Ćamil Duraković
- mirzadelibasic
#52 Re: Ćamil Duraković
Pa i našim portalima nije mane, koliko sam uspio upratiti preko FB-a i oni su linčovali Vučića, a sve je to bilo popraćeno pogrdnim komentarima. Ovo je Vučiću dobro došlo i kompletnoj eliti koja je okupljena oko njega sa posebnim naglaskom na Dodika.mmaar wrote: Srbijanski mediji, ministar MUP-a, ovaj iz RS, danima su najavljivali ovaj dogadjaj, a i svo ostalo podgrijavanje atmosfere od strane Vucica i ostalih navodi na sumnju da iza svega stoje Srbi. Samo su oni imali korist od ovoga i poznato je da ne prezaju ni od cega, tako da me uopste ne bi iznenadilo, ali cisto sumnjam da ce bosnjacki mazlumi ovo to istjerati do kraja.
Pošto je ovo tema o Ćamilu DUrakoviću, njemu svaka čast i na jedan diplomatski način se ponio prema nastaloj situaciji. Veliki respekt za tog gospodina, ali nažalost njegove ingerencije u pogledu razotkrivanja napadača i rješavanja slučaja su jako male.
-
Walther
#53 Re: Ćamil Duraković
Daleko ce on stici... Po dosad vidjenom idealan za stranceKikibombona wrote:Vjerovatno jedini politicar u BiH koji mi svojom pojavom nije okrenuo utrobu naopako...
Nema on sanse protiv hijena u stranKi. Samo da ga ne potrose...
-
VCorp
#54 Re: Ćamil Duraković
Srebrenica je predmet politike SDA, na tome dinastija Izetbegović i BH Telecom SDA ekipa hvataju bodove na izborima i prije ili kasnije će Ćamil (morati) pojesti govno, a fakat ako zasad ima neki političar da bih sjeo s njim onda je to Duraković-
-
dezurni_ucenik
#55 Re: Ćamil Duraković
Innovation wrote:Ne, nego ovodezurni_ucenik wrote:
CIN kaze ovo :
Abdurahman (Rušid) Malkić, rođen 11. juna 1964. godine u Poznanovićima pokraj Srebrenice, član je Stranke demokratske akcije (SDA). Trenutno je zaposlen u BH Telecomu.
http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=& ... Gg&cad=rjaMalkić je bio član Stranke demokratske akcije (SDA) od njenog osnivanja 1990. godine. Dvadeset godina poslije prelazi u Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBB BiH).
Ne kontam cemu ti taj smajli ? Bas si mi ga sukno. Evo odoh se odjavit sa foruma. NEcu vise doci od sramote
- red evil
#56 Re: Ćamil Duraković
Ma ništa ne valja. 
Šalim se, jučer sam se bukvalno naježio kad je govorio. Svaka riječ na mjestu, zna šta treba reći, ne uvrijedi ali kaže sve što treba. Najboljki političar u BiH, da ih je više kao on, mi bi življeli dosta bolje. Ali samo da se ne pokvari.
Šalim se, jučer sam se bukvalno naježio kad je govorio. Svaka riječ na mjestu, zna šta treba reći, ne uvrijedi ali kaže sve što treba. Najboljki političar u BiH, da ih je više kao on, mi bi življeli dosta bolje. Ali samo da se ne pokvari.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
- KatarinaKosaca
- KatarinaKosaca
- dobar osjecaj
#60 Re: Ćamil Duraković
Medjunarodni plejboj. To je taj domet.
- KatarinaKosaca
#61 Re: Ćamil Duraković
Pa, svi su takvi. Nema punog suvereniteta malih država, taman se Austrija zvala... ali ipak bolji od ostalih plejboja, naročito Erdoganovih.dobar osjecaj wrote:Medjunarodni plejboj. To je taj domet.
- dobar osjecaj
#62 Re: Ćamil Duraković
Bila sam napisala drugaciji, detaljniji post pa sam odlucila da necu da ti kvarim iluzije. Zabavljajte se malo c buckom, vjerujte da je kalibar za daleke i znacajne domasajeKatarinaKosaca wrote:Pa, svi su takvi. Nema punog suvereniteta malih država, taman se Austrija zvala... ali ipak bolji od ostalih plejboja, naročito Erdoganovih.dobar osjecaj wrote:Medjunarodni plejboj. To je taj domet.
-
de balzac
#63 Re: Ćamil Duraković
good feeling, haj bucka detaljiši
pa da pripomognem 
- dobar osjecaj
#64 Re: Ćamil Duraković
Honoré iako obozavam drustvene igre, ovu cu morati preskocitide balzac wrote:good feeling, haj bucka detaljišipa da pripomognem
-
de balzac
#65 Re: Ćamil Duraković
Poštujemdobar osjecaj wrote:Honoré iako obozavam drustvene igre, ovu cu morati preskocitide balzac wrote:good feeling, haj bucka detaljišipa da pripomognem
Bit će prilike za zabavu.
-
prog321
#66 Re: Ćamil Duraković
edit: Kada budu drugi izvrcali prljav vec o Camilu onda cu i ja.
Samo cu da dodam da na onoj biografiji jedino datum rodjena je mozda tacan. Ostalo ...
Samo cu da dodam da na onoj biografiji jedino datum rodjena je mozda tacan. Ostalo ...
Last edited by prog321 on 13/07/2015 18:41, edited 1 time in total.
-
zavrzlama
#67 Re: Ćamil Duraković
Covjek sa dobrim kvalitetima i udara guju u glavu .....Ovakav Camil treba bosnjackoj politici a ne srpskoj...monogi su kao Camil propali kao politicari onog momenta kad su svoje politicke stavove i vizije poceli da uskladjuju sa zeljama srpske politike "Kako treba da izgleda i ponasa se nesrbin ,da bi bio prihvacen od srpske strane"....nevjerujem da ce uhljupoi iz SDA dugo trpiti njegov politicki uspon i jacanje simpatija i povjerenja kod vecine bosnjaka..
- It_is_a_Leclerc
#68 Re: Ćamil Duraković
Ovo su vam te silne i strašne patriJote iz "patriJotske" Krajine koje svoje bošnjaštvo ili bosanstvo, Allah najbolje zna, dokazuju ovakvim pismima kad je najbliže srpsko naselje udaljeno 50 000 metara od njih. I pazite vi koliko mržnje iz ovih Bužimljana, koliko jeda i iskrenog prezira, prema Ćamilu Durakoviću koji je, za razliku od ovih jebivjetara, preživio genocid.
Nazivaš nekog FUKAROM, a ne znaš ni značenje te riječi. Narod koji pređe toliko kilometara kako bi klanjali dženazu ubijenim Srebreničanima nazivaš bolesnim umovima!
Fakat ne znam kako bih ja tebe uopšte nazvao. Velika si ljaga muslimana, pa bolan ne znaš ni dženazu organizirati! Napravio si od dženaze VAŠAR. Vjerski obred, ukop jednog mejita ili više, ima svoj red. Dženaza ima svoj standardni porotokol, koji niko ne može mijenjati.
Znaš li ti uopšte koliko je osoba učetvovalo na Maršu mira i kad je ta kolona stigla u Srebrenicu> Ne znaš, Ćamile, niko ih nije ni dočekao, a kamo li im selam i dobrodošlicu poželio!
Znaš li možda, Ćamile, koliko je biciklista stiglo u Sreberenicu? Ne znaš, Ćamile, jer ni te bicikliste niko nije doČekao, pa ni pozdravio!
Znam da ne znaš ni koliko je iz koje općine tih “fukara i bolesnih umova”, kao sto je i iz moje Krajine, stiglo. Zašto ti to, Ćamile, ne znaš? Zato što danima, kako i sam izjavljuješ, boriš se da dovučeš jednog četničkog vojvodu na dženazu u Srebrenicu, koji negira GENOCID upravo na tom području, koji je učesnik agresije i počinilac genocida u BiH i koji je javno prijetio kako će “za jednog Srbina ubiti 100 muslimana”! Ne znaš ti, Ćamile, jer si dočekivao tog agresora, genocidaša, negatora i potpaljivaca smutnji!!!!!
Pošto sam bio danas na dženazi u Potočarima, krivo mi je što je na tako ružan način poremećen mir šehida i dostojanstvo još jedne dženaze. Veoma mi je žao što je napadnut Vojvoda Vučić! Naravno umjesto njega, trebali su dobro izlemati i tebe i takve kao sto si ti! A mi, ostali, smo se trebali izviniti i pokloniti Vučiću, tobe Jarabi! Jer si upravo to ti očekivao od nas!
Mi u Bosni želimo pomirenje i suživot i normalan život. Do toga da bi doslo, Ćamile, samo ako agresiju, pokolj, silovanje, klanje, genocid, istrijebljenje priznaju ZLOČINCI!!! Ako progovore pravnim jezikom ISTINE!
Izjednačavanje žrtve i zločina nikad neće nikog pomiriti, pa ni ti, bolesna bagro naša!
Selam od Bosanaca iz Bužima!!
Nevjerovatno. Neka ih je stid i sram. Kako njih, tako i one koji slave ovo "pismo" na fb.
- MMM1977
#69 Re: Ćamil Duraković
Ćamila poznajem nekih 14-15 godina, još od kada je bio u USA, jer smo sarađivali na jednom projektu. Lik je totalna pozitiva uvijek bio a isto tako ima dobre organizacijske sposobnosti. Npr. za vrijeme boravka u USA je živio u Mančesteru gdje je organizovao naše ljude tamo i bili su svi kao jedan (to su i ostali, http://www.klix.ba/vijesti/svijet/manch ... /150712014).
Po povratku je bio organizator onih protesta za Srebrenicu (http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sa ... mice/11474) i od tada se aktivno uključio u politiku ali na sasvim drugačiji način od političara ovdje, jer je to prije svega uradio da bi pomogao svojim sugrađanima a ne samom sebi. Na kraju krajeva, mogao je ostati u USA a ipak se vratio ovamo gdje ga nije ništa čekalo.
Za vrijeme obavljanja funkcije Načelnika, Ćamil aktivno radi na tome da dovede što više firmi u Srebrenicu pa tako danas tamo imamo pogone Klasa, Preventa, Bios Visoko, TMD itd. Uglavnom, uspio je da uposli praktično sve povratnike dok ovi Srebreničani po Vogošći i Ilijašu kukaju kako nema posla. Dakle, cilj je održivi povratak.
Ćamilu da danas ponudite mjesto Bakira Izetbegovića on bi to glatko odbio, vjerujte. Lik iskače iz svih ovdašnjih šablona. Ja njegovu ulogu u budućnosti vidim na sasvim drugi način: Srebrenica će biti prelomna tačka koja će nas odvesti u novi rat ili konačni mir, a Ćamil može biti spona između ovih udaljenih entiteta, jer ga i sam Dodik jako cijeni. Smatram da bi mogao organizovati neke sastanke u Srebrenici zatvorenog karaktera, gdje bi ova naša dva bivola (Dodik i Izetbegović) mogli da, na mjestu najvećeg stradanja muslimana u prethodnom ratu, okrenu priču u ovoj zemlji ka pozitivnom smjeru.
Po povratku je bio organizator onih protesta za Srebrenicu (http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sa ... mice/11474) i od tada se aktivno uključio u politiku ali na sasvim drugačiji način od političara ovdje, jer je to prije svega uradio da bi pomogao svojim sugrađanima a ne samom sebi. Na kraju krajeva, mogao je ostati u USA a ipak se vratio ovamo gdje ga nije ništa čekalo.
Za vrijeme obavljanja funkcije Načelnika, Ćamil aktivno radi na tome da dovede što više firmi u Srebrenicu pa tako danas tamo imamo pogone Klasa, Preventa, Bios Visoko, TMD itd. Uglavnom, uspio je da uposli praktično sve povratnike dok ovi Srebreničani po Vogošći i Ilijašu kukaju kako nema posla. Dakle, cilj je održivi povratak.
Ćamilu da danas ponudite mjesto Bakira Izetbegovića on bi to glatko odbio, vjerujte. Lik iskače iz svih ovdašnjih šablona. Ja njegovu ulogu u budućnosti vidim na sasvim drugi način: Srebrenica će biti prelomna tačka koja će nas odvesti u novi rat ili konačni mir, a Ćamil može biti spona između ovih udaljenih entiteta, jer ga i sam Dodik jako cijeni. Smatram da bi mogao organizovati neke sastanke u Srebrenici zatvorenog karaktera, gdje bi ova naša dva bivola (Dodik i Izetbegović) mogli da, na mjestu najvećeg stradanja muslimana u prethodnom ratu, okrenu priču u ovoj zemlji ka pozitivnom smjeru.
-
Drvenija87
#70 Re: Ćamil Duraković
Camil Durakovic i Sadik Ahmetovic su sramota Bosnjaka.lakilaka wrote:nista se ne moze sakriti. samo je pitanje koliko ce dozvoliti da izadje u javnost. samo je to pitanje.mmaar wrote:Uz svo uvazavanje njegovog licnog povratnickog primjera, Durakovic je takva kratkovida naivcina da je to porazavajuce. Da je imao imalo svijesti i pameti, otkazao bi dolazak Vucicu iz milion i jednog razloga, prvo sto negatorima i podstrekivacima genocida nije mjesto u Srebrenici, a drugo sto je podstrekivac i negator genocida sedmicama i sedmicama unaprijed pripremao ono sto se jucer desilo, sto retorikom, sto konkretnim djelima. Vrlo je moguce da iza cijelog incidenta stoje i njegovi provokatori ubaceni u masu.
http://www.fokus.ba/89611/kolumne/po-ci ... eva-glava/
Oni su samo njemi poslusnici Bakirovi,a narod takvima na koncu tesko prasta.
-
Drvenija87
#71 Re: Ćamil Duraković
Dodik pravi od njega budalu. Otisao je zajedno sa njim u Potocare,a poslije toga ista prica,pljuvanje po zrtvama i poricanje genocida.MMM1977 wrote:
Lik iskače iz svih ovdašnjih šablona. Ja njegovu ulogu u budućnosti vidim na sasvim drugi način: Srebrenica će biti prelomna tačka koja će nas odvesti u novi rat ili konačni mir, a Ćamil može biti spona između ovih udaljenih entiteta, jer ga i sam Dodik jako cijeni. Smatram da bi mogao organizovati neke sastanke u Srebrenici zatvorenog karaktera, gdje bi ova naša dva bivola (Dodik i Izetbegović) mogli da, na mjestu najvećeg stradanja muslimana u prethodnom ratu, okrenu priču u ovoj zemlji ka pozitivnom smjeru.
-
razonoda
#72 Re: Ćamil Duraković
valjda nece zvarsiti kao----LIPOVACA iz Krajine.
- KatarinaKosaca
#73 Re: Ćamil Duraković
To je to, lako je uvijek bilo biti katolik u Vatikanu. Ovdje je problem što uredno šalju preporuke , pisma i kritike iz komocije svoje jednonacionalne sredine gdje mirno zaspu.It_is_a_Leclerc wrote:Ovo su vam te silne i strašne patriJote iz "patriJotske" Krajine koje svoje bošnjaštvo ili bosanstvo, Allah najbolje zna, dokazuju ovakvim pismima kad je najbliže srpsko naselje udaljeno 50 000 metara od njih. I pazite vi koliko mržnje iz ovih Bužimljana, koliko jeda i iskrenog prezira, prema Ćamilu Durakoviću koji je, za razliku od ovih jebivjetara, preživio genocid.
Nevjerovatno. Neka ih je stid i sram. Kako njih, tako i one koji slave ovo "pismo" na fb.
- Thorgerson
#74 Re: Ćamil Duraković
Vidi jednu stvar, Dodik jeste konjina od covjeka, to stoji. Medjutim i mi ne znamo sta hocemo, otiso je tamo, polozio cvijece odao pocast...jok zovi ga odmah da vidimo jel misli jel genocid il nije.Drvenija87 wrote:Dodik pravi od njega budalu. Otisao je zajedno sa njim u Potocare,a poslije toga ista prica,pljuvanje po zrtvama i poricanje genocida.MMM1977 wrote:
Lik iskače iz svih ovdašnjih šablona. Ja njegovu ulogu u budućnosti vidim na sasvim drugi način: Srebrenica će biti prelomna tačka koja će nas odvesti u novi rat ili konačni mir, a Ćamil može biti spona između ovih udaljenih entiteta, jer ga i sam Dodik jako cijeni. Smatram da bi mogao organizovati neke sastanke u Srebrenici zatvorenog karaktera, gdje bi ova naša dva bivola (Dodik i Izetbegović) mogli da, na mjestu najvećeg stradanja muslimana u prethodnom ratu, okrenu priču u ovoj zemlji ka pozitivnom smjeru.
Pa cemu to jebemu, ako znas odgovor. Cemu?
Doci ce dan kada ce oni sami to izgovoriti, prelomiti preko usta, ali tjeranjem u inat, samo idemo nazad.
I jos jedna stvar, kad ste vidjeli da je Izetbegovic otisao i odao pocast bilo kome osim bosnjacima? Kad je otisao na Kazane, u Grabovicu, Trusinu. Zasto, pa zato sto se boji. Da slucajno ne bi izgubio jedan glas od kakvog bosnjaka. Mene to nervira. Jer to samo pokazuje kakvu bi ovdje drzavu Bakir pravio. Ja kao bosnjak necu da zivim u takvoj drzavi.
Zato kazem, Dodik kakav god da je, on je otisao tamo i odao pocast zrtvama. A doci ce i dan kad ce oni sami priznati sta je tamo bilo.
OT. Camil je meni ok lik. A dosta ljudi su ovdje licemjeri. Svi bi se ispalili sutra da im neko da priliku da zive vani, a seru po covjeku koji se vratio iz Amerike i to u Srebrenicu?! A ja npr znam 5 ljudi koji nece da kupe stan na Dobrinji 1 jer je blizu entitetske granice. Toliko o tome!
-
palestinka
#75 Re: Ćamil Duraković
last mohicans wrote:Vrlo rijetko pisem na pdf politika,ali sam se logovao da kako bih i ja sve pozitivno rekao o Camketu...
Bas jucer sa suprugom komentarisem kako je odmjeren,rjecit i svrsihodan,a da je pri tom sve njime rekao.
Malo su ga emocije nosale u danima kad je Oric uhapsen,ali to je njegova sasvim ocekivana reakcija.Orica je vjerovatno jos kao djecak smatrao svojim herojem.
Bojim se da i on ne postane dio svakodnevne politicke utopije i da ga stranka kojoj je pripadao kao clan ne marginalizira zarad svojih uskih i licnih interesa i tako upropasti ovog covjeka sa veoma dobrim ljudski i politickim kvalitetama.
Camke,jedan veliki LIKEEEEEEE![]()
![]()
![]()