ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
channel10

#51 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by channel10 »

z u m b u l wrote:
channel10 wrote:Imate neku akciju tokom cijelog ljeta na Mtel-u gdje za 5,5KM dobijete gigu i pol neta na mjesec dana.
ja...i...?
moraš imat i njihovu karticu za govorni saobraćaj, na dopunu da bi korsitio tu ponudu
dakle isti kurac samo drugo pakovanje
Bas si zumbul... Normalno da moras imati. Ako hoces Eronet, moras imati njihovu karticu ili recimo BHT, gdje, mozes misliti, moras imati njihovu karticu da bi mogao koristiti njihov net.
rovac13

#52 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

z u m b u l wrote: po cjenovniku bhtelecom bande tih 80 minuta po 0,22/minut bi izašlo UPRAVO 17,5 KM !!!
Tebi laze digitron :lol:

Na mini 15

80 min prema bh mobile iznosi 18,4 KM
80 min prema drugim mrezama iznosi 22,4 KM
rovac13

#53 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

belami1111 wrote:
rovac13 wrote:
belami1111 wrote: U akciji 200% ima 500mb interneta
Jel se meni cini ili vi raspravljate o necemu cega nema.

Zar 200% nije ukinuto prije nekih godinu dana.
Najgori su ovi što pričaju priče nečemu o čemu nemaju poima ....
de počeši se po glavi još 15 mjeseci ja imam 200% platim 15 a trošim 30 po najpovoljnijoj obračunskoj tarifi 10+10 i tu možeš samo pušiti pričati i lagati okolo !!!
Jel ovo sigurno bilo upuceno meni......sve kontamda je greska......jos si i nepristojan :D

Ja sam godinama bio na bht tarifama......zadnja na kojoj sam bio je midi 30.......s nje sam i pobjegao ......i ne bih se vise vratio :-D :-D :-D

Dok ne naprave nesto povoljnije :thumbup:
channel10

#54 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by channel10 »

z u m b u l wrote:
channel10 wrote:
channel10 wrote:Imate neku akciju tokom cijelog ljeta na Mtel-u gdje za 5,5KM dobijete gigu i pol neta na mjesec dana.
ja...i...?
moraš imat i njihovu karticu za govorni saobraćaj, na dopunu da bi korsitio tu ponudu
dakle isti kurac samo drugo pakovanje
Bas si zumbul... Normalno da moras imati. Ako hoces Eronet, moras imati njihovu karticu ili recimo BHT, gdje, mozes misliti, moras imati njihovu karticu da bi mogao koristiti njihov net.
nemaš ti pojma o čemu pričaš
da bi koristio tu ponudu moraš imat i njihov vid ultra kartice, ne znam kako je oni zovu, dakle govornu karticu koju moraš zasebno dopnjuavat, neovisno o internet dopuni
dok kod ove opcije na koju ja idem, čisto SAMO kartica za internet NE MORAŠ imati i njihovu govornu karticu
kontaš ?
Procitaj ti svoj uvodni post na ovoj temi sto si je otvorio, pa procitaj o cemu ti ljudi odmah govore, pa onda ovo sto si sad napisao. Trazio si mobilni net koji je najpovoljniji u drzavi ( znaci prelazis na mrezu koja je povoljnija ), a sad ti problem ultra kartica bilo kojeg operatera :-) . Bitno je da dobijes sto vise giga, za sto manje para i na sto duzi vremenski period. Sve ostalo je suplja.
rovac13

#55 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

z u m b u l wrote:
rovac13 wrote:
z u m b u l wrote: po cjenovniku bhtelecom bande tih 80 minuta po 0,22/minut bi izašlo UPRAVO 17,5 KM !!!

Na mini 15

a tebi ne valja digitron
pomnoži 0,22 sa 80
ali pozivi prema drugim mobilnim korisnicima unutra BH telecoma jesu ta cifra koju ti navodiš
Bice da ne valjas ti....mozda je digitron dobar :D

Ja ti stavio sliku a ti opet racunas 0,22 :lol:

Image
supercali

#56 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by supercali »

z u m b u l wrote:
supercali wrote:
z u m b u l wrote::lol: :lol: :lol:
haloo, legendo pa ti taj paket plaćaš 35 KM !!!!
da bi imo jebenih 1 GB interneta
Halo ja ga placam 35 zato jer na razgovore potrosim nekih 28 pa mi odgovara ovaj paket
Jbg ti to neces nikad shvatiti jer svo vrijeme provodis na fejsu
jebiga ja ne potrošim to na razgovor i meni ne treba
dakle, sam upoređuješ i navodiš nešto što je neuporedivo, pakete koji jedni s drugim veze nemaju
Pa onda umjesto 30 uzmes 15 i uzmes ovaj od gigi koji izadje nekih 14 znaci na razgovore i sms ostane ti marka sve preko placas dodatno al posto izgleda tebi ne treba telefon i sms onda ti je dovoljna i marka za to
rovac13

#57 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Trenutno nema jeftinijeg neta od ovog koji spominje chanel 10.

Jedino sto to traje samo dok je ljeto .
friskyoreo

#58 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

z u m b u l wrote:
friskyoreo wrote:
KvaziExpert wrote:e moj zumbule, znaju li u eronetu kako ih sramotiš :mrgreen: :run:

treba im neko poslati link :skoljka:
On je mtelov igrač. :D
ničiji ja nisam igrač, tačnije jesam za one koji su povoljniji
a ti brani ušljivi bhtelecom koji za 11,7 KM daje 1 GB interneta, dok mtel za ISTE pare daje 2 GB
dekle DUPLO !!!
Ja ne branim ni bht nit' bilo koga. Kazem da je haloo najpovoljniji internet. Za 10 KM 2 GB mjesec. Ti placas na mtel-u to 12 KM, i nemas uopste ni govorni saobracaj. Znaci moras imati samo jedan uredjaj za tu karticu a drugi za razgovor. :D

Ali nemam namjeru da se s tobom ubjedjujem, primijetili su i ostali tvoj raskosni intelekt. Nego samo opovrgavam tvoje tvrdnje radi pravilnog informisanja sire javnosti koja prati forum. :D
belami1111

#59 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by belami1111 »

z u m b u l wrote:
rovac13 wrote:

Na mini 15

a tebi ne valja digitron
pomnoži 0,22 sa 80
ali pozivi prema drugim mobilnim korisnicima unutra BH telecoma jesu ta cifra koju ti navodiš
Daj cjenovnik od halo mreže i obračunsku jedinicu od 60+10 pa ćeš vidjeti koliko minuta ćeš imati na hallo mreži realnom životu ,svaki razgovor koji je kraći od minute se računa kao minut i začas pojede te minute skontajte malo
belami1111

#60 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by belami1111 »

"
z u m b u l wrote:
supercali wrote: Halo ja ga placam 35 zato jer na razgovore potrosim nekih 28 pa mi odgovara ovaj paket
Jbg ti to neces nikad shvatiti jer svo vrijeme provodis na fejsu
jebiga ja ne potrošim to na razgovor i meni ne treba
dakle, sam upoređuješ i navodiš nešto što je neuporedivo, pakete koji jedni s drugim veze nemaju
Pa onda umjesto 30 uzmes 15 i uzmes ovaj od gigi koji izadje nekih 14 znaci na razgovore i sms ostane ti marka sve preko placas dodatno al posto izgleda tebi ne treba telefon i sms onda ti je dovoljna i marka za to[/quote]
tu kombinaciju banda NE dozvoljava[/quote]
Cijelo jutro se objašnjava čovjeku da je moguće uzeti mini 15 +msurf od 12km 1GB interneta i da će mu ostati i koja marka za razgovor i sms i da će sve ući u račun od 17 km +2,5 km poreza
friskyoreo

#61 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by friskyoreo »

Ja Eronet nisam spomenuo, ne znam otkud ti to. Haloo nudi najpovoljniji mobilni internet.
Jedino mtel ima povoljniji ali to je samo akcija koja traje do kraja augusta. Da je uslo u stalnu ponudu, ja bih njihove usluge koristio.

Ovako, u stalnoj ponudi, HALOO je najpovoljniji i punto! :D
rovac13

#62 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Ja na eronet super tarifi imam obracunsku jedinicu 60+10 pa nemam nikakvih problema.

Od 150 min iskoristim preko 140 min ako preracunam u 10+10.

Ako vasi pozivi traju po par sekundi......ne mora znacit da svi tako telefoniraju.
supercali

#63 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by supercali »

Jbg sada giga je tebi mizerna nekom nije i sl
To da li mozes uzeti ovu gigu na mini 15 ne znam ako ne mozes onda uzmi eronet i zivio
Pirija

#64 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Pirija »

banujte ga vise...
supercali

#65 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by supercali »

z u m b u l wrote:
supercali wrote:Jbg sada giga je tebi mizerna nekom nije i sl
To da li mozes uzeti ovu gigu na mini 15 ne znam ako ne mozes onda uzmi eronet i zivio
pa ja to cijelo vrijeme i govorim, ili mtel ili eronet
ali drugi pametuju i žele da me ubjede u svoje neke "vizije"
Pa ti si zapetljo da nemas pojma sta si sve i govorio
Ja kad sam potpisivao ovo je bilo najpovoljnije uz onu akciju 200%
Kad mi iszekne ugovor onda cu traziti dalje
Del_Boy1

#66 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Del_Boy1 »

Evo slika mog računa za mini 15 sa uključenim mSurf250 paketom, seberi sve pa vidi otkud račun 23,45 KM, ako odbiješ ratu za telefon od 5,88 KM ostane 17,57 KM za mini 15 sa mSurf250 paketom.

Image
Del_Boy1

#67 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Del_Boy1 »

Ustvari ti naplate iz pretplate, ali odma bez obzira da li nešto potrošio ili ne, tako da za razgovor i sve drugo imaš mjesečno 9 KM
Last edited by Del_Boy1 on 12/06/2015 16:22, edited 1 time in total.
rovac13

#68 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Cuj 1 GB mizerno........a prica se o potrosnji 10 KM mjesecno.
Ja dok sam imao 512mb prije smanjenja brzine morao sam malo vodit racuna da ne predjem limit pa me uspori.
Od kad sam dobio 2 GB vise ne pazim to je puno neta i uvijek ga ostane ne potrosenog po full brzini.

Ja bi radije da uvedu tarifu sa 1 GB a da povecaju minute.

1 GB nikako nije mizerno......sto se tice mobilnog interneta.......to se koristi samo u putu.
supercali

#69 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by supercali »

Ma pusti on bi da ima flat i da to plati cenera
rovac13

#70 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Ako se vec ovdje raspravlja o ustedi svake marke.......onda bi radije ( kao sto neko spomenu halo) placao 5 KM za 1 gb i tako svakih 20 dana.........tu ustedis jos koji kf :-D :-D :-D
nellismo

#71 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by nellismo »

z u m b u l wrote::lol: :lol:
jarane bolje ti to pogledaj
jer između gprs i H+ je drastična razlika
a ja tipujem da ti pokazuje H+
jer mtel ima najbbolju 3G mrežu u BH
Kakve su onda ostale, ja već kod hotela evrope nemam 3g.
avaks

#72 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by avaks »

supercali wrote:Ma pusti on bi da ima flat i da to plati cenera
Ja bih uz to dodao i 1000 minuta prema svima (ne samo u mreži), zašto da ne?!
Je li to po tebi nerealna cijena?
Pa pogledaj malo komšije šta sve nude, a imaju duplo veće plaće od nas. Mani mi se te spike, sve je moguće da ima zdrave konkurencije ali pošto kod nas toga nema i što se sve dijeli po torovima to je druga stvar.
Ja kako god skontam, danas je za pametne telefone minimalac 500MB neta, a vala u osnovnu ponudu bi mogli i po 1GB da stave (Za ove tarife od 15KM) jer je to neka realna cijena + minute koje jedino Eronet ima prema svima. Ovo 50MB, 250MB nekome i jeste dovoljno ali vala stalno moraš da misliš, ne smiješ nikakav stream da pališ (audio, video), još kad mi kaže koristi operu mini za surfanje a koristi telefon s rezolucijom 1440p pa jbt nismo u vremenu nokia 7210 i GPRS brzina pa da surfamo bez slika i na monohromatskom displayu.
Jedini halo ima normalnu ponudu za internet (gledajući cijenu) i sada ova akcijska ponuda mtela. Ovo sve ostalo je na kapaljku i nema se više razloga prepirati a pogotovo braniti lihvare. Neka nas i ubijaju u pojam, a vi uživajte u 64kbps flatu i mislite da se ne može dati 1GB neta na punoj brzini i 1000 minuta prema svima za 10KM a da i mi i provajderi profitiraju :run:
supercali

#73 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by supercali »

avaks wrote:
supercali wrote:Ma pusti on bi da ima flat i da to plati cenera
Ja bih uz to dodao i 1000 minuta prema svima (ne samo u mreži), zašto da ne?!
Je li to po tebi nerealna cijena?
Pa pogledaj malo komšije šta sve nude, a imaju duplo veće plaće od nas. Mani mi se te spike, sve je moguće da ima zdrave konkurencije ali pošto kod nas toga nema i što se sve dijeli po torovima to je druga stvar.
Ja kako god skontam, danas je za pametne telefone minimalac 500MB neta, a vala u osnovnu ponudu bi mogli i po 1GB da stave (Za ove tarife od 15KM) jer je to neka realna cijena + minute koje jedino Eronet ima prema svima. Ovo 50MB, 250MB nekome i jeste dovoljno ali vala stalno moraš da misliš, ne smiješ nikakav stream da pališ (audio, video), još kad mi kaže koristi operu mini za surfanje a koristi telefon s rezolucijom 1440p pa jbt nismo u vremenu nokia 7210 i GPRS brzina pa da surfamo bez slika i na monohromatskom displayu.
Jedini halo ima normalnu ponudu za internet (gledajući cijenu) i sada ova akcijska ponuda mtela. Ovo sve ostalo je na kapaljku i nema se više razloga prepirati a pogotovo braniti lihvare. Neka nas i ubijaju u pojam, a vi uživajte u 64kbps flatu i mislite da se ne može dati 1GB neta na punoj brzini i 1000 minuta prema svima za 10KM a da i mi i provajderi profitiraju :run:
Pusti sada pricu sa ostalima
Mi nismo ostali i tacka kraj ende fine fin kako zelis
Stanje nam je kakvo nam je
I ja bi rado 1000 minuta 1000 poruka flat i mobitel za marku al trenutno sva 3 operatera se vrte manje-vise oko cifre 10 maraka giga onda smanji na nizu

Nemoj te odmah kako oni
Oni su oni i to je druga prica
supercali

#74 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by supercali »

z u m b u l wrote:zbog takvih kakav si ti bolid i jest ovako

Građani BiH plaćaju najskuplje mobilne usluge u regionu:
RAK-u dat rok da osigura usklađivanje cijena

http://www.seebiz.net/novosti/gradani-b ... je-cijena/
bolidu ajde fino procitaj sta sam napisao pa onda pametuj
avaks

#75 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by avaks »

supercali wrote: Pusti sada pricu sa ostalima
Mi nismo ostali i tacka kraj ende fine fin kako zelis
Stanje nam je kakvo nam je
I ja bi rado 1000 minuta 1000 poruka flat i mobitel za marku al trenutno sva 3 operatera se vrte manje-vise oko cifre 10 maraka giga onda smanji na nizu

Nemoj te odmah kako oni
Oni su oni i to je druga prica
Pa stanje nam je jer se dičimo s tih 50 i 250MB kao da smo Boga za čarape uhvatili jbt.
Hoćeš li reći da za 1GB i 1000 minuta PREMA SVIMA nije realna cijena od 10KM prema stanju kakvo nam je?!
Zar ne treba težiti? Pa jbne sms poruke nam naplaćuju i cijena koi i prije 10 godina a sve što smo zadovoljni i niko se ne buni.
Spika je, "dobro je da i to imamo" :run:
Ja stojim iza toga da sve dok 500MB ne bude neki minimalac za pretplatnike te ne mogneš imati barem 500 minuta razgovora prema SVIMA, nema nekog napretka i džaba se prepirati. Ima da budemo kao ONI ako hoćemo nešto, ima da budemo i bolji od njih ali dok ovce skontaju neke stvari oni će imati 5G brzine i flat na tim brzinama :lol:
Post Reply