Čovjek objasnio...
Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
-
nema me tamo
#52 Re: Kako nastadosmo...?
Gif Martija kako navlaci rukavice u pritvoru.dezurni_ucenik wrote:Ramzess Veliki wrote:Ma ništa lakše za objasniti. Iz ništa je nastala materija i antimaterija. To je bar lako shvatiti.nema me tamo wrote:A ko je " stvorio " te vanzemaljce..
Otkud ono prvo iz " ništavila "..
Neki ce reci ono je oduvijek tu, al' kako je ono oduvijek tu?
Dakle kako iz niceg da ono bude uvijek tu?
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Zatim se desio BUM i materija i antimaterija su se raspršile u ništavilu. Za svako zrno materije postoji isto zrno antimaterije, tako da za svakog od nas postoji i anti-osoba. Naša negacija. Ustvari mi postojimo kao materija dok se ne sretnemo sa svojom antimaterijom (to se obično desi u općini na vjenčanju).
Vrijeme je vezano za eksploziju svemira, a kako se nakon eksplozije stvara podprostorni vremenski vakuum, isti će se emplozijom vratiti u onu istu tačku iz koje je nastao. Taj efekat ćemo osjetiti kad počnemo da koračamo unatrag, odnosno vrijeme počne teći u rikverc.
-
dezurni_ucenik
#53 Re: Kako nastadosmo...?
Zaguglaj "prorocanstva deda Miloja"
„Ima da zaratimo sa Germani po ceo svet. I sa Amerikanci (koji su većinom Germani - kada se u Americi odlučivalo koji će jezik biti zvaničan, engleski je pobedio nemački za jedan jedini glas!) Oni će nam budu najveći neprijatelji... Jer ne volu katolici nas pravoslavci, pa to ti je. Da nije nji' mi bi se pomirili sa Šiptari... Sad nemaju posla sa Šiptari, al će da imaju. Ne volu onio nji'. Al i' koriste, imaju interes. Ima da nahuškaju Šiptari protiv nas...'
- klaki
#54 Re: Kako nastadosmo...?
Slazem se da vanzemljaci postoje, aliTesla10 wrote:Vanzemaljci moraju postojati, nema druge. Ako je naša vrsta mogla da se pojavi (a koja nije baš super pametna) onda negdje tamo sigurno postoji civilizacija bolja i uspješnija od nas. Samo se postavlja pitanje da li su prijateljski ili neprijateljski raspoloženi
.
Sa obzirom koliko je svemir velik I star ne znam da li bi mogao reci da postoje jos neka inteligentna bica koja zive trenutno kad i mi
- Ramzess Veliki
#55 Re: Kako nastadosmo...?
Jesi šega ... pa to je objasnio Tesla.Dozer wrote:
Cek, cek...a ko je stvorio - boga?!
Bog je energija. Sav svijet, materijalni i nematerijalni, sve je sazdano od energije.
I naše postojanje je samo iskrica te energije. Naše postojanje nije materijalno iako se materijalno manifestujemo.
- Ramzess Veliki
#56 Re: Kako nastadosmo...?
Ako žive kao mi sumnjam da su nešto inteligentni.klaki wrote:Slazem se da vanzemljaci postoje, aliTesla10 wrote:Vanzemaljci moraju postojati, nema druge. Ako je naša vrsta mogla da se pojavi (a koja nije baš super pametna) onda negdje tamo sigurno postoji civilizacija bolja i uspješnija od nas. Samo se postavlja pitanje da li su prijateljski ili neprijateljski raspoloženi
.
Sa obzirom koliko je svemir velik I star ne znam da li bi mogao reci da postoje jos neka inteligentna bica koja zive trenutno kad i mi
- fatamorgana
#57 Re: Kako nastadosmo...?
Ako je Bog energija zašto se onda plaća struja?Ramzess Veliki wrote:Jesi šega ... pa to je objasnio Tesla.Dozer wrote:
Bog je energija. Sav svijet, materijalni i nematerijalni, sve je sazdano od energije.
I naše postojanje je samo iskrica te energije. Naše postojanje nije materijalno iako se materijalno manifestujemo.
-
kakavdanakneiskustvu
#58 Re: Kako nastadosmo...?
fatamorgana wrote:Ako je Bog energija zašto se onda plaća struja?Ramzess Veliki wrote:Jesi šega ... pa to je objasnio Tesla.Dozer wrote:
- fatamorgana
#59 Re: Kako nastadosmo...?
Ako je Bog energija zašto onda plaćamo struju?Ramzess Veliki wrote:Jesi šega ... pa to je objasnio Tesla.Dozer wrote:
- fatamorgana
- Pryda
#61 Re: Kako nastadosmo...?
Vitrefatamorgana wrote:Ako je Bog energija zašto onda plaćamo struju?Ramzess Veliki wrote:Jesi šega ... pa to je objasnio Tesla.Dozer wrote:
- Skream
#62 Re: Kako nastadosmo...?
veze nemamo, nit' ćemo kad saznat' šta
Nasadiya Sukta also known as the Hymn of Creation
"Who really knows?
Who will here proclaim it?
Whence was it produced? Whence is this creation?
The gods came afterwards, with the creation of this universe.
Who then knows whence it has arisen?"
10th Mandala of the Rigveda (10:129)
c.1500–1200 BC
"Who really knows?
c.1500–1200 BC
-
SSemir
#63 Re: Kako nastadosmo...?
Pryda wrote:Vitrefatamorgana wrote:Ako je Bog energija zašto onda plaćamo struju?Ramzess Veliki wrote:Jesi šega ... pa to je objasnio Tesla.
- Dozer
#64 Re: Kako nastadosmo...?
Ramzess Veliki wrote:Ako žive kao mi sumnjam da su nešto inteligentni.klaki wrote:Slazem se da vanzemljaci postoje, aliTesla10 wrote:Vanzemaljci moraju postojati, nema druge. Ako je naša vrsta mogla da se pojavi (a koja nije baš super pametna) onda negdje tamo sigurno postoji civilizacija bolja i uspješnija od nas. Samo se postavlja pitanje da li su prijateljski ili neprijateljski raspoloženi
.
Oplakah.... Trqgikomicno . Srecom,i i sudeci po NLO, daleko su od nas.
- Tesla10
#65 Re: Kako nastadosmo...?
Možda su nas i posjetili već, samo niko normalan ne želi imati posla sa vrstom koja ubija sama sebe.
- gospodja profiterka
#66 Re: Kako nastadosmo...?
Sasvim sam sigurna da je ljudska vrsta puka slučajnost, sasvim sam sigurna.
Nikakav entitet s makar rudimentarnom inteligencijom ne bi stvorio ovakvu gomilu kretena.
Nikakav entitet s makar rudimentarnom inteligencijom ne bi stvorio ovakvu gomilu kretena.
- Partijaner
- Tesla10
#68 Re: Kako nastadosmo...?
Možda smo mi ljudi otpad koji je poslat na ovu planetu sa nekog drugog mjesta. Nikad se ne zna.
- Tesla10
#69 Re: Kako nastadosmo...?
Bog je Srbin.Partijaner wrote:![]()
Kraj priče
- Partijaner
- ćiribiribela
#71 Re: Kako nastadosmo...?
We live inside the eye of a blue-eyed giant.

-
stafi
#72 Re: Kako nastadosmo...?
bojim se da je sve previše komplikovano da bi bilo puka slučajnost. Teško da ćemo ikad otkriti pravu istinu.
-
TheMule
#73 Re: Kako nastadosmo...?
Znaci stari ljudi su govorili da su bogovi (vanzemaljci) dosli poslije nastanka.Skream wrote:veze nemamo, nit' ćemo kad saznat' šta![]()
"Who really knows?
c.1500–1200 BC
-
pemanapemani
#74 Re: Kako nastadosmo...?
Religija nas je ukalupila i ne mozemo razmisljati otvoreno.
Govorim iz vlastitog primjera. Vjerujem u Boga Stvoritelja, ali nisam religiozan. Opet, religiozna dogma je nekako uvijek u podsvijesti. Posebno po pitanju smrti.
Ljudi bi prvo trebali pokusati odgovoriti na pitanja koja "vide". Ko je i kako napravio i piramide (Egipat, J. Amerika, Kina...)? Kako je nastao podvodni grad pored Osake (Japan)? Ko je i kako napravio Gobegli Tepe (Turska)? Kako su nastale statue Rapa nui? Kako nastaju krugovi u zitu? Ko je 1971., na francuskoj nacionalnoj televiziji izgovorio "Lama rabi..."? Gdje je nestalo 12 zlatnih diskova (narod Dropi) iz muzeja u Pekingu?...
Jednostavno, ne mozemo pomiriti Boga i postojanje vanzemaljaca. Sebicnost i strah.
Govorim iz vlastitog primjera. Vjerujem u Boga Stvoritelja, ali nisam religiozan. Opet, religiozna dogma je nekako uvijek u podsvijesti. Posebno po pitanju smrti.
Ljudi bi prvo trebali pokusati odgovoriti na pitanja koja "vide". Ko je i kako napravio i piramide (Egipat, J. Amerika, Kina...)? Kako je nastao podvodni grad pored Osake (Japan)? Ko je i kako napravio Gobegli Tepe (Turska)? Kako su nastale statue Rapa nui? Kako nastaju krugovi u zitu? Ko je 1971., na francuskoj nacionalnoj televiziji izgovorio "Lama rabi..."? Gdje je nestalo 12 zlatnih diskova (narod Dropi) iz muzeja u Pekingu?...
Jednostavno, ne mozemo pomiriti Boga i postojanje vanzemaljaca. Sebicnost i strah.
- Ramzess Veliki
#75 Re: Kako nastadosmo...?
Da ... slažem se ... inače bi taj neko među njima što nas je stvorio već krivično odgovarao.gospodja profiterka wrote:Sasvim sam sigurna da je ljudska vrsta puka slučajnost, sasvim sam sigurna.
A nama bi povadili mozgove i uradili update.