Zato što one ne donose zelembaće.Thorgerson wrote:Efendic, Memic i Koldzo jednostavno ne podnose zelene povrsine.
Zasto? Ne znam.
Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#51 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#52 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Nazalost,Muniba Mihaljevica vise nema. On je bio gazda,imao je restorane Capri,La Familia i Impulsa. Covjek je umro prije par godina. Sve je ostalo na zeni,koja je Slovenka i 3 cerke. Preko puta njega zivi mu sestra i zet,ne znam jesu li jos uvijek zivi. Znam da mu je brat u SWE i da gore zivi i on ima neki dio u tom imanju cijelom.Zviz wrote:
Pa ljudi imate li uopste predstave koliko uske ceste tu? Dobar dio Dobrinjske, dobar dio Zdenka Markulja, Stupka i da nepricam o Kasindolskoj i ostalim ulicama na toj strani Dobrinje rijeke. Pa prosirenje, o kojem je prica, i za koji isto znam, tj. nekih od tih ulica zahtjeva oduzimanje imovine ili rusenje kuca. Kako predstavljate mogucnost prosirenja skretnice gdje autous ide iz Dobrinjske u Zdenka Markulja ulicu, hocete rusiti kucu Mate koja je fakticni do ceste ili cete vamo kresati 2 ili vise metra u dvoristu Bilic-Markulja, od koji vise nego pola zivi u Njemackoj vec decenijama i sve se vodi u suvlasnistvu. I sta dole nize sa kucom Svedjanina koji ima betonski zid (ogradu), hocete i taj zid skresati za prosirenje, pa ono veliko stablo na okuki, pa malte ne cestu postaviti do pod vrata onima preko puta kuce Svedjana? Ko zapravo ovdje kroji plan. Opcina, samo Memic, jel igra kaku ulogu MZ ili sta vec? Koja prava ima danas MZ, znam koja je imala za vrijeme Jugoslavije, ali sta je danas uloga MZ? Ovdje neko hoce da toboze "ispravlja" krivu drinu. Ako su ceste sluzile za vrijeme Jugoslavije, zasto ne sluzne i danas? Iz kojeg razloga mora ici skolski autobus Dobrinjskom i tamo se provlaciti kroz Zenka Markulja iza Merkura pa gore na Stupsku? U moje doba, davnih dana, bilo nas je brdo koji smo isli u skole. Jedni tamo prema Nedzaricima, drugi na Ilidzu, pa smo komotno isli do tramvaja i slicno.
Vi dobro znata da tu nema nekog kompromisa, jer nece moci da se svera i sa cestama i zgradama izmedju kuca. Memic hoce da mu ljudi dzaba daju sve da bi neko skim je u talu radio sta hoce i kako hoce, jer kao nacelnik opcine, ako kaze ok, moze. Jel ta bitanga svjesna, da ni kompenzacija nije rijesenje a da nepricam od isplacinavnju u iznosu da neko moze za taj novac isto kupiti po pitanju velicine i sagraditi isto. Hajmo malo pricati o ekonomskoj opradanosti, pa nek svaki m2 zemlje vrijedi 300/m2, jel on zna kolika je to cifra za gotovo 200 hektara zemlje? Oko 600 miliona maraka, a gdje su kuce, necije radione koje posluju i sl. Pa ni kredi IMFa nebi mogao podnjeti, a gdje je jos gradnja itd. Pa to bi znacilo da m2 u tim evt. zgradicama bi bio negdje daleko u nebu.
Tihomir i braca nemaju plan da zidaju ove Nukleus planove. Zasto Memic ne zida u svom dvorisu? On bi i Vrelo Bosne betoniro, najvjerovatnije zgradama, jer bi prijali klimatski uslovi onim arapima i kome vec, a licno bi u dzep kasiro 300.000 - 400.000€ da samo da svoj potpis. Jel tako treba razumiti njegovo bahato ponasanje, a vidim da mu vrag ne da mira pa se poceo baviti coravim poslom. Koliko lljudi na Stupu, pri tome mislim na svim stupskim naseljima ima socijalnih poteskoca, jel sad jos trebaju biti socijalni slucajevi bez krova.
Neka vam je Bog na pomoci protiv Memica i bagre. Sa Munibom bi sve bilo lakse jer je imao uticajne prijatelje u politici,ovako
Ostaje vam samo sloga i da vas ne mogu kupiti nekom smijesnom cifrom.
Last edited by mali_milojica on 09/07/2015 23:17, edited 1 time in total.
- MZ STUP 2
#53 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Postovani,hrle1976 wrote:Nemam blage! Znam samo da javna rasprava je 30.6 i otkupnina ce biti dobro placena. Mislim da ce vecina pristati. Tokaru nude milionsku cifru za ono kuce/radione i 20 duluma jagodnjaka iza kuce!!!
To je velika prevara kao što se može vidjeti iz slučajeva Deševac,Šošić, Branković i ostali.
Osobe poput vas samo šire dezinformacije u korist urbicida.
Lijep pozdrav
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#54 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
MZ STUP 2 wrote:Postovani,hrle1976 wrote:Nemam blage! Znam samo da javna rasprava je 30.6 i otkupnina ce biti dobro placena. Mislim da ce vecina pristati. Tokaru nude milionsku cifru za ono kuce/radione i 20 duluma jagodnjaka iza kuce!!!
To je velika prevara kao što se može vidjeti iz slučajeva Deševac,Šošić, Branković i ostali.
Osobe poput vas samo šire dezinformacije u korist urbicida.
Lijep pozdrav
Meni je Tokar licno reko da su mu nudili pare (veliku cifru, da pristane) kako bi dao imanje iza kuce (vocnjak), kucu (sa okucnicom) te radionu. Kao kako on rece, traze prostore gdje je prazno. I sta ja tu imam, nek odgovara onaj ko zeli da zida urbicid a ne neko drugi da je odgovoran.
A istu ili gtovo slicnu pricu sam cuo, opet od njega, da njegovim (sad jel ljevim ili desnim susjedima - nebitno, jer zavisi odakle gledas) je isto ponudjeno. Do njega su neki njihov rod (u Skandinaviji) s jedne strane i sa druge negdje u USA. I ista prica.
Ja cu ti nesto reci, kad Bilici- Markulj, i ovi samo Markulj ppristanu, oni imaju dovoljno zemlje 2x vise nego onaj areal gdje su Tibre, nek njima neko ponudi slanu cifru i nek pristanu eto ti urbicida, a onda ce ostalima cifre biti ponudjene po najnizoj mogucoj procijeni po principu gledaj u zid ili daj za budi posto. Izmedju M18 i do kuca koje se nalaze u Latickoj ulici (tj. na Stupu 2) je prazna livada ko god pristane one kuce u Latickoj ce biti u Tunelu, a ljude nece niko pitati ni kako se zovu. Zapravo nikad niko se nije ni glasno bunio za Tibre kad su se zidale, osim onih par kuca na Stupskoj i Latickoj.
Znaci dovoljno je da pristanu Davor, Zoran, Bilic-Markulj braca, Mato, Predrag, Jasko, Meho i evt. Atif i eto ti urbicida. Imacate zgradurinu iza doma casnih sestara (tamo ko god pristane da da livadu), dole u imanju Bilic-Markulja i vamo tampon zonu sa druge strane ulice Zdenka Markulja pa sve do Merkura.
Ko zapravo od navedenih zivi u BiH. Zoka (negdje u Skandinaviji), Davor tu na Stupu, Bilic-Markulji vise od pola njih negdje u Njemackoj, Predrag u USA., Jasko isto nedgje u Skandinaviji, Meho tu i Atif (Njemacka).
- Zviz
#55 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Zasto se ne zidaju zgrade tamo iza Luzana? - Brdo prazne zemlje izmedju Pejtona i Blazuja. Treba na Stupu 2 i Stupskom brdu napraviti dzumbus, zasto? Imovine iza Bacica brdo pa sta tamo ne ide? Ni kuce ni nicega. Aja mozda to tamo kod Bacica nije u dometu Memica?
- Zviz
#56 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Cuj umro? :S Nisam znao. A uvijek sam mislio da je ozenjen Svedjanokm, ili je to njegov brat bio...mali_milojica wrote:Nazalost,Muniba Mihaljevica vise nema. On je bio gazda,imao je restorane Capri,La Familia i Impulsa. Covjek je umro prije par godina. Sve je ostalo na zeni,koja je Slovenka i 3 cerke. Preko puta njega zivi mu sestra i zet,ne znam jesu li jos uvijek zivi. Znam da mu je brat u SWE i da gore zivi i on ima neki dio u tom imanju cijelom.Zviz wrote:
Pa ljudi imate li uopste predstave koliko uske ceste tu? Dobar dio Dobrinjske, dobar dio Zdenka Markulja, Stupka i da nepricam o Kasindolskoj i ostalim ulicama na toj strani Dobrinje rijeke. Pa prosirenje, o kojem je prica, i za koji isto znam, tj. nekih od tih ulica zahtjeva oduzimanje imovine ili rusenje kuca. Kako predstavljate mogucnost prosirenja skretnice gdje autous ide iz Dobrinjske u Zdenka Markulja ulicu, hocete rusiti kucu Mate koja je fakticni do ceste ili cete vamo kresati 2 ili vise metra u dvoristu Bilic-Markulja, od koji vise nego pola zivi u Njemackoj vec decenijama i sve se vodi u suvlasnistvu. I sta dole nize sa kucom Svedjanina koji ima betonski zid (ogradu), hocete i taj zid skresati za prosirenje, pa ono veliko stablo na okuki, pa malte ne cestu postaviti do pod vrata onima preko puta kuce Svedjana? Ko zapravo ovdje kroji plan. Opcina, samo Memic, jel igra kaku ulogu MZ ili sta vec? Koja prava ima danas MZ, znam koja je imala za vrijeme Jugoslavije, ali sta je danas uloga MZ? Ovdje neko hoce da toboze "ispravlja" krivu drinu. Ako su ceste sluzile za vrijeme Jugoslavije, zasto ne sluzne i danas? Iz kojeg razloga mora ici skolski autobus Dobrinjskom i tamo se provlaciti kroz Zenka Markulja iza Merkura pa gore na Stupsku? U moje doba, davnih dana, bilo nas je brdo koji smo isli u skole. Jedni tamo prema Nedzaricima, drugi na Ilidzu, pa smo komotno isli do tramvaja i slicno.
Vi dobro znata da tu nema nekog kompromisa, jer nece moci da se svera i sa cestama i zgradama izmedju kuca. Memic hoce da mu ljudi dzaba daju sve da bi neko skim je u talu radio sta hoce i kako hoce, jer kao nacelnik opcine, ako kaze ok, moze. Jel ta bitanga svjesna, da ni kompenzacija nije rijesenje a da nepricam od isplacinavnju u iznosu da neko moze za taj novac isto kupiti po pitanju velicine i sagraditi isto. Hajmo malo pricati o ekonomskoj opradanosti, pa nek svaki m2 zemlje vrijedi 300/m2, jel on zna kolika je to cifra za gotovo 200 hektara zemlje? Oko 600 miliona maraka, a gdje su kuce, necije radione koje posluju i sl. Pa ni kredi IMFa nebi mogao podnjeti, a gdje je jos gradnja itd. Pa to bi znacilo da m2 u tim evt. zgradicama bi bio negdje daleko u nebu.
Tihomir i braca nemaju plan da zidaju ove Nukleus planove. Zasto Memic ne zida u svom dvorisu? On bi i Vrelo Bosne betoniro, najvjerovatnije zgradama, jer bi prijali klimatski uslovi onim arapima i kome vec, a licno bi u dzep kasiro 300.000 - 400.000€ da samo da svoj potpis. Jel tako treba razumiti njegovo bahato ponasanje, a vidim da mu vrag ne da mira pa se poceo baviti coravim poslom. Koliko lljudi na Stupu, pri tome mislim na svim stupskim naseljima ima socijalnih poteskoca, jel sad jos trebaju biti socijalni slucajevi bez krova.
Neka vam je Bog na pomoci protiv Memica i bagre. Sa Munibom bi sve bilo lakse jer je imao uticajne prijatelje u politici,ovako![]()
Ostaje vam samo sloga i da vas ne mogu kupiti nekom smijesnom cifrom.
- mali_milojica
#57 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Umro 2011.Zviz wrote:
Cuj umro? :S Nisam znao. A uvijek sam mislio da je ozenjen Svedjanokm, ili je to njegov brat bio...
Zena mu se uvijek pravila Svedjanka,ali je Slovenka,neki kao nivo ganjala.
Brata mu znam slabije,mozda sam ga vidio 2-3 puta,moj otac rahmetli ga je znao bolje,moze biti da je on ozenjen Svedjankom.
Sansa su vam Davor i Munibovi potomci jer stvarno imaju dosta zemlje. Znam da je kod Muniba sve od kapije pa dole do rijeke Dobrinje. Ako oni prodaju,male su onda sanse za ove male,poklopit ce sve. A da okolo zidaju zgradurine a neko npr ostane sam sa svojom zemljom iz inata,samo ce sebi zivot upropastiti gdje ze zivjeti bez sunca i zraka.
- Zviz
#58 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Nisam znao.mali_milojica wrote:Umro 2011.Zviz wrote:
Cuj umro? :S Nisam znao. A uvijek sam mislio da je ozenjen Svedjanokm, ili je to njegov brat bio...
Zena mu se uvijek pravila Svedjanka,ali je Slovenka,neki kao nivo ganjala.
Brata mu znam slabije,mozda sam ga vidio 2-3 puta,moj otac rahmetli ga je znao bolje,moze biti da je on ozenjen Svedjankom.
Sansa su vam Davor i Munibovi potomci jer stvarno imaju dosta zemlje. Znam da je kod Muniba sve od kapije pa dole do rijeke Dobrinje. Ako oni prodaju,male su onda sanse za ove male,poklopit ce sve. A da okolo zidaju zgradurine a neko npr ostane sam sa svojom zemljom iz inata,samo ce sebi zivot upropastiti gdje ze zivjeti bez sunca i zraka.
Iza Muniba pa gotovo sve do ivice coska Merkura je ovih Bilic-Markulja, Ive, Pere, Stefka, Janje i Filipa, zaboravi ime jos jednog im brata. Nek jos gore Jasmin pristane i eto od Muniba do onog mostica iza Merkura - duz rijeke imas u metrima 2x vise zemlje nego gdje su tibre danas. A sad da nepricam kad bi Davor, predrag, meho, zoran, mato i atif pristali i nek tamo na cosku sa Stupskom pristane samo Hrvoje i eto komotno iz Stupske mogu poprijeko zidati novu cestu do Muniba postaviti manje zgrade, vamo gdje je Muniba i brace Bilic-Markulja 2x mogu tibre sagraditi i nek ono praznine popune iza doma Casnih sestara i eto Urbicida zesceg ostale netrebaju ni da pitaju nista. Znaci 14-15 svrakopisa i to je to. Dole duz Dobrinjske tj od Zizine kuce i netreba im. A sta se dole u Kasindolskoj kuha je isto zesci urbicid. Ocigledno je da Memic je dobio masne pare da sprovede plan.
-
old_spice
#59 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Legendo iza Lužana je vodozaštitna zona, nema gradnjeZviz wrote:Zasto se ne zidaju zgrade tamo iza Luzana? - Brdo prazne zemlje izmedju Pejtona i Blazuja. Treba na Stupu 2 i Stupskom brdu napraviti dzumbus, zasto? Imovine iza Bacica brdo pa sta tamo ne ide? Ni kuce ni nicega. Aja mozda to tamo kod Bacica nije u dometu Memica?
- Zviz
#60 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Dobro, ako je tako, nisam znao. Ali sta je sa Otesom, Doglodi itd. To ti je sve opcina Ilidza. Pa znas i sam da tabla dobro dosli u opcinu Ilidza stoji negdje tamo kod ili iza Kobiljace gdje je onaj Z uspon prema Kiseljaku. Ispade sad Otes je i livade oko Otesa su 100km od Sarajeva, a Stupska naselja su Centar Sarajeva pa treba sve betonirati. Ja kad sam vidio da je neko ucrtvao zgrade duz dojnje Kasindolse, fakticki duz piste - kas nisam bacio u plac od smjeha. Ma ona bitanga od nacelnika da ikako moze bi na po piste pocela zidati zgradu.old_spice wrote:Legendo iza Lužana je vodozaštitna zona, nema gradnjeZviz wrote:Zasto se ne zidaju zgrade tamo iza Luzana? - Brdo prazne zemlje izmedju Pejtona i Blazuja. Treba na Stupu 2 i Stupskom brdu napraviti dzumbus, zasto? Imovine iza Bacica brdo pa sta tamo ne ide? Ni kuce ni nicega. Aja mozda to tamo kod Bacica nije u dometu Memica?
-
old_spice
#61 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
i dio otesa je vodozaštitna zona, kao i doglodi, mada nisam siguran 100%, al može se to provjeriti. tako da ja ne vidim neku bolju lokaciju za izgradnju ovih stambenih naselja, bar što se općine ilidža tičeZviz wrote:
Dobro, ako je tako, nisam znao. Ali sta je sa Otesom, Doglodi itd. To ti je sve opcina Ilidza. Pa znas i sam da tabla dobro dosli u opcinu Ilidza stoji negdje tamo kod ili iza Kobiljace gdje je onaj Z uspon prema Kiseljaku. Ispade sad Otes je i livade oko Otesa su 100km od Sarajeva, a Stupska naselja su Centar Sarajeva pa treba sve betonirati. Ja kad sam vidio da je neko ucrtvao zgrade duz dojnje Kasindolse, fakticki duz piste - kas nisam bacio u plac od smjeha. Ma ona bitanga od nacelnika da ikako moze bi na po piste pocela zidati zgradu.
- Zviz
#62 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Ja ako je, ali na Stupu 2 i pretezno na Stupskom bedu barte jedino izmedju kuca i onda ces imati Urbicid. Bice Favela od naselja.old_spice wrote:i dio otesa je vodozaštitna zona, kao i doglodi, mada nisam siguran 100%, al može se to provjeriti. tako da ja ne vidim neku bolju lokaciju za izgradnju ovih stambenih naselja, bar što se općine ilidža tičeZviz wrote:
Dobro, ako je tako, nisam znao. Ali sta je sa Otesom, Doglodi itd. To ti je sve opcina Ilidza. Pa znas i sam da tabla dobro dosli u opcinu Ilidza stoji negdje tamo kod ili iza Kobiljace gdje je onaj Z uspon prema Kiseljaku. Ispade sad Otes je i livade oko Otesa su 100km od Sarajeva, a Stupska naselja su Centar Sarajeva pa treba sve betonirati. Ja kad sam vidio da je neko ucrtvao zgrade duz dojnje Kasindolse, fakticki duz piste - kas nisam bacio u plac od smjeha. Ma ona bitanga od nacelnika da ikako moze bi na po piste pocela zidati zgradu.
-
Dobrinja80
#63 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
To se u većim gradovima plaća u procentima novoizgradenih kvadrata, vlasnik parcele dobije i trećinu stanova ako je u pitanju centar i manja zgrada. U slučaju stupa pošteno bi bilo da vlasnik zemljišta dobije bar 10 % novoizgrađenih kvadrata.milojicabrzi wrote:Bila je nedavno rasprava, nisu starosjedioci Stupa nikako raspolozeni ni zainteresirani za prodaju, jer Tibra izgleda nudi malo novca za kuce (uglavnom kompenzacije u stanovima, gdje racunaju kvadrat 2000 KM), a narodu je dozlogrdilo da se u naselju koje nema infrastrukturu, tovare zgrade od 13 spratova.
Jos uvijek je otvoreno pitanje skole, koje nema (vrtica nekih privatnih ima, ali nije to-to), pa su ljudi rezignirani zbog toga sto im djeca moraju ici u skolu po Dobrinji, Ilidzi itd.
-
old_spice
#64 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Izuzetno dobro poznajem taj teren, to šta će biti i ko će šta uraditi od naselja je druga priča, ja samo kažem da jedino nekako tu vidim da se može šta graditi, e sad na šta će to ličiti..Zviz wrote: Ja ako je, ali na Stupu 2 i pretezno na Stupskom bedu barte jedino izmedju kuca i onda ces imati Urbicid. Bice Favela od naselja.
- Zviz
#65 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Jarane, nek imas dvije kuce i tri duluma to bi bar trebalo biti tri stana od 70-80m2 kao kompenzacija, mozda i cetri ako ces racunati slobodu u dvoristu itd. a ako cemo ici racunicom, da negdje drugo isto imas uzmi primjer Doglodi, tri duluma zemlje + dvije kuce pa racunaj koliko da ti isplate. Ovdje se trazi budi posto a ne da bude ravnopravno.Dobrinja80 wrote:To se u većim gradovima plaća u procentima novoizgradenih kvadrata, vlasnik parcele dobije i trećinu stanova ako je u pitanju centar i manja zgrada. U slučaju stupa pošteno bi bilo da vlasnik zemljišta dobije bar 10 % novoizgrađenih kvadrata.milojicabrzi wrote:Bila je nedavno rasprava, nisu starosjedioci Stupa nikako raspolozeni ni zainteresirani za prodaju, jer Tibra izgleda nudi malo novca za kuce (uglavnom kompenzacije u stanovima, gdje racunaju kvadrat 2000 KM), a narodu je dozlogrdilo da se u naselju koje nema infrastrukturu, tovare zgrade od 13 spratova.
Jos uvijek je otvoreno pitanje skole, koje nema (vrtica nekih privatnih ima, ali nije to-to), pa su ljudi rezignirani zbog toga sto im djeca moraju ici u skolu po Dobrinji, Ilidzi itd.
- mali_milojica
#66 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Sad kad se radila petlja na Stupu,jedna traka je zakacila 6 kvadrata prijateljeve zemlje,platili su mu 1800 KM ili 300 po kvadratu.
Kuca koja je je bila iza njega srusena je cijela i preko zemlje presla navedena traka. Za 300 kvadrata zemlje,kucu na dva sprata i malo vocki covjek je dobio 450k KM. Kesa.
Sve ispod 150 KM za kvadrat zemlje na stupu 2,a o kucama da ne pricam ja bih glatko odbio.
Tibra daje stanove,kompenzacija,racuna veliku cijenu koju ljudi kasnije ne mogu da izvuku,stanovi su zavuceni,blizu drugih prozora itd itd. Minus dibiduz.
Kuca koja je je bila iza njega srusena je cijela i preko zemlje presla navedena traka. Za 300 kvadrata zemlje,kucu na dva sprata i malo vocki covjek je dobio 450k KM. Kesa.
Sve ispod 150 KM za kvadrat zemlje na stupu 2,a o kucama da ne pricam ja bih glatko odbio.
Tibra daje stanove,kompenzacija,racuna veliku cijenu koju ljudi kasnije ne mogu da izvuku,stanovi su zavuceni,blizu drugih prozora itd itd. Minus dibiduz.
- Zviz
#67 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
mali_milojica wrote:Sad kad se radila petlja na Stupu,jedna traka je zakacila 6 kvadrata prijateljeve zemlje,platili su mu 1800 KM ili 300 po kvadratu.
Ja ispod 950KM/m2 ni necu razmisljati. Nepita hljeba, a onaj Memic ako nema para nek onda se mani supljih, on bi na racun tudjih ledja gradio i bogatio se. Dobro mu onaj rece najbolje da damo dzaba pa nek rade sta hoce.
-
pemanapemani
#68 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Nije mi jasno za Kasindolsku?
Kako će graditi zgrade uz ogradu piste?
Eventualno, desni dio ulice (od Aerodroma prema Ilidži).
- Zviz
#69 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Nepitajpemanapemani wrote:Nije mi jasno za Kasindolsku?
Ima ko neke praznine izmedju Piste i Kasidolske (dojni dio) i kaze na brisanom prostoru izmedju ul. Mehmedalije Bojica i Kasindolskih zrtava te vamo na stupu dijelom Dobrinjske i gotovo citavim putem ul. Zdenka Markulja, te tako izmedju glavne ceste do Aerodorma i Laticke. Te na Stupskom brdu duz ul. Kenana Dubravica i Aleje Bosne Srebrene. A vamo ispod Tibri ce isto novu fazu Tibri zidate Tihomir i braca.
A mozes zamisliti to gledas iz stana kako sljecu i uzljecu avioni i to svega 100-200m udaljenosti od balkona/prozora - izgleda od tih koji ce kupiti tu stan ako dodje do tog nisu zivili pokraj piste... hbote ja iz Dobrinjske sam slusao kako grmi avio kad uzljece pa kad bi pravio krug poslje uzletanja al hajd eto - nek je elitno kad nema pogleda na more nek ima na pistu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
jeste daleko mi je stan od tramvaja
ali je blizu pisti

ali je blizu pisti
-
pemanapemani
#71 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
To za buku aviona je najmanji problem. Deset puta je veća buka uz bilo koju prometniju cestu (govorim iz iskustva). Nije frankfurtski aerodrom da svake tri sekunde nešto slijeće ili polijeće. Naš aerodrom ima 10 - 15 letova dnevno.Zviz wrote:Nepitajpemanapemani wrote:Nije mi jasno za Kasindolsku?
Eventualno, desni dio ulice (od Aerodroma prema Ilidži).Meni jedan sto je nacrto, kaze sta je vidio kao da hoce na onim brisan prostorima do piste da zidaju.
Ima ko neke praznine izmedju Piste i Kasidolske (dojni dio) i kaze na brisanom prostoru izmedju ul. Mehmedalije Bojica i Kasindolskih zrtava te vamo na stupu dijelom Dobrinjske i gotovo citavim putem ul. Zdenka Markulja, te tako izmedju glavne ceste do Aerodorma i Laticke. Te na Stupskom brdu duz ul. Kenana Dubravica i Aleje Bosne Srebrene. A vamo ispod Tibri ce isto novu fazu Tibri zidate Tihomir i braca.
A mozes zamisliti to gledas iz stana kako sljecu i uzljecu avioni i to svega 100-200m udaljenosti od balkona/prozora - izgleda od tih koji ce kupiti tu stan ako dodje do tog nisu zivili pokraj piste... hbote ja iz Dobrinjske sam slusao kako grmi avio kad uzljece pa kad bi pravio krug poslje uzletanja al hajd eto - nek je elitno kad nema pogleda na more nek ima na pistu
Fazon je u tome što se ništa ne bi smjelo graditi 250 metara od piste.
-
neki
#72 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
u zoni od nekih 100 m od ograde piste, nista sto se gradi ne smije biti visocije od 6-7m, tako da stambene zgrade tu ne dolaze u obzir. Moze Memic pjevati borbene ali to tamo nece izgraditi, u protivnom aerodrom gubi licencu
- Zviz
#73 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Ma Memiceva deviza je pravila su to da se prekrse... kabadahija, pun sebe i misli da moze kako hoce. Uzmite samo u obzir Tibre i one kuce u tunelu / tampon zoni. Cak ni zgrade u Monaku nisu nako blizu jedna druge, pa ni do kuca i sl. Al hebo urbanost i sl. gradjevinska pravila. Mislim sa takvim stavom ti ljui idu. Meni ovo dodje ko kad ker zapisa terirtorij da oznaci da je ko njegov, eto i ovi das malo nekom da ti da da negdje nesto zseres svoje sto je ruglo nad ruglom i ides dalje.
Mislim, da zaboli neka stvar Memica za aerodormom, jer on fakticki pripada opcini Ilidza, isto kao sto ga zbaoli Vrelo Bosne i voda zone i sl. Oko Vrela Bosne se zidaju vile, a on je nagrabijo se para izdavajuci dozvole za zidanje, a ko zida odnosno kome se zida, sve naki Al-ono, Al-vaki, Al-naki... a Memic moze jos mamlo imati Al-zavali.
Mislim, da zaboli neka stvar Memica za aerodormom, jer on fakticki pripada opcini Ilidza, isto kao sto ga zbaoli Vrelo Bosne i voda zone i sl. Oko Vrela Bosne se zidaju vile, a on je nagrabijo se para izdavajuci dozvole za zidanje, a ko zida odnosno kome se zida, sve naki Al-ono, Al-vaki, Al-naki... a Memic moze jos mamlo imati Al-zavali.
- mali_milojica
#74 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Ne znam na sta si tacno mislio ovo po 950/m2? Na zemlju ili stambeni prostor?Zviz wrote:mali_milojica wrote:Sad kad se radila petlja na Stupu,jedna traka je zakacila 6 kvadrata prijateljeve zemlje,platili su mu 1800 KM ili 300 po kvadratu.
Ja ispod 950KM/m2 ni necu razmisljati. Nepita hljeba, a onaj Memic ako nema para nek onda se mani supljih, on bi na racun tudjih ledja gradio i bogatio se. Dobro mu onaj rece najbolje da damo dzaba pa nek rade sta hoce.
Ja ti ovo govorim iz iskustva. Znam koliko je covjek dobio za svoju zemlju,a bukvalno se nalazi uz glavnu cestu u Sarajevu. To ko je placao,investitor,direkcija za ceste,drzava ili neko treci,ne znam.
-
pemanapemani
#75 Re: Nova izgradnja zgrada iza Merkura na Stupu 2
Ove kuće što su izgrađene u zadnjih 20 godina su se jedva provukle. Nekad 2000. godine je bilo riječi da će se rušiti kuće uz ogradu ili će aerodrom izgubiti licencu. Zato mi nije jasno da bi neko uz ogradu aerodroma (Kasindolska) pravio zgrade.neki wrote:u zoni od nekih 100 m od ograde piste, nista sto se gradi ne smije biti visocije od 6-7m, tako da stambene zgrade tu ne dolaze u obzir. Moze Memic pjevati borbene ali to tamo nece izgraditi, u protivnom aerodrom gubi licencu
Opet kažem, jedino moguće je na desnoj strani Kasindolske, a i to max. 3-4 sprata. Koliko bi se isplatilo zbog velikog broja kuća je drugi par cipela.