Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
-
junior3
#51 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
De boga ti da vidim taj video.
-
Fudo387
#52 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Ne mogu sad, a postavim prvom prilikom.
Uostalom, idi na youtube, u search ukucaj peti korpus i klikaj.
-
zrakomlat
-
junior3
#54 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
To si ti nesto pomijesao, moguce i da je bilo kakvog dizanja u zrak, ali ne od SBP.Fudo387 wrote:Ne mogu sad, a postavim prvom prilikom.
-
Fudo387
#55 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Nisam, fino se vidi na amblemima kojoj formaciji pripadaju.junior3 wrote:To si ti nesto pomijesao, moguce i da je bilo kakvog dizanja u zrak, ali ne od SBP.Fudo387 wrote:Ne mogu sad, a postavim prvom prilikom.
-
prog321
#56 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
junior3 wrote:Uh pardon, fulao sam godinu. Mislim na Specijalnu brigadu policije mupa RS pred bolnicom u Bihacu.prog321 wrote:Objasni sta mislis ?junior3 wrote:Nego prog, je li se Bihac i 92ge isto tako odbranio ili je u pitanju nesto drugo, mozda trece?
To je cini mi se 94.a
Fulio si i godinu i brigadu. U principu nista tacno nisi rekao.
VRS Krajine je dosao do vazdusne blizine bolnici. Ali nikad nisu bili blizu da je zauzmu.
To se sve odigralo jer glavnica snaga V korpusa nije bila u Bihacu. Kad su se vratili u Bihac, onda je VRS i stala. I nije bilo makac dalje.
-
prog321
#57 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Fudo387 wrote:Ne mogu sad, a postavim prvom prilikom.
Nije to ta ofanziva.
Onaj snimak se radio o cini mi se akciji Breza kada je VRS general Talic bio ranjen.
- Rampage
#58 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Hajd ti meni prvo pomozi da shvatim šta koji qrac imaju obilježavati "Oluju" u Sarajevu, onda ću ja pokušati sam shvatiti ovo tvoje "najneshvatljivije".Martinez_ wrote:NataliDizdar wrote:Meni je fakat neshvatljivo kada vidim da se Srbi kao zgrozavaju zbog proslave Oluje...Kao "bolesni Hrvati slave etnicko ciscenje", a sami bi popizdili kad bi im neko rekao da oni ne bi trebali onda obiljeziti godisnjice srpskih ustanaka tokom kojih je pobijeno daleko vise civila nego u Oluji.
Najneshvatljivije je ovom prilikom šta kanton Srajevo ima da zabranjuje pomen na žrtve u toku acije ''Oluja''.
-
Fudo387
#59 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Dobro, moguce da sam fulio, uglavnom nekakvi su "specijalni".prog321 wrote:Fudo387 wrote:Ne mogu sad, a postavim prvom prilikom.
Nije to ta ofanziva.
Onaj snimak se radio o cini mi se akciji Breza kada je VRS general Talic bio ranjen.
-
NataliDizdar
#60 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Kao prvo: neka se onda i Krajisnici razracunaju sa svojima koji su ih izdali. (Da ne pricam o sarajevskim Srbima koji dan danas kukaju o etnickom ciscenju 200 000 sarajevskih Srba iako su u ogromnoj vecini napustili Sarajevo po naredjenju Krajisnika). Jel se slazes barem s tim?Uraaa wrote:
Lijepo pročitaj, piše "...gotovo jedini..." osim ako ne tvrdiš da su ti gotovo goloruki seljaci bili vojno spremniji od čitav život vojno uvježbavanih janičara i uspijeli oduzet više života muslimana nego janičari srpskih seljaka?! Za razliku od drugih sukoba iseljavanje muslimana iz Srbije je plod stvarnog dogovora formalnih predstavnika oba naroda. U takvim slučajevima narod koji je morao iseliti treba prvo da se razračuna sa svojima koji su ga izdali/prepustili...
Ustanci na stranu, uzmemo za primjer balkanske ratove pocetkom proslog stoljeca - koliko tamo ima datuma koji Srbi slave a bili su kobni za muslimane? To Srbima uopste ne predstavlja problem, ponose se datumima i "junacima" koji su bili nemilosrdni prema muslimanskim civilima (a sada ne govorim o Mladicu i Karadzicu), dok kazu da je proslava Oluja "groteskna". Dupli standardi.
-
junior3
#61 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Vrlo vjerovatno sam pogrijesio.prog321 wrote:
VRS Krajine je dosao do vazdusne blizine bolnici. Ali nikad nisu bili blizu da je zauzmu.
To se sve odigralo jer glavnica snaga V korpusa nije bila u Bihacu. Kad su se vratili u Bihac, onda je VRS i stala. I nije bilo makac dalje.
Uglavnom sam siguran da je i SBP bila blizu bolnice, popricacu sa nekoliko pripadnika koji su bili tamo da bih znao godinu. Tu je i ona prica o milionima za Bihac.
-
NataliDizdar
#62 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
[/quote]Martinez wrote: Najneshvatljivije je ovom prilikom šta kanton Srajevo ima da zabranjuje pomen na žrtve u toku acije ''Oluja''.
Nesto ne vjerujem da si se tako oglasio kada su vlasti u Beogradu zabranili "politicke skupove" na godisnjici Srebrenice.
-
prog321
#63 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Prica o milionima je za vrh Srbije kojima se trebalo opravdati razlog vojnog neuspjeha.junior3 wrote:Vrlo vjerovatno sam pogrijesio.prog321 wrote:
To se sve odigralo jer glavnica snaga V korpusa nije bila u Bihacu. Kad su se vratili u Bihac, onda je VRS i stala. I nije bilo makac dalje.![]()
Uglavnom sam siguran da je i SBP bila blizu bolnice, popricacu sa nekoliko pripadnika koji su bili tamo da bih znao godinu. Tu je i ona prica o milionima za Bihac.
Nije Srbija tad imala pojma sta je V korpus. Poslali neiskusne specijalce na vojnike Armije BiH koji su 3 godine ratovali bez prestanka. Nisu imali nikakve sanse.
- JohnnyS
#64 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Možda da Rusija uloži veto na zabranu?
- LBVIEW
#65 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Stipu bolan pacenike,guslaju standardnu serpsku spiku po kojem bi sve zauzeli da se nije upetljala politika.Kad se vec spominje V Korpus u kontekstu Oluje,treba podsjetiti na doprinos istog u slamanju zlocinacke paradrzave koja je u saradnji sa onom preko Une odgovorna za pogrom nesrba u Bosanskoj Krajini u UZP.prog321 wrote:Prica o milionima je za vrh Srbije kojima se trebalo opravdati razlog vojnog neuspjeha.junior3 wrote:Vrlo vjerovatno sam pogrijesio.prog321 wrote:
To se sve odigralo jer glavnica snaga V korpusa nije bila u Bihacu. Kad su se vratili u Bihac, onda je VRS i stala. I nije bilo makac dalje.![]()
Nije Srbija tad imala pojma sta je V korpus. Poslali neiskusne specijalce na vojnike Armije BiH koji su 3 godine ratovali bez prestanka. Nisu imali nikakve sanse.
-
Kitrona
#66 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Srpska politika ovakvim obilježavanjima ima cilj poručiti: kad već nismo pobjednici u ratu, ajd da budemo žrtve...
-
Martinez_
#67 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Bravo, šta se imaju recimo u Londonu obeleživati događaji sa Bliskog istoka ili Balkana, koji qrac oni tamo imaju sa tim?Rampage wrote:Hajd ti meni prvo pomozi da shvatim šta koji qrac imaju obilježavati "Oluju" u Sarajevu, onda ću ja pokušati sam shvatiti ovo tvoje "najneshvatljivije".Martinez_ wrote:NataliDizdar wrote:Meni je fakat neshvatljivo kada vidim da se Srbi kao zgrozavaju zbog proslave Oluje...Kao "bolesni Hrvati slave etnicko ciscenje", a sami bi popizdili kad bi im neko rekao da oni ne bi trebali onda obiljeziti godisnjice srpskih ustanaka tokom kojih je pobijeno daleko vise civila nego u Oluji.
Najneshvatljivije je ovom prilikom šta kanton Srajevo ima da zabranjuje pomen na žrtve u toku acije ''Oluja''.
- JohnnyS
#68 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Bilo bi svima bolje da umjesto prosvjeda organiziraju povratak tih Srba. Ne moraju se bojati, nije Hrvatska poput Republike Srpske pa da se skoro svakodnevno zastrašuje, a ponekad i ubija povratnike uz prešutnu dozvolu policije i vlasti, u EU će biti sigurni.
-
Martinez_
#69 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Reci samo tačno gde, možda da publikuješ kakve mape sigurnosti? Evo, recimo u Dubrovniku nisu poželjni (dvorište pravoslavne crkve):JohnnyS wrote:Bilo bi svima bolje da umjesto prosvjeda organiziraju povratak tih Srba. Ne moraju se bojati, nije Hrvatska poput Republike Srpske pa da se skoro svakodnevno zastrašuje, a ponekad i ubija povratnike uz prešutnu dozvolu policije i vlasti, u EU će biti sigurni.

- JohnnyS
#70 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
slušaj, u RS bi nožem ucrtali nešto slično na leđa povratniku, iako ovo ne odobravam pogotovo jer se uništava UNESCO-va baština, ovo je manje zlo.
-
YVOD
#71 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
UNESCO je UNESCO 
-
Martinez_
#72 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Da, samo zato jer je Unesco.JohnnyS wrote:slušaj, u RS bi nožem ucrtali nešto slično na leđa povratniku, iako ovo ne odobravam pogotovo jer se uništava UNESCO-va baština, ovo je manje zlo.
Nemaš potrebe izigravati dobrotvora, naravno da srpski povratnici u Hrvatskoj nisu poželjni.
Zanimljivo na šta si spao, poređenje Hrvatske sa RS.
- JohnnyS
#73 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Martinez_ wrote:Da, samo zato jer je Unesco.JohnnyS wrote:slušaj, u RS bi nožem ucrtali nešto slično na leđa povratniku, iako ovo ne odobravam pogotovo jer se uništava UNESCO-va baština, ovo je manje zlo.
Nemaš potrebe izigravati dobrotvora, naravno da srpski povratnici u Hrvatskoj nisu poželjni.
Zanimljivo na šta si spao, poređenje Hrvatske sa RS.
Ja nigdje nisam rekao da su poželjni, samo sam napisao da su sigurni.
- BHCluster
#74 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
It_is_a_Leclerc wrote:Ma radi se o perfidnom pokušaju da se epicentar srpsko-hrvatskih tenzija oko Oluje izmjesti u ionako istraumatizirano Sarajevo, pa da nas možete meziti ponovo. Neće moći. MUP KS je, tragom odluke MUP-a Srbije o akciji 7000, očito procijenio da ne postoje sigurnosni garanti za održavanje takvog skupa, pogotovo u blizini ambasada koje su u 2. kategoriji štićenih objekata...
Eto vas tamo.. U Beogradu i Zagrebu, pa palite vatru do mile volje...Mi dobro znamo onu - Zaratili Srbi i Hrvati, teško Muji i njegovoj Fati
- Rampage
#75 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Postoji jedna "kvaka" (koje si i ti svejstan, al' se praviš "Toša") - žrtve genocida u Srebrenici nisu držali u okruženju London četiri godine, svakodnevno ga granatirali, izgladnjivali, ubijali londonsku djecu... zar ne?Martinez_ wrote:Bravo, šta se imaju recimo u Londonu obeleživati događaji sa Bliskog istoka ili Balkana, koji qrac oni tamo imaju sa tim?Rampage wrote:Hajd ti meni prvo pomozi da shvatim šta koji qrac imaju obilježavati "Oluju" u Sarajevu, onda ću ja pokušati sam shvatiti ovo tvoje "najneshvatljivije".Martinez_ wrote: