emillio estevez wrote:
Pa pobogu ceste bi i Austrija napravila a kamoli nece komunisti.
Pa, naravno da bi, ceste i pruge su im trebale da voze sirovine u Austriju.
Zgrade bi i Pavelic napravio ...
Vrlo moguće, ali me čudi što ih ovi sad ne napraviše, poredimo dva post-ratna sistema, gdje jedan (ovaj sadašnji koji nije ništa napravio) pljuje onaj predjašnji (koji je svašta napravio). Jednostavna usporedba.
Struja je dosla u 80% domacinstva na selu.
Pa, znaš ti šta je razvest struju u 80% ruralnih domaćinstava? To je, ipak, rad.
Al zar ne mislis da bi se takvi razvoj desio da je Pavelic presoa na stranu saveznika
Samo ti zijevaj. Možda bi, ipak, završili kao Španija pod njegovim jaranom Francom?
Nego ono sto mene interesira , sto je. Tebi ili tvojo obitelji donio komunizam?
A, šta mi je trebao donijeti? Živjelo se sasvim pristojno, generacija baba i dida nije bila školovana, ali zato sljedeća jeste, bilo je i gastarbajtera, i radnika i intelektualaca, neki su bili i cenzurisani, neki su bili za Staljina, pa su morali vratiti partijske knjižice, manje više, s obzirom da smo svi u gradovima, živjelo se sasvim OK. Sjećam se da mi je jednom moja pranana, koja je rodjena 1900, a umrla je u ovom ratu, rekla da je od svih država u kojima je zivjela (AU, Kraljevina, SFRJ, pa rat), SFRJ bila najbolja. Ja joj nemam razloga ne vjerovati.