Izabrani komentari sa Klix portala
- ilkbahar
#51 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Vezano za uvodni post:
Na sve moguce nacine, kroz sve moguce medijske kanale se pokusava natjerati ovaj narod da zaboravi da je bio ubijan i ko ga je ubijao.
Na njhovu zalost to nije moguce dok je i jedna jedina osoba koja se sjeca rata ziva! Pricat cemo i prenositi istinu dok smo zivi! isto kao sto je moj rahmetli dedo pricao o partizanima, meni tada bio neizmjerno dosadan, ali tek sada uvidjam koliko su vazne njegove rijeci bile.
Na sve moguce nacine, kroz sve moguce medijske kanale se pokusava natjerati ovaj narod da zaboravi da je bio ubijan i ko ga je ubijao.
Na njhovu zalost to nije moguce dok je i jedna jedina osoba koja se sjeca rata ziva! Pricat cemo i prenositi istinu dok smo zivi! isto kao sto je moj rahmetli dedo pricao o partizanima, meni tada bio neizmjerno dosadan, ali tek sada uvidjam koliko su vazne njegove rijeci bile.
- Banksy
#52 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Ukratko.ultima_palabra wrote:Autor je ovdje svinja... Tvrtko Milović, raja sa poskoka.dječak sa šibicama wrote:Autor, a i ovaj sto ga citira... sto se `no kaze, baca biserje pred svinje.
Provlači staru herceg-četničku priču, Sarajevo nema pravo na svoje žrtve i sjećanja, jer je to precijenjen i napuhan grad, i sva ta fama oko opsade je medijski isfabrikovana. Ne znam što se oduševljavate njim kad priča isto što i Kusta i Nele zadnjih 20 godina.
Toliko plitko, površno, ogorčeno, zlonamjerno, netačno, iskonstruirano, da nije vrijedno komentara.
- insomnia78
#53 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Da l' je neko spomen'o Vukovar, odjekiv'o bi forum od tvog placadječak sa šibicama wrote:Autor, a i ovaj sto ga citira... sto se `no kaze, baca biserje pred svinje.
- Ali Kemal
#54 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Prije svega nema tu puno za ponositi se. Nasi mediji i politicari furaju tu pricu o ponosu, jer je drzava sjebana maksimalno, pa daj onda malo o ratu, koji je vec za nove generacije nesto nepoznato i bazirano uglavnom na pogresnim pricama. U svim tim pricama o ratu nema nista anti-ratno, sto bi bilo normalno, nego se to slavi, kao sto sam i prije rekao, kao nesto najbolje sto se ljudima desilo u zivotu, sto je u sustini bizarno.drag_gost wrote:Hajde konkretno zivota vam: sa cim to mi treba da se suocimo?
Mi koji smo bili tu suoceni smo sa tim itekako. Ponosni sto smo prezivjeli to sto jesmo. Ponosni na sebe, porodicu, sugradjane. Boga mi ponosni na ljude koji su branili grad, dali svoje zivote, dijelove tijela. Opet zivimo ovdje, osnivamo porodice, zapocinjemo poslove, radimo, placamo doprinose drzavi i onda treba da se suocimo sa necim zbog necega? Jer pricamo o ratu? Naravno da pricamo. I treba da pricamo i opominjemo. I treba da se zna ko je sta radio, koliko i zasto. Ne da bi se mrzilo, vec da bi se bilo na oprezu i da se historija ne bi "prekrojavala".
Ja licno ni ne spominjem taj rat koliko bih trebao, dakle rijetko bas i ne mogu da se otmem dojmu da ljudi koji nisu bili ovdje mnogo vise pricaju o tome, nego mi koji jesmo. Evo i ovaj sto je napisao ovaj tekst. Mi koji smo tu bili znamo najbolje sta smo prezivjeli, ne treba neko ko nije to iskusio 4 godine da nam otvara oci i da nas "pomiruje sa nama samima". Puteve pomirenja neka ostave za zapadno trziste na ebayu za 4.99$, dok je u Sarajevu to iskustvo neprocjenjivo.
Da li se treba ponositi sto je zemlja uopce dosla u stanje rata, sto politicari nisu uradili nista da do toga ne dodje. Da li se treba ponositi sto tu zive narodi koji se ne mogu nista normalno dogovoriti, sto politicari ne rade u korist naroda, sto koriste narod kao topovsko meso i za to vrijeme spavaju u trezoru banke. Zamisli u trezoru se kriju
Za neki vanjski svijet, demokratski, mi smo samo divlja plemena i bolje je i ne spominjati rat pred njima i glumiti Ramba.
Dakle, jos jednom, drzava je unistena, price o ratu su tako koncipirane, ne da budu anti-ratne, nego upravo suprotno, da se ta atmosfera podgrijava, na laganoj vatri, bez prestanka, vec 20 godina, i sve se cini da dodje do novog rata koji mnogi gledaju kao drugo poluvrijeme.
Ko normalan moze da ocekuje da ce na takav nacin doci do boljeg zivota i isplivati sa dna Evrope?
Pitam jos jednom cemu sluze price o ratu, ako nisu bazirane na anti-ratnim principima?
Bolje reci pravo pitanje je da li gradjani BiH vise zele bolji zivot ili da jebu mater svojim sugradjanima, sa kojim dijele istu drzavu?
- drag_gost
#56 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Tesko da si ti ista shvatio. Ima se ponositi itekako, jer smo zivi i zdravi i jer jos uvijek trajemo. Ne jer se ponosimo ovakve nakaradne drzave, vec jer smo prozivjeli to sto jesmo, a pazi jos uvijek trajemo.Ali Kemal wrote:Prije svega nema tu puno za ponositi se. Nasi mediji i politicari furaju tu pricu o ponosu, jer je drzava sjebana maksimalno, pa daj onda malo o ratu, koji je vec za nove generacije nesto nepoznato i bazirano uglavnom na pogresnim pricama. U svim tim pricama o ratu nema nista anti-ratno, sto bi bilo normalno, nego se to slavi, kao sto sam i prije rekao, kao nesto najbolje sto se ljudima desilo u zivotu, sto je u sustini bizarno.drag_gost wrote:Hajde konkretno zivota vam: sa cim to mi treba da se suocimo?
Mi koji smo bili tu suoceni smo sa tim itekako. Ponosni sto smo prezivjeli to sto jesmo. Ponosni na sebe, porodicu, sugradjane. Boga mi ponosni na ljude koji su branili grad, dali svoje zivote, dijelove tijela. Opet zivimo ovdje, osnivamo porodice, zapocinjemo poslove, radimo, placamo doprinose drzavi i onda treba da se suocimo sa necim zbog necega? Jer pricamo o ratu? Naravno da pricamo. I treba da pricamo i opominjemo. I treba da se zna ko je sta radio, koliko i zasto. Ne da bi se mrzilo, vec da bi se bilo na oprezu i da se historija ne bi "prekrojavala".
Ja licno ni ne spominjem taj rat koliko bih trebao, dakle rijetko bas i ne mogu da se otmem dojmu da ljudi koji nisu bili ovdje mnogo vise pricaju o tome, nego mi koji jesmo. Evo i ovaj sto je napisao ovaj tekst. Mi koji smo tu bili znamo najbolje sta smo prezivjeli, ne treba neko ko nije to iskusio 4 godine da nam otvara oci i da nas "pomiruje sa nama samima". Puteve pomirenja neka ostave za zapadno trziste na ebayu za 4.99$, dok je u Sarajevu to iskustvo neprocjenjivo.
Da li se treba ponositi sto je zemlja uopce dosla u stanje rata, sto politicari nisu uradili nista da do toga ne dodje. Da li se treba ponositi sto tu zive narodi koji se ne mogu nista normalno dogovoriti, sto politicari ne rade u korist naroda, sto koriste narod kao topovsko meso i za to vrijeme spavaju u trezoru banke. Zamisli u trezoru se kriju![]()
Za neki vanjski svijet, demokratski, mi smo samo divlja plemena i bolje je i ne spominjati rat pred njima i glumiti Ramba.
Dakle, jos jednom, drzava je unistena, price o ratu su tako koncipirane, ne da budu anti-ratne, nego upravo suprotno, da se ta atmosfera podgrijava, na laganoj vatri, bez prestanka, vec 20 godina, i sve se cini da dodje do novog rata koji mnogi gledaju kao drugo poluvrijeme.
Ko normalan moze da ocekuje da ce na takav nacin doci do boljeg zivota i isplivati sa dna Evrope?
Pitam jos jednom cemu sluze price o ratu, ako nisu bazirane na anti-ratnim principima?
Bolje reci pravo pitanje je da li gradjani BiH vise zele bolji zivot ili da jebu mater svojim sugradjanima, sa kojim dijele istu drzavu?
- berenice
#57 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Evo ja sam za jebanje majke!Ali Kemal wrote: Prije svega nema tu puno za ponositi se. Nasi mediji i politicari furaju tu pricu o ponosu, jer je drzava sjebana maksimalno, pa daj onda malo o ratu, koji je vec za nove generacije nesto nepoznato i bazirano uglavnom na pogresnim pricama. U svim tim pricama o ratu nema nista anti-ratno, sto bi bilo normalno, nego se to slavi, kao sto sam i prije rekao, kao nesto najbolje sto se ljudima desilo u zivotu, sto je u sustini bizarno.
Da li se treba ponositi sto je zemlja uopce dosla u stanje rata, sto politicari nisu uradili nista da do toga ne dodje. Da li se treba ponositi sto tu zive narodi koji se ne mogu nista normalno dogovoriti, sto politicari ne rade u korist naroda, sto koriste narod kao topovsko meso i za to vrijeme spavaju u trezoru banke. Zamisli u trezoru se kriju![]()
- Ali Kemal
#58 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Sta ti ja tu moguberenice wrote:Evo ja sam za jebanje majke!Ali Kemal wrote: Prije svega nema tu puno za ponositi se. Nasi mediji i politicari furaju tu pricu o ponosu, jer je drzava sjebana maksimalno, pa daj onda malo o ratu, koji je vec za nove generacije nesto nepoznato i bazirano uglavnom na pogresnim pricama. U svim tim pricama o ratu nema nista anti-ratno, sto bi bilo normalno, nego se to slavi, kao sto sam i prije rekao, kao nesto najbolje sto se ljudima desilo u zivotu, sto je u sustini bizarno.
-
L u c i f e r
#59 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
drag_gost wrote:Tesko da si ti ista shvatio. Ima se ponositi itekako, jer smo zivi i zdravi i jer jos uvijek trajemo. Ne jer se ponosimo ovakve nakaradne drzave, vec jer smo prozivjeli to sto jesmo, a pazi jos uvijek trajemo.Ali Kemal wrote:Prije svega nema tu puno za ponositi se. Nasi mediji i politicari furaju tu pricu o ponosu, jer je drzava sjebana maksimalno, pa daj onda malo o ratu, koji je vec za nove generacije nesto nepoznato i bazirano uglavnom na pogresnim pricama. U svim tim pricama o ratu nema nista anti-ratno, sto bi bilo normalno, nego se to slavi, kao sto sam i prije rekao, kao nesto najbolje sto se ljudima desilo u zivotu, sto je u sustini bizarno.drag_gost wrote:Hajde konkretno zivota vam: sa cim to mi treba da se suocimo?
- Ali Kemal
#60 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Vjerujem da si ti ziv i zdrav, a sta je sa onima koji nisu zivi i zdravi. Sta njima i njihovim familijama znaci sto se ti ponosis ratom.drag_gost wrote:Tesko da si ti ista shvatio. Ima se ponositi itekako, jer smo zivi i zdravi i jer jos uvijek trajemo. Ne jer se ponosimo ovakve nakaradne drzave, vec jer smo prozivjeli to sto jesmo, a pazi jos uvijek trajemo.
Prica o ratu treba da bude iskljucivo srocena da je rat glupa stvar i da se ne ponovi, da ce donijeti nesrecu velikom broju ljudi, da ce unistiti generacije i generacije i da rat ne moze nista dobro da donese.
Spominjanje rata u Bosni ima sasvim suprotan cilj, stvaranje psihoze za neki buduci rat. Nema tu ni empatije prema stradalim i kada se spominju zrtve, nego samo dnovno-politicka propaganda vladajucih partija, a narod ko ovce, popalit ga ko nista. Bacis raji kost i uzivas u svojim vilama.
-
triiksa
#61 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Sunce ti poljubim pa kako bi izgledalo da mediji ne tjeraju narod da zaboravi... Meni se cini da mediji nista drugo i ne rade nego odrzavaju uspomene na rat. "Koji je danas datum? Op, ajmo u arhivu, eto nam pola naslovnice." Ostalo popuniti manifestacijama i obiljezavanjima godisnjica ratnih desavanja. Ne sjecam se ni da za vrijeme SFRJ toliko arcila NOB, a arcili su je momacki. Valjda zato sto je sad vise medija u opticaju. Mala bara a puno krokodila.ilkbahar wrote:Vezano za uvodni post:
- drag_gost
#62 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Pricaj u svoje ime. Treba pricati o ratu, ne da je "glupa stvar", nije slikovnica, vec treba pricati ko je sta radio, koliko i zasto. Jos uvijek se tijela po BiH iskopavaju, a ti bi da se suocavljamo sa sobom, jer "aman rat je glupa stvar" i jer "zivimo u proslosti". Tesko da se ja ponosim ratom, ja se ponosim snagom za prezivljavanje onoga sto smo prezivjeli. Vidis stari, ti to ne shvatas.Ali Kemal wrote:Vjerujem da si ti ziv i zdrav, a sta je sa onima koji nisu zivi i zdravi. Sta njima i njihovim familijama znaci sto se ti ponosis ratom.drag_gost wrote:Tesko da si ti ista shvatio. Ima se ponositi itekako, jer smo zivi i zdravi i jer jos uvijek trajemo. Ne jer se ponosimo ovakve nakaradne drzave, vec jer smo prozivjeli to sto jesmo, a pazi jos uvijek trajemo.
Prica o ratu treba da bude iskljucivo srocena da je rat glupa stvar i da se ne ponovi, da ce donijeti nesrecu velikom broju ljudi, da ce unistiti generacije i generacije i da rat ne moze nista dobro da donese.
Spominjanje rata u Bosni ima sasvim suprotan cilj, stvaranje psihoze za neki buduci rat. Nema tu ni empatije prema stradalim i kada se spominju zrtve, nego samo dnovno-politicka propaganda vladajucih partija, a narod ko ovce, popalit ga ko nista. Bacis raji kost i uzivas u svojim vilama.
Pitao bih te ja gdje bi ti zivio da si 4 mjeseca dan-noc jeo omiljenu hranu bez prestanka, a ne 4 godine bio mucen i zivio sa glavom u torbi. E vidis, mi koji smo bili tu se ponosimo jer smo to sve prozivjeli, a opet ulazemo u ovu zemlju i vjerujemo u nju, iako je nakaradna. A pazi, kao sto rekoh jos uvijek trajemo i radjamo djecu koju treba obrazovati.
Nego kada sam kod toga, jesi li ti bio u Sarajevu za vrijeme rata, pa si sada na mirnodopskoj misiji na forumu koja ima za cilj da nas suoci sa nama samima?
- Ali Kemal
#63 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Naravno da sam bio, medjutim mene ne interesuje da se bilo ko suocava sa bilo cim, mene samo interesuje da zivot gradjana bude kvalitetniji.drag_gost wrote:Pricaj u svoje ime. Treba pricati o ratu, ne da je "glupa stvar", nije slikovnica, vec treba pricati ko je sta radio, koliko i zasto. Jos uvijek se tijela po BiH iskopavaju, a ti bi da se suocavljamo sa sobom, jer "aman rat je glupa stvar" i jer "zivimo u proslosti". Tesko da se ja ponosim ratom, ja se ponosim snagom za prezivljavanje onoga sto smo prezivjeli. Vidis stari, ti to ne shvatas.Ali Kemal wrote:Vjerujem da si ti ziv i zdrav, a sta je sa onima koji nisu zivi i zdravi. Sta njima i njihovim familijama znaci sto se ti ponosis ratom.drag_gost wrote:Tesko da si ti ista shvatio. Ima se ponositi itekako, jer smo zivi i zdravi i jer jos uvijek trajemo. Ne jer se ponosimo ovakve nakaradne drzave, vec jer smo prozivjeli to sto jesmo, a pazi jos uvijek trajemo.
Pitao bih te ja gdje bi ti zivio da si 4 mjeseca dan-noc jeo omiljenu hranu bez prestanka, a ne 4 godine bio mucen i zivio sa glavom u torbi. E vidis, mi koji smo bili tu se ponosimo jer smo to sve prozivjeli, a opet ulazemo u ovu zemlju i vjerujemo u nju, iako je nakaradna. A pazi, kao sto rekoh jos uvijek trajemo i radjamo djecu koju treba obrazovati.
Nego kada sam kod toga, jesi li ti bio u Sarajevu za vrijeme rata, pa si sada na mirnodopskoj misiji na forumu koja ima za cilj da nas suoci sa nama samima?
Evo predlaze se stezanje kaisa i kada ja cujem takve prijedloge povratio bih, kao i od onih patrijota sto kradu drzavu.
Mislim pazi sta pises ne ponosis se nakaradnom drzavom, ali se ponosis ratom, zbog koga je ta drzava sada nakaradna.
Jednostavno za mene nije normalno da neko ima toliku dozu rekao bih neke ljubavi i romantike prema ratu, koji je unistio zivote, zdravlje i buducnost generacija i generacija.
Ti trubis da se zna ko je ubijao "nas", to isto rade Srbi, a i Hrvati, bez razlike, parastosi, mise.
Nekada mi se cini da raja ocajno zeli jos jedan rat, kao bice bolje onda
Jebem ti nacionalizam
- Ali Kemal
#64 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Ma katastrofa. Kad smo se mi poklali poslije SFRJ, gdje je sve bilo izbalansirano, kako bi samo izgledao slijedeci rat.triiksa wrote:Sunce ti poljubim pa kako bi izgledalo da mediji ne tjeraju narod da zaboravi... Meni se cini da mediji nista drugo i ne rade nego odrzavaju uspomene na rat. "Koji je danas datum? Op, ajmo u arhivu, eto nam pola naslovnice." Ostalo popuniti manifestacijama i obiljezavanjima godisnjica ratnih desavanja. Ne sjecam se ni da za vrijeme SFRJ toliko arcila NOB, a arcili su je momacki. Valjda zato sto je sad vise medija u opticaju. Mala bara a puno krokodila.ilkbahar wrote:Vezano za uvodni post:
Jeza da te uhvati
- drag_gost
#65 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Cisto sumnjam da si bio. Da, da, hajde vrati se pa ces procitati cime se ponosim. Pa ako ne bude jasno, ponovo procitaj, nadoci ce. Ako ti ipak bude trebala pomoc, javi, prevest cu ti. A pogotovo se ponosim time da jos trajemo. Treba pricati o ratu, oprostiti ko moze, ali opominjati stalno. Jer, nas nasi djedovi i nane nisu opominjali na vrijeme. A, pazi jos trajemo i zivi smo i zdravi, e time se covjek mora ponositi! Ti bi da se ne prica o ratu i jos bi o tome ozbiljnu polemiku vodio, a jos uvijek se kosti Bosanaca i Hercegovaca iskopavaju i jos godinama ce...Ali Kemal wrote:Naravno da sam bio, medjutim mene ne interesuje da se bilo ko suocava sa bilo cim, mene samo interesuje da zivot gradjana bude kvalitetniji.drag_gost wrote:[
Pricaj u svoje ime. Treba pricati o ratu, ne da je "glupa stvar", nije slikovnica, vec treba pricati ko je sta radio, koliko i zasto. Jos uvijek se tijela po BiH iskopavaju, a ti bi da se suocavljamo sa sobom, jer "aman rat je glupa stvar" i jer "zivimo u proslosti". Tesko da se ja ponosim ratom, ja se ponosim snagom za prezivljavanje onoga sto smo prezivjeli. Vidis stari, ti to ne shvatas.
Evo predlaze se stezanje kaisa i kada ja cujem takve prijedloge povratio bih, kao i od onih patrijota sto kradu drzavu.
Mislim pazi sta pises ne ponosis se nakaradnom drzavom, ali se ponosis ratom, zbog koga je ta drzava sada nakaradna.
Jednostavno za mene nije normalno da neko ima toliku dozu rekao bih neke ljubavi i romantike prema ratu, koji je unistio zivote, zdravlje i buducnost generacija i generacija.
Ti trubis da se zna ko je ubijao "nas", to isto rade Srbi, a i Hrvati, bez razlike, parastosi, mise.
Nekada mi se cini da raja ocajno zeli jos jedan rat, kao bice bolje onda![]()
Jebem ti nacionalizam
- berenice
#66 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Stash ti meni tu moci?!Ali Kemal wrote:Sta ti ja tu moguberenice wrote:Evo ja sam za jebanje majke!Ali Kemal wrote: Prije svega nema tu puno za ponositi se. Nasi mediji i politicari furaju tu pricu o ponosu, jer je drzava sjebana maksimalno, pa daj onda malo o ratu, koji je vec za nove generacije nesto nepoznato i bazirano uglavnom na pogresnim pricama. U svim tim pricama o ratu nema nista anti-ratno, sto bi bilo normalno, nego se to slavi, kao sto sam i prije rekao, kao nesto najbolje sto se ljudima desilo u zivotu, sto je u sustini bizarno.
- insomnia78
#67 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Nije istina, najblaze recenotriiksa wrote:Sunce ti poljubim pa kako bi izgledalo da mediji ne tjeraju narod da zaboravi... Meni se cini da mediji nista drugo i ne rade nego odrzavaju uspomene na rat. "Koji je danas datum? Op, ajmo u arhivu, eto nam pola naslovnice." Ostalo popuniti manifestacijama i obiljezavanjima godisnjica ratnih desavanja. Ne sjecam se ni da za vrijeme SFRJ toliko arcila NOB, a arcili su je momacki. Valjda zato sto je sad vise medija u opticaju. Mala bara a puno krokodila.ilkbahar wrote:Vezano za uvodni post:
- insomnia78
#68 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Pa sta predlazes, da zaboravimo da su nas jos uvijek pune grobnice i jame, da zlocinci hodaju medju nama i cekaju novu priliku?Ali Kemal wrote:Ma katastrofa. Kad smo se mi poklali poslije SFRJ, gdje je sve bilo izbalansirano, kako bi samo izgledao slijedeci rat.triiksa wrote:Sunce ti poljubim pa kako bi izgledalo da mediji ne tjeraju narod da zaboravi... Meni se cini da mediji nista drugo i ne rade nego odrzavaju uspomene na rat. "Koji je danas datum? Op, ajmo u arhivu, eto nam pola naslovnice." Ostalo popuniti manifestacijama i obiljezavanjima godisnjica ratnih desavanja. Ne sjecam se ni da za vrijeme SFRJ toliko arcila NOB, a arcili su je momacki. Valjda zato sto je sad vise medija u opticaju. Mala bara a puno krokodila.ilkbahar wrote:Vezano za uvodni post:
Jeza da te uhvati
Nismo se MI poklali nego smo mucki napadnuti od onih pored i sa kojima smo zivili, radili, rasli
-
triiksa
#69 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Javi kad prodju 24h bez takvih vijesti na klixu/ptpc/poskoku.insomnia78 wrote:Nije istina, najblaze recenotriiksa wrote:Sunce ti poljubim pa kako bi izgledalo da mediji ne tjeraju narod da zaboravi... Meni se cini da mediji nista drugo i ne rade nego odrzavaju uspomene na rat. "Koji je danas datum? Op, ajmo u arhivu, eto nam pola naslovnice." Ostalo popuniti manifestacijama i obiljezavanjima godisnjica ratnih desavanja. Ne sjecam se ni da za vrijeme SFRJ toliko arcila NOB, a arcili su je momacki. Valjda zato sto je sad vise medija u opticaju. Mala bara a puno krokodila.ilkbahar wrote:Vezano za uvodni post:
- insomnia78
#70 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Evo sad cu
- berenice
#71 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Svaki dan na ZDF Info i sl. kanalima su emisije o Hitleru i II Svjetskom... Ne znam sad je li pokusavaju da shvate koje sranje su napravili ili pozivaju na jos jedan rat protiv... Koga? Sta ti mislis?triiksa wrote:Sunce ti poljubim pa kako bi izgledalo da mediji ne tjeraju narod da zaboravi... Meni se cini da mediji nista drugo i ne rade nego odrzavaju uspomene na rat. "Koji je danas datum? Op, ajmo u arhivu, eto nam pola naslovnice." Ostalo popuniti manifestacijama i obiljezavanjima godisnjica ratnih desavanja. Ne sjecam se ni da za vrijeme SFRJ toliko arcila NOB, a arcili su je momacki. Valjda zato sto je sad vise medija u opticaju. Mala bara a puno krokodila.ilkbahar wrote:Vezano za uvodni post:
-
pupa hava
#72 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Ovo se zove ukratno "ja u klin, ti (uporno, glavom i to celom) u plocu"...Ali Kemal wrote:Naravno da sam bio, medjutim mene ne interesuje da se bilo ko suocava sa bilo cim, mene samo interesuje da zivot gradjana bude kvalitetniji.drag_gost wrote:Pricaj u svoje ime. Treba pricati o ratu, ne da je "glupa stvar", nije slikovnica, vec treba pricati ko je sta radio, koliko i zasto. Jos uvijek se tijela po BiH iskopavaju, a ti bi da se suocavljamo sa sobom, jer "aman rat je glupa stvar" i jer "zivimo u proslosti". Tesko da se ja ponosim ratom, ja se ponosim snagom za prezivljavanje onoga sto smo prezivjeli. Vidis stari, ti to ne shvatas.Ali Kemal wrote: Vjerujem da si ti ziv i zdrav, a sta je sa onima koji nisu zivi i zdravi. Sta njima i njihovim familijama znaci sto se ti ponosis ratom.
Nekada mi se cini da raja ocajno zeli jos jedan rat, kao bice bolje onda![]()
Jebem ti nacionalizam
ali Ali Kemo nista ne konta...
covjek ti je jedno najmanje 3 puta objasnio da se ne ponosi ratom per se, nego necim drugim, a ti ili ne znas citati ili namjerno preskaces bitne dijelove njegovog posta...i gdje ti vidje ljubav i romantiku prema ratnim stradanjima u ovoj prici, bas me zanima, reci mi broj svog dilera...
je*** ti smislenu diskusiju na ovoj temi
-
triiksa
#73 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
ZDF info je specijalizovani edukativni kanal, znaci nidje veze sa ovim sto sam ja spominjao. A drugo, ukoliko je vama normalna ovdasnja medijska slika, nikakav problem. 100 ljudi-100 cudi. Trece, zna se kako se odrzava istorijsko pamcenje. Televizijom i portalima sigurno ne. Obrazovnim sistemom-da.
-
pupa hava
#74 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
I zapjevajmo onda svi skupa horski: Kad si sretan, ti pucketaj prstima, lupi nogama o....sta god je u zemlji i glasno viknimo svi HURAAAA!"bingov buraz wrote:Ne treba ni masovne grobnice iskopavati,pobogu to tako podsjeca na rat,ni ratne zlocince ganjati ne treba,uznemiruju se ljudi a vec 20 godina nikog nisu ubili.
Umjesto toga ostavimo proslost,uhvatimo se za ruku i zaigrajmo,sa sve pripadnicima ravnogorskog pokreta u kolu.
i kao sto rece neko na temi (mrsko mi citirati
- drag_gost
#75 Re: Izabrani komentari sa Klix portala
Ma ja iskreno odbijam da prihvatim da ne konta.pupa hava wrote:
Ovo se zove ukratno "ja u klin, ti (uporno, glavom i to celom) u plocu"...![]()
ali Ali Kemo nista ne konta...![]()
covjek ti je jedno najmanje 3 puta objasnio da se ne ponosi ratom per se, nego necim drugim, a ti ili ne znas citati ili namjerno preskaces bitne dijelove njegovog posta...i gdje ti vidje ljubav i romantiku prema ratnim stradanjima u ovoj prici, bas me zanima, reci mi broj svog dilera...![]()
je*** ti smislenu diskusiju na ovoj temi