Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
- sWeeT_Companion
#51 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Pretpostavljam da imaš negdje video materijal gdje vidiš Vučića kako puca po muslimanskom stanovništvu? Ili si ovo napisao zbog onog šovinističkog nastupa u skupštini devedesetih?
-
razonoda
#52 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/imag ... uNQhbh1V1Aspreca wrote:Jebo Covica...nema ni kaputa a zGroho 'noliku kuCerinuYug wrote:valensija wrote:
Izetbegović se složio da je premijer Srbije odličan domaćin:
- Moja porodica je vekovima ovde živela. Drago mi je da sam imao priliku da posle 25 godina ponovo prošetam beogradskim ulicama.[/quote
Vidi se na prvi pogled da je ovaj lijevo rodom Bosnjak pravoslavac,a ovaj desno musliman srbijanac rodom.Ovaj prvi premijer Srbije ,a ovaj drugi predsjednik BiH,dragi TITO ustaj iz groba .
nije ovo Bake
-
sani1985
#53 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Denis Bećirović "Protivim se izvinjenju Aleksandru Vučiću za dešavanja u Potočarima"
https://www.youtube.com/watch?v=1Xa27wTAadk
https://www.youtube.com/watch?v=1Xa27wTAadk
-
Haman
#54 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Vucic i Izetbegovic su danas celni ljudi ali sutra ne moraju biti. Iz tog razloga je bitno misljenje gradjana Srbije i BiH. Jednom smo povjerovali u bratstvo i jedinstvo i dobro smo stradali. I sam sam mislio da vise nikad rata nece biti a malo je falilo da izgubim glavu. Ne bih zelio da i po drugi put budem prevaren. Teko je vjerovati osobi tipa Vucic, sve ce dati za svoju promociju. Kad treba pljunut ce ne Bakira a vec sutra ce o njemu pricati najljepse price.
Na Vucica medjunarodna zajednica vrsi veliki pritisak, u tom cilju treba i gledati pokretanje Rezolucije o Srebrenici i glasanje kakvo je bilo. Za Rezoluciju je glasala vecina i Bosnjaci treba da budu zadovoljni, Rusi su stavili veto i Srbi treba da budu zadovoljni. Ipak, ja mislim da bez priznavanja genocida i pocinjenih zlocina nema nista. Vucic sam treba da se izvine Sarajlijama za pucanje po njima tokom polednjeg rata, a svim Bosnjacima za izjavu kako za 1 Srbina treba ubiti 100 Bosnjaka. O priznavanju genocida u Srebrenici i da ne poricam.

Na Vucica medjunarodna zajednica vrsi veliki pritisak, u tom cilju treba i gledati pokretanje Rezolucije o Srebrenici i glasanje kakvo je bilo. Za Rezoluciju je glasala vecina i Bosnjaci treba da budu zadovoljni, Rusi su stavili veto i Srbi treba da budu zadovoljni. Ipak, ja mislim da bez priznavanja genocida i pocinjenih zlocina nema nista. Vucic sam treba da se izvine Sarajlijama za pucanje po njima tokom polednjeg rata, a svim Bosnjacima za izjavu kako za 1 Srbina treba ubiti 100 Bosnjaka. O priznavanju genocida u Srebrenici i da ne poricam.
- It_is_a_Leclerc
#55 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Uvijek je bolje i frljavo mirenje nego pravo ratovanje. To je činjenica. Ova posjeta je ok, no bojim se da sa strane Srbije imamo puno riječi, a manje konkretnih rezultata. Još uvijek je Srbija sigurna kuća za ratne zločince, i Srbija još uvijek drži svijeću mainstream politici bosanskih Srba koja je secesionistička do srži.
Malo je glupo što se ovdje Vučić predstavlja kao dobar, a mi kao loši domaćini zbog Srebrenice. Vučić je, podsjetit ću vas, kroz Sarajevo prošetao bez ikakvih problema, čak i oko Begove džamije. Ne znam u čemu je problem...
Malo je glupo što se ovdje Vučić predstavlja kao dobar, a mi kao loši domaćini zbog Srebrenice. Vučić je, podsjetit ću vas, kroz Sarajevo prošetao bez ikakvih problema, čak i oko Begove džamije. Ne znam u čemu je problem...
-
razonoda
#56 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Clanovima Predsjedništva BiH uručeno priznanje Mimar mira, ili nagrada za mir - Mostar Peace Conection.
Sva trojica članova Predsjedništva BiH izrazila su zahvalnost na priznanju, ističući kako priznanje prije svega doživljavaju kao nagradu PredsjendištvA.
-
dert
#57 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
....pa donijeli su paketice od deda cetnika 
-
das auto
#58 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
imam negdje link.Frajer krije uz tijelo nesto sa jako jako dugackom cijevi.Nije ni AP niti PAP a tandzare oni nisu imali.Lici na snajper sa velikim stalkom (nogama)sWeeT_Companion wrote:Pretpostavljam da imaš negdje video materijal gdje vidiš Vučića kako puca po muslimanskom stanovništvu? Ili si ovo napisao zbog onog šovinističkog nastupa u skupštini devedesetih?
aha tu je
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 7Oo8mKDPWA
Last edited by das auto on 24/07/2015 10:11, edited 2 times in total.
-
Zastavnik_dzemo
#59 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
setnja knez mihajlovom ... srdacan docek stanovnistva .... najveci mogući samar Bakiru.
-
das auto
#60 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
sWeeT_Companion wrote:Pretpostavljam da imaš negdje video materijal gdje vidiš Vučića kako puca po muslimanskom stanovništvu? Ili si ovo napisao zbog onog šovinističkog nastupa u skupštini devedesetih?
minuta 3 ca sek 40 ta
Vucko ima duge i brze noge ali objektiv kamere je ipak bio brzi.
-
Haman
#61 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Ponizenje Bosnjaka. Kolo vodi Vucic, on namece red pitanja po svojoj zelji. Bakir ne moze ni pitanje da postavi, tako je sveden na obicnog izvrsioca Vucicevih zelja. "Lijepa pamet niposto nije skupa", kako kaze nas narod.
- Zavatoni
#62 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
http://www.vice.com/rs/read/prodavati-c ... eta-knezom
Kako su se iz knez mihajlove uklanjali neprimjereni sadrzaji prije prolaska izetbegovica...
Kako su se iz knez mihajlove uklanjali neprimjereni sadrzaji prije prolaska izetbegovica...
- sWeeT_Companion
#63 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Odgledao sam ovaj video. Nisam nigdje vidio da Vučić puca po bošnjačkom stanovništvu, da baca bombe, postavlja mine... To što je u pratnji tadašnjeg predsjednika, to je drugi par opanaka. Pričamo o materijalnim dokazima, ne rekla-kazala velikočaršijskim zaključcima. Bez da branim sekunde Vučića usnicu.das auto wrote:imam negdje link.Frajer krije uz tijelo nesto sa jako jako dugackom cijevi.Nije ni AP niti PAP a tandzare oni nisu imali.Lici na snajper sa velikim stalkom (nogama)sWeeT_Companion wrote:Pretpostavljam da imaš negdje video materijal gdje vidiš Vučića kako puca po muslimanskom stanovništvu? Ili si ovo napisao zbog onog šovinističkog nastupa u skupštini devedesetih?
aha tu je
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#64 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
sWeeT_Companion wrote:Odgledao sam ovaj video. Nisam nigdje vidio da Vučić puca po bošnjačkom stanovništvu, da baca bombe, postavlja mine... To što je u pratnji tadašnjeg predsjednika, to je drugi par opanaka. Pričamo o materijalnim dokazima, ne rekla-kazala velikočaršijskim zaključcima. Bez da branim sekunde Vučića usnicu.das auto wrote:imam negdje link.Frajer krije uz tijelo nesto sa jako jako dugackom cijevi.Nije ni AP niti PAP a tandzare oni nisu imali.Lici na snajper sa velikim stalkom (nogama)sWeeT_Companion wrote:Pretpostavljam da imaš negdje video materijal gdje vidiš Vučića kako puca po muslimanskom stanovništvu? Ili si ovo napisao zbog onog šovinističkog nastupa u skupštini devedesetih?
aha tu je
Nije ni Mile Budak ,palio i klao i opet je bio samo ministar kod Pavelica.
Pa ga smatraju zlocincem.
-
das auto
#65 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Slusaj momak. Otidji u prvu videoteku i za pocetak pogledaj sve serije ,, Otpisanih , pa ona ide ,,Kozara,, Neretva ,, Sutjeska, Valter brani Sarajevo ,, pa se onda prebaci na americke bolckbastere . Ako hoces da vidis kako tane izlazi iz usijane cijevi i kako kursum reze suhi vazduh dok ne podere neciju glavu kao cigo lubenicu predlazem ti novi americki hit ,, american snajper od Clint Estwooda sa Bradly Cooperom. Enjoy.sWeeT_Companion wrote:Odgledao sam ovaj video.das auto wrote:imam negdje link.Frajer krije uz tijelo nesto sa jako jako dugackom cijevi.Nije ni AP niti PAP a tandzare oni nisu imali.Lici na snajper sa velikim stalkom (nogama)sWeeT_Companion wrote:Pretpostavljam da imaš negdje video materijal gdje vidiš Vučića kako puca po muslimanskom stanovništvu? Ili si ovo napisao zbog onog šovinističkog nastupa u skupštini devedesetih?
aha tu je
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 7Oo8mKDPWA.. To što je u pratnji tadašnjeg predsjednika, to je drugi par opanaka. Pričamo o materijalnim dokazima, ne rekla-kazala velikočaršijskim zaključcima. Bez da branim sekunde Vučića usnicu.Nisam nigdje vidio da Vučić puca po bošnjačkom stanovništvu, da baca bombe, postavlja mine.
Sto se tice tvoje opservacije i vrlo ,,lucidnog nacina razmisljanja,, nijedan nacista i ubica ne bi ugledao svjetlo suda. Da se tebe pita pita Hitler i Pavelic bi bili Nobelovci jer za ime Boga niti su koga ubili niti ih je kamera snimila. To sto ti trazis kao materijalni dokaz cak ni onaj cirkus od Haga nije trazio kada se izblamirao u slucaju Srbije, Stanisica i Simatovica. Siguran sam da se Vucic smije kada cita tvoje ,, argumente,, jer ako neko odnese ovaj video uradak u bilo koji normalan sud na svijetu ,Vucku ne gine robija. Da je BiH barem Hrvatska a da ne spominjem Njemacku i Englesku i da je kamera zabiljezila Vucka sa snajperom oko Zadra( pa se jos krije i bjezi od objektiva) on bi vec bio u Remetincu ((to je jedan zatvor pored Zagreba)
Na video zapisima Mladic, Gvero i ostali djenerali samo zderu janjetinu ali u Hagu ih ne tuze za genocid nad ovcama nego za genocid nad ljudima.
Vucic je rodjen u Srbiji u Begradu i kao dobrovljac od 20 i nesto godina , kao pravnik, u civilu u koznoj jakni na volane na barem 10 mjesta se vidi da oko Sarajeva hoda sa snajperom.A ti hoces HD , 4K 789 mega piksela rezoluciju i da vidis kako prst sa dnk analizom otkida zarez na geveri. Cak i ako je od Srbina, previse je.
Last edited by das auto on 24/07/2015 20:40, edited 1 time in total.
- sWeeT_Companion
#66 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Navedeni filmovi su propaganda druga Josipa. Gledao sam ih. Ali vodim se onim da čovjek uvijek dva puta treba razmisliti prije izreći nešto za što nema pokriće.das auto wrote:
Slusaj momak. Otidji u prvu videoteku i za pocetak pogledaj sve serije ,, Otpisanih , pa ona ide ,,Kozara,, Neretva ,, Sutjeska, Valter brani Sarajevo ,, pa se onda prebaci na americke bolckbastere . Ako hoces da vidis kako tane izlazi iz usijane cijevi i kako kursum reze suhi vazduh dok ne podere neciju glavu kao cigo lubenicu predlazem ti novi americki hit ,, american snajper od Clint Estwooda sa Bradly Cooperom. Enjoy.
Sto se tice tvoje opservacije i vrlo ,,lucidnog nacina razmisljanja,, nijedan nacista i ubica ne bi ugledao svjetlo suda. Da se tebe pita pita Hitler i Pavelic bi bili Nobelovci jer za ime Boga niti su koga ubili niti ih je kamera snimila . To sto ti trazis kao materijalni dokaz cak ni onaj cirkus od Haga nije trazio kada se izblamirao u slucaju Srbije, Stanisica i Simatovica. Siguran sam da se Vucic smije kada cita tvoje ,, argumente,, jer ako neko odnese ovaj video uradak u bilo koji normalan sud na svijetu ,Vucku ne gine robija. Da je BiH barem Hrvatska a da ne spominjem Njemacku i Englesku i da je kamera zabiljezila Vucka sa snajperom oko Zadra( pa se jos krije i bjezi od objektiva) on bi vec bio u Remetincu ((to je jedan zatvor pored Zagreba)
Dakle, pričati kako je Vučić ubijao Bošnjake tokom poslednjeg rata i pravdati to njegovim šetnjama sa Vojom Šešeljom koji je posjećivao srpske generale i srpski narod u cjelini je ipak isključivo stav rekla-kazala. Nisam do sada čuo nijednog Bošnjaka koji je napisao bilo kakvu tužbu o tome da mu je Vučić nekoga ubio.
Kao što rekoh Vučića ni sam nešto previše ne gotivim, prije svega iz sportskih razloga... ali ipak nema potrebe govoriti o nekoj stvari,a za to nemati valjano i materijalno pokriće.
-
Walther
#67 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
to je ovo:das auto wrote:imam negdje link.Frajer krije uz tijelo nesto sa jako jako dugackom cijevi.Nije ni AP niti PAP a tandzare oni nisu imali.Lici na snajper sa velikim stalkom (nogama)sWeeT_Companion wrote:Pretpostavljam da imaš negdje video materijal gdje vidiš Vučića kako puca po muslimanskom stanovništvu? Ili si ovo napisao zbog onog šovinističkog nastupa u skupštini devedesetih?
aha tu je

-
das auto
#68 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Vucic nije obican covjek. Hiljade i hiljade srpskih vojnika i dobrovoljaca iz Srbije, Bugarske, Grcke, Rumunije nikada nece odgovarati za ubijanje neduznih ljudi.To je tesko dokazati. Nemoguce. Covjek dosao iz Srbije Rusije pucao po Sarajevu uzeo par stotina DM i otisao nazad u svoj brlog. Ruski pjesnik koji je povlacio bestrzajni top iznad Sarajeva ( to su zabiljezile sve TV postaje cijelog svijeta od CNN BBC SKYa ) nikada nece odgovarati nikome.sWeeT_Companion wrote:Navedeni filmovi su propaganda druga Josipa. Gledao sam ih. Ali vodim se onim da čovjek uvijek dva puta treba razmisliti prije izreći nešto za što nema pokriće.das auto wrote:
Slusaj momak. Otidji u prvu videoteku i za pocetak pogledaj sve serije ,, Otpisanih , pa ona ide ,,Kozara,, Neretva ,, Sutjeska, Valter brani Sarajevo ,, pa se onda prebaci na americke bolckbastere . Ako hoces da vidis kako tane izlazi iz usijane cijevi i kako kursum reze suhi vazduh dok ne podere neciju glavu kao cigo lubenicu predlazem ti novi americki hit ,, american snajper od Clint Estwooda sa Bradly Cooperom. Enjoy.
Sto se tice tvoje opservacije i vrlo ,,lucidnog nacina razmisljanja,, nijedan nacista i ubica ne bi ugledao svjetlo suda. Da se tebe pita pita Hitler i Pavelic bi bili Nobelovci jer za ime Boga niti su koga ubili niti ih je kamera snimila . To sto ti trazis kao materijalni dokaz cak ni onaj cirkus od Haga nije trazio kada se izblamirao u slucaju Srbije, Stanisica i Simatovica. Siguran sam da se Vucic smije kada cita tvoje ,, argumente,, jer ako neko odnese ovaj video uradak u bilo koji normalan sud na svijetu ,Vucku ne gine robija. Da je BiH barem Hrvatska a da ne spominjem Njemacku i Englesku i da je kamera zabiljezila Vucka sa snajperom oko Zadra( pa se jos krije i bjezi od objektiva) on bi vec bio u Remetincu ((to je jedan zatvor pored Zagreba)
Dakle, pričati kako je Vučić ubijao Bošnjake tokom poslednjeg rata i pravdati to njegovim šetnjama sa Vojom Šešeljom koji je posjećivao srpske generale i srpski narod u cjelini je ipak isključivo stav rekla-kazala. Nisam do sada čuo nijednog Bošnjaka koji je napisao bilo kakvu tužbu o tome da mu je Vučić nekoga ubio.
Kao što rekoh Vučića ni sam nešto previše ne gotivim, prije svega iz sportskih razloga... ali ipak nema potrebe govoriti o nekoj stvari,a za to nemati valjano i materijalno pokriće.
Vucic je premijer Srbije a bio je dobrovljac na brdima oko Sarajeva, bio je Jevrjskom groblju. Da li je nekog rokno ili nije to samo on zna ali je cinjenica da ga je kamera uhvatila kako se krije sa dugom cijevi. Zar to nije dovoljno da barem ne dolazi u Srebrenicu i da ne glumi mirotvorca.
Sto se tice moje sugestije sa filmovima ociti nisi razumio aluziju. Skorpioni su snimljeni kako ubijaju djecu sa ledja. Ima jos par snimaka iz cijelog rata
( corpus delicti ) ali to je 00, 1 % da se uhavti taj trenutak. Vucic je bolje srece a i nije tako glup da pozira pred kamerama. Dokaz njegove sramotne proslosti je trenutak kada sa teskom i dugom cijevi bijezi pred kamerama. Nijedan borac Arimije BiH nije bjezao ispred kamere. A snimali su ih od lokalnih do svjetskih. Imas you tube. Zalost i tuga. Samo priznanje genocida, ponizan pad na koljena pred zrtvama genocida, placanje ratne odstete i jos mnogo mnnnnnnnnooooooogo toga te kao slag na tortu ukidanje genocidnog monstruma rs moze dovesti stvar u vaser vagu.
Last edited by das auto on 24/07/2015 21:02, edited 2 times in total.
-
das auto
#69 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
ni slicno pogledaj video klipWalther wrote:to je ovo:das auto wrote:imam negdje link.Frajer krije uz tijelo nesto sa jako jako dugackom cijevi.Nije ni AP niti PAP a tandzare oni nisu imali.Lici na snajper sa velikim stalkom (nogama)sWeeT_Companion wrote:Pretpostavljam da imaš negdje video materijal gdje vidiš Vučića kako puca po muslimanskom stanovništvu? Ili si ovo napisao zbog onog šovinističkog nastupa u skupštini devedesetih?
aha tu je
- sWeeT_Companion
#70 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Odlaziš od teme mnogo i ulaziš u tešku rupu argumenata jest i nije.
Vratimo se suštini, dakle, šta će Bosni i Hercegovini donijeti ekskurzija članova Predsjedništva u Beogradu?
Vratimo se suštini, dakle, šta će Bosni i Hercegovini donijeti ekskurzija članova Predsjedništva u Beogradu?
-
das auto
#71 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
nista osim belaja.bez istine i pravde nema boljitka.ukidanjem entiteta rs zivot bi procvjetao na svim stranama.odrzavanjem genocidnog monstruma na aparatima buducnost je neizvjesna. ovo ti govorim kao covjek koji protiv srpskog naroda nema nista. dapace. naprotiv.sWeeT_Companion wrote:Odlaziš od teme mnogo i ulaziš u tešku rupu argumenata jest i nije.
-
das auto
#72 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Samo jos da ti kazem nesto. Vucic, Dodik,Covic, Nikolic , SPC SANU ...da se ne vracam u proslost do Tudjmana i Milosevica, Karadjica i Bobana, Vucurevica, Plavsicke , Kalinica, Krajisnika ect ect dakle svi ovi pobrojani ljudi i sijaset slicnih, cijela bulumenta likova i trust mozgova od Cosica, Ljilje Avramov, Matije Beckovica, Vaslije Krestica, Crncevica, Bokana, Klajica, Kapora Mome, Tadica, ...svi oni rade i govore sta narod hoce i zeli. Kod Bosnjaka je potpuno i dijametralno suprotna stvar. Njihovi politicari i njihovi ,,mozgovi,, intelektualna elita ( osim casnih izuzetaka ) radi i govori sve suprotno onome sto narod misli, zeli, hoce, osjeca etc etc itd itd. Vrlo gadna situacija. Bosnjacki politicari i veliki dio inteligencije imaju podrsku od extremnih Srba i Hrvata a u njihovom naumu ih ne podrzava njihov narod. To je jedinstven slucaj u svijetu. Nijedan Bosnjak ne zeli dijalog sa cetnicima dok ne priznaju neke stvari a bosnjacko rukovodsvo po svom. Bosnjacki narod i bosanski patrioti su klip u tockovima autu koji se zove velika srbija i velika hrvatska. Samo je pitanje sta ce puknut. Klip ili tocak. Ja svojim zivotom stojim na strani Bosnjaka i svih bosanskohercegovackih patriota.bez obzira na ishod. A ja znam Bosna ce pobijediti. Cetnici i ustase su slabi i tanki za jedan takav krupan zalogaj koji se zove Bosna. Taj zalogaj je stao u grlu i vecim mangupima od ove bagre sa kokardama. Da nemamo SDA izdajnike koji prave fildzan drzavu davno bi vas zgazili kao crva. Vrijeme ce pokazati sta ce biti sutra.
- sWeeT_Companion
#73 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
ukidanjem entiteta rs zivot bi procvjetao na svim stranama.
Najgore je lagati sam sebe. A s ovakvom kvalifikacijom, vjerujem da svaki razuman čovjek bi osjetio transfer neprijatnosti.
Ona sirotinja u Brezi i Kaknju je sirotinja zbog entiteta RS... Msm... nemojmo ovakve gluposti pisati. Ili onom mučeniku iz Rogatice kriva Federacija...
-
das auto
#74 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
moram priznati da se osjecam neugdno i nelagodno jer sa pogresnim covjekom razgovaram.zamisli samo jednu hipoteticku situcaju. Da je u Republici Hrvatskoj na 49 % njene teritorije zazivila republika srpska krajina mile martica i onog zubara babica. Zamisli da su imali Dayton i da 25 godina stanovnici RSK kamenuju hrvatske povratnike, prave pravoslavne crkve u dvoristu Barice i Marice, Dudeku crtaju 4 C 2015 negdje u Sisku , negiraju zlocin u Vukovaru, traze non stop referndum za otcjepljenje , ne dozvoljavaju hravtski jezik na teritoriji od Vukovara do Knina, udaraju veto, blokiraju zakone i i svaki normalan prijdlog, svaki dan govore kako je RSK trajna tvorevina a Republika Hrvatska privremena i dokle mora. I onda ti na zagrebackom forumu dodje covjek i kaze da bi prodisali i procvjetali a mozda bi i usli u NATO i u EU da nema ove RSK. A ti dodjes i smijes se rugas se i nazivas covjeka glupanom itd.sWeeT_Companion wrote:ukidanjem entiteta rs zivot bi procvjetao na svim stranama.![]()
Najgore je lagati sam sebe. A s ovakvom kvalifikacijom, vjerujem da svaki razuman čovjek bi osjetio transfer neprijatnosti.
Ona sirotinja u Brezi i Kaknju je sirotinja zbog entiteta RS... Msm... nemojmo ovakve gluposti pisati. Ili onom mučeniku iz Rogatice kriva Federacija...
-
bole1st
#75 Re: Šta će donijeti Mlađina, Čovketova i Baketova ekskurzija u Beogradu?
Nije laganje, covjek je sasvim u pravu, bilo kakvo rjesenje bi dovelo do cvjetanja ekonomije i zivota na svim stranama. Neprijateljstvo puno kosta i svi gradjani BiH placaju cijenu neprestanih sukoba izmedju "tri naroda i dva entiteta".sWeeT_Companion wrote:ukidanjem entiteta rs zivot bi procvjetao na svim stranama.![]()
Prekid neprijateljstva je preduvjet za bilo kakav pomak. Matematika je tu sasvim jasna, kad dogovaras nesto sa neprijateljem percepcija dogovora ti je potpuno drukcija, jer svaku korist za neprijatelja dozivljavas kao svoju stetu. Vise ne maksimiziras svoju korist, nego i tudju stetu. To jest, zelis sto vecu razliku izmedju tvoje i tudje koristi. To tipicno dovodi do jako malo koristi za bilo koga, puno pat pozicija i forsiranja inata.
Na primjer, od dva ishoda A) tebi 100KM, neprijatelju 0KM, ili B) tebi 500KM, neprijatelju 1000KM, izabraces ishod A), placajuci cijenu iskrivljene percepcije od 400KM.
EDIT: Da stvar bude gora, u slucaju dva simetricna scenarija (da neprijatelj u nekoj drugoj situaciji isto izabere svoje A), ukupno cete imati svako po 100 KM, umjesto svako po 1500KM.
Ne kazem da sam za ukidanje RS-a, mogao je isto tako da napise "odvajanjem RS-a zivot bi procvjetao na svim stranama". Zapravo je tacno "prekidom neprijateljstva zivot bi procvjetao na svim stranama."