Gomila gluposti.Hrmpallier wrote:
Korijen je NAČERTANIJE, korijen je Učiteljska škola u Somboru, odakle su se u Bosnu otiskivali kojekakvi Teofili ( Steve ) Petranovići. Korijen je i bošnjačka zarobljenost religijom koja ga je držala u somnabulnom stanju nepismenog, tupog, glupog i nikakvog, koji nije imao kvalifikaciju stručnog kopača, za rudnike koje otvorila Austrija, kamo li šta više. Korijen je i u Bošnjinom konzervativizmu ( opet i još jednom ) opsjednutošću religijom, čemu svjedočimo i ovih godina. Korijen je i u činjenici da je iz 36 godina austrijskog prosvijećenog apsolutizma nije ništa naučio, niti se obrazovao. A na tom korijenu je, mašala, izraslo poveliko stablo, čije su grane sve naše nesposobnosti, mane i zastranjenja.
nije besmisleno.hAZNADAR wrote:Neznam cemu toliki fokus samo na jednom Radovanu,.... - pa on i mnogi slicni su samo rezultat jednog fasistickog standarda koji vlada u RS koji odgaja i stvara ovakve. U nekom drugom sistemu i nekom drugom standardu bi bio i on i slicni - drugaciji.
Zato je besmisleno isticati samo pojedince kao da su oni sami od sebe ovakvi i sami nadosli na ovo.
Koja je razlika izmedju Radovana sto je izasao na ulicu u napao autobus i hiljada drugih koji su tome aplaudirali iza kompjutera i zalili sto nisu bili u isto vrijeme na istom mjestu da mu se pridruze?otherside wrote:nije besmisleno.hAZNADAR wrote:Neznam cemu toliki fokus samo na jednom Radovanu,.... - pa on i mnogi slicni su samo rezultat jednog fasistickog standarda koji vlada u RS koji odgaja i stvara ovakve. U nekom drugom sistemu i nekom drugom standardu bi bio i on i slicni - drugaciji.
Zato je besmisleno isticati samo pojedince kao da su oni sami od sebe ovakvi i sami nadosli na ovo.
svako neprihvatljivo ponasanje i djelovanje treba imenovati. ime i prezime daje identitet, sliku, daje suocavanje.
tek kad zlocin/korupcija/bahatost/laz i sl. dobiju ime i prezime mozemo se nadati POCETKU osvjescivanja.
kolektivna odgovorna, odgovornost drzave i tako to su politicki playground i dosad od njihovih prepucavanja dobismo samo maglu i propuh.
podrzavam temu i forumase koji su postali dokaze o fasistima
Kad jedan nastrada drugi ce dva puta razmislit prije nego se izlozi. Da je nekako zeni mu dostaviti onu golisavu slicicu sa dejting sajta pa kad fasuje batine od zene vise mu nece trebatihAZNADAR wrote: Zato je fokus na pojedincima koji su samo rezultat standarda pogresan. Koliko god da ih cak i uhapsis i kaznis - to je kap u moru i ne rjesava problem. Problem je u masineriji koja stvara Radovane. Jesi li ti svjestan koliko je ovakvih Radovana u RS?
Blage ti veze nemas..Hrmpallier wrote:Korijen je NAČERTANIJE, korijen je Učiteljska škola u Somboru, odakle su se u Bosnu otiskivali kojekakvi Teofili ( Steve ) Petranovići. Korijen je i bošnjačka zarobljenost religijom koja ga je držala u somnabulnom stanju nepismenog, tupog, glupog i nikakvog, koji nije imao kvalifikaciju stručnog kopača, za rudnike koje otvorila Austrija, kamo li šta više. Korijen je i u Bošnjinom konzervativizmu ( opet i još jednom ) opsjednutošću religijom, čemu svjedočimo i ovih godina. Korijen je i u činjenici da je iz 36 godina austrijskog prosvijećenog apsolutizma nije ništa naučio, niti se obrazovao. A na tom korijenu je, mašala, izraslo poveliko stablo, čije su grane sve naše nesposobnosti, mane i zastranjenja.hAZNADAR wrote: ......................................................................
Korijen zla i ovolike mrznje je upravo u tumacenju historije i porijekla naroda u BiH - prvenstveno Bosnjaka. Ko u to sumnja neka uprati sve silne izljeve mrznje po drustvenim mrezama, forumima, tekmama,... i primijetice da se vrlo cesto spominje srednji vijek, poturice, turci, izdajice, prevjere, ikone na tavanu, okupatorske sluge, vjera za veceru,.. i sl. Slucajno? 'nako?
Borba, akcija, edukacija, ,.. protiv toga je najbolji nacin da se bori protiv ovolike mrznje. Mitovi i stereotipi o Bosnjacima se moraju razbijati javno i konstantno putem medija, inicijativa, javnih debata,..
To nece prekinuti mrznju, ali je barem moze ublaziti i "civilizovati".
Nije besmisleno... Neljude treba prozivati po imenu i prezimenu, umjesto da se to adresira na amorfnu masu...hAZNADAR wrote:Neznam cemu toliki fokus samo na jednom Radovanu,.... - pa on i mnogi slicni su samo rezultat jednog fasistickog standarda koji vlada u RS koji odgaja i stvara ovakve. U nekom drugom sistemu i nekom drugom standardu bi bio i on i slicni - drugaciji.
Kabadahije koje izadju na ulicu i pokazu sto misle su samo gluplji, manji IQ,... i u tome je jedina razlika izmedju njih i mislioca iza kompjutera i raje na ulici koja komentarise dogadjanja na poznat nacin.otherside wrote:pazi,
ti malo brkas stvari.
prvo si pobrkao menenisam svjestan ali jesam svjesna da je ogroman broj onih sto isto misle kao radovan.
ali... jedno je misliti a drugo je nasrnuti.
misljenje se nekad moze promjeniti, korigovati...evo ti vucica-1995 je prijetio ubijanjem muslimana, danas se pokajno ponasa u potocarima i svi tome aplaudiraju.
mislim da su daleko veci problem agresivci koji svako malo prave incidente a time pusu u krila i ovim "misliocima" iza kompjutera.
ako pustis kabadahiju koji je nasrnuo, koji prijeti, koji terorizira da se izgubi u masi "onih koji isto misle",
dopustas da se ta ista masa hrani njegovim sranjem i jos vise smrdi. a nesto sto puno i dugo smrdi moze da gusi okolinu.
ja kao pojedinac ne mogu promjeniti svijest ljudi u RS-u ali mogu javno prozivati, tuziti, prijavljivati i dokumentovati individualni fasizam.
kolektivni je vec visa instanca a realno, na tu odgovornost se vec predugo ceka da bismo i dalje zmirili i cekali.
ako nista, danasnji datum treba da nam bude samar i opomena.
@Donji_ozdrljanac .... . Mnogo si opširan. Veze .... sa čime ? Nemoj, bogati, reći "sa životom". Reci, pa da vidimo šta te muči.ozdrlje_donje wrote:
..
photoshopdječak sa šibicama wrote:
[/quote]Slobodanka Keric Vitor: Sta je mislio da ce bagra da ga ljubi.Svi su oni Naser Oric zlocinci i krvolocniciDragan Krickovic Pa zasto ljudi!!! Bosanski muslimani su poznati po svojoj blagosti i miroljubivostiMilos Milicevic Turci malo poludeliСаша Гачић mi srbi smo pojam za vas u svakom smislu smile emoticonMiroslav Kazimirovic Osmeh je, najverovatnije, namenjen muslimanskim DŽELATIMA, neka znaju da će Taj zločin koji su počinili nad SRPSKOM NEJAČI, biti skupo naplaćen, USKORO (akobogda)?!! I još nešto, ništa ne gube u očekivanju, stićiće ih pravedna kazna, U TO MOGU DA BUDU SIGURNI?!!!
Bog vas čuo i sačuv'o, braćo SRBI.Nemanja Brdarevic balije uvek izazivaju a kad najebu samo placu i kukajuСекулић Стефан Genocida u Srebrenici nije ni bio to je cista izmisljotina samo da bi se citava krivica svalila na Srbe nije mi ni malo jasno kako je moguce da se 8000 zrtava naziva genocidom u srebrenici ja mozda bilo 4000 ubijenih muslimana a ostala polovina su srbi.. Ali mene to nezanima prava istina ce izaci na vidjelo kad tad svidjelo se to zapadu iii ne ZIVEO HEROJ RATKO MLADIC a ja sad odoh slavit moj rodjendanSrdjan Petrovic Pozdrav braci preko Drine! Srecan vam dan oslobodjenja Srebrenice!!!Nikolina Gojic Nije to manifestacija, to je cirkus... oni ko god umre sahrane ga u Srebrenicu. Ziveo Ratko Mladic smile emoticonГоран Кузмановић dosli da jedu prasetinu ajde sedite sad ce doci ratkoDarko Spasic S***m im se u Srebrenički cvet...
apsidejzi wrote:Milici i Cadjavica su sela oko Han Pijeska gdje je objavljivao video-e.
Gledam, moze li se prepoznati gdje mu je kuca u Milicima da ga skroz lociramo... Ima nekakav toranj na prvom videu a ne znam da li je to taj.
https://www.google.se/maps/place/Mili%C ... 37eaf1902b
Pun im je inbox a svo osoblje koje je proslo strucno osposobljavanje za otvaranje e-mail poruka i brisanje spam/junk folder poste nije trenutno dostupno."Također, traženo je angažovanje i određenog broj inspektora SIPA-e, kao i tima za kontradiverzionu zaštitu", naveo je Dragan Mektić.
Mektić je rekao da SIPA nikad nije odgovorila na taj zahtjev.
Isplatnije i efikasnije ti je nekom da platis jedno 200 KM da mu kosti ponovo poreda.broj dva wrote:Bravo za temu, tuzno koliko malo interesovanja i komentara.
Posto predpostavljam da javno tuziteljstvo nece nista uraditi po ovom pitanju volio bi znati da li se moze angazirati asvokat privatno i da tuzi ove face za nesto poput govora mrznje, sirenja straha, teskog sovonizma ili tako nesto. Svjestan sam da bi to kostalo ali
vrjedilo bi svake marke i siguran sam da nas ima sto bi mogli uloziti nesto love u ovo. Ako neko zna o tome neka se javi na pp (a moze i javno na forumu, nemamo sta sakrivati), licno sam spreman uloziti za takvo sta, ako nista da se djubrad boji za sutra.