United States Presidential Elections 2016

Ko je vas favorit?

Hillary Clinton
23
41%
Bernie Sanders
10
18%
Lincoln Chafee
0
No votes
Jeb Bush
8
14%
Ran Paul
7
13%
Lindsey Graham
0
No votes
Mike Huckabee
1
2%
Rick Perry
0
No votes
Marco Rubio
0
No votes
Donald Trump
7
13%

Total votes: 56

Šveđanin

#51 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Šveđanin »

To sto vi zelite za predsjednika Amerike je u suprotnosti sa srzi te zemlje.
Ono nama bitno, spoljna politika te zemlje, nece se sigurno mijenjati. Kakogod Ted Cruz je ipak daleko naj antipaticniji kandidat.

Prije par godina sam bio u Americi i pricao sam sa republikanskom omladinom iz New Canaan, CT. Guglajte ako vec ne znate o kakvom se mjestu radi.. jao kakva grupa uobrazenih WASP debila...
agnostic_front

#52 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by agnostic_front »

Magu žao što onaj Ron Paul nije pobijedio. Čovjek koji se oštro protivio američkoj intervenciji u Bosni, i koji bi generalno da povlači američke trupe iz stranih zemalja. Iskreno se nadam da takav neće doći na mjesto gdje bi mogao da odlučuje o tome.

Meni se ovaj Jeb Bush ne čini lošim, već je priče bilo o njemu na forumu. Napravio je neke dobre stvari na Floridi. Da li je kapacitet za nešto više, ostaje da se vidi.
razonoda

#53 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by razonoda »

kosava wrote:
Jack Be Nimble wrote:
OpijumKrajiski wrote:
Najvise me zanima bas taj sto gore neko pomenu american upper middle class to je dakle onaj americki san.. za koga glasaju takvi ljudi?
To ti je 50/50 ili svake cetiri godine malo vise za jedne nego za ove druge. Imas 40% i sa jedne i sa druge strane koji nikada ne bi glasali protiv svoje partije pa makar ti njima nacrtao i dokazao da ce ih ta partija ukopati u zemlju. I onda imas tu manjinu koja odluci izbore i koju kandidati pokusavaju stalno na svoju stranu prebaciti. Ako Amerika ne konta o sljedecem ratu onda Demokrati imaju vise sanse da prebace pricu na ekonomiju, ugrozene, zenska prava itd, al ako je ratno stanje onda socijalno ekonomska prica pada u vodu i vecinom Republikanac uzme.

Rekao bi da vecinom nasa raja glasa za Demokrate. Imam prijatelja koji glasaju za Republikance. Ja licno na drzavnom nivou glasam za Demokrate a lokalno sam 50/50. Malo ovako, malo onako. Na kraju svaki izbori ispadnu ko referendum, ako si mi se svidio zadnje 2/4 godine dobices opet glas ako ne mars napolje daj nekog novog. I tako u krug.
Kad sam bio svjeze pridosli voli sam Demorats, kada sam stao na noge malo poslije dobio drzavljanstvo i glasam za Republikance.
Kokuzi za demokrate--daj djabane --kad dodju do malo $ automatski republikanci.----------para vrti gdje burgija nece----
fosna2014

#54 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by fosna2014 »

Vidim na fb mi rodjo prvi put se zalaze za nekog demokratu. Smatra da Hillary ima najvise iskustva u politici i da veoma dobro stoji kod zenskog drustva, crnaca, latinosa i homoseksualaca. Vidi nju kao full-package, sto drugi nemaju svakako, jer su ograniceni.
piupiu

#55 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by piupiu »

Da ih hoce vise uzeti ... go, Hillary!!!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#56 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by _BataZiv_0809 »

Šveđanin wrote:To sto vi zelite za predsjednika Amerike je u suprotnosti sa srzi te zemlje.
Ono nama bitno, spoljna politika te zemlje, nece se sigurno mijenjati. Kakogod Ted Cruz je ipak daleko naj antipaticniji kandidat.

Prije par godina sam bio u Americi i pricao sam sa republikanskom omladinom iz New Canaan, CT. Guglajte ako vec ne znate o kakvom se mjestu radi.. jao kakva grupa uobrazenih WASP debila...
Pa de malo detalja :D
dale cooper

#57 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by dale cooper »

Republikanci i Demokrate su danas dvije strane istog novčića. Mislim da je Kenedijevo ubistvo bilo prelomni
momenat kako u Američkom društvu tako i u svjetskim razmjerama. Momenat kada je interes krupnog kapitala
i postepena globalizacija društva uzela primat nad demokratskim vrijednostima.
Sanders po stavovima koje javno ispoljava djeluje kao solidan kandidat. Eh sad, upitno je koliko bi bio
u stanju da sprovede ono o čemu priča i za šta se zalaže.
GandalfSivi

#58 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by GandalfSivi »

dale cooper wrote:Republikanci i Demokrate su danas dvije strane istog novčića. Mislim da je Kenedijevo ubistvo bilo prelomni
momenat kako u Američkom društvu tako i u svjetskim razmjerama. Momenat kada je interes krupnog kapitala
i postepena globalizacija društva uzela primat nad demokratskim vrijednostima.
Sanders po stavovima koje javno ispoljava djeluje kao solidan kandidat. Eh sad, upitno je koliko bi bio
u stanju da sprovede ono o čemu priča i za šta se zalaže.
Ako ikada ovaj pac uspije, onda ce i mnoge stvari o kojima Benders prica uspjeti. U medjuvremenu, jako tesko...

http://www.wolf-pac.com/
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#59 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by _BataZiv_0809 »

2008 je cijeli svijet popusio Obamu. Ne znam da li iko od te generacije vise vjeruje u promjenu.

Ali od tada su stotine hiljada, milioni dobili pravo glasa (punoljetstvo) i oni upravo nasijedaju na takve price, jer su bez politickog i zivotnog iskustva.

O tome je Bogic Bogicevic solidno argumentovao kod Mate u Teleringu (izmedju ostalog)
dale cooper

#60 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote:2008 je cijeli svijet popusio Obamu. Ne znam da li iko od te generacije vise vjeruje u promjenu.

Ali od tada su stotine hiljada, milioni dobili pravo glasa (punoljetstvo) i oni upravo nasijedaju na takve price, jer su bez politickog i zivotnog iskustva.

O tome je Bogic Bogicevic solidno argumentovao kod Mate u Teleringu (izmedju ostalog)
Što bi rekli Sex Pistolsi, Obama je postao velika rock'n'roll prevara. :D
Jack Be Nimble

#61 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Jack Be Nimble »

dale cooper wrote:
_BataZiv_0809 wrote:2008 je cijeli svijet popusio Obamu. Ne znam da li iko od te generacije vise vjeruje u promjenu.

Što bi rekli Sex Pistolsi, Obama je postao velika rock'n'roll prevara. :D
Meni je licno pomogao . Nije isao u rat sa svakom drzavom tipom Libija/Iran. Ekonomiju podigao na noge.

Dobar je Huso na kraju svega :thumbup:
gospodja profiterka

#62 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by gospodja profiterka »

Huso je jedna od najvećih blamaža u cjelokupnoj postkolumbovskoj historiji Amerike.
Danguba

#63 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Danguba »

Neka bude bilo ko od Clintonovih ma makar i Hillary. :thumbup:
Heller

#64 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Heller »

Meni kad neko spomene republikance ja vidim onog Texana iz Simpsonovih, nekako sam uvijek bio vise za demokrate jer su socijalno osjetljiviji i nametali bi bogtasaima i korporacijama poreze, al to nikad ne urade :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#65 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by _BataZiv_0809 »

Jack Be Nimble wrote:
Meni je licno pomogao . Nije isao u rat sa svakom drzavom tipom Libija/Iran. Ekonomiju podigao na noge.

Srusio jednu suverenu vladu skupa sa jatacima iz Evrope, pripremao se za drugu. Povukao se iz Afganistana i Iraka, hoce zatvoriti Gvantanamo, bacio oko na Kubu. Pa eto, kakvih je bilo, manje je zlo :evil:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#66 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by corolla02 »

vala mi Ameri ovamo nemamo tu puno izbora naredne godine; samo imamo da biramo manje zlo a to su ovi iz tabora plavih generalno...

do sada sam redovno izlazio na predsjednicke izbore ali ovaj put najvjerovatnije cu ih zaobici jer nema po meni nekog izbora na politickoj sceni momentalno I ipak mislim da ce slijedeci predsjednik zemlje u kojoj zivim biti iz reda crvenih, samo molim Boga da bude iz onog reda umjerenih...

od plavih nikog ne simpatisem osim B. Sandersa, ali on je i previse progresivan I kao takav veoma diskutabilan za ameriku, koja je ipak vecinsko tradicionalno drustvo koje ne voli promjene naglo i nasiroko...

Klintonovnica il jos jedan od Bushevih su vec odavno izlizani, meni barem :D
Kombat

#67 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Kombat »

ljevoruki wrote:Moja prognoza je da ce u finale Hillary i Jeb.
Demokrati ce tesko ostati u Bijeloj kuci - Republikanci ce biti aposloutni pobjednici ovih izbora.
Sto bi znacilo opet rat negdje na bliskom Istoku.

ne bih rekao...sada je Evropa na redu --- barem ovaj dio oko Urala!

Inace, nadam se da ce Trump postati predsjednik. Hamerichani zasluzuju nekog takvog. Posto on voli rulet, mogao bi im biti i zadnji :D

Nego sta ce nam crnjo mirotvorac raditi nakon isteka mandata? Drzati govore po svijetu kao Billy? lol MoRe bit bidne da za dobru cifru i nas posjeti - dar za svekoliko forumsko pucanstvo koje je dozivjelo kolektivni orgazam 2008 kada je crnjo izabran.
Kombat

#68 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Kombat »

2008 sam prognozirao da ce se svijet sa nostalgijom sjecati onog idiota Busha i spominjati ga kao mirotvorca :D
Kada se sabere bodycount, pogotovo nevinih civila pobijenih na demokratski nacin sirom planete, crnjo vodi ispred Busha za nekih 25%! #YesWeCan lol
DoZeN

#69 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by DoZeN »

Ne vjerujem da ce ameri ponovo dati mandat demokratama za White House posle Husseina, mnogo je nepopularan trenutno u javnosti,uz to crnci u USA nisu nikada losije zivjeli nego sada.
Meni je ono Ok, ali vecini amera nije
kosava

#70 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by kosava »

razonoda wrote: Kokuzi za demokrate--daj djabane --kad dodju do malo $ automatski republikanci.----------para vrti gdje burgija nece----
Tako ti to ide kada nemaju sta da ti oporezuju Demorat a kada si ko covjek stao na svoje noge pa onda Republikanci su jedini izbor. :D
kosava

#71 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by kosava »

_BataZiv_0809 wrote:
Jack Be Nimble wrote:

Srusio jednu suverenu vladu skupa sa jatacima iz Evrope, pripremao se za drugu. Povukao se iz Afganistana i Iraka, hoce zatvoriti Gvantanamo, bacio oko na Kubu. Pa eto, kakvih je bilo, manje je zlo :evil:
Povukao se iz Afganistana i otvorio ga Talibanima, Irak =dio pod ISIS-om dio pod Iranom, Gitmo nemoze zatvorit sve kada bi i htjeo, nikada on to nije ni mogao ali navlaces se neupuceni na to i glasaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#72 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by _BataZiv_0809 »

Ali eto nek je Amerika lider svijeta, nedo bog da je Čajna ili Raša :oops: :razz:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#73 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by _BataZiv_0809 »

Kombat wrote:
2008 sam prognozirao da ce se svijet sa nostalgijom sjecati onog idiota Busha i spominjati ga kao mirotvorca :D
Kada se sabere bodycount, pogotovo nevinih civila pobijenih na demokratski nacin sirom planete, crnjo vodi ispred Busha za nekih 25%! #YesWeCan lol
Moj stari je ostao bez dobro placenog posla jer su Obama-Sarkozy-Cameron izvrsili agresiju na suverenu drzavu. Dok je Bush-Širak-Bler nisu dirali, tak da :roll:
Opetja033

#74 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:
Kombat wrote:
Moj stari je ostao bez dobro placenog posla jer su Obama-Sarkozy-Cameron izvrsili agresiju na suverenu drzavu. Dok je Bush-Širak-Bler nisu dirali, tak da :roll:
Da, suverenu zemlju koja je avijaciju slala na nenaoruzane demonstrante. Skidanje Ghaddafija je veliki plus Obami.
God bless America! :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#75 Re: United States Presidential Elections 2016

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote:
Da, suverenu zemlju koja je avijaciju slala na nenaoruzane demonstrante. Skidanje Ghaddafija je veliki plus Obami.
God bless America! :thumbup:
Hau jes nou

Image

Za avijaciju je dokazano satelitskim snimcima da je laz, ali hajde da ovu diskuiju (ako cemo je uopce voditi) prebacimo na temu Libija.
Post Reply