Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post Reply
stafi

#51 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by stafi »

Skijaš wrote:
mmaar wrote:
Skijaš wrote:Bošnjacima (Srbima i Hrvatima) ne treba plemensko organizovanje nego vezivanje za državu i potrebe šireg društva. Ništa se dobro ne može roditi iz bošnjačkog partikularizma, potreban je bosanskohercegovački patriotizam.
Kako da ne, druze Skijas, samo gdje i s kim, u Han Pijesku i Vlasenici?
To je jedini pravedan put. Zatvaranje u monoetničke torove i monoetničke centre odlučivanja i djelovanja garantuje samo dalju nestabilnost. Zdrave jedinke bosanskohercegovačkog društva trebaju stremiti reintegraciji društva a ne daljoj etničkoj fragmentaciji.
ti si utopista. Nije zatvaranje u tor ako okupiš najpametnije iz svog naroda da te vode.

Imam utisak da ne kontaš temu. Niko ne govori šta bi trebalo, nego ko bi trebao da vodi bošnjake.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#52 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by KatarinaKosaca »

bosan wrote:Eto ti znas da niko nista nije uradio i da ne radi . Svakom si loncu poklopac
Jčer znam za skup u Barceloni, organizator Crveni križ Katalunje. Prosjetli me, daj exluzivu gdje je još bio organiziran skup sjećanja na Srebernicu od strane naših ljudi. Daj link, ako ti je lijeno, sliku, prerpičaj, bilo što...
mmaar

#53 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by mmaar »

@mba wrote:bosnjaci imaju krizu identiteta, mnogi "bosnjaci" se jos uvjek furaju na neko jugoslavenstvo bratstvo i jedinstvo itd. to je kljucni problem, biti patriota biti bosnjak i cvrsto stajati iza toga ne znaci da mrzis sve ostale oko sebe, ne nikako!

samim tim cjenis i druge oko sebe jer si cvrsto uvjeren u on osto si i ko si!
Naravno, samo sto bosnjastvo ne iskljucuje i bosanskohercegovacki identitet, vec se uzajamno nadopunjuju.

Prosto, koliko Bosnjaci budu mocni i uticajni, toliko ce biti i Bosne. To samo notornim budalama nije jasno.
@mba

#54 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by @mba »

A to organizovanje po etničkoj osnovi je kako rekoh, pogrešno. Jer ako ti je cilj multietničko društvo u kojem je manje bitno ko je koje etničke pripadnosti, onda se tako trebaš ponašati. A ako u tvom nekom zamišljenom društvu etnička pripadnost ima toliko važnu ulogu u političkom djelovanju, onda ispada da su Dodik i Čović u pravu jer oni to isto govore.

i sada trebamo mi bosnjaci da ispastamo njihovog nacionalizma radi, pa normala onda se i mi furamo na nacionalizam logicno, zapamti, multietnicko drustvo samo funkcionise tamo gjde su bosnjaci vecina i nigjde drugo, daj mi jedan primjer da funkcionise u manjem bh entitetu!
@mba

#55 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by @mba »

mmaar wrote:
@mba wrote:bosnjaci imaju krizu identiteta, mnogi "bosnjaci" se jos uvjek furaju na neko jugoslavenstvo bratstvo i jedinstvo itd. to je kljucni problem, biti patriota biti bosnjak i cvrsto stajati iza toga ne znaci da mrzis sve ostale oko sebe, ne nikako!

samim tim cjenis i druge oko sebe jer si cvrsto uvjeren u on osto si i ko si!
Naravno, samo sto bosnjastvo ne iskljucuje i bosanskohercegovacki identitet, vec se uzajamno nadopunjuju.

Prosto, koliko Bosnjaci budu mocni i uticajni, toliko ce biti i Bosne. To samo notornim budalama nije jasno.

imas kafu od mene! :thumbup:
zrakomlat

#56 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by zrakomlat »

mmaar wrote:
KatarinaKosaca wrote:
m_l wrote:
Moja ti, ne posjecuju i ne slusaju svi Bosnjaci savjetodavno tijelo petkom u jedan. :-)
@m_l, ako se misli na dijasporu, oni uspješni baš se i ne bave Bosnom, oni na socijali baš i nisu neki mudraci, tako da ja osim iznimki ne vidim ne potencijal, vjerojatno ga ima, nego dobru volju. Jučer je dijaspora imala priliku da se pokaže svatko u svojoj zemlji da organizira minut šutnje i polusatni skup, bio je neradni dan, moglo se, nije se uradilo. Tako, ako netko hoće da uradi nešto za BIH, uradiće kao ova žena ili kao Sanle Jankins, neće čekati neko savjetodavno tijelo. Ili će se jednostavno baviti politikom u svojoj zemlji i raditi uvijek u korist BIH. A u tijela, vijeća, urede, zavode, uprave će uvijek ulaziti laktaši ikarijeristi wherever they are.
Uz duzno postovanje, ali cini mi se da tvoji dometi ne prevazilaze ispijanje kafa sa komsinicama, samo problem nastaje kad covjek zeli preko, a nema kapacitet za to. Pitam se zasto me neodoljivo podsjecas na Besima Spahica? :D
FB je jučer bio pun fotografija iz raznih gradova, više država gdje je vrlo lijepo obilježen taj dan. USA, Kanada, Njemačka, Hrvatska par gradova, Švedska, Holandija itd. A to sigurno nisu organizovale njihove vlade nego dijaspora.
Last edited by zrakomlat on 12/07/2015 15:42, edited 1 time in total.
stafi

#57 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by stafi »

Skijaš wrote:
stafi wrote:
Skijaš wrote:
Ko kaže da nema ? Jesu li se to Bošnjaci odrekli Bosne i Hercegovine i spremni su svoju budućnost tražiti i u nekim drugim okvirima ?
ko je to rekao?

Govorimo da se bošnjaci moraju bolje organizovati. Tj iskoristiti najpametnijeljude koje imamo.
A to organizovanje po etničkoj osnovi je kako rekoh, pogrešno. Jer ako ti je cilj multietničko društvo u kojem je manje bitno ko je koje etničke pripadnosti, onda se tako trebaš ponašati. A ako u tvom nekom zamišljenom društvu etnička pripadnost ima toliko važnu ulogu u političkom djelovanju, onda ispada da su Dodik i Čović u pravu jer oni to isto govore.
dakle, bošnjacima politiku trebaju krojiti srbi iz laktašta i hrvati iz širokog, a sve zbog multietničke bih?
bosan

#58 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by bosan »

KatarinaKosaca wrote:
bosan wrote:Eto ti znas da niko nista nije uradio i da ne radi . Svakom si loncu poklopac
Jčer znam za skup u Barceloni, organizator Crveni križ Katalunje. Prosjetli me, daj exluzivu gdje je još bio organiziran skup sjećanja na Srebernicu od strane naših ljudi. Daj link, ako ti je lijeno, sliku, prerpičaj, bilo što...
Trazi sama gospodjo. Ja sam procitao docvoljno.
stafi

#59 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by stafi »

@mba wrote:

i sada trebamo mi bosnjaci da ispastamo njihovog nacionalizma radi, pa normala onda se i mi furamo na nacionalizam logicno, zapamti, multietnicko drustvo samo funkcionise tamo gjde su bosnjaci vecina i nigjde drugo, daj mi jedan primjer da funkcionise u manjem bh entitetu!
i tada funkcioniše samo kada treba razgrabiti pozicije u državnim firmama. I na kraju dobiješ nezaposlenost bošnjaka 50%, a ovih drugih 99% zaposleno.
Last edited by stafi on 12/07/2015 15:47, edited 1 time in total.
Skijaš

#60 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by Skijaš »

@mba wrote:

i sada trebamo mi bosnjaci da ispastamo njihovog nacionalizma radi, pa normala onda se i mi furamo na nacionalizam logicno
Dakle, nacionalizam je OK ? I gdje je tu prostor za kritikovanje Dodikove politike ? Na osnovu čega ako tvrdiš da je to ispravan put ?
@mba

#61 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by @mba »

KatarinaKosaca wrote:

evo

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=14038

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/manch ... /150712014

evo onako na brzinu
mmaar

#62 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by mmaar »

Skijaš wrote: To se neće riješiti daljom etničkom fragmentacijom.
Sta ti predlazes onda? Jos bosnjackog naguzivanja zbog bosnjackih uobrazilja o suzivotu i gradjenju zajednickog drustva sa onima koji to ni po koju cijenu nece?

Niko ne dovodi u pitanje BiH, niti se odrice i jednog njenog pedlja, ali da bi Bosnjaci postali ravnopravni na cijelom teritoriju BiH, a ne zivjeli u najgorem apatrheidu, oni se moraju izboriti da postanu faktor koji se uvazava.

Dosadasnja politika popustljivosti u ime kojekavih bosnjackih zabuda i ideala, koja jeste u sustini protiv suzivota, jer vodi samo jos vecoj obespravljenosti Bosnjaka, dovela je do toga da na vecem dijelu BiH, nje ima taman toliko koliko i na Madagaskaru. Na pola tteritorije BiH nam cak osporavaju jezik, iako je pravno zagarantovan, da o drugim stvarima ne govorimo.

Tvoju cu pricu podrzavati taman toliko koliko je budes mogao jednako pricati i u Tesnju i u Vlasenici, i u Sarajevu i u Banja Luci.
Last edited by mmaar on 12/07/2015 15:47, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#63 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by KatarinaKosaca »

bosan wrote:Trazi sama gospodjo. Ja sam procitao docvoljno.
Kažem ja svima, da si ti naĆitan, ali mi nešto nitko ne vjeruje :hihihi:

Kad nema ne može se izvući, niti staviti link, nego nije to poanta, nego koliko kontam sad dijaspora hoće da se uvali u neke savjete preko našeg budžeta pa otvara ovakve teme :pisnula: :pisnula: :pisnula:
@mba

#64 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by @mba »

Skijaš wrote:
@mba wrote:

i sada trebamo mi bosnjaci da ispastamo njihovog nacionalizma radi, pa normala onda se i mi furamo na nacionalizam logicno
Dakle, nacionalizam je OK ? I gdje je tu prostor za kritikovanje Dodikove politike ? Na osnovu čega ako tvrdiš da je to ispravan put ?

kad citiras onda citiraj cijeli tekst!

a gdje eto samo jedan grad u manjem BH entitetu da multietnicki funkcionise!

ja dodiku skidam kapu jer jasno kaze sta hoce, sta hocemo mi bosnjaci?
mmaar

#65 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by mmaar »

Haj ziva bila ne trolaj temu, vec pristavi kafu i "zvrcni" komsinice preko fejsa.
stafi

#66 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by stafi »

mmaar wrote:Haj ziva bila ne trolaj temu, vec pristavi kafu i "zvrcni" komsinice preko fejsa.
dotična uopšte nije bošnjak al najviše truni na temi.
zrakomlat

#67 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by zrakomlat »

@mba wrote:
KatarinaKosaca wrote:

evo

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=14038

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/manch ... /150712014

evo onako na brzinu
Da se i ja prikačim na post :
Ljubljana : https://www.facebook.com/bosnjaci.eu/ph ... 08/?type=1
Den Haag : https://www.facebook.com/bosnjaci.eu/ph ... 08/?type=1
Orebro : https://www.facebook.com/bosnjaci.eu/ph ... 08/?type=1
Hamburg : https://www.facebook.com/bosnjaci.eu/ph ... 08/?type=1
St Luishttp://www.klix.ba/vijesti/svijet/perfo ... e=facebook
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#68 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by _BataZiv_0809 »

Krug 99 :?
Skijaš

#69 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by Skijaš »

stafi wrote:
Skijaš wrote:
stafi wrote:

Govorimo da se bošnjaci moraju bolje organizovati. Tj iskoristiti najpametnijeljude koje imamo.
dakle, bošnjacima politiku trebaju krojiti srbi iz laktašta i hrvati iz širokog, a sve zbog multietničke bih?
U ovom što pišem nema Bošnjaka, Srba i Hrvata, nego postoje samo ljudi. Političko organizovanje kroz plemena je pogrešno.
mmaar

#70 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by mmaar »

Kazem, ne treba dugo cekati na ovakvim temama, za invaziju salonaca.
stafi

#71 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by stafi »

idi u laktaše pa im to reci.
bosan

#72 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by bosan »

KatarinaKosaca wrote:
bosan wrote:Trazi sama gospodjo. Ja sam procitao docvoljno.
Kažem ja svima, da si ti naĆitan, ali mi nešto nitko ne vjeruje :hihihi:

Kad nema ne može se izvući, niti staviti link, nego nije to poanta, nego koliko kontam sad dijaspora hoće da se uvali u neke savjete preko našeg budžeta pa otvara ovakve teme :pisnula: :pisnula: :pisnula:

Gospodjo nemam nasu "tipkovnicu" pa nemoj misliti da mijesam slova . A sto se tice budzeta , da u njemu ima sta bila bi i ti tamo a ne tamo gdje jesi.
mmaar

#73 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by mmaar »

Skijaš wrote:
U ovom što pišem nema Bošnjaka, Srba i Hrvata, nego postoje samo ljudi. Političko organizovanje kroz plemena je pogrešno.
Izgleda da je Thomas Moore uskrsnuo. :D Cak ni Kardelj i ekipa nisu negirali nacionalno pitanje u Jugoslaviji.

Kakvo odbijanje da se sagleda aktuelna situacija i da se promislja kroz nju. :D
Skijaš

#74 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by Skijaš »

mmaar wrote:
Skijaš wrote: To se neće riješiti daljom etničkom fragmentacijom.
Sta ti predlazes onda?
Ono što je i neminovno, vezivanje za državu a ne za plemena. Dakle, bosanskohercegovačke organizacije, bosanskohercegovačka društva, itd. Neka ih čini 95 % Bošnjaka, ali neka su vezana za državu a ne da djeluju na monoetničkoj matrici koju guraju neprijatelji države.
stafi

#75 Re: Da li Bosnjacima treba nadstranacko savjetodavno tijelo

Post by stafi »

mmaar wrote:Kazem, ne treba dugo cekati na ovakvim temama, za invaziju salonaca.
pazi im samo spike. Sve će smisliti samo da bošnjaci ne ojačaju svoj položaj.
Post Reply