ime123 wrote:Kad u Volvu kazu da im je cilj da se priblize premium segmentu, znaci da su sami svjesnu da nisu premium, da se zna ko je premium, ti dodjes i kazes da jeste ?!

Moderators: _BataZiv_0809, anex
ime123 wrote:Kad u Volvu kazu da im je cilj da se priblize premium segmentu, znaci da su sami svjesnu da nisu premium, da se zna ko je premium, ti dodjes i kazes da jeste ?!

Pa zato im I podvlacim, nije bitno sta ja ili ti volimo, bitno je sta neko generalno trziste kaze za odredjeno vozilo i sta je spremno da plati i koliko vise da plati za jedno auto otprilike iste kategorije u odnosu na drugo.ime123 wrote:Kad u Volvu kazu da im je cilj da se priblize premium segmentu, znaci da su sami svjesnu da nisu premium, da se zna ko je premium, ti dodjes i kazes da jeste ?!
Kao sto vec ranije napisah, iznad je ovih, ispod onih, Neki prelaz, cilj im je vjerovatno biti sa ova tri gore navedena. Ali bumo vidjeli, trziste ce reci svoje.vettel wrote:jest, al ne mozes volvo izjednacit s renolo, vw-om, fordom, opelom i ostalim nepremium markama,, teze ka premiumu jer im fali predstavnik visoke klase, dok u nizoj-srednjoj (v40), srednjoj (s/v60), visoj - srednjoj (s80), odlicno parirajju trojstvu... kad je to neko reko iz volva molim te???ime123 wrote:Kad u Volvu kazu da im je cilj da se priblize premium segmentu, znaci da su sami svjesnu da nisu premium, da se zna ko je premium, ti dodjes i kazes da jeste ?!
Pa kad ih je preuzeo novi vlasnik to im je bio poslovni plan, i kod najavljivanja xc 90 je bilo tako. Nisam ga poredio renaultom, opelom, smatram ga boljim autom od tih, al sa VW ga mogu poredit.vettel wrote: jest, al ne mozes volvo izjednacit s renolo, vw-om, fordom, opelom i ostalim nepremium markama,, teze ka premiumu jer im fali predstavnik visoke klase, dok u nizoj-srednjoj (v40), srednjoj (s/v60), visoj - srednjoj (s80), odlicno parirajju trojstvu... kad je to neko reko iz volva molim te???
Audi je davno prestao da "ganja" Merc i BMW.detroit-mercy wrote: Po meni najvece iznenadjenje je Audi, koji je dosao do toga da ga se pominje u istoj ravni sa BMW i Mercedesom a neki 15tag godina ranije ova dva su za njega bili nedosanjani san.
Audi jeste premium i te kako. To je davno odluceno, i tako stoje stvari u auto industriji. To je sasvim normalna stvar da ce se dijeliti motori unutar iste grupacije. To nikako ne moze biti argument, da znas sta treba za proizvodnju jednog motora ne bi pricao tako. Nece za istu namjenu unutar iste grupacije napravit dva razlicita motora, ima li to smisla ? Znaci cilj je napraviti kvalitetan konacan proizvod. Sta kazes za to sto su Audijevi motori u Porscheu i Lamborghiniu ? Merc dijeli motore sa Renaultom ?vettel wrote: ako cemo tjerrati mak na konac i audi nije premium, zasto? Kupis audi a6 2.0tdi ''premium'' i taj isti motor mozes nac: u golfu, u octaviji, u rapidu, u passatu i ostalim iz VAG grupacije. kad kupis BMW ili Mercedes, dobijes mercedesov motor i mercedesov proizvod koji neces naci u skodi od 20 hiljada. E tad znas da vozis premium, inace i volvo dijeli motore sa PSA (1.6d 109ks/90kW, oznaka D2 kod volva)
vettel wrote:Izvini ali Volvo ne moze u istu recenicu s VW nikako !ime123 wrote:Pa kad ih je preuzeo novi vlasnik to im je bio poslovni plan, i kod najavljivanja xc 90 je bilo tako. Nisam ga poredio renaultom, opelom, smatram ga boljim autom od tih, al sa VW ga mogu poredit.vettel wrote: jest, al ne mozes volvo izjednacit s renolo, vw-om, fordom, opelom i ostalim nepremium markama,, teze ka premiumu jer im fali predstavnik visoke klase, dok u nizoj-srednjoj (v40), srednjoj (s/v60), visoj - srednjoj (s80), odlicno parirajju trojstvu... kad je to neko reko iz volva molim te???
Audi je davno prestao da "ganja" Merc i BMW.detroit-mercy wrote: Po meni najvece iznenadjenje je Audi, koji je dosao do toga da ga se pominje u istoj ravni sa BMW i Mercedesom a neki 15tag godina ranije ova dva su za njega bili nedosanjani san.
Audi jeste premium i te kako. To je davno odluceno, i tako stoje stvari u auto industriji. To je sasvim normalna stvar da ce se dijeliti motori unutar iste grupacije. To nikako ne moze biti argument, da znas sta treba za proizvodnju jednog motora ne bi pricao tako. Nece za istu namjenu unutar iste grupacije napravit dva razlicita motora, ima li to smisla ? Znaci cilj je napraviti kvalitetan konacan proizvod. Sta kazes za to sto su Audijevi motori u Porscheu i Lamborghiniu ? Merc dijeli motore sa Renaultom ?vettel wrote: ako cemo tjerrati mak na konac i audi nije premium, zasto? Kupis audi a6 2.0tdi ''premium'' i taj isti motor mozes nac: u golfu, u octaviji, u rapidu, u passatu i ostalim iz VAG grupacije. kad kupis BMW ili Mercedes, dobijes mercedesov motor i mercedesov proizvod koji neces naci u skodi od 20 hiljada. E tad znas da vozis premium, inace i volvo dijeli motore sa PSA (1.6d 109ks/90kW, oznaka D2 kod volva)
HAVANA wrote:![]()
Nisam ja nista izmislio, mozes to lahko naci, plan im je bio da se priblize premium segmentu. E sad ako se sa 2 modela postaje premium, neka bude.mobsterc wrote:Znaci neki lik tvrdi da je volvo to izjavio i to postane fakat, a dole ispod covjek postavi sliku sa volvo stranice gdje kazu da su premium i ovi to ignorisu, cemu onda bilo kakva daljnja rasprava?![]()

Odlicna unutrasnjost,Audi to mozda najbolje radi.ime123 wrote:Nisam ja nista izmislio, mozes to lahko naci, plan im je bio da se priblize premium segmentu. E sad ako se sa 2 modela postaje premium, neka bude.mobsterc wrote:Znaci neki lik tvrdi da je volvo to izjavio i to postane fakat, a dole ispod covjek postavi sliku sa volvo stranice gdje kazu da su premium i ovi to ignorisu, cemu onda bilo kakva daljnja rasprava?![]()
Da prestanemo sa raspravom i vratimo malo na temu.
Bolje ne postoji

citroen xm wrote:HAVANA wrote:![]()
Bio premijum ili ne, znam sigurno da je pouzdan i kvalitetan kao premijum, a lično za moj ukus ima više stila od bilo kog konkurenta u klasi pa čak i od nedavno predstavljenog Mercedesa. Ovo bi u ovoj klasi bio moj izbor, a za oznaku premijum me baš zaboli.
Mislio sam na unutrasnjostime123 wrote:Meni se i8 uopste ne svidja, ne volim taj futuristicki fazon, C klasa je odlicna.

Istina, ali sva tri su premium. Još se Volvo čeka sa svojom ultraluksuznom limuzinom.mobsterc wrote:a8 nije nikada bio ni blizu serije 7 ni s klase, a ne jednak. Ko se god vozio u sva 3 to moze potvrditi. Nisam u ovim zadnjim generacijama, ali sumnjam da se nesto drasticno promijenilo.
Pa naravno da jeste prijatelju. Merkelica ima na raspolaganju sva tri modela. I sva tri modela imaju svoje L inačice.mobsterc wrote:Ma neka su premium, ta auta su napravljena da se vozis na 'zadnjoj klupi', dok to kod a8 nije slucaj.
Ma sta si se ti vozio, da jesi ne bi prico gluposti.mobsterc wrote:a8 nije nikada bio ni blizu serije 7 ni s klase, a ne jednak. Ko se god vozio u sva 3 to moze potvrditi. Nisam u ovim zadnjim generacijama, ali sumnjam da se nesto drasticno promijenilo.
Dos'o da vidim koliko ce kockastih glava stati u odbranu svetog trojstva.detroit-mercy wrote:Pa sta ces onda na temi koja u naslovu ima premim, sta hoce da se pise ko ima bolju karambolku.konektovan wrote:Oj majko moja,hebo li vas vise premium,muka mi vise od tog naziva. Đe onaj madner , da vam kaze sta je premium?!
Prijatelju, ja nisam ljubitelj Audija. Ali s druge strane sumnjam da bi sebi Audi sa svojim flagshipom dozvolio da bude toliko lošiji i manje prostran od pozadi od konkurenata Mercedes S i BMW 7. Oni su dimenzijama svi tu negdje (što se tiče zadnje klupe i prostora za noge).mobsterc wrote:Ti pises gluposti od samog pocetka, volis audi i to je svima jasno da ces forsirati. Ali ti to nema nikakvog utemeljenja, sjedi nazad u s klasu i sve ce ti se samo reci.