ali organizacija takvog dogadja je ipak malo veci logisticki poduhvat od organizacije koncerta ace lukasa
drug moj, prodigy ili faithless bi mogli napuniti isto to kosevo ili zetru ali organizacija takvog dogadja je ipak malo veci logisticki poduhvat od organizacije koncerta ace lukasa
Pa htjela je SDA dovesti AC/DC pa je interes bio na nivou folklora shvati da nemas 10 000 ljudi u bosni koji su culi za prodigy a kamoli voljni da odu na koncert
SSP wrote:Cinjenica je da postoji 4-5 osoba/grupa koji mogu napuniti Kosevu ili Zetru, a svi oni su iz BiH ili Srbije. Da ponovim nas narod voli domace pite vise nego tudja ...
Pa htjela je SDA dovesti AC/DC pa je interes bio na nivou folklora shvati da nemas 10 000 ljudi u bosni koji su culi za prodigy a kamoli voljni da odu na koncert
joj sta rece i osta ziv
+ to za ac/dc sam ubjedjen da je bila medijska patka kao i vecina stvari tog ranga
Mogli bi ali samo kao predgrupa Cevljanovickoj Koridi ili Aci Lukasu .
Tvrdim da bi David Gilmoure mogao održati koncert u Zetri i to ne jedan, već 7 koncerata za redom i svi bi bili rasprodati za max. dva dana. Čitava Evropa bi došla na njegove koncerte. U Puli je rasprodao koncert za dva dana, a cijene karata na crno se kreću i do dvije hiljade KM.
Btw faithless bolje zvuci uzivo neg na CD.
A sljedecem sinu cu dati ime po basisti U2.
Better Man wrote:Tvrdim da bi David Gilmoure mogao održati koncert u Zetri i to ne jedan, već 7 koncerata za redom i svi bi bili rasprodati za max. dva dana. Čitava Evropa bi došla na njegove koncerte. U Puli je rasprodao koncert za dva dana, a cijene karata na crno se kreću i do dvije hiljade KM.