Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Suelureac

#51 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by Suelureac »

ime123 wrote:Kad u Volvu kazu da im je cilj da se priblize premium segmentu, znaci da su sami svjesnu da nisu premium, da se zna ko je premium, ti dodjes i kazes da jeste ?!
Image
detroit-mercy

#52 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by detroit-mercy »

ime123 wrote:Kad u Volvu kazu da im je cilj da se priblize premium segmentu, znaci da su sami svjesnu da nisu premium, da se zna ko je premium, ti dodjes i kazes da jeste ?!
Pa zato im I podvlacim, nije bitno sta ja ili ti volimo, bitno je sta neko generalno trziste kaze za odredjeno vozilo i sta je spremno da plati i koliko vise da plati za jedno auto otprilike iste kategorije u odnosu na drugo.
Volvo nije premium, proizvodjac ga ne dozivljava tako, trziste ga ne dozivljava tako, to sto par zaljubljenika u to auto kaze da je premium ne znaci da je premium.
Jos uvijek stojim iza toga da je dosta kvalitetno auto, nema se sta reci ali ispod je ova prva tri. Po meni najvece iznenadjenje je Audi, koji je dosao do toga da ga se pominje u istoj ravni sa BMW i Mercedesom a neki 15tag godina ranije ova dva su za njega bili nedosanjani san.
detroit-mercy

#53 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by detroit-mercy »

vettel wrote:
jest, al ne mozes volvo izjednacit s renolo, vw-om, fordom, opelom i ostalim nepremium markama,, teze ka premiumu jer im fali predstavnik visoke klase, dok u nizoj-srednjoj (v40), srednjoj (s/v60), visoj - srednjoj (s80), odlicno parirajju trojstvu... kad je to neko reko iz volva molim te???
Kao sto vec ranije napisah, iznad je ovih, ispod onih, Neki prelaz, cilj im je vjerovatno biti sa ova tri gore navedena. Ali bumo vidjeli, trziste ce reci svoje.
ime123

#54 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by ime123 »

vettel wrote: jest, al ne mozes volvo izjednacit s renolo, vw-om, fordom, opelom i ostalim nepremium markama,, teze ka premiumu jer im fali predstavnik visoke klase, dok u nizoj-srednjoj (v40), srednjoj (s/v60), visoj - srednjoj (s80), odlicno parirajju trojstvu... kad je to neko reko iz volva molim te???
Pa kad ih je preuzeo novi vlasnik to im je bio poslovni plan, i kod najavljivanja xc 90 je bilo tako. Nisam ga poredio renaultom, opelom, smatram ga boljim autom od tih, al sa VW ga mogu poredit.
detroit-mercy wrote: Po meni najvece iznenadjenje je Audi, koji je dosao do toga da ga se pominje u istoj ravni sa BMW i Mercedesom a neki 15tag godina ranije ova dva su za njega bili nedosanjani san.
Audi je davno prestao da "ganja" Merc i BMW.
vettel wrote: ako cemo tjerrati mak na konac i audi nije premium, zasto? Kupis audi a6 2.0tdi ''premium'' i taj isti motor mozes nac: u golfu, u octaviji, u rapidu, u passatu i ostalim iz VAG grupacije. kad kupis BMW ili Mercedes, dobijes mercedesov motor i mercedesov proizvod koji neces naci u skodi od 20 hiljada. E tad znas da vozis premium, inace i volvo dijeli motore sa PSA (1.6d 109ks/90kW, oznaka D2 kod volva)
Audi jeste premium i te kako. To je davno odluceno, i tako stoje stvari u auto industriji. To je sasvim normalna stvar da ce se dijeliti motori unutar iste grupacije. To nikako ne moze biti argument, da znas sta treba za proizvodnju jednog motora ne bi pricao tako. Nece za istu namjenu unutar iste grupacije napravit dva razlicita motora, ima li to smisla ? Znaci cilj je napraviti kvalitetan konacan proizvod. Sta kazes za to sto su Audijevi motori u Porscheu i Lamborghiniu ? Merc dijeli motore sa Renaultom ?
mobsterc

#55 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by mobsterc »

Znaci neki lik tvrdi da je volvo to izjavio i to postane fakat, a dole ispod covjek postavi sliku sa volvo stranice gdje kazu da su premium i ovi to ignorisu, cemu onda bilo kakva daljnja rasprava? :lol:
A ova tema pod hitno treba biti zakljucana jer ce, kao i prije, samo odvuci u svadju. Jedni smatraju da audi nije, drugi da jeste, svi imaju svoje razloge i niko nikoga nece ubijediti...
Industrialyzer

#56 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by Industrialyzer »

vettel wrote:
ime123 wrote:
vettel wrote: jest, al ne mozes volvo izjednacit s renolo, vw-om, fordom, opelom i ostalim nepremium markama,, teze ka premiumu jer im fali predstavnik visoke klase, dok u nizoj-srednjoj (v40), srednjoj (s/v60), visoj - srednjoj (s80), odlicno parirajju trojstvu... kad je to neko reko iz volva molim te???
Pa kad ih je preuzeo novi vlasnik to im je bio poslovni plan, i kod najavljivanja xc 90 je bilo tako. Nisam ga poredio renaultom, opelom, smatram ga boljim autom od tih, al sa VW ga mogu poredit.
detroit-mercy wrote: Po meni najvece iznenadjenje je Audi, koji je dosao do toga da ga se pominje u istoj ravni sa BMW i Mercedesom a neki 15tag godina ranije ova dva su za njega bili nedosanjani san.
Audi je davno prestao da "ganja" Merc i BMW.
vettel wrote: ako cemo tjerrati mak na konac i audi nije premium, zasto? Kupis audi a6 2.0tdi ''premium'' i taj isti motor mozes nac: u golfu, u octaviji, u rapidu, u passatu i ostalim iz VAG grupacije. kad kupis BMW ili Mercedes, dobijes mercedesov motor i mercedesov proizvod koji neces naci u skodi od 20 hiljada. E tad znas da vozis premium, inace i volvo dijeli motore sa PSA (1.6d 109ks/90kW, oznaka D2 kod volva)
Audi jeste premium i te kako. To je davno odluceno, i tako stoje stvari u auto industriji. To je sasvim normalna stvar da ce se dijeliti motori unutar iste grupacije. To nikako ne moze biti argument, da znas sta treba za proizvodnju jednog motora ne bi pricao tako. Nece za istu namjenu unutar iste grupacije napravit dva razlicita motora, ima li to smisla ? Znaci cilj je napraviti kvalitetan konacan proizvod. Sta kazes za to sto su Audijevi motori u Porscheu i Lamborghiniu ? Merc dijeli motore sa Renaultom ?
Izvini ali Volvo ne moze u istu recenicu s VW nikako !

Vec sam rekao XC60 i CC su na istoj razini kvalitete izrade ;-)
citroen xm

#57 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by citroen xm »

HAVANA wrote::sretan:

Image

Bio premijum ili ne, znam sigurno da je pouzdan i kvalitetan kao premijum, a lično za moj ukus ima više stila od bilo kog konkurenta u klasi pa čak i od nedavno predstavljenog Mercedesa. Ovo bi u ovoj klasi bio moj izbor, a za oznaku premijum me baš zaboli.
ime123

#58 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by ime123 »

mobsterc wrote:Znaci neki lik tvrdi da je volvo to izjavio i to postane fakat, a dole ispod covjek postavi sliku sa volvo stranice gdje kazu da su premium i ovi to ignorisu, cemu onda bilo kakva daljnja rasprava? :lol:
Nisam ja nista izmislio, mozes to lahko naci, plan im je bio da se priblize premium segmentu. E sad ako se sa 2 modela postaje premium, neka bude.
Da prestanemo sa raspravom i vratimo malo na temu.

Image

Bolje ne postoji :)
Last edited by ime123 on 26/06/2015 19:19, edited 1 time in total.
Nabucco

#59 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by Nabucco »

Audi, Bmw i Mercedes imaju modele koji mi se sviđaju.Volvo nema, jer me odbija unutrašnjost.

Audi RS familija komplet :) ( Može i S familija). Mada bi mi najviše odgovarala RS6ca . Bez zafrkancije, za naše uslove bitnije je ubrzanje, nego maksimalna brzina, Quattro tu daje ogrmonu prednost Audiju. A i BMW se pridržava blokade na 250, dok Audi uz određene pakete ide do 305km/h :D .

Od Mercedesa G63 AMG , za vikendice dušu dao. Brz jeste, ali na autoputu, na cesti je vec zafrkano upravljanje.

BMW komplet familija M, prvenstveno M6 grandkupe :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#60 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:
mobsterc wrote:Znaci neki lik tvrdi da je volvo to izjavio i to postane fakat, a dole ispod covjek postavi sliku sa volvo stranice gdje kazu da su premium i ovi to ignorisu, cemu onda bilo kakva daljnja rasprava? :lol:
Nisam ja nista izmislio, mozes to lahko naci, plan im je bio da se priblize premium segmentu. E sad ako se sa 2 modela postaje premium, neka bude.
Da prestanemo sa raspravom i vratimo malo na temu.

Image

Bolje ne postoji :)
Odlicna unutrasnjost,Audi to mozda najbolje radi.
Dobra mi je npr u BMW i8,C klasa i meni mozda najbolja AMG GT
Image
HAVANA

#61 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by HAVANA »

citroen xm wrote:
HAVANA wrote::sretan:

Image

Bio premijum ili ne, znam sigurno da je pouzdan i kvalitetan kao premijum, a lično za moj ukus ima više stila od bilo kog konkurenta u klasi pa čak i od nedavno predstavljenog Mercedesa. Ovo bi u ovoj klasi bio moj izbor, a za oznaku premijum me baš zaboli.

Pa rekoh i ja :D premium ne premium meni se svidja i juce sam ga pazario.Zelenko je moj. :sretan:
Inace previse se pametuje oko auta,kupis sta ti se svidja ako si u situaciji.Jebo reko ovaj,reko onaj...Ja vw ni na slici ne volim vidjeti,pa ne trunim ljudima okolo nemoj...
ime123

#62 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by ime123 »

Meni se i8 uopste ne svidja, ne volim taj futuristicki fazon, C klasa je odlicna.
mobsterc

#63 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by mobsterc »

Pa sta cu ja traziti, ti nadji, ti to tvrdis. Na volvo stranici pise drugacije, momak okacio sliku koju ti odlucujes ignorisati kao da se nije desila.
Evo ja cu jos dodati sta pise na volvo stranici za XC90:
An innovative SUV in the premium segment

A sto se tice unutrosnjosti audija, mozda tebi bolje ne postoji, to je vrlo subjektivno.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#64 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:Meni se i8 uopste ne svidja, ne volim taj futuristicki fazon, C klasa je odlicna.
Mislio sam na unutrasnjost
Image
s vana ni meni nije do tog svemirskog dizajna,mada nije lose.
Suelureac

#65 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by Suelureac »

Ali evo realno mislite li da je Mercedes pomeo konkurenciju u ambasadoru svoje marke - flagshipu? Znamo svi da se u ultraluksuznim limuzinama natječe ovaj trojac. Audi A8 --- BMW 7-series --- Mercedes S-class. Ovo su njihovi trenutni predstavnici (konji za utrku) po interijeru. Da li je Mercedes tu najjači? Znamo da je interijer isto kvalitetan, isto luksuzan, isto inovativan u sva tri. Ali subjektivno koji vam najviše paše? Budite široka publika. Javnost ocjenjuje da li je nešto dobro ili ne, snobovi samo keširaju. Nekad skroz bez ukusa.

Audi A8 inside

Image

BMW 7-serier inside

Image

Mercedes S-class inside

Image
mobsterc

#66 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by mobsterc »

a8 nije nikada bio ni blizu serije 7 ni s klase, a ne jednak. Ko se god vozio u sva 3 to moze potvrditi. Nisam u ovim zadnjim generacijama, ali sumnjam da se nesto drasticno promijenilo.
Suelureac

#67 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by Suelureac »

mobsterc wrote:a8 nije nikada bio ni blizu serije 7 ni s klase, a ne jednak. Ko se god vozio u sva 3 to moze potvrditi. Nisam u ovim zadnjim generacijama, ali sumnjam da se nesto drasticno promijenilo.
Istina, ali sva tri su premium. Još se Volvo čeka sa svojom ultraluksuznom limuzinom.
mobsterc

#68 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by mobsterc »

Ma neka su premium, ta auta su napravljena da se vozis na 'zadnjoj klupi', dok to kod a8 nije slucaj.
Suelureac

#69 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by Suelureac »

mobsterc wrote:Ma neka su premium, ta auta su napravljena da se vozis na 'zadnjoj klupi', dok to kod a8 nije slucaj.
Pa naravno da jeste prijatelju. Merkelica ima na raspolaganju sva tri modela. I sva tri modela imaju svoje L inačice.
mobsterc

#70 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by mobsterc »

Pa nisi me shvatio, oni bi htjela da jeste, ali nije ;-) Jednostavno premalo paznje je posveceno zadnjoj klupi kod a8. U L verzije ne ulazim, to se moze po narudzi urediti ko dnevna soba.
To sta merkelova ima je nebitno, jer svaki dobije dzaba kao reklamni a vjerovatno i vodi racuna o tome da podjednako gura njemacke brendove.
ime123

#71 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by ime123 »

mobsterc wrote:a8 nije nikada bio ni blizu serije 7 ni s klase, a ne jednak. Ko se god vozio u sva 3 to moze potvrditi. Nisam u ovim zadnjim generacijama, ali sumnjam da se nesto drasticno promijenilo.
Ma sta si se ti vozio, da jesi ne bi prico gluposti.
mobsterc

#72 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by mobsterc »

Ti pises gluposti od samog pocetka, volis audi i to je svima jasno da ces forsirati. Ali ti to nema nikakvog utemeljenja, sjedi nazad u s klasu i sve ce ti se samo reci.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#73 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by konektovan »

detroit-mercy wrote:
konektovan wrote:Oj majko moja,hebo li vas vise premium,muka mi vise od tog naziva. Đe onaj madner , da vam kaze sta je premium?! :mrgreen:
Pa sta ces onda na temi koja u naslovu ima premim, sta hoce da se pise ko ima bolju karambolku.
Dos'o da vidim koliko ce kockastih glava stati u odbranu svetog trojstva. :mrgreen:

Kakav je to premijum,kad hrdja k'o opel ?!
Suelureac

#74 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by Suelureac »

mobsterc wrote:Ti pises gluposti od samog pocetka, volis audi i to je svima jasno da ces forsirati. Ali ti to nema nikakvog utemeljenja, sjedi nazad u s klasu i sve ce ti se samo reci.
Prijatelju, ja nisam ljubitelj Audija. Ali s druge strane sumnjam da bi sebi Audi sa svojim flagshipom dozvolio da bude toliko lošiji i manje prostran od pozadi od konkurenata Mercedes S i BMW 7. Oni su dimenzijama svi tu negdje (što se tiče zadnje klupe i prostora za noge).
mobsterc

#75 Re: Svijet Premium četvorke (Audi, BMW, Mercedes, Volvo)

Post by mobsterc »

I ja sam mislio dok nisam sjeo(jedva).
Post Reply