Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

natt

#51 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by natt »

Ljudi u Bosni su prihvatili da je neuredjeno stanje = normalno stanje. Gubljenje vremena radi neuredjenosti je u potpunosti prihvaceno. Uostalom sta bi radili sa viskom vremena.
Sve sto se na zapadu smatra normalnim, ovdje se smatra prenemaganjem.
zateznistub

#52 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by zateznistub »

animals wrote:
zateznistub wrote:Znaci nisam jedini koji nemere dijaspore
nemere ni dijaspora tebe :D
Ridjobrki

#53 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Ridjobrki »

Mogu ja dijaspore ali ne mogu njihovih first world problems i širenja negative.

Na svakoj temi samo pišanje po Bosni od strane dijasporskih paćenika i sisača socijale, te bosanskih depresivaca kojima život počinje i završava Internetom a nigdje nema posla ni nafake.

Ljudi kojima sam okružen u RL su daleko pozitivniji i svaki dan kubure sa svojim problemima k'o i ja ali opet niko ne kuka k'o ovaj forum. Što se mene tiče, eto vas pljujte i serite po onome za šta smo krvarili, može to komotno i bez mene. Niti je mržnja prema dijaspori, niti neki gnjev - k'o što legenda Insomnia78 kaže da se u dijaspori ne bi kretao među ljudima među kojima ne bi bio u BiH, tako i ja velim da mi negativni, frustrirani, depresivni pljuvači i patronizeri ne pašu ni u RL ni virtualno, bili iz dijaspore li BiH.

Lijep pozdrav i halalite onako drugarski, dragi ste mi al' manite me se sa tim shitovima.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
animals

#54 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by animals »

Ridjobrki wrote:

Na svakoj temi samo pišanje po Bosni od strane dijasporskih paćenika i sisača socijale, te bosanskih depresivaca kojima život počinje i završava Internetom a nigdje nema posla ni nafake.

Ljudi kojima sam okružen u RL su daleko pozitivniji i svaki dan kubure sa svojim problemima k'o i ja ali opet niko ne kuka k'o ovaj forum. Što se mene tiče, eto vas pljujte i serite po onome za šta smo krvarili, može to komotno i bez mene. Niti je mržnja prema dijaspori, niti neki gnjev - k'o što legenda Insomnia78 kaže da se u dijaspori ne bi kretao među ljudima među kojima ne bi bio u BiH, tako i ja velim da mi negativni, frustrirani, depresivni pljuvači i patronizeri ne pašu ni u RL ni virtualno, bili iz dijaspore li BiH.

Lijep pozdrav i halalite onako drugarski, dragi ste mi al' manite me se sa tim shitovima.

Harakiri, nije uspio.. :mrgreen:
Cherry-Cherry

#55 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Cherry-Cherry »

Fudo387 wrote:
Cherry-Cherry wrote:A što se teta na šalterima tiče, možda nekad znaju biti neljubazne, ali ne daj Bože nikome onaj posao raditi i trpiti svaki dan glupane sa glupim pitanjima tipa šta je KM...
Gospodjo, mozda vama niko nije rekao, ali u opisu vaseg posla na salteru je da budete ljubazni i odgovarate na pitanja stranke, pa cak i kad
su glupa. Nije ti salter na kojem radis tvoje stado ovaca pa da se ritas k'o mahnita.
Dakle, zar je tesko reci, KM je skracenica za konvertibilnu marku, to vam je bosanskohercegovacka valuta, imate li jos pitanja?
Naravno, sa sve osmijehom na licu.
Ja nisam na šalteru i ne bih voljela da jesam. Oko nas je dosta glupih ljudi i mogu misliti kako je grozno kada ti glupi ljudi postavljaju jako glupa pitanja. Hvala Bogu pa ne radim sa ljudima. :-D
KENJAC

#56 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by KENJAC »

Op3r4t0r wrote:Ne znam odakle bih poceo, ljut sam i valjda ce mi biti lakse kad to podjelim, bar se nadam.
Jarane ! Isti si moj slucaj. I ja sam htio da moj sin ima Bosansko drzavljanstvo. Moram ti samo priznat da nije bilo iz patriotskih razloga nego cisto prakticnih jer je on nasljednik stana moje punice (da ne idem u sirinu) ! Dakle dodjem ja dole i haj da to obavim ! I pred mene stavise isti taj papir. Ja taj isti papir pred punicu i lijepo je zamolim da ona to sve uradi. Njoj je bila velika cast da to ucini za svog muskog unuka, i tako ja rijes problem sa 15 maraka i ovjerenom punomoci na njeno ime.
Svak od nas ima nekog dole kome ce 100 maraka vrlo dobro doci !
Ridjobrki

#57 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Ridjobrki »

animals wrote: Harakiri, nije uspio.. :mrgreen:
A jebiga, Bosna - sporo to ide ali doći će, sačekajmo malo :)

Mislim tema naslovljena "jeb'o je ja"... Ma jebo i ja vas, onako drugarski. :D
Fudo387

#58 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Fudo387 »

Ridjobrki wrote:Što se mene tiče, eto vas pljujte i serite po onome za šta smo krvarili, može to komotno i bez mene
Prvo dokaz da si bio u 17. KVB, pa onda ovo ostalo. :oops: :D
Kaligrafija

#59 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Kaligrafija »

Ja volim nasu dijasporu, al' ne volim papke iz dijaspore! Kao sto volim sve gradjane Sarajeva i drzavljane BiH, al ne volim papke u Sarajevu i BiH! Manite se ljudi generalizovanja, fine raje i supaka ima svuda! Zato nasoj dijaspori bujrum u BiH i to sto cesce, ko svojoj kuci!

A sto se tice nasih propisa i procedura, komplikovane su haos, mi svi to znamo i svi to pricamo, al' kad se javi neko iz dijaspore da nam kaze kako je u Austriji jednostavno, a kako je kod nas komplikovano, odmah je drzavni neprijatelj!

I ne pisite negativno vise Boga Vam o dijaspori, 80% tih ljudi (nase brace i sestara) je protjerano sa svojih ognjista, a 20% je otislo trbuhom za kruhom! Nisu oni otisli sto su imali izbor, vec sto su morali! Oni koji zbog par bezobraznih individua generalizuju sve te ljude, drugi put neka dobro razmisle, pa neka onda napisu nesto! Ja svaku heftu sretnem nekog prepotentnog, arogantnog supka u Sarajevu, a nije iz dijaspore, nego iz mog grada, pa sta treba da mu ..bem sve od, do!?? Nekad imam osjecaj da ovde masa djece, koja se i ne sjeca rata, najvise serucka na temu dijaspore...!

Jarane drzi se ti Beca, dodji na odmor kuci u BiH i bjezi od nas nenormalnih ovakvih!
zateznistub

#60 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by zateznistub »

Ridjobrki wrote:

e upravo zato!
Edin H.

#61 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Edin H. »

Op3r4t0r wrote:
Ridjobrki wrote:Molim ban na mjesec dana da ne gubim vrijeme na pizde dijasporske kojima bi sva država trebala zanositi jaja u krivini da bi se oni osjećali lijepo u nečemu po čemu samo pišaju sa visine bez da su to ičim pomislili poboljšati.

Adios!
Dok nisi dobio ban (a mozda vec i jesi) koji si sam trazio i zasluzio da ti odgovorim na par stvari:

1.) kazes da su to odlasci na 3 saltera, nije tacno, kod mene je odlazak cak i u druge gradove.

2.) branis administraciju a zamisli jos gori slucaj, nego Bog da mi zena nema austrijsko drzavljanstvo a da zivimo u austriji, tad bi bio primoran da sve ove papire ganjam, jedan dio papira bi morao vaditi u sredisnjoj bosni jer tu sam zadnji put vadio licnu, onda bih morao malo obici zapadni dio bosne do povadim papire u mjestu mog rodjenja, nakon toga bi morali obici i istocni dio bosne da zena izganja svoje papire i tako na kraju price obidjosmo zemlju uzduz i poprijeko da bi dijete dobilo rodni list i ostale papire.

3.) spominjes vec par puta vadjenje pasosa u roku od 48 sati, e da ti kazem da sam i sa tim imao iskustva, nazalost iskustva koja se ne sjecam sa osmjehom. Izletila neka neplanirana situacija zbog koje sam trebao produziti pasos koji je vrijedio jos par mjeseci ali manje od 6 a meni trebalo duze od 6. Dobro se sjecam, da bi se osigurao i manje brinuo posaljem mamu jednog petka da salterasima objasni situaciju i upita da li ako bi ja predao za pasos u ponedjeljak ujutro mogu tom brzom metodom dobiti pasos u srijedu jer sam u cetvrtak vec trebao putovati, ako ne moze da djaba ne dolazim iz austrije, veli teta naravno da moze, zato i postoji ta opcija koja je inace 5 puta skuplja od obicne, ja se lijepo preko vikenda zaputim u bosnu, u ponedjeljak ujutro prvi na salteru predam za pasos, jos i meni zena potvrdi da ce pasos sigurno u srijedu biti tu, sve super, dosla srijeda, odem ujutro po pasos a pasosa nema, veli covjek jos nije stigao, cini mi se samir se zvao jer ga je zvala po imenu, veli dodji za 2-3 sata, dodjem opet kako smo se dogovorili za 2-3 sata, kaze zena samir jos nije krenuo, da dodjem opet za 2-3 sata pa ce ona meni javiti jeli krenuo i kad je krenuo, pasos je trebao stici iz banjaluke i da napomenem nije bilo nikakvo vrijeme guzvi ni godisnjih odmora, odem po treci put, i opet isti odgovor, nije covjek jos krenuo, upitam ako je neki zastoj ja cu rado otici u banjaluku po svoj pasos, nema veze sto sam platio 200 maraka, daj samo da pasos dobijem, samo reci gdje da odem i ja krecem odmah, kaze zena ne moze tako po zakonu, moram cekati da taj samir donese, veli dodji ponovo pred kraj radnog vremena, odem ponovo pred kraj radnog vremena konacno nadajuci se da cu dobiti pasos u ruke medjutim kad me srcani nije strefio, kaze zena samir se javio da uopste nije krenuo, ja sam mu bio jedini pasos s tog kraja koji je trebao donijeti a posto je dan nakon mene neko iz istog kraja takodje predao za pasos oni su odlucili da on saceka do sutra i donese oba zajedno. Odron. Hajd sto je meni propalo putovanje nego i trka frka oko dolaska u bosnu a i dolazak nije besplatan i na kraju i onih 200 maraka nizasto jer tad mi vise nije bilo bitno hoce li stici za 3 dana ili 3 mjeseca.

Toliko o bosanskoj birokratiji, ili je to mozda zato sto ja ne poznajem te koje si ti nabrojao da poznajes.
Ti bi jeftinije prosao da si platio da te prosvercuju preko granice :lol:
animals

#62 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by animals »

Cherry-Cherry wrote:
Fudo387 wrote:
Cherry-Cherry wrote: Ja nisam na šalteru i ne bih voljela da jesam. Oko nas je dosta glupih ljudi i mogu misliti kako je grozno kada ti glupi ljudi postavljaju jako glupa pitanja. Hvala Bogu pa ne radim sa ljudima. :-D
Ima glupi ljudi i na salterima..i osobe koje postavljaju pitanja ne moraju biti glupi..
kome se ne svidja posao sa ljudima,nek ide da kanal kopa, tu se ne postavljaju glupa
pitanja :-)
Kaligrafija

#63 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Kaligrafija »

KENJAC wrote:
Op3r4t0r wrote:Ne znam odakle bih poceo, ljut sam i valjda ce mi biti lakse kad to podjelim, bar se nadam.
Jarane ! Isti si moj slucaj. I ja sam htio da moj sin ima Bosansko drzavljanstvo. Moram ti samo priznat da nije bilo iz patriotskih razloga nego cisto prakticnih jer je on nasljednik stana moje punice (da ne idem u sirinu) ! Dakle dodjem ja dole i haj da to obavim ! I pred mene stavise isti taj papir. Ja taj isti papir pred punicu i lijepo je zamolim da ona to sve uradi. Njoj je bila velika cast da to ucini za svog muskog unuka, i tako ja rijes problem sa 15 maraka i ovjerenom punomoci na njeno ime.
E ovo je taj primjerak arogantnog supka o kojem ja govorim, ima ih svuda...!
mufa1

#64 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by mufa1 »

Ridjobrki wrote:Što se mene tiče, eto vas pljujte i serite po onome za šta smo krvarili, može to komotno i bez mene

Ogradi pašice to za šta si ti krvario, i podigni 3 metra visoku ogradu da ne gledaš naše bijele dijasporske patike... :lol: :lol: :lol:
Danguba

#65 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Danguba »

KENJAC wrote:
On bi najradije da mu to neko donese na kucna vrata.
LK i VD zavrsio za jedan sat. Sada u maju predavao za pasos. Sve zavrseno za tri minuta. Uzeti svi podaci sa LK pa cak i slika i potpis. Pravo sam bio iznenadjen ljubaznoscu administracije.

Nigdje nije perfektno. Ko god kaze da zapad nema birokraciju onda se stvarno nije susretao sa time. Mi smo mala maca kako oni znaju zapredati.

...o da, ne mora me niko voljeti. ne volim ni ja vas. :D
animals

#66 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by animals »

Ridjobrki wrote:
animals wrote: Harakiri, nije uspio.. :mrgreen:
A jebiga, Bosna - sporo to ide ali doći će, sačekajmo malo :)

Mislim tema naslovljena "jeb'o je ja"... Ma jebo i ja vas, onako drugarski. :D
Razumijem, birokratija :D
medjutim

#67 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by medjutim »

Pratim :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#68 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Truba »

da sam ja napisai jebo je ja bio bih ustasa hdz ubica iz ahmica krizar inkvizitor dretelj

ali posto je to ljiljan majstor iz dijaspore to je tako in
tako hipsterski
tako cool
steta sto je ozenjen sad bi koke svrsavale
juhuuuuu
Kinesko prkno

#69 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Kinesko prkno »

animals wrote:
nemere ni dijaspora tebe :D
Ja kad sam bio u dijaspori nit sam mogao sebe niti dijaspore,kako se vratih i sebe i dijasporu zavolih. :mrgreen:
agnostic_front

#70 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by agnostic_front »

:lol: :lol: ljudi od mržnje prema dijaspori (zasluženoj ili ne, u to ne ulazim), počinju da brane šalteruše :D :D
Muhamed Đakmić

#71 Re: Tko je ta, sta je ta, da prostis jebo je ja

Post by Muhamed Đakmić »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”

Ridjobrki

2 sedmice

Tema ide pod ključ, nećemo bar u BiH jebavati BiH.
Locked