Simply: Oruzje
-
sumirprimus
#51 Re: Simply: Oruzje
samo slabo su ilegale nabacili... 
- SmokingMan
#52 Re: Simply: Oruzje
Neću da se igram vatrom.Planirao sam sebi uzeti taktičke tole,vidio sam da ima u koteksu,ali nemaju na stanju u Sarajevu.ULTRAK wrote:Ja cu sebi kupiti ovaj sljem i pancir ali druge ruke. Ima covijek u Zagrebu prodaje pancirni prsluk za specijalce za 150 eura; jako kvalitetan. Treba gledati na ebay i slicnim sajtovima za drugu ruku.SmokingMan wrote:Ja bih rado uzeo sebi naoružanja,sa tim da posjedujem dozvolu,gurava vremena....

...te vojni ruksak za planinarenja.

Last edited by SmokingMan on 02/07/2015 12:12, edited 1 time in total.
- Dozer
#53 Re: Simply: Oruzje
Ma jooooksumirprimus wrote:samo slabo su ilegale nabacili...
- Gojeni H
#54 Re: Simply: Oruzje
Legalno?
U zadnje vrijeme kod kuce samo ovo. U dzep od farmerica ga stavim, a niko nista ne primjecuje.
Za jedno 6 mjeseci, ova najljepsa, najdraza od svih dama ... Jest' skupa ali uzecu je pa kad bi se zaduzio kod MMF-a.

Sto se malo ozbiljnije robe tice, za ovim mi oci iskapase:

U zadnje vrijeme kod kuce samo ovo. U dzep od farmerica ga stavim, a niko nista ne primjecuje.
Za jedno 6 mjeseci, ova najljepsa, najdraza od svih dama ... Jest' skupa ali uzecu je pa kad bi se zaduzio kod MMF-a.

Sto se malo ozbiljnije robe tice, za ovim mi oci iskapase:

- Dozer
#55 Re: Simply: Oruzje
I onda ces taktizirati s trebom/zenom po kuci?SmokingMan wrote:
Neću da se igram vatrom.Planirao sam sebi uzeti taktičke tole,vidio sam da ima u koteksu,ali nemaju na stanju u Sarajevu.
Nabvi odmah i takticke store
- SmokingMan
#56 Re: Simply: Oruzje
Dozer wrote:I onda ces taktizirati s trebom/zenom po kuci?SmokingMan wrote:
Neću da se igram vatrom.Planirao sam sebi uzeti taktičke tole,vidio sam da ima u koteksu,ali nemaju na stanju u Sarajevu.![]()
![]()
![]()
Nabvi odmah i takticke store
- madner
#57 Re: Simply: Oruzje
Mislim i da ovu pusku moze nabaviti, nema rafalne paljbe. Mada mi nije jasno kako onda ispunjava zahtjeve za osiguranje spajza i dnevnog boravka u teskim trenucima. 
- SmokingMan
#58 Re: Simply: Oruzje
Ima li se gdje ovo nabaviti u Sarajevu,da je boljeg kvaliteta...
http://www.aliexpress.com/store/product ... 26662.html
http://www.aliexpress.com/store/product ... 26662.html
- Kombat
#59 Re: Simply: Oruzje
PRatim!
Zanimljivih postova na temi vec sada, a mogu tek misliti sta ce biti poslije!
@SmokingMan je izgleda knjigovodja po struci a killer u srcu
odmah predracun
Sto se tice same teme...primjenjuje se ona stara - koliko para, toliko i muzike. Posto me u ovo mirnodopsko doba interesuje samo licno naoruzanje, pitao bih Dozera za njegovo misljenje o slijedecem: da li je ogromna razlika u cijeni izmedju HS XDM serije u kalibru .45 i HK modela istog kalibra opravdana pravom razlikom u kvaliteti ili je to jednostavno placanje branda? Znam, ima dosta i u cijeni radne snage koja to proizvodi, ali ipak...
Citav svoj zivot, do prosle godine, sam bio vlasnik iskljucivo registrovanih komada oruzja, i svasta (ali bas svasta) sam izmijenjao. Nakaza od drzave me natjerala da shvatim da u slucaju da ga ikada upotrijebim u samoobrani - najebao sam nevidjeno. Sve rasprodao. Eh sada (ovo je zamisljena situacija, ako slucajno citaju dzabojebi iz snaga ceranja i pljenidbe)<<>>kako se ono kaze, za svaki posao treba odgovarajuci alat. Kada bih htio nesto nositi za samoobranu danas
onda bi to definitivno bio revolver 2.5" cijevi, moguce proizveden u bivsoj drzavi (iznenadjujuce laganog i glatkog mehanizma okidanja) u kalbru 357 - solidan udarac za tu cijenu, nema cahura i ne mozes promasiti na udaljenosti od 2 do 5 metara sve i da pokusavas 
@SmokingMan je izgleda knjigovodja po struci a killer u srcu
Sto se tice same teme...primjenjuje se ona stara - koliko para, toliko i muzike. Posto me u ovo mirnodopsko doba interesuje samo licno naoruzanje, pitao bih Dozera za njegovo misljenje o slijedecem: da li je ogromna razlika u cijeni izmedju HS XDM serije u kalibru .45 i HK modela istog kalibra opravdana pravom razlikom u kvaliteti ili je to jednostavno placanje branda? Znam, ima dosta i u cijeni radne snage koja to proizvodi, ali ipak...
Citav svoj zivot, do prosle godine, sam bio vlasnik iskljucivo registrovanih komada oruzja, i svasta (ali bas svasta) sam izmijenjao. Nakaza od drzave me natjerala da shvatim da u slucaju da ga ikada upotrijebim u samoobrani - najebao sam nevidjeno. Sve rasprodao. Eh sada (ovo je zamisljena situacija, ako slucajno citaju dzabojebi iz snaga ceranja i pljenidbe)<<>>kako se ono kaze, za svaki posao treba odgovarajuci alat. Kada bih htio nesto nositi za samoobranu danas
-
sumirprimus
#60 Re: Simply: Oruzje
salu na stranu, komsija dijete izgubi, ostavio na dohvat ruke, jednom i tuga... 
- Kombat
#61 Re: Simply: Oruzje
[quote="SmokingMan"][/quote]
Jebo ga ti...pa nije Resident Evil!!!
Jebo ga ti...pa nije Resident Evil!!!
- SmokingMan
#62 Re: Simply: Oruzje
Vjeruješ da sam se samo tako nasmijao...Kombat wrote:PRatim!
@SmokingMan je izgleda knjigovodja po struci a killer u srcuodmah predracun
![]()
Volim čitati knjige,knjigovođa ne bih volio biti,osim ako ne vodim sopstveni biznis,a drugima to raditi je ravno samoubistvu,privatnici su cjepidlake...
Last edited by SmokingMan on 02/07/2015 12:27, edited 1 time in total.
-
ULTRAK
#63 Re: Simply: Oruzje
Znaci imas dozvolu? Je li tesko izganjati?Gojeni H wrote:Legalno?![]()
Za jedno 6 mjeseci, ova najljepsa, najdraza od svih dama ... Jest' skupa ali uzecu je pa kad bi se zaduzio kod MMF-a.![]()
![]()
- Kombat
#64 Re: Simply: Oruzje
pik tj. sada OLX ti je pun pancira i sljemova raznih nivoa balisticke zastite i raznih namjena....ULTRAK wrote:Ja cu sebi kupiti ovaj sljem i pancir ali druge ruke. Ima covijek u Zagrebu prodaje pancirni prsluk za specijalce za 150 eura; jako kvalitetan. Treba gledati na ebay i slicnim sajtovima za drugu ruku.SmokingMan wrote:Ja bih rado uzeo sebi naoružanja,sa tim da posjedujem dozvolu,gurava vremena....
- Kombat
#65 Re: Simply: Oruzje
I jos jedno pitanje za Dozera...
Jesi li imao prilike ikada koristiti ista od Vektora iz juzne afrike?
Jesi li imao prilike ikada koristiti ista od Vektora iz juzne afrike?
-
ULTRAK
#66 Re: Simply: Oruzje
U kom smislu se nebi igrao vatre? Ako bih nesto kupio u smislu naoruzanja ili vojne opreme onda bih to kupio imajuci u vidu da je u BiH svasta nesto moguce, kako i historija uci. A ne da ganjam fazane ili divlje svinje po Treskavici...SmokingMan wrote:Neću da se igram vatrom.Planirao sam sebi uzeti taktičke tole,vidio sam da ima u koteksu,ali nemaju na stanju u Sarajevu.ULTRAK wrote:Ja cu sebi kupiti ovaj sljem i pancir ali druge ruke. Ima covijek u Zagrebu prodaje pancirni prsluk za specijalce za 150 eura; jako kvalitetan. Treba gledati na ebay i slicnim sajtovima za drugu ruku.SmokingMan wrote:Ja bih rado uzeo sebi naoružanja,sa tim da posjedujem dozvolu,gurava vremena....
-
ULTRAK
#67 Re: Simply: Oruzje
I ponijeti sljem, pancirni prslul iz recimo Njemacke za BiH se moze bez problema? Da li ti ga mogu oduzeti na granici recimo? Mozda ce te pitati :"Zasto ti ovo treba?" ?Kombat wrote:pik tj. sada OLX ti je pun pancira i sljemova raznih nivoa balisticke zastite i raznih namjena....ULTRAK wrote:Ja cu sebi kupiti ovaj sljem i pancir ali druge ruke. Ima covijek u Zagrebu prodaje pancirni prsluk za specijalce za 150 eura; jako kvalitetan. Treba gledati na ebay i slicnim sajtovima za drugu ruku.SmokingMan wrote:Ja bih rado uzeo sebi naoružanja,sa tim da posjedujem dozvolu,gurava vremena....
- SmokingMan
#68 Re: Simply: Oruzje
Volim priodu,kampovanja,o ratu baš i ne razmišljam...ULTRAK wrote:SmokingMan wrote:
U kom smislu se nebi igrao vatre? Ako bih nesto kupio u smislu naoruzanja ili vojne opreme onda bih to kupio imajuci u vidu da je u BiH svasta nesto moguce, kako i historija uci. A ne da ganjam fazane ili divlje svinje po Treskavici...
- Izlija
#69 Re: Simply: Oruzje
Za svu raju koja nabavlja pancirnu zaštitu jedan koristan savjet, dobro provjeravajte rok izrade i vrijeme valjanosti. Neisplati se bacati lovu ukoliko je panciru rok pred isticanje ili nedaj bože isteko.
-
ULTRAK
#70 Re: Simply: Oruzje
A pusku bi kupio cisto zato sto volis puske radi hobija nekog?SmokingMan wrote:Volim priodu,kampovanja,o ratu baš i ne razmišljam...ULTRAK wrote:SmokingMan wrote:
U kom smislu se nebi igrao vatre? Ako bih nesto kupio u smislu naoruzanja ili vojne opreme onda bih to kupio imajuci u vidu da je u BiH svasta nesto moguce, kako i historija uci. A ne da ganjam fazane ili divlje svinje po Treskavici...
-
ULTRAK
#71 Re: Simply: Oruzje
Zar postoji rok? Koliko je dug taj rok?Izlija wrote:Za svu raju koja nabavlja pancirnu zaštitu jedan koristan savjet, dobro provjeravajte rok izrade i vrijeme valjanosti. Neisplati se bacati lovu ukoliko je panciru rok pred isticanje ili nedaj bože isteko.
- dječak sa šibicama
#72 Re: Simply: Oruzje

Ovaj novi kalash mi se svidja, jel moguce ovo imati legalno? i moze li se nabaviti gdje? tesko, ja mislim.
- SmokingMan
#73 Re: Simply: Oruzje
Krajnja nužda,ako te baš interesuje.Ali kod mene nema tih nekih emocija jednog domoljuba,samo gledam da živim normalno,to je sve.Oružje me prije interesuje radi kolekcionarstva,ali to je opet skup sport.ULTRAK wrote:SmokingMan wrote:
A pusku bi kupio cisto zato sto volis puske radi hobija nekog?
- Kombat
#74 Re: Simply: Oruzje
ne bih rekao da se moze bez problema - ali kada su nasi granicni dzabojedi u pitanju vjerovatno bi mogao prevesti tenk bez problema.ULTRAK wrote:
I ponijeti sljem, pancirni prslul iz recimo Njemacke za BiH se moze bez problema? Da li ti ga mogu oduzeti na granici recimo? Mozda ce te pitati :"Zasto ti ovo treba?" ?
Ono sto bez problema mozes je to kupiti ovdje za puno manje pare nego vani. Ne bih se usudio komentirati o legalnosti toga u drugim zemljama (vjerovatno je svugdje razlicito) ali koliko ja znam u BIH nije zabranjeno posjedovanje balisticke zastitne opreme.
Ali posto je ipak rijec o nakazi od drzave gdje su zakoni u svakoj oblasti razliciti od kantona do kantona, sve je moguce (onaj ludjak sto je ubio sestoro ljudi u Tuzli prije par godina je imao legalno naoruzanje iako je bio psihijatrijski pacijent jer zakon u TZ kantonu tada nije nalagao da podnositelj zahtjeva za nabavku oruzja mora obaviti ljekarski pregled kao jedan od uslova).... da faq....
Last edited by Kombat on 02/07/2015 12:42, edited 1 time in total.