Referendum!!!

Locked
madner

#51 Re: Referendum!!!

Post by madner »

L u c i f e r wrote:
madner wrote:Mislim ipak da je na potezu Bakir, ako ne bude jasan sta ce biti ako Valentin nista ne uradi, ovaj se nece pomaci.
Tanka je to bojim se kicmica, nadam se da ce barem znati upotrijebiti minderasku namazanost koju inace koristi u neke druge svrhe...
Kada vidim kako se postavio sa Vucicem, dodje mi da nabavim jos 12000 metaka.
bach

#52 Re: Referendum!!!

Post by bach »

GandalfSivi wrote:Eto, napokon se desilo i to. Nakon deset godina praznih prijetnji, Dodik je napokon progurao Odluku o raspisivanju referenduma kroz Skupstinu Republike Srpske. I ovo je prvi put u zadnjih 20 godina da me je stvarno strah od toga sta ce se desiti slijedece. Mnogi misle da Dodik rapsirivanjem tenzija i pokusajem ukidanja Suda i Tuzilastva BiH pokusava da skrene fokus sa svoga kriminala, sto donekle i moze biti tacno, ali u isto vrijeme uspostavlja opasan presedan, sto je po onome kako su ga clanice PIC-a nazvale "Fundamentalno krsenje Dejtonskog sporazuma". Ako mu ovo prodje, to moze biti uvod u slijedeci referendum, koji bi imao pitanje "Da li ste za odvajanje Republike Srpske od BiH". I onda pisi propalo, ili otcjepljenje ili novi rat.

Kakvi su moguci odgovori? U najboljem slucaju Visoki predstavnik ce dobiti odobrenje da se sjeti svojih ovlastenja i da koliko sutra ujutro smijeni Dodika, zbog, opet ponavljam, fundamentalnog krsenja Dejtonskog sporazuma.
Poznavajuci medjunarodnu zajednicu, to ce se jako tesko desiti ako ne bude odgovarajuceg odgovora sa nase strane. Ne prizivam rat, stavise mislim da nema razloga na svijetu da se prodje kroz golgotu kroz koju smo prosli, ali ponekad je pokazivanje sile najbolja garancija da rata nece biti.
To me vodi zakljucku sta bi "nasi" politicari trebali uraditi. Ako ne bude odgovarajuceg odgovora medjunarodne zajednice, mi bi odmah trebali raspisati referendum u FBiH sa pitanjem "Da li ste za cjelovitu i jedinstvenu BiH bez entiteta". Mislim da bi to napokon imalo efekata i da bi Dodik shvatio da je predaleko otisao u igranju sa vatrom.
S obzirom da "nasi" politicari ne zele da se sekiraju ili bave svojim poslom pred kraj ramazana (jos nema ni jedne reakcije), predlazem hitno smjenivanje svih trenutnih politickih struja i postavljanje ljudi kojima ova drzava jeste u srcu (fuck it, revolucija). Znam da je ova zadnja opcija nategnuta, ali fakat ne vidim drugih rjesenja.

Eto, pa opletite...
Meni neki dan došla "čestitka" vodio 68 tamo gdje je ograničenje 50. Kazna 40 maraka. Šta sad treba da kažem da je ne priznajem MUP SBK čiji su me službenici uslikali radarom??? !!!

I mi smo 92. imali referendum, pa ga Srbi nisu priznali.
Fudo387

#53 Re: Referendum!!!

Post by Fudo387 »

Ja se sad fakat bojim da su zapadnjaci na rusko divljanje u Ukrajini istom mjerom odlucili uzvratiti na Balkanu, te laktaskog medvida
svjesno pustaju da napravi presedan poslije kojeg oruzani konflikt postaje poprilicno izvjestan.

Nije ovo dobro, sta god se iza brda valja ta nasa bagra u vlasti mi se cini poprilicno nespremna da odgovori na izazove koji nece biti nimalo
naivni. Bojim se i za nase povratnike u mordor, ljude treba fizicki zastiti, ili ako to momentalno nismo u stanju, onda vratiti u federaciju.
sha_ba

#54 Re: Referendum!!!

Post by sha_ba »

L u c i f e r wrote:
sha_ba wrote:jel se Bake izvinuo?
Htio je, al mu se ne javljaju na mobitel... :|
nadam se da ja bar sms poslao...
Drinski

#55 Re: Referendum!!!

Post by Drinski »

Dijaspora treba prestati da nas zavadja. Sve je to zbog izbora za tri godine.
Latte

#56 Re: Referendum!!!

Post by Latte »

junior3 wrote:Je l' ti ono fali par dijelova ili nisam dobro vidio? :D
Radi sve ko svicarski sat od milijun evra bre :P
cenecimoveocino

#57 Re: Referendum!!!

Post by cenecimoveocino »

U Zenici se organizuju masovne obuke za pucanje iz pusaka raznih kalibara,prvi tecajevi iza Bajrama :mrgreen: :bih: :bih: :bih:
It_is_a_Leclerc

#58 Re: Referendum!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

madner wrote:
L u c i f e r wrote:
madner wrote:Mislim ipak da je na potezu Bakir, ako ne bude jasan sta ce biti ako Valentin nista ne uradi, ovaj se nece pomaci.
Tanka je to bojim se kicmica, nadam se da ce barem znati upotrijebiti minderasku namazanost koju inace koristi u neke druge svrhe...
Pa lud bi bio ko bi se, nakon 20 najtežih godina zajedno, uzdao u Bakirovu provizornost i taktiku. On ide u Karađorđevo, žalosna nam majka, da se izvini Aleksandru Vučiću... :facepalm: On je danas uputio Bajramsku čestitku (dva dana prije Bajrama) umjesto da je jasno poručio da će Bošnjaci učiniti sve da do referenduma ne dođe, da malo zaprijeti, pa i silom, ako treba...

I povrh svega, dozvoli usvajanje anti-povratničkog Zakona o prebivalištu.
bleee_sa

#59 Re: Referendum!!!

Post by bleee_sa »

8-)

GandalfSivi

#60 Re: Referendum!!!

Post by GandalfSivi »

bach wrote: Meni neki dan došla "čestitka" vodio 68 tamo gdje je ograničenje 50. Kazna 40 maraka. Šta sad treba da kažem da je ne priznajem MUP SBK čiji su me službenici uslikali radarom??? !!!

I mi smo 92. imali referendum, pa ga Srbi nisu priznali.
Nemoj ni u zajebanciji porediti dva referenduma. Nas je bio po ustavu SFRJ, podrzan od strane medjunarodne zajednice, tako da uopste nije upitno sto ga "druga strana" nije priznala. Ovaj je sve samo ne to...
Herr Flick

#61 Re: Referendum!!!

Post by Herr Flick »

bleee_sa wrote:8-)

Četnci se useru kad vide ovo :lol: :lol: :lol:
razonoda

#62 Re: Referendum!!!

Post by razonoda »

Drinski wrote:Dijaspora treba prestati da nas zavadja. Sve je to zbog izbora za tri godine.

:shock: Koja to -dijaspora-- :?:
GandalfSivi

#63 Re: Referendum!!!

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:Ja se sad fakat bojim da su zapadnjaci na rusko divljanje u Ukrajini istom mjerom odlucili uzvratiti na Balkanu, te laktaskog medvida
svjesno pustaju da napravi presedan poslije kojeg oruzani konflikt postaje poprilicno izvjestan.

Nije ovo dobro, sta god se iza brda valja ta nasa bagra u vlasti mi se cini poprilicno nespremna da odgovori na izazove koji nece biti nimalo
naivni. Bojim se i za nase povratnike u mordor, ljude treba fizicki zastiti, ili ako to momentalno nismo u stanju, onda vratiti u federaciju.
Ja se vise bojim da je Srbija ohrabrena nedostatkom podrske zapada Ukrajini, zamislila da se ovdje nesto slicno desi. U oba slucaja, slazem se sa drugim dijelom posta...
bleee_sa

#64 Re: Referendum!!!

Post by bleee_sa »

Herr Flick wrote:
bleee_sa wrote:8-)

Četnci se useru kad vide ovo :lol: :lol: :lol:
I trebaju. 8-)
sWeeT_Companion

#65 Re: Referendum!!!

Post by sWeeT_Companion »

Ahjaa233 wrote:
sWeeT_Companion wrote:
Ja vas Srbe volim...
Samo izdrzite. I uz bracu Ruse sto glasnije!
Super. I ja nikog ne mrzim.Jer je mržnja boleščina.

Što se ostalog tiče, nisam htio kvotovat. Samo su činjenice, da je Rusija tri puta jača nego u vrijeme Jeljcina. I još jedna konkretnija, nisu više marionete američke politike, što su bile pod Borisom.Što se Kineza tiče, a bogme i Brazilaca, nek Ameri pokušaju napasti iste. Proći će kao Bonaparta nekada... u Rusiji.
A nije ovdje rijec o napadu na Brazil i Rusiju vec SAD i NATO zele da unitariziraju BiH koja se nalazi u njihovom a ne u Ruskom dvoiristu. I tu Srbi, uz pomoc Rusije, pruzaju otpor. Ali na tren zaborave i Vucic i Nikolic i Dodik gdje se nalaze i gdje je NATO pakt i Amerika (svugdje oko njih).Ni Turska nikada nije bila jaca a ni NATO. Ali nemoj misliti da je nama u interesu da se vi okrenete NATO paktu. Nama je u interesu upravo da igrate ovako kako sada igrate, hrabro Srpski i ponosno i uz majku Rusiju, pravoslavlje i bracu Ruse. Tu su i Kina i Rusija i Angola dakle ima nade. :thumbup:
E svašta ću pročitati. Čuj BiH se nalazi u američkom dvorištu... :roll:

Pa mi se nikada nećemo okrenuti NATO paktu, na vašu radost/žalost. Ali to ne znači da se možemo kačiti sa Amerikom. Ili da želimo sukobe sa komšijama.
Što se tiče interesa, interes ko interes, od danas do sutra, mnogo je važnija pomoć stranih prijatelja. Jer upravo ta pomoć je i u ratu bila najznačajnija.
Ne zaboravimo da je prošli put strana intervencija zabranila održavanje. Vidjećemo jesu li im se aspiracije promjenile.
It_is_a_Leclerc

#66 Re: Referendum!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

"Ambasada SAD alarmirana je pravcem u kojem planirani referendum vodi Republiku Srpsku kao entitet, kao i prijetnjama koje on predstavlja za sigurnost, stabilnost i prosperitet BiH. Mi smo protiv ovog referenduma i bilo kojih priprema za njega jer predstavljaju kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i jer se plašimo posljedica koje će imati za građane u Republici Srpskoj i u cijeloj BiH. Angažovali smo relevantne odjele i agencije Vlade SAD da bi se odlučilo o primjerenoj reakciji prema onima koji su odgovorni za ovu političku provokaciju. Blisko sarađujemo sa Misijom EU i OHR u vezi sa poduzimanjem narednih koraka", saopštili su iz Ambasade SAD.
:thumbup:

Pogotovo za zadnje dvije rečenice
sWeeT_Companion

#67 Re: Referendum!!!

Post by sWeeT_Companion »

Ahjaa233 wrote:
GandalfSivi wrote:
1. Rusija i Bjelorusija stoji.
2. Kina. NIkada nije niti ima zelju uspostavljati svoj vojni uticaj, ne mogu Tajvan rijesiti a ne da se Balkanom bave, uozbilji se. Onda, koji Azijatski dio? Vijetnam, Kambodja, Juzna Koreja, ko? Vazniji su im Amerikanci i Malezijci kao poslovni partneri nego ostatak svijeta zajedno.
3. Grcka. Nato clanica, smijesno je dalje komentarisati.
4. Izrael. Placa Dodik onom levatu sto ni kancelarije nema bruku para, pa ce zbog njega Izrael okrenuti ledja svom najvecem savezniku, Americi, zbog toga. Dakle, placem... Angola, no comment...
Ima Srpska saveznike sta ces. :lol:

Imaju i Rusiju i Angolu i..... Etijopiju... Ko je ono jos glasao protiv rezolucije? :D
Da se malo našalimo, ni Čad, Litvanija, Novi Zeland i Kaledonija nisu zanemarljive. :lol:
junior3

#68 Re: Referendum!!!

Post by junior3 »

Eto sad ne valja imati Ruse kao saveznike. :D
RtrnOfSalisbury

#69 Re: Referendum!!!

Post by RtrnOfSalisbury »

... spavajte mirno .... referenduma nece bit a more bit i bidne. ako ne bidne dobro jes a ako bidne odluka nije obavezujuca :P ... priopcice nasa vlast
L u c i f e r

#70 Re: Referendum!!!

Post by L u c i f e r »

Drinski wrote:Dijaspora treba prestati da nas zavadja. Sve je to zbog izbora za tri godine.
:D :thumbup:

Ja bi ovde moro nešta ozbiljno da reknem.
Znam da se jesam jedno vrijeme žestoko zajebavo na račun dijasporaca, ali riječ je o sljedećem.
Išla su mi dvojica mahnitih dijasporaca na čunu, pa sam hin maxuz podjebavo i hiritiro.
Pošto su sad obojica trajno bahnovani, ja bi da se ko bake izvinem pa da reknem ono što zaista mislim:

Svi smo mi jedno.
Levata i papaka ima i tamo i ovamo, ali i fantastičnih i divnih ljudi.
Svaka čast ljudima koji se na razne načine trude da pomognu svojoj državi i svom narodu.
U budućnosti će uloga dijaspore biti izuzetno bitna.
Njene rezultate viđamo već danas, naši lobiji u USA i Velikoj Britaniji rade fantastičan posao.
:bih:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#71 Re: Referendum!!!

Post by Slo Burner »

NIko nama nece pomoci ako to sami ne uradimo, a ova garnitura koja nas predstavlja smatra da odluka o referendumu nema nikakve veze sa imenovanjem direktora u javnim preduzecima.
madner

#72 Re: Referendum!!!

Post by madner »

It_is_a_Leclerc wrote:
madner wrote:
L u c i f e r wrote:
Pa lud bi bio ko bi se, nakon 20 najtežih godina zajedno, uzdao u Bakirovu provizornost i taktiku. On ide u Karađorđevo, žalosna nam majka, da se izvini Aleksandru Vučiću... :facepalm: On je danas uputio Bajramsku čestitku (dva dana prije Bajrama) umjesto da je jasno poručio da će Bošnjaci učiniti sve da do referenduma ne dođe, da malo zaprijeti, pa i silom, ako treba...

I povrh svega, dozvoli usvajanje anti-povratničkog Zakona o prebivalištu.
Halifa se ne snalazi izvan fildzana.
No sa pozitivne strane, ne moze biti gori od babe.
L u c i f e r

#73 Re: Referendum!!!

Post by L u c i f e r »

It_is_a_Leclerc wrote:
"Ambasada SAD alarmirana je pravcem u kojem planirani referendum vodi Republiku Srpsku kao entitet, kao i prijetnjama koje on predstavlja za sigurnost, stabilnost i prosperitet BiH. Mi smo protiv ovog referenduma i bilo kojih priprema za njega jer predstavljaju kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i jer se plašimo posljedica koje će imati za građane u Republici Srpskoj i u cijeloj BiH. Angažovali smo relevantne odjele i agencije Vlade SAD da bi se odlučilo o primjerenoj reakciji prema onima koji su odgovorni za ovu političku provokaciju. Blisko sarađujemo sa Misijom EU i OHR u vezi sa poduzimanjem narednih koraka", saopštili su iz Ambasade SAD.
:thumbup:

Pogotovo za zadnje dvije rečenice
:thumbup: :evil: :izet:

ps:
Ovaj otvoreni diskurs o raskolu između korumpiranih snaga koje vode proces odlučivanja u RS i onoga što je istinski u najboljem interesu njenih građana indikator je energičnog i transparentnog demokratskog sistema koji može i treba da postoji u BiH", stoji u saopćenju.
Znači u tom pravcu bi akcija najvjerovatnije mogla ići... ;-)
Last edited by L u c i f e r on 15/07/2015 20:42, edited 1 time in total.
Drinski

#74 Re: Referendum!!!

Post by Drinski »

Madner, uvijek moze gore biti.
TheMule

#75 Re: Referendum!!!

Post by TheMule »

Jel to znaci da je angazovana CIA ? :D
Locked