SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
N.N.

#51 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by N.N. »

Malo nas je, al`smo govna.
Matzan

#52 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Matzan »

Nećemo nidokle ukoliko nam kontraargumenti za ovu današnju bljuvotinu u Sarajevu bude "a žalite li vi naše Markale" i sl.

A svi mi imamo neki ožiljak i bar jedan dan sjećanja na naše najmilije i naše sugrađane. Nema grada ni sela u ovoj našoj BiH a da nije propatio, krvario, ginuli civili, borci.

Zbog toga sam od samog početka insistirao da se vidi o kome se tačno radi, bez prozivanja gradova i njihovih građana.

Ne idu mi nikako u glavu te podjele? Umjesto da zajedno osudimo neki takav čin, mi se još više prepiremo i dijelimo?!

A klix-ove "novinare" treba u Jagomir, a onih 20-30 pacijenata što komentarišu na Sokolac-Podromanija.
trcicu trceci

#53 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by trcicu trceci »

tema je bespotrebna, samo izaziva revolt... namjera nije bila losa... predlazem zatvaranje teme
Tesla10

#54 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Tesla10 »

Slažem se.
It_is_a_Leclerc

#55 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

Čuj Klixove novinare ? Zašto ? Zato što su primjetili i profesionalno obradili informaciju da je u glavnom gradu proslavljen tzv. dan mladosti države koja je nestala prije 25 godina, zbog lažnog rođendana čovjeka koji je skiknuo prije skoro 40 godina. To što još jedino zabludjeli Bošnjaci, koji su preživjeli toliko zla i nevolje, zbog tog fiktivnog bratstva i jedinstva, veže buđavu jugokomunističku propagndu i ikonografiju je samo tužno.
Romanista 101%

#56 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Romanista 101% »

Matzan wrote:Nećemo nidokle ukoliko nam kontraargumenti za ovu današnju bljuvotinu u Sarajevu bude "a žalite li vi naše Markale" i sl.

A svi mi imamo neki ožiljak i bar jedan dan sjećanja na naše najmilije i naše sugrađane. Nema grada ni sela u ovoj našoj BiH a da nije propatio, krvario, ginuli civili, borci.

Zbog toga sam od samog početka insistirao da se vidi o kome se tačno radi, bez prozivanja gradova i njihovih građana.

Ne idu mi nikako u glavu te podjele? Umjesto da zajedno osudimo neki takav čin, mi se još više prepiremo i dijelimo?!

A klix-ove "novinare" treba u Jagomir, a onih 20-30 pacijenata što komentarišu na Sokolac-Podromanija.
:thumbup: :bih:
insomnia78

#57 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Tesla10 wrote:Slažem se.
A da ti prvo zavrsis srednju skolu pa da se onda slazes ili ne slazes sa nama oko dogadjaja prilikom kojih nisi bio "ni u planu" a mi smo im sudionici, a?
Jesi li ti uopste punoljetan i je li uopste dozvoljeno "forumanje" maloljetnicima?
Matzan

#58 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Matzan »

It_is_a_Leclerc wrote:Čuj Klixove novinare ? Zašto ? Zato što su primjetili i profesionalno obradili informaciju da je u glavnom gradu proslavljen tzv. dan mladosti države koja je nestala prije 25 godina, zbog lažnog rođendana čovjeka koji je skiknuo prije skoro 40 godina. To što još jedino zabludjeli Bošnjaci, koji su preživjeli toliko zla i nevolje, zbog tog fiktivnog bratstva i jedinstva, veže buđavu jugokomunističku propagndu i ikonografiju je samo tužno.

Zbog senzacionalističkog naslova: "Vatromet, muzika i pionirske kape: U Sarajevu obilježen 25. maj", 99,9% građana Sarajeva se nije ni sjetilo niti bi se sjetilo koji je danas dan.
Zbog hiljadu drugih senzacionalističkih tema i naslova, samo da bi pacijenti mogli da komentarišu i jebu jedni drugima od do.

Zbog svih onih tema o ljudskim nesrećama na kojima se oni pacijenti iživljavaju, a dok se s druge strane o kojekakvim pederčićima i fuficama zaključaju za par stotina maraka.
Tesla10

#59 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Tesla10 »

insomnia78 wrote:
A da ti prvo zavrsis srednju skolu pa da se onda slazes ili ne slazes sa nama oko dogadjaja prilikom kojih nisi bio "ni u planu" a mi smo im sudionici, a?
Jesi li ti uopste punoljetan i je li uopste dozvoljeno "forumanje" maloljetnicima?
Završio je Tesla srednju školu. Punoljetan već dvije godine. Sprema se na faks. A to što nisam bio rođen u tom vremenu ne znači da ne mogu raspravljati o događajima iz tih vremena. Izvor znanja su mi normalno historijske knjige, jer iz već poznatih razloga nisam mogao da prisustvujem tim događajima. Poštujem vas kao osobe koje su bile svjedoci tim dešavanjima, ali poštujte i vi nas mlade ;) . Imamo i mi pravo na mišljenje.

I nema potrebe za agresivnošću. Ako ti se ne sviđa moj komentar zaobiđi ga i mirna Bosna ;) .
insomnia78

#60 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by insomnia78 »

A sto se tice Klix-a
Ja sam ih vec poceo prijavljivati vijecu za stampu, danas dva maila sa screenshot-ovima i linkovima na komentare, nastavljam svakodnevno ovo dok jos imam vremena, pa cemo vidjeti
Ono jutros sa komentarima na "Kapiju" je prevrsilo mjeri
Plus poslati linkove i screenshot-ove, na kometare vezano za njih, ambasadama Izraela, Francuske, USA, SIPI...
Pa neko od ovih navedenih ce ih pritisnuti ako vec vjece za stanpu nece
trcicu trceci

#61 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by trcicu trceci »

Tesla10 wrote:
insomnia78 wrote:
Završio je Tesla srednju školu. Punoljetan već dvije godine. Sprema se na faks. A to što nisam bio rođen u tom vremenu ne znači da ne mogu raspravljati o događajima iz tih vremena. Izvor znanja su mi normalno historijske knjige, jer iz već poznatih razloga nisam mogao da prisustvujem tim događajima. Poštujem vas kao osobe koje su bile svjedoci tim dešavanjima, ali poštujte i vi nas mlade ;) . Imamo i mi pravo na mišljenje.

I nema potrebe za agresivnošću. Ako ti se ne sviđa moj komentar zaobiđi ga i mirna Bosna ;) .
:thumbup: i pustite nove generacije da zive, ratovali ste, mi necemo, a cini se da vi to u dubini nekog svog podsvjesnog zelite. Radujem se, volim kada vidim sto vise ljudi da uzivaju, a i vi bi. Opterecujete samo, necemo zaboraviti, haj sad pustite da zive mlade generacije, a vi pisite memoare, knjige, igrajte sah
JBT

#62 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by JBT »

It_is_a_Leclerc wrote:Čuj Klixove novinare ? Zašto ? Zato što su primjetili i profesionalno obradili informaciju da je u glavnom gradu proslavljen tzv. dan mladosti države koja je nestala prije 25 godina, zbog lažnog rođendana čovjeka koji je skiknuo prije skoro 40 godina. To što još jedino zabludjeli Bošnjaci, koji su preživjeli toliko zla i nevolje, zbog tog fiktivnog bratstva i jedinstva, veže buđavu jugokomunističku propagndu i ikonografiju je samo tužno.

Jao, koja zamjena teza.
Prijatelju, nisu Bosnjaci nastradali od bratstva i jedinstva nego upravo od onih koji su ideju bratstva i jedinstva rusili. Dakle nisu Bosnjake ubijali partizani, nego cetnici i ustase, a koje je "jugokomunisticka propaganda" razbucala da ih nije bilo ni u tragovima, za razliku od danas kada se isti proglasavaju herojima.
Ovo u Sarajevu nije slavlje. To je pokazivanje otpora ovim snagama koji su pobili Bosnjake, pa i bacili granatu i na Tuzlu i na Markale. To je nesto sto pokazuje tim zlocincima da antifasizam jos zivi i da ljudi nisu bez veze ginuli od strane cetnika i ustasa.
AKo nije bilo minute cutanja za zrtve na Tuzlanskoj kapiji na ovoj manifestaciji onda bih preporucio da je uvedu u program u narednim manifestacijama na ovaj datum.

P.S. Upravo je Tuzla odrzala ideju bratstva i jedinistva kroz citav rat i imala je svo vrijeme najizrazeniji antifasisticki mentalitet svo vrijeme rata, a i nakon njega.
insomnia78

#63 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by insomnia78 »

JBT wrote:

Jao, koja zamjena teza.
Prijatelju, nisu Bosnjaci nastradali od bratstva i jedinstva nego upravo od onih koji su ideju bratstva i jedinstva rusili. Dakle nisu Bosnjake ubijali partizani, nego cetnici i ustase, a koje je "jugokomunisticka propaganda" razbucala da ih nije bi lo u tragovima, za razliku od danas kada se isti proglasavaju herojima.
Ovo u Sarajevu nije slavlje. To je pokazivanje otpora ovim snagama koji su pobili Bosnjake, pa i bacili granatu i na Tuzlu i na Markale. To je nesto sto pokazuje tim zlocincima da antifasizam jos zivi i da ljudi nisu bez veze ginuli od strane cetnika i ustasa.
AKo nije bilo minute cutanja za zrtve na Tuzlanskoj kapiji na ovoj manifestaciji onda bih preporucio da je uvedu u program u narednim manifestacijama na ovaj datum.
Jesi ti svjestan da je kompletan plan za ratove devedesetih izgradjen od ljudi od kojih je vecina bila visokopozicionirana u socijalizmu
Jesi svjestan da su svi nalogodavci i izvrsioci zlocina, dobro ne bas svi ali 95%, rodjeni, odrasli, odskolovali se, sluzili vojsku, zaposlili se upravo u onom sistemu, za vrijeme Jugoslavije i u bratstvu i jedinstvu?
I kad se osvrnes na 90-e ne mislis li da je sve to bilo malo lazno?
Hajvan

#64 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Hajvan »

trcicu trceci wrote: :thumbup: i pustite nove generacije da zive, ratovali ste, mi necemo, a cini se da vi to u dubini nekog svog podsvjesnog zelite. Radujem se, volim kada vidim sto vise ljudi da uzivaju, a i vi bi. Opterecujete samo, necemo zaboraviti, haj sad pustite da zive mlade generacije, a vi pisite memoare, knjige, igrajte sah
niko te nece ni pitati (ko' što ni menen nisu)…
samoce ti jednog dana ili pokucat na vrata, jer si ko fol pacifista pa te odvest konc -logor a o'tale i u kakvu primarnu grobnicu moguce..
ili ćeš uzeti kakvo prigodno oružje da odbraniš sebe, ženu, majk, sestru…

..ili ćeš već biti neđe daleko, "jer to nije tvoj rat, a za ideale ginu budale"…

----
ipak tipujem na ovo trece- najbolja opcija- odjebat odavle
Last edited by Hajvan on 26/05/2015 01:23, edited 1 time in total.
JBT

#65 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by JBT »

insomnia78 wrote:
JBT wrote:

Jao, koja zamjena teza.
Prijatelju, nisu Bosnjaci nastradali od bratstva i jedinstva nego upravo od onih koji su ideju bratstva i jedinstva rusili. Dakle nisu Bosnjake ubijali partizani, nego cetnici i ustase, a koje je "jugokomunisticka propaganda" razbucala da ih nije bi lo u tragovima, za razliku od danas kada se isti proglasavaju herojima.
Jesi ti svjestan da je kompletan plan za ratove devedesetih izgradjen od ljudi od kojih je vecina bila visokopozicionirana u socijalizmu
Jesi svjestan da su svi nalogodavci i izvrsioci zlocina, dobro ne bas svi ali 95%, rodjeni, odrasli, odskolovali se, sluzili vojsku, zaposlili se upravo u onom sistemu, za vrijeme Jugoslavije i u bratstvu i jedinstvu?
Pa neko je bio iskren i ganjao cetnike i ustase i svakog ko je zagovarao medjunacionalnu mrznju, a neko je zaista isao putem bratstva i jedinstva.
Dakle, laznjaci su ti koji su ubijali BiH. I jos uvijek je ubijaju.
JBT

#66 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by JBT »

I ovi sto su danas bili na manifestaciji u SA su zrtve. Garantujem da ih je malo bez gubitaka u familiji od granata sa brda. Ali, eto, ne predaju se i hoce da pokazu zvijerci, koja je poslala granatu na Kapiju, da su zivi, da ih se nije potrijebilo i da ce prezivjeti. Ko ce znati, mozda opet ovi sto su sada doli budu jednog dana opet gori. Siguran sam da tada u BiH nece biti onih koji su zlocin na Kapiji pocinili, a niti onih koji to vide herojskim cinom.
TheWatcher

#67 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by TheWatcher »

insomnia78 wrote:
JBT wrote:

Jao, koja zamjena teza.
ako Tesla "nije zavrsio srednju" koju si ti zavrsio pa si tako pametan i sve znas :lol: :lol: il vas tamo u dijaspori kljukaju nekim roza bobama pa si tako nacitan i pametan :jbt:
insomnia78

#68 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Ne treba biti tako pametan da znas u kojem dobu i sistemu su rodjeni i odrasli svi zlocinci iz ratova 90-tih
Svi odreda u Jugoslaviji, vecina clanovi KPJ, dosta njih vojnici i policajci, ovi vise rangirani intelektualci, naravno i dosta sljama, koji je opet rodjen u Jugoslaviji i vaspitavan u bratstvu i jedinstvu
Tesla10

#69 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Tesla10 »

Moj otac se zove Franjo a mama se zove Ružica.

Oni su me školovali i zbog njihove financijske pomoći završio sam Vojnu akademiju te na kraju postao i vojni inženjer.

Sticajem životnih okolnosti dolazim u dodir sa terorističkom skupinom "Crna ruža".

"Crna ruža" traži od mene da upotrijebim svoje znanje i da im napravim nekakakvo oružje sa kojim će pobiti mnogo ljudi.

Ja napravim i oni pobiju milion ljudi.

Tko je sada kriv? Franjo i Ružica što su mi financijski pomogli da završim školovanje (bez znanja da ću napraviti nešto loše kasnije) i da dobijem potrebno znanje za pravljenje tog oružja ili sam samo ja kriv?

P.S. Priča je izmišljena ali će poslužiti svrsi...
Last edited by Tesla10 on 26/05/2015 01:39, edited 2 times in total.
Matzan

#70 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Matzan »

Hajvan wrote:
trcicu trceci wrote: :thumbup: i pustite nove generacije da zive, ratovali ste, mi necemo, a cini se da vi to u dubini nekog svog podsvjesnog zelite. Radujem se, volim kada vidim sto vise ljudi da uzivaju, a i vi bi. Opterecujete samo, necemo zaboraviti, haj sad pustite da zive mlade generacije, a vi pisite memoare, knjige, igrajte sah
niko te nece ni pitati (ko' što ni menen nisu)…
samoce ti jednog dana ili pokucat na vrata, jer si ko fol pacifista pa te odvest konc -logor a o'tale i u kakvu primarnu grobnicu moguce..
ili ćeš uzeti kakvo prigodno oružje da odbraniš sebe, ženu, majk, sestru…

..ili ćeš već biti neđe daleko, "jer to nije tvoj rat, a za ideale ginu budale"…

----
ipak tipujem na ovo trece- najbolja opcija- odjebat odavle

:thumbup:

Sjetih se jednog idealiste, imao sina u JNA, zastavnik bio.
Kaže čovjek, kad oni meni na vrata dođu samo ću im pokazati sinovu sliku u uniformi.
Zaklali četnici na kućnom pragu i njega i ženu mu.
Matzan

#71 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by Matzan »

Tesla10 wrote:Moj otac se zove Franjo a mama se zove Ružica.

Oni su me školovali i zbog njihove financijske pomoći završio sam Vojnu akademiju te na kraju postao i vojni inženjer.

Sticajem životnih okolnosti dolazim u dodir sa terorističkom skupinom "Crna ruža".

"Crna ruža" traži od mene da upotrijebim svoje znanje i da im napravim nekakakvo oružje sa kojim će pobiti mnogo ljudi.

Tko je sada kriv? Franjo i Ružica što su mi financijski pomogli da završim školovanje (bez znanja da ću napraviti nešto loše kasnije) i da dobijem potrebno znanje za pravljenje tog oružja ili sam samo ja kriv?

Kriv je Njofra, što nije izvadio na vrijeme.
JBT

#72 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by JBT »

insomnia78 wrote:Ne treba biti tako pametan da znas u kojem dobu i sistemu su rodjeni i odrasli svi zlocinci iz ratova 90-tih
Svi odreda u Jugoslaviji, vecina clanovi KPJ, dosta njih vojnici i policajci, ovi vise rangirani intelektualci, naravno i dosta sljama, koji je opet rodjen u Jugoslaviji i vaspitavan u bratstvu i jedinstvu

A u kojem su sistemu rodjeni i rasli oni koji su branili BiH?
Oni koji su vaspitani kod kuce u bratstvu i jedinstvu nisu postali cetnici i ustase. Sve je to od kuce do kuce i odgoja u njima.
Partizani jesu potamanili cetnike i ustase, ali nisu bili krvnici da bi im sjeme zatrli. Odatle i niklo ovo sto je cinilo zlocine i sto danas abolira cetnike i ustase.
insomnia78

#73 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Tesla10 wrote:Moj otac se zove Franjo a mama se zove Ružica.

Tko je sada kriv? Franjo i Ružica što su mi financijski pomogli da završim školovanje i da dobijem potrebno znanje za pravljenje tog oružja ili sam samo ja kriv?

Vidis, fali ti nesto sto se ne uci u knjigama istorije
Iskustvo zivljenja u tom vremenu u Jugoslaviji
Nije to ko danas, sistem je stalno nametao, propagirao i favorizovo to bratstvo i jedinstvo
Boro i Ramiz...

I nije to samo jedna zabludjela ovcica sin Ruzice i Jovana, to su maltene citavi narodi
Milisevic je rastur'o na izborima, od intelektualaca do nepismenih, skoro pa citav srpski kadar u JNA samo je okrenuo znakove na kapama, isto tako i policija, citavi gradovi ili dijelovi gradova...
Po Podrinju su zabiljezena necidjena zvjerstva od strane dojuceradnjih komsija, kolega, prijatelja... velika vecina je gledala i odobravala
A sve od reda Jugisloveni, rodjeni, skolovani, zaposleni u Jugoslaviji i u vrijeme bratstva i jedinstva
insomnia78

#74 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by insomnia78 »

JBT wrote:
insomnia78 wrote:Ne treba biti tako pametan da znas u kojem dobu i sistemu su rodjeni i odrasli svi zlocinci iz ratova 90-tih

A u kojem su sistemu rodjeni i rasli oni koji su branili BiH?
Oni koji su vaspitani kod kuce u bratstvu i jedinstvu nisu postali cetnici i ustase. Sve je to od kuce do kuce i odgoja u njima.
Partizani jesu potamanili cetnike i ustase, ali nisu bili krvnici da bi im sjeme zatrli. Odatle i niklo ovo sto je cinilo zlocine i sto danas abolira cetnike i ustase.
Znam, cito sam npr o desavanjima u Foci u Zulfikarpasicevoj knjizi

A sto se tice bratstva i jedinstva, izgleda da je ipak samo jedan narod vecinski vjerovao u isto
Sto rehabilitacija Čiče i mlaka reakcija u Srbiji na istu jos dodatno potvrdjuje
Cetnici i partizani su vec svakako odavno izjednaceni
JBT

#75 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu

Post by JBT »

Opet pitanje: u kojem sistemu i kako su odgajani oni koji su se borili protiv agresora? Gdje je taj vojni kadar obucavan?
Locked