Novi rat

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#51 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

kažu da je sultan murat ubijen na kosovu ovih dana
ko zna više
jao_situacije

#52 Re: Novi rat

Post by jao_situacije »

cenecimoveocino wrote: Nope,kampovi onih 500 000 000 Arapa i Turaka iz najnižih slojeva :izet:
a đe su rusi ? :? :?
ULTRAK

#53 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

karanana wrote:definitivno uzeti brcko. zatim snagama, s jedne strane iz bosanske krajine a s druge iz srednje bosne, presjeci, odsjeci a zatim i poklopiti onaj klin dole izmedju petrovca i jajca sa mrkonjicem i drugim selima, i onda gurnuti na sjever prema banja luci i tom dijelu gore..
sarajevskim brigadama krenuti put istocne bosne jednim pravcem preko trnova na focu uz pomoc snaga iz gorazda, a drugim pravcem izlaskom na ravnu romaniju i spustanjem ka rogatici odnosno zvorniku i srebrenici.

eto otprilike za pocetak, za prvih mjesec do dva akcija.
A kuda bi ti gurnuo ovih par hiljada iz OSBIH? Sta bi bila njihova fumkcija? Na Brcko ili da izvrse obuku i mobilizaciju a MUP na Brcko? Kolkiko su ovi Bosanski Rejndzeri uopste pouzdani sto se tice treninga? Kako bi dobili kontrolu nad SIPA-om (Jako bitno pitanje) ? Sve slozena pitanja a ja u onom Bakiru, Komsicu a pogotovo Radoncicu ili Laggumdziji nevidim neke licnosti koje imaju osobine velikih vodja.

Image
Last edited by ULTRAK on 05/07/2015 00:05, edited 1 time in total.
General War

#54 Re: Novi rat

Post by General War »

japin_mutapi wrote:kažu da je sultan murat ubijen na kosovu ovih dana
ko zna više
...uuu...hoce li to uticati na kredit ?
Edin H.

#55 Re: Novi rat

Post by Edin H. »

:oops:
cenecimoveocino

#56 Re: Novi rat

Post by cenecimoveocino »

japin_mutapi wrote:kažu da je sultan murat ubijen na kosovu ovih dana
ko zna više
Last edited by cenecimoveocino on 05/07/2015 00:06, edited 1 time in total.
junior3

#57 Re: Novi rat

Post by junior3 »

Vatreno, vatreno, ovdje neki već dobili rat. :D
General War

#58 Re: Novi rat

Post by General War »

ULTRAK wrote:
karanana wrote:definitivno uzeti brcko. zatim snagama, s jedne strane iz bosanske krajine a s druge iz srednje bosne, presjeci, odsjeci a zatim i poklopiti onaj klin dole izmedju petrovca i jajca sa mrkonjicem i drugim selima, i onda gurnuti na sjever prema banja luci i tom dijelu gore..
sarajevskim brigadama krenuti put istocne bosne jednim pravcem preko trnova na focu uz pomoc snaga iz gorazda, a drugim pravcem izlaskom na ravnu romaniju i spustanjem ka rogatici odnosno zvorniku i srebrenici.

A kuda bi ti gurnuo ovih par hiljada iz OSBIH? Sta bi bila njihova fumkcija? Na Brcko ili da izvrse obuku i mobilizaciju a MUP na Brcko? Kolkiko su ovi Bosanski Rejndzeri uopste pouzdani sto se tice treninga? Kako bi dobili kontrolu nad SIPA-om (Jako bitno pitanje) ? Sve slozena pitanja a ja u onom Bakiru, Komsicu a pogotovo Radoncicu ili Laggumdziji nevidim neke licnosti koje imaju osobine velikih vodja.

Image
aman, dvije komponente od te vojske odmah prekrizi :zzzz:
cenecimoveocino

#59 Re: Novi rat

Post by cenecimoveocino »

jao_situacije wrote:
cenecimoveocino wrote: Nope,kampovi onih 500 000 000 Arapa i Turaka iz najnižih slojeva :izet:
a đe su rusi ? :? :?
U Šipovu,igraju monopola sa zmajem
p206

#60 Re: Novi rat

Post by p206 »

jao_situacije wrote:
cenecimoveocino wrote:EKSKLUZIVNO:PROCURILI PLANOVI ZA NAPAD 2012 maja predikšn
Image
:fazlija: :fazlija: :fazlija: :fazlija: :fazlija:
ko su plavi :?
Željo
ULTRAK

#61 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

General War wrote:
ULTRAK wrote:

Image
aman, dvije komponente od te vojske odmah prekrizi :zzzz:
Pa prekrizio sam. Rejndzeri su Bosnjacka komponenta. Mada nemam pojma kolko je to iztrenirano i sposobno za nesto ozbiljnije.
Juliuscezar

#62 Re: Novi rat

Post by Juliuscezar »

Bitno je i sacuvati dobru sliku u svjetskim medijima da se vidi koja je strana prava, ne dozvoliti podmetanje kukavicijeg jaja sa raznim muhadzedinima.
red evil

#63 Re: Novi rat

Post by red evil »

Mi već i taktiku spremili :lol:
saja_dj

#64 Re: Novi rat

Post by saja_dj »

A đe je IS u svemu ovome? :D
ULTRAK

#65 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

bhnapoleon1 wrote:Bitno je i sacuvati dobru sliku u svjetskim medijima da se vidi koja je strana prava, ne dozvoliti podmetanje kukavicijeg jaja sa raznim muhadzedinima.
Ovo je ustvari najbitnije. Zato je kljucno imati veci dio SIPA-e pod kontrolom ili cijelu SIPA-u.
Juliuscezar

#66 Re: Novi rat

Post by Juliuscezar »

ULTRAK wrote:
bhnapoleon1 wrote:Bitno je i sacuvati dobru sliku u svjetskim medijima da se vidi koja je strana prava, ne dozvoliti podmetanje kukavicijeg jaja sa raznim muhadzedinima.
Ovo je ustvari najbitnije. Zato je kljucno imati veci dio SIPA-e pod kontrolom ili cijelu SIPA-u.
Mozda je cak i bitnije imati Obavjestajno-sigurnosnu agenciju nego SIPA-u
ULTRAK

#67 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

bhnapoleon1 wrote:
ULTRAK wrote:
Mozda je cak i bitnije imati Obavjestajno-sigurnosnu agenciju nego SIPA-u
Bitno je i imati fine prijatelje u CNN-u i BBC-u i u vladama SAD-a i VB, Turske itd. Ako toga nema dzaba sve. No ako toga ima onda je sve moguce ukoliko postoji uz to i pamet kod Bosanaca. Preduslovi za odbranu su za fator 100 bolji u odnosu na 92-95.Ne samo sto se tice naoruzanja. Putna komunikacija Konjic Igman je tu u smislu pravog autoputa; pruga je tu. U praksi to znaci da mozes snadbjevati Sarajevo sa municijom recimo iz fabrike IGMAN-Konjic. Nesto sto je bila naucna fantastika. Ono sto bi bilo jako bitno je osigurati putnu komunikaciju Sarajevo-Gorazde.
L u c i f e r

#68 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Bogme je Bošnji pun kurac svega, ja se samo nadam da ne bi bilo prevelikog revanšizma i "dahijske" osvete..
junior3

#69 Re: Novi rat

Post by junior3 »

Taj novi rat bi u najmanju ruku bio sa duplo više mrtvih. Mislim da ga još neće biti. :D
Haris.ba

#70 Re: Novi rat

Post by Haris.ba »

Ja se javljam u prvu bečku brigadu. Eto, žrtvovaću se - za logističara.
archi_a

#71 Re: Novi rat

Post by archi_a »

Nema rata dok se lazareve mošti ne pronosaju po selima. :izet:
bh.tornjak

#72 Re: Novi rat

Post by bh.tornjak »

bhnapoleon1 wrote:
L u c i f e r wrote:Ne želim ga, ne prizivam ga, ali ako bude Miletovog referenduma - biće i rata.

Mi rezervne zemlje osim Bosne nemamo.

Haman je vakat za drugo poluvrijeme.

Ne da četnicima đavo mira.

Prognoze, procjene, informacije o vojnoj spremnosti, prijedlozi obavještajnih i vojnih akcija, strateški pravci,...?
U slucaju rata prva i osnovna stvar zauzeti Brcko distrikt te tako podijeliti četnintet na dva dijela, bitno je to prosiriti i i dobro se ukopati jer ce cetnici najjace udariti na taj dio. Ni u snu ne dozvoliti opsadu Sarajeva iako za to i nema nekih mogucnosti. Podebljati koridor do Goražda, ne dozvoliti da bude opkoljeno.
Krajišnici nek udare sa Zapada pa dokle stignu
. Ne bi bilo lose na samom pocetku krenuti i osloboditi Podrinje prije svega Srebrenicu.
Ko ce to uraditi, patriotski dio OSBiH bi morao da podnese glavni dio posla na pocetku, pogotovo ovo oko Brckog....
U isto vrijeme treba paziti i ponasanje u Zapadnoj Hercegovini ali oni ne bi trebali raditi mimo naredjenja Njemacke.

Ali kako je moja internet generacija spremna prvom meni da neko da pusku u ruke bio bi 10 x veca opasnost za saborce i sebe nego za cetnike.
...ja stigo do Osijeka.....jbg....stmopizdio se s Majevice u juris na Brcko.....a kocnice mi nikakve... :mrgreen:
bh.tornjak

#73 Re: Novi rat

Post by bh.tornjak »

General War wrote:
Alfons Kauders wrote:da ponovim

samo nuklearno

:D

hajd dobro, ako ekolozi prevagnu, moze i bioloski
moze i kemijskim...DITA radi punim kapacitetom, rokacemo ih 3D-om :D :lol:

i ako se time nebi krsilo medjunarodno pravo...."Citrus-om"...kad je bal nek ne Citrusbal... :lol:
junior3

#74 Re: Novi rat

Post by junior3 »

Dobrovoljno za kuvara, ako to ne može onda na artiljeriju, haubice, e ako i to ne može, onda uteći. :D
Juliuscezar

#75 Re: Novi rat

Post by Juliuscezar »

junior3 wrote:Dobrovoljno za kuvara, ako to ne može onda na artiljeriju, haubice, e ako i to ne može, onda uteći. :D
Cim ti daju pusku ti okreni prema sebi i oko na cijev, valjda skontaju da nisi zainteresovan. Poznavajuci nas trebati ces imati dobru štelu za te sigurne polozaje.
Locked