ado-šampion wrote:Kakvo ce biti auto koje je novo bilo 80 hiljada, a on ga kupio za 12. Preslo je duplo manje od pola miliona i fakat je mehanicki dobro, ali sta ocekivati od elektronike na starom autu? Pa uzmimo obicni kabal, ni jedan nije nepoderiv, posebno ne kablovi debljine 1-2 milimetra. Mala oksidacija ili malo hrdje taj kabal vise ne pusta signal.
Sta bi ti radio da ti je plata hiljada a majstor ti kaze popravak parking senzora 200 maraka? Naravno, rekao bi ne trebaju mi parking senzori. Pa ti za 3 mjeseca opet kaze da ti se sve ove lampice pogase kosta 2 stoje. Jos posebno kad ti se uvalio da kupis to auto. To je pruzanje preko jorgana.
Nisam ja protiv opreme, ako izaberes auto i on ima svu tu opremu jbga, nije mana, ali sve ovo sto je Qler nabrojao i da kosta 8 hiljada 2006. godiste ne moze biti dobar da ga jebes. Moze, da je okrenuo pola miliona i vise. Onda nije ni cudo da imamo auta koja su okrenula 700 hiljada pa vracena na 190, kao sto smo imali slucaj koji je cini se dogurao do krivicnih prijava. Znaci prakticno svjesno ides na to da uzimas auto koje je vracena kilometraza.
Ne znam kako bi drukcije okarakterisao smatranje dobrim auta koje je kostalo 50 hiljada pa za 8 godina spalo na 8 hiljada nego laganje samog sebe. Posebno Njemackog auta koji nije da nisu na cijeni.
Kada bih imao platu milju maraka, ne bih kupio BMW za 12000. To je moje razmišljanje. U kući imam solidna primanja pa opet vozim staro auto. Nisam se puno uvalio, ne kvari mi se jer je prejednostavno, lako ga mogu održavati, izvršava odlično svakodnevne potrebe i povremena duža putovanja, a ono što bi spucao u nekog premijuma, spucao sam u dodatne nekretnine(donose dobit). E kada ubrzo budem kupovao neko malo novije auto opet ću kupiti nešto dovoljno staro što se povoljno može održavati i za šta senzor nije 200 KM već nekih 40 KM(lupam).
Ja sam neko ko se loži na oldtajmere i auta kakva se sada rijetko, baš rijetko prave. A ovo novije je bitno da me služi i da se ne odričem hljeba zarad održavanja auta. Da, volim auta i ovakvim razmišljanjem vozim gora auta od većine forumaša, ali sam veoma zadovoljan.