Kriminalna organizacija FIFA

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Better Man

#51 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Better Man »

Sva ova hapšenja su besmislena bez hapšenja glavnog Mafioza u FIFI i najodgovornijeg za sav kriminal i korupciju Blattera. Taj čovjek se morao uhapsiti i trajno mu se zabraniti ne da obavlja nogometnu funkciju, već da uopće priča o istom.
insomnia78

#52 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by insomnia78 »

Boli nas kita, mi svakako sto smo 'odali po tim prvenstvima 'odali smo
Paul F.

#53 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Paul F. »

Barem mrvica pravde zbog nepravde u Brazilu.
suncica24

#54 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by suncica24 »

Britanski premijer trazi Blatterovu ostavku.
Putin dao podrsku Blatteru.

Football, more than a game :D
groove

#55 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by groove »

Image

ovo je podjela glasova.
afrika glavna a ofc i conmebol isto :-)
da ja odlucujem, evropa bi dobila 60, conmebol 30 a ostali po 10.
Tvrtko II Kotromanić

#56 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ne zaboravite CONCACAF
sva ona sitna ostrvca tipa St Kitts&Nevis, Antigua, Bahami i sl, sve same fudbalske velesile, a svaka ima predsjednika koji ce glasat za Blattera jer ih ovaj posipa tim "projektima" fazoni FIFA Grasroots (kod njih inace svako malo neki skandal oko vodjenja nacionalnih saveza)
p206

#57 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by p206 »

I kažu nije opet hladni rat,nije al u ...
Inače Švica jedna od bljutavijih država,većina sjedišta multinacionalnih organizacija je tamo,drže milijarde u njihovim bankama i zaštićeni su ko mrki međed.
agnostic_front

#58 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by agnostic_front »

skenderija04 wrote: Prvo edit: Brazilska firma se istrazuje radi tv prava za copu do Brasil. Jedini koji je odgovoran za to je Kleber Leite, bivsi predsjednik Flamenga, i jedini legalni zastupnik firme. Danas je dobio zahtijev za istragu, ali u Brazilu. Ovaj gospodin sto se izjasnio krivim, fiktivni vlasnik firme, zna sta je radio.

Ja u diskusiji s tobom Putina nisam spomenuo, tako da stvarno ne znam odakle ti to. Ti ako mislis da Americko tuzilastvo ovo radi. kako si ti naveo, radi rjesavanja stvari u sportu koji im nije bitan, ja nisam taj koji zeli da te razuvjeriti. I opet ponavljam, za kriminalne radnje u SAD imaju svo pravo da rade sta hoce. Da uticu na stvari u sportskim organizacijama kao sto je ovo, dva dana pred izbore u FIFA-i moraju da postoje dobri razlozi. Ja cu i dalje da nagadjam, a vidjecemo sta ce biti, i da li ce i sutra nakon izbora, najbolji pravni sistem na svijetu biti azuran kao i u posljednjih 48 sati.
Koristi se finansijsko tržište SAD-a u njihovim mutnim radnjama, ne znam šta je nejasno.

Ne znam zašto radi, niti me zanima. Znam samo da rješavaju krivična djela, meni je to dosta.

Dva dana pred izbore rade, jer su se svi skupili tu i lakše im je samo od Švice (koja je uređena zemlja) tražiti izručenje, nego od više različitih država pojedinačno.
5 0 5

#59 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by 5 0 5 »

Image
Nokija

#60 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Nokija »

agnostic_front wrote:
skenderija04 wrote: Prvo edit: Brazilska firma se istrazuje radi tv prava za copu do Brasil. Jedini koji je odgovoran za to je Kleber Leite, bivsi predsjednik Flamenga, i jedini legalni zastupnik firme. Danas je dobio zahtijev za istragu, ali u Brazilu. Ovaj gospodin sto se izjasnio krivim, fiktivni vlasnik firme, zna sta je radio.

Ja u diskusiji s tobom Putina nisam spomenuo, tako da stvarno ne znam odakle ti to. Ti ako mislis da Americko tuzilastvo ovo radi. kako si ti naveo, radi rjesavanja stvari u sportu koji im nije bitan, ja nisam taj koji zeli da te razuvjeriti. I opet ponavljam, za kriminalne radnje u SAD imaju svo pravo da rade sta hoce. Da uticu na stvari u sportskim organizacijama kao sto je ovo, dva dana pred izbore u FIFA-i moraju da postoje dobri razlozi. Ja cu i dalje da nagadjam, a vidjecemo sta ce biti, i da li ce i sutra nakon izbora, najbolji pravni sistem na svijetu biti azuran kao i u posljednjih 48 sati.
Koristi se finansijsko tržište SAD-a u njihovim mutnim radnjama, ne znam šta je nejasno.

Ne znam zašto radi, niti me zanima. Znam samo da rješavaju krivična djela, meni je to dosta.

Dva dana pred izbore rade, jer su se svi skupili tu i lakše im je samo od Švice (koja je uređena zemlja) tražiti izručenje, nego od više različitih država pojedinačno.

Izvini, al na ovo boldirano se osipam! Jeste, zemlja koja je do savrsentva uredila sistem za elitnu korupciju. Godinama je poznat mafijaski sistem fife i ovog starog perverznog dedice. Postoje dokazi, izjave involviranih ljudi, itd ali se nikad nista nije pokrenulo u toj aman tako uredjenoj zemlji. Licemjerno je svu odgovornost pripisivati Blatteru. On je "samo" iskoristio sistem koji se godinama tolerise od strane finansijskih sluzbi, od politike, od sponzora, od fudbalskih klubova i na kraju od navijaca. Navodno je i u Svici istraga u toku, vec mjesecima. Samo se pitam zasto bi oni ista istrazivali kad najvise hajruju od tog sistema.
limeni

#61 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by limeni »

1. Kad vidim ove "nase" amere kako su indoktrinirani ne cudi me da su pravi ameri takvi kakvi jesu, nisu oni glupi nego su izmanipulisani do velike mjere.
2. Ljudi u demokratiji vecina odlucuje, ne moze glas vasih guzonja biti vrijedniji nego onih iz afrike, arapskih zemalja ili azije.
Ako smatrate da ste razvijeniji i veca rasa od njih onda ste ipak malo manje "odmakli" i civilizovani nego sto mislite.
3. Ko god misli da se mito, korupcija i nepravda pojavila u fudbalu tek Blatterom je naivan ili bezobrazan. Problem je davanje sp 2018 i 2022 mrskim arapima i rusima. Isto kao sto je bio problem sto je rahmetli princeza Dijana htjela dovesti arapa i udati se za njega, znamo svi kako je Dijana zavrsila.
4.Nemojte biti naivni posebno vi u americi kada vam mediji mozgove ispiraju, postujte tudje misljenje i razmislite malo svojom glavom. Kako moze rahmetli predsjednik Gadafi biti "good guy" koji je "vazan partner zapadnih zemalja" i u roku od godinu dana postati "bad guy" i biti "brutalni diktator"?
Pa zato sto je sve interes i pare, cim neko smeta zapadnu smaknu ga ili na ovaj ili na onaj nacin, isto tako Erdogan koji je podigao svoju zemlju i mnogi drugi.
5. Gdje ste bili kada smo primili gol u spaniji u 98. minuti, tad je bilo sve fer da bi oni isli na sp? Gdje ste bili kada su nas osakatili dva puta sa Portugalom u zrijebu a tacno u vrijeme tih utakmica platini ili blatter ne znam vise ko tacno govori da "ronaldo mora igrati na sp". Pa gdje ste tad bili?
6. Princ Ali je trojanski konj koji ce oduzeti sp rusiji i kataru.
House

#62 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by House »

Ludilo u sjedištu FIFA-e: Prekinut Kongres zbog bombe

cirkus :lol:
ascari

#63 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by ascari »

Ko je ovaj Ali? Koje su njegove reference?
skenderija04

#64 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by skenderija04 »

Na redu je prva ozbiljna tacka. Suspenzija Izraela.
skenderija04

#65 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by skenderija04 »

Palestina povlaci zahtjev.
Lakat Jebić

#66 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Lakat Jebić »

kakvi su tu talovi pali
AmiĐa_Idriz

#67 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by AmiĐa_Idriz »

Vidim svi pričaju o tome kako je Katar kupio mundijal a raja polako zaboravlja najveću krađu i najveći skandal u historiji Svjetskih prvenstava (bar za mene) od kojeg je Sepptička jama vidjela najviše hajra

Jebem li mu...
Eborg

#68 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Eborg »

ascari wrote:Ko je ovaj Ali? Koje su njegove reference?
Čovjek je predsjednik AFC-a, inače jordanski princ. Mlađi lik (40-tak godina), obrazovan na zapadu.
5 0 5

#69 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by 5 0 5 »

ascari wrote:Ko je ovaj Ali? Koje su njegove reference?
http://www.theguardian.com/football/201 ... challenger :)
Eborg

#70 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by Eborg »

Eh crni Palestinci. Malo vam se lovom zašuška i odmah mijenjate priču.
5 0 5

#71 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by 5 0 5 »

balkan united iza blatera, ko da gledam. :D
saja_dj

#72 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by saja_dj »

Znaci ne mogu da vjerujem da ovdje citam...

Poredjuje se dakle smrt robova (na danasnjem nivou razvijenosti ljudske civilizacije, to su mrtvi robovi) koji rade u Katar na stadionima

Sa produzetkom utakmice do 98. minute

I kao, dobro Katar ima mrtvih jbg desi se, ali gdje ste bili, kad je produzeno do 98.

:shock:

Blatter mora da ide. Ne da ide iz FIFE, vec drito u tvorza.
RtrnOfSalisbury

#73 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by RtrnOfSalisbury »

apelujem na amerikance i sve ostale da smire strasti i hladne glove razmisle o svemu. zelim da mirno i dostojanstveno prestanu cackati jer ce u protivnom pobiti moju teoriju da ce do nekog veceg sukoba doci poslije sp u rusiji. oduzimanje sp rusima bi nanijelo nesagledive posljedice na ugled i cast rusije i sviju ostalih. u srbiji bi bila proglasena vjecna zalost a srpska nebi scela ni da prica o fudbalu.
skenderija04

#74 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by skenderija04 »

133 - Sepp
73 - Ali

Kako nema dvotrecinske vecine ide se u drugi krug. U drugom krugu ko dobije vise, bice predsjednik
groove

#75 Re: Kriminalna organizacija FIFA

Post by groove »

izdrzi josefe!!!
Post Reply